Djtasos028 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Καλησπερα..Εχω ενα alienware 17" laptop και θελω να του βαλω ενα δισκο M.2 ssd και εκει αρχισαν τα προβληματα μου. Πρεπει να ειναι to alienware R1. Εψαξα στο google για να παραγγειλω Μ.2 ssd και εκει χαθηκα....αλλοι λενε πρωτοκολο επικοινωνιας: pci express και αλλοι sata III, αλλοι λενε type 2280 και αλλοι type 2242 και 2260... Πως μπορω να δω τι παιρνει για να παραγγειλω? Ειδα ενα 500gb εχει 100+ ευρω.να μην κανω και λαθος παραγγελια και το εχω και καθεται τσαμπα ο σκληρος. Υπαρχει καποιο προγραμμα?? Οπως τα προγραμματα για την θερμοκρασια ή κατι παρομοιο που να λεει τι τυπο σκληρου παιρνει??? Και τι μαρκα προτεινετε για εναν τετοιο σκληρο???
nikos903 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Καλημέρα Αν δεν πεις μοντέλο δύσκολο να σου πει κάποιος τι παίρνει. Είναι σαν να σου λέω έχω ένα starlet και θέλω να μου πεις τι λάστιχα παίρνει Πρέπει να δώσεις ακριβώς το μοντέλο του λάπτοπ σου, ή και της μητρικής σου. R1 δεν υπάρχει μόνο ένα δηλαδή. Για το μέγεθος τους δίσκου αν δεν το βρεις απο κάποιο manual άνοιξε το καπάκι και μέτρα απόσταση απο την βίδα στην θύρα, 42-60-80; Βάζεις το αντίστοιχο μέγεθος.
Djtasos028 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Alienware 17 Reg Model P18E ετσι γραφει. Ωραια μετραω οπως ειπατε ,αλλα πως το μετραω ? Λογικα οριζοντια εκει που κουμπωνει ο σκληρος στην φισα ας το πουμε?? Το πρωτοκολο επικοινωνιας πως το βρισκω? Και πως βρισκω ποια μητρικη φοραει??? Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Djtasos028
nikos903 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Άρα έχεις αυτό: link mSata λέει παίρνει, full size, όχι μικρή. Δεν είναι M2 για να κοιτάξεις το μήκος δηλαδή, είναι 50mm περίπου οι full size. Λογικά έτσι ανοίγει και εσένα: link Τώρα το ποιος mSata είναι καλός δεν το ξέρω, περίμενε να σκάσει μύτη κανένας που έχει πάρει κάποιον τέτοιο να σου πει μοντέλο συγκεκριμένο αν θες.
Djtasos028 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ναιιι αυτο ειναι πιστευω.. Ειδα στα χαρακτηριστικα λεει msata: one msata full mini card??? Tι ειναι αυτο???? Κατι τετοιο ειναι? https://www.skroutz.gr/s/13876077/Samsung-860-Evo-mSATA-500GB.html Δεν ειναι το κλασσικο m2ssd? Ειμαι ασχετος sorry! Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Djtasos028
nikos903 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Η mSata είναι θύρα, η m.2 είναι άλλη θύρα. Μερικές m.2 σηκώνουν πρωτόκολλο sata το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που τρέχει και σε mSata αλλά πέραν αυτού δεν είναι οι ίδιες θύρες και παίρνουν διαφορετικούς δίσκους. Δες αν θες έναν οδηγό να καταλάβεις τις διαφορές. Πάντως αν έχεις ήδη sata 2.5 SSD και πηγαίνεις σε mSata για να δεις καλύτερες ταχύτητες έχω την εντύπωση οτι πιάνουν ακριβώς τις ίδιες ταχύτητες μιας και είναι στο ίδιο πρωτόκολλο. Πολύ καλύτερες ταχύτητες θα είχες μόνο αν σήκωνε nvme (m2) το λάπτοπ σου. Αυτός ο δίσκος που δείχνεις ναι, πρέπει να κάνει.
Djtasos028 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου φιλε μου! Πιστευω να βγαλω ακρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα