Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Sorry αλλά στις 100 αναφορές που γίνονται, οι 99 είναι για Energa/Hellas Power και 1 με το ζόρι για τους άλλους...

Αναμενόμενο. Οι δε προστατεύονται απ όλες τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, οι μεν βγηκαν προκλητικά απ τη φυλακή. Ειναι το τι ακουγεται περισσότερο.

• Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, pontez2 said:

Αναμενόμενο. Οι δε προστατεύονται απ όλες τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, οι μεν βγηκαν προκλητικά απ τη φυλακή. Ειναι το τι ακουγεται περισσότερο.

Και σκέψου ότι δεν είναι μονο αυτές οι παράνομες χρηματοδοτήσεις, είναι και 1002 άλλες προνομιακές παροχές (μισθοί/συντάξεις/επιδόματα/άδειες/κτλπ) που έχουν αποκτήσει λόγω της επιροής που έχουν στην κάθε κυβέρνηση, plus ότι εύκολα είναι ένας από τους κύριους λόγους που κανάντησε η ΔΕΗ έτσι όπως έχει καταντήσει. 

Δλδ ο "λογαριασμός" τους, είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με αυτά που έφαγαν τα 2 λαμόγια της Energa/Hellas Power...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Sorry αλλά στις 100 αναφορές που γίνονται, οι 99 είναι για Energa/Hellas Power και 1 με το ζόρι για τους άλλους...

ΩΠ ΩΠ ΣΕ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ!!!!

Μάθαμε τώρα τους μαθητευόμενους μάγους της energa και της hellas power και ξεχάσαμε ποιοι μας γλεντάνε τόσα χρόνια.

Δημοσ.

To θέμα είναι να γίνει σωστή και ντόμπρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ούτε το καθεστώς της ημιιδιωτικοποίησης που υπάρχει τώρα, ούτε το πανηγύρι με τους παρόχους υπηρεσιών.

Να ιδιωτικοποιηθεί δηλαδή τελείως η παραγωγή (εργοστάσια και εξορύξεις λιγνίτη, υδροηλεκτρικά, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κτλ κτλ), να περάσει στα χέρια ιδιωτών το ενεργειακό commodity exchange, να έχουν οι ιδιώτες την ευθύνη για επέκταση και έργα συντήρησης στο ηλεκτρικό δίκτυο, και φυσικά να έχεις ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας στα σπίτια και στις επιχειρήσεις. Όμορφη και καλή ελεύθερη αγορά για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Speculoos είπε

To θέμα είναι να γίνει σωστή και ντόμπρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ούτε το καθεστώς της ημιιδιωτικοποίησης που υπάρχει τώρα, ούτε το πανηγύρι με τους παρόχους υπηρεσιών.

Να ιδιωτικοποιηθεί δηλαδή τελείως η παραγωγή (εργοστάσια και εξορύξεις λιγνίτη, υδροηλεκτρικά, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κτλ κτλ), να περάσει στα χέρια ιδιωτών το ενεργειακό commodity exchange, να έχουν οι ιδιώτες την ευθύνη για επέκταση και έργα συντήρησης στο ηλεκτρικό δίκτυο, και φυσικά να έχεις ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας στα σπίτια και στις επιχειρήσεις. Όμορφη και καλή ελεύθερη αγορά για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος.

οπως εχουμε ομορφη και ελευθερη αγορα στην κινητη τηλεφωνια??

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Υπάρχουν αρκετοί (ενώ αν μέσα βάλουμε και μικρά φωτοβολταίκά, χιλιάδες) ιδιώτες παραγωγοί με εργοστάσια (κατά κανόνα συνδυασμένου κύκλου) στην Ελλάδα

Θερμικά:

- Mytilineos

- Heron

- Elpedison

Αιολικά (μεγαλα)

- Terna Energy

- Edf

- EGP

κλπ

οι οποίοι και φυσικά έχουν την ευθυνη για αυτά

Υπάρχουν και αρκετοί "μικροπαραγωγοί" (της τάξης των μερικών MW εκγατεστημένης ισχύος από αποτεφρωτήρες, διαχείρηση σκουπιιδών κλπ).

το δίκτυο παραμένει στο ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχει σχέση με τη ΔΕΗ (λειτουργική, όχι μετοχική).

Για τον Λιγνίτη υπήρξε κάποια στιγμή ενδιαφέρον αλλά επικράτησε το μονοπώλειο της ΔΕΗ και παρόλες τις προσπάθεις να σπάσει το νταβαζτιλίκι αυτό δε έχει γίνει (και ούτε πιστέυω ότι θα γίνει σχετικά σύντομα) τίποτα απολύτως. Το ποιο πιθανό είναι να δωθεί πρόσβαση στον Λιγνίτη στους ιδιώτες όταν πλέον αυτός δε θα είναι ανταγωνιστικός και δε θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

ΔΕΝ θα γινει ουτε σωστη ούτε ντομπρα ιδιωτικοποίηση και αν γινει, αυτοι που θα φυγουν θα πάρουν πρωτα τεράστιες αποζημιώσεις.

Ως κράτος λειτουργουμε συντεχνιακά. Ένας μονο τόλμησε κάποια στιγμη να τα βάλει με τις συντεχνίες και ξέρουμε τι έπαθε.

Ο 2ος που έκανε μια μικρή προσπάθεια στη προσφατη ιστορία μας, κατάφερε να εξαφανισθεί από τον πολιτικό χάρτη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

ΔΕΝ θα γινει ουτε σωστη ούτε ντομπρα ιδιωτικοποίηση και αν γινει, αυτοι που θα φυγουν θα πάρουν πρωτα τεράστιες αποζημιώσεις.

Ως κράτος λειτουργουμε συντεχνιακά. Ένας μονο τόλμησε κάποια στιγμη να τα βάλει με τις συντεχνίες και ξέρουμε τι έπαθε.

Ο 2ος που έκανε μια μικρή προσπάθεια στη προσφατη ιστορία μας, κατάφερε να εξαφανισθεί από τον πολιτικό χάρτη.

ο ποιος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Και σκέψου ότι δεν είναι μονο αυτές οι παράνομες χρηματοδοτήσεις, είναι και 1002 άλλες προνομιακές παροχές (μισθοί/συντάξεις/επιδόματα/άδειες/κτλπ) που έχουν αποκτήσει λόγω της επιροής που έχουν στην κάθε κυβέρνηση, plus ότι εύκολα είναι ένας από τους κύριους λόγους που κανάντησε η ΔΕΗ έτσι όπως έχει καταντήσει. 

Δλδ ο "λογαριασμός" τους, είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με αυτά που έφαγαν τα 2 λαμόγια της Energa/Hellas Power...

Δεν σας μπορώ εσάς τους ισαποστακιδες.

Ημαρτον με τις ίσες αποστάσεις. Είναι άλλο πράγμα να κλέψεις ένα γάλα επειδή σου κοψανε την σύνταξη και δεν έχεις να φας και άλλο επειδη θες να πάρεις ναρκωτικά.

Η ΔΕΗ έχει τις γνωστές παθογένειες του ελληνικού δημοσιου. Κακώς τους δώθηκαν τόσες παροχές. Σαφώς πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλά όπως όλοι μας αλλά μην το παρακάνουμε. Το γεγονός ότι τους δίναν λεφτά με έναν σιωπηλό εκβιασμό προς τους πολιτικους δεν είναι το ίδιο με την απαράδεκτη κλοπή που έκαναν τα δύο λαμόγια.

Και εμένα εάν μου πει αύριο ο διευθυντής "πάρε μπόνους και νέο εταιρικό αυτοκίνητο και μην δουλεύεις τόσο σκληρά, μια ωρίτσα την ημέρα καλά είναι" θα είμαι βλάκας να πω όχι.

Pontez2 Έχει πλάκα να εννοείς τον ΓΑΠ :)

Επεξ/σία από orck
  • Like 2
Δημοσ.

Λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους. 

Πληρωνω μολις ερχεται λογαριασμος περνω παντα το 15% της εκπτωσης εχω και νυχτερινο.

Με 1800KW το τετραμηνο οι 700kw βραδυνες και 1100 μερας μου ερχεται 360 ευρω το τετραμηνο συνολο. Με 25 ευρω εκπτωση δηλαδη 385-25 πληρωνω 360. Στην πιο φθηνη εναλλακτικη μου εβγαινε 20 ευρω φθηνοτερα το χρονο νομιζω. Δηλαδη δεν αξιζει καν τον κοπο. Προυποθεση παντα να πληρωνετε στην ωρα σας και να εχετε πανω απο 500kw νυχτερινο. 

• Like 2
Δημοσ.

Spoiler

Ασχετο αλλα...

Δεη- μεγαλο φαγοποτι...ατελειωτο...

γνωστος μου, πριν την κριση, επαιρνε συνταξη 4500 ευρω (τεσσερις χιλιαδες πεντακοσια ευρω) !

Ντρεποταν να το πει το ομολογουσε...

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, orck είπε

Και εμένα εάν μου πει αύριο ο διευθυντής "πάρε μπόνους και νέο εταιρικό αυτοκίνητο και μην δουλεύεις τόσο σκληρά, μια ωρίτσα την ημέρα καλά είναι" θα είμαι βλάκας να πω όχι.

Βλάκας θα είσαι αν δε δεις πού μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα αυτό.

Θα μου πεις, «σιγά, από εμένα θα χρεοκοπήσει η χώρα;». Έτσι έλεγαν και οι γονείς μας εδώ και 35 χρόνια και τα βλέπουμε τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, buuren είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ασχετο αλλα...

Δεη- μεγαλο φαγοποτι...ατελειωτο...

γνωστος μου, πριν την κριση, επαιρνε συνταξη 4500 ευρω (τεσσερις χιλιαδες πεντακοσια ευρω) !

Ντρεποταν να το πει το ομολογουσε...

Που να δεις ποσα περνουν οι αχρηστοι που απλα μετρανε τα ρολογια της ΔΕΗ. Αυτα πρεπει να κοπουν μια ζωη οι δημοσιοι υπαλληλοι καταεκλεβαν και επερναν χρηματα που δεν δικαιουταν. Τι θα πει 4500 συνταξη τι εκανε στη ζωη του και δικαιουτε τετοια συνταξη? Το μετρημα των ρολογιων ειναι σοβαρη δουλεια? Για αχρηστους ειναι και ομως περνουν περισσοτερα χρηματα απο κοσμο που ιδρωνει για να βγαλει τα μισα χρηματα. Αλλα ειπαμε Ελλαδα η χωρις των λαμογιων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βλάκας θα είσαι αν δε δεις πού μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα αυτό.

Θα μου πεις, «σιγά, από εμένα θα χρεοκοπήσει η χώρα;». Έτσι έλεγαν και οι γονείς μας εδώ και 35 χρόνια και τα βλέπουμε τώρα.

Μεγάλη κουβέντα και δεν είναι της παρούσης.
Στη ΘΕΩΡΙΑ και μόνο ισχύει αυτό που λες. Αυτό το ουτοπικό/γραφικό "αν κάθε ένας από εμάς κάνει την αλλαγή..".

Στην πράξη ΞΕΡΕΙΣ ότι ΔΕΝ θα χρεοκοπήσει η χώρα από εσένα, γιατί αν ΕΣΥ δεν πάρεις την οφέλεια αυτή, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα την πάρει κάποιος άλλος. Άρα η χώρα φίλε μου πάλι θα χρεοκοπήσει, απλά δεν θα το έχεις εσύ βάρος στη συνείδησή σου, όπως επίσης δεν θα έχεις και εκείνο το εξοχικό και το 4ο αυτοκίνητο και τα ταξίδια που είχαν όλοι αυτοί ως όφελος.

Η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει από τους κάτω προς τα πάνω, αλλά από πάνω προς τα κάτω.

Όποιος 8 χρόνια μέσα στην κρίση επιμένει να πιστεύει ότι πρέπει ο κάθε ΕΕ να απαιτεί να κόβει αποδείξεις για να αποδίδει και ΦΠΑ και φόρους (παρόλο που ο ίδιος ο πελάτης του λέει να μην κόψει για να πληρώσει λιγότερα την εργασία), καλύτερα ας πάει για ψάρεμα γιατί με τα Κοινονικο-Οικονομικά σε ρεαλιστικά σενάρια δεν το έχει...

Edit: για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι καλά κάνανε που τα παίρνανε ή που δεν κόβει ο άλλος απόδειξη. 
Λέω τί όντως γίνεται και εξηγώ το γιατί... Από κει και πέρα το κράτος πρέπει να δίνει κίνητρο και στις 2 πλευρές ώστε ο μεν ένας να κόβει απόδειξη, ο δε άλλος να ζητάει απόδειξη. Όσο ουσιαστικα ΤΙΜΩΡΕΙΣ και τους 2 που το κάνουν (και κόβουν/ζητάνε απόδειξη), sorry αλλά προκοπή δεν θα δούμε...

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, orck said:

Το γεγονός ότι τους δίναν λεφτά με έναν σιωπηλό εκβιασμό προς τους πολιτικους δεν είναι το ίδιο με την απαράδεκτη κλοπή που έκαναν τα δύο λαμόγια.

Που όμως είναι η μεγαλύτερη χασούρα στην τσέπη του φορολογούμενου? Αυτό είναι που πρέπει να μετράει...

Επίσης δεν σε βλέπω να σχολιάζεις την ατιμωρησία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις, που ουσιαστικά δεν άνοιξε μύτη...

Ξέρω ξέρω, κακώς δεν τιμωρήθηκαν, μπλα μπλα μπλα...

Επεξ/σία από ThReSh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...