Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σε εσένα παρουσιαζόταν όμως προβλήματα κάθε φορά. Σε μένα γιατί δεν έτυχε ποτέ κάτι? Μου δίνουν special συσκευές γιατί λέω καλά λόγια? 😛

Και γω μη νομίζεις, σαν gadgetάκιας αγοράζω κάθε φορά και άλλες συσκευές αλλά πότε δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν το iphone σαν βασικό μου τηλέφωνο. Αγόραζα όλα τα Note από το 1 εως το 5, μετά βγήκε το S6 που  μου φάνηκε όμορφο και το πήρα και αυτό (μέχρι που είδα στις διακοπές πως μετά από καμιά 20αριά φωτό, έπρεπε να του βρεις φορτιστή), μετά το S7 edge που κάπως έστρωσε την κατάσταση αλλά μου έσπασε τα νεύρα το Android. 

Desktop στο σπίτι έχω win10 αλλά στη δουλειά μου εμπιστεύομαι μόνο το mac μου. Για tablet αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ ακόμη το ταπεινό Tab s2 8" μέχρι να βγει το νέο ipad (αν και δεν μου λείπει ιδιαίτερα το tablet). Φροντίζω πάντα να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στο χώρο και συνήθως σχηματίζω άποψη έχοντας δουλέψει με τις συσκευές που κρίνω ή κατακρίνω... 

Από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ σημαντικά προβλήματα από την apple και βγάζω χρήματα από αυτές ενώ ταυτόχρονα με ικανοποιούν και στην προσωπική χρήση, θα έπρεπε να είμαι τρελός αν ξαφνικά αποφάσιζα να τις αλλάξω! 

Το να μου δώσεις τώρα smartphone με android, είναι σα να μου βάζεις ξαφνικά στο desktop τα ...XP! :) 

Είμαι εκεί για να κάνω κυρίως την πλάκα μου και να ικανοποιήσω αυτούς που μπουκάρουν με μοναδικό σκοπό να "κάνουν το κομμάτι τους". Έχει κάθε φορά τρελό ενδιαφέρον η όλη φάση και αφού μου αρέσει, why not? :) 

Το XP πάει σε Federer Mode οπότε το αγνοώ. Αν μου έλεγες από την αρχή με επιχειρήματα γιατί προστατεύεις τόσο την επιλογή σου όπως τώρα, δεν θα έφτανα σε σημείο να σου απαντώ με τον παραπάνω τρόπο. Κατανοώ ότι βαριέσαι να τα γράφεις σε κάθε κάφρο που αφήνει σχόλια. Αλλά όταν ξεκινάω και γράφω κάποια επιχειρήματα και δικές μου εμπειρίες και δεν λαμβάνω κάποια λογική απάντηση αλλά γελοία σχόλια τότε λογικό είναι να πιστέψω ότι έχω να κάνω με τον μέσο τεχνολογικά αναλφάβητο καταναλωτή. Καλώς τώρα κατανοώ τουλάχιστον γιατί υπερασπίζεσαι τόσο την επιλογή σου.

7 λεπτά πριν, cpgr είπε

Που χάθηκε αυτός ο τυπάς χααχ!

Είναι διακοπές και μπήκε αναπληρωματικός ο panosveto12

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cpgr είπε

Οι 10 σελ. comments ειναι η αιτία που η απλ βγάζει ελλατωματικα προιόντα, όχι η έλλειψη ποιοτικού ελέγχου...

Λες να μην μπορεί μία απλ να κάνει ένα σωστό ποιοτικό έλεγχο στα προιόντα της? Εδώ μία oneplus και το ξεφτιλίζει στον έλεγχο... τι λέμε τώρα..

Μα η ελλειψη ποιοτικου ελεγχου  συνεπαγεται και ελλατωματικα προιοντα!Αν ο ελεγχος ηταν σωστος και 2πλος-3πλος τοτε δεν θα υπηρχαν παρτιδες ολοκληρες ελλατωματικες!

Εκτος κι αν η apple ξερει ηδη απο την πρωτη στιγμη οτι υπαρχουν ελλατωματα(αφου κανει καλο ελεγχο) και παρ ολα αυτα, δινει τα προιοντα στην κυκλοφορια γιατι η χασουρα που θα εχει ετσι θα ειναι λιγοτερη και δεν την νοιαζει καν η ταλαιπωρια του ατυχου καταναλωτη!

Διαλεγεις και παιρνεις σεναριο λοιπον! Η΄ δεν κανει σωστους ελεγχους, η΄ απλα εχεις χεσμενους τους "ατυχους καταναλωτες!🤑

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Jimmy08 είπε

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι δεν περνάει quality test ΚΑΘΕ τεμάχιο έτσι;

ξέρω τι είναι ποιοτικός έλεγχος και πως λειτουργεί.πολλές φορές μια εταιρεία την συμφέρει να αντικαθιστά μέρος των ελαττωματικών προιόντων απο το να κάνει ποιοτικό έλεγχο σε όλα η να τον μειώσει αλλά gues what μιλάμε για κινητά των 1000 ευρώ!

και καλά πληρώνεις μια ποιότητα στο iphone που ο κινέζος της ρίχνει στα αφτιά με πολύ λιγότερο κόστος σε failure rates...... η apple καθαρά αρμέγει με ένα λειτουργικό και το όνομα της και όσο οι πελάτες της δεν την "τιμωρούν" καλά κάνει και τους εκμεταλλεύεται.

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cpgr είπε

Οι 10 σελ. comments ειναι η αιτία που η απλ βγάζει ελλατωματικα προιόντα, όχι η έλλειψη ποιοτικού ελέγχου...

Λες να μην μπορεί μία απλ να κάνει ένα σωστό ποιοτικό έλεγχο στα προιόντα της? Εδώ μία oneplus και το ξεφτιλίζει στον έλεγχο... τι λέμε τώρα..

Ο Linus τα λέει πάντα ωραία, σωστά και τεκμηριωμένα γι' αυτό και το κανάλι του και η εταιρεία του είναι εκεί που είναι. Αλλά οι apple fanboys νομίζουν ή θέλουν να πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα. Έχω και εγώ ένα άλλο ωραίο δικό του:

Ποιότητα!

• Like 1
Δημοσ.

Απαπαπα η απλ ??πως κ ετσι??κ γω νομηζα πως το προνομιο αυτο τοχουν μονο τα αδροηντ!!πλακα πλακα ομως αντεδρασε σωστα στο θεμα δωρεαν επισκευης γιατι κ περσι η προπερσι δε θυμαμαι ακρηβως ζητουσε λεφτα για ελατωματικες συσκευες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, georgepppo είπε

ξέρω τι είναι ποιοτικός έλεγχος και πως λειτουργεί.πολλές φορές μια εταιρεία την συμφέρει να αντικαθιστά μέρος των ελαττωματικών προιόντων απο το να κάνει ποιοτικό έλεγχο σε όλα η να τον μειώσει αλλά gues what μιλάμε για κινητά των 1000 ευρώ!

και καλά πληρώνεις μια ποιότητα στο iphone που ο κινέζος της ρίχνει στα αφτιά με πολύ λιγότερο κόστος σε failure rates...... η apple καθαρά αρμέγει με ένα λειτουργικό και το όνομα της και όσο οι πελάτες της δεν την "τιμωρούν" καλά κάνει και τους εκμεταλλεύεται.

Αφού λες οτι ξέρεις τι είναι ποιοτικός έλεγχος και πως λειτουργεί, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ανέφικτο να ελέγχονται όλες οι συσκευές που παράγονται. 

Και δεν έχει να κάνει με την αξία του προϊόντος, το αν θα παρουσιάσει πρόβλημα ή όχι. Σίγουρα έχεις περισσότερες προσδοκίες από κάτι που κοστίζει ακριβότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας του, αλλά ποτέ δε μπορείς να περιμένεις 100% να μην τύχει κάποια βλάβη.

Αν το κόστος επισκευής είναι χαμηλότερο από το κόστος ελέγχου ΚΑΘΕ προϊόντος (που σίγουρα είναι), γιατί μια εταιρία να μην επιλέξει την επισκευή; 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Αφού λες οτι ξέρεις τι είναι ποιοτικός έλεγχος και πως λειτουργεί, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ανέφικτο να ελέγχονται όλες οι συσκευές που παράγονται. 

Και δεν έχει να κάνει με την αξία του προϊόντος, το αν θα παρουσιάσει πρόβλημα ή όχι. Σίγουρα έχεις περισσότερες προσδοκίες από κάτι που κοστίζει ακριβότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας του, αλλά ποτέ δε μπορείς να περιμένεις 100% να μην τύχει κάποια βλάβη.

Αν το κόστος επισκευής είναι χαμηλότερο από το κόστος ελέγχου ΚΑΘΕ προϊόντος (που σίγουρα είναι), γιατί μια εταιρία να μην επιλέξει την επισκευή; 

γιατί να έχει περισσότερα failure rates απο huawei και άλλες φτηνές εταιρείες ? γιατί να μην κάνει κάτι για την ποιότητα της ? γιατί σύμφωνα με μια είδηση εδώ στο insomnia(πριν κάτι μήνες) βγάζει περισσότερα λεφτά απο όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone μαζί γιατί αρμέγει ξεκάθαρα, όχι πωλήσεις ΚΕΡΔΗ.

μπορεί να μην κρύβεται στον ποιοτικό έλεγχο η λύση μπορεί στο τμήμα engineering , μπορεί στα υλικά μπορεί παντού αλλά όταν πληρώνει ο άλλος χιλιάρικο και σε κάνει μάγκα πρέπει να τον σέβεσαι γιατί μια μέρα που θα πάει θα ξυπνήσει και τότε θα πεινάσει η apple.

είδη στα pc σιγά σιγά απομυθοποιούνται οι mac και οι δήθεν "γραφιστικές" ικανότητες τους που είναι κατώτερες απο τα windows σήμερα και άλλα τέτοια και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, georgepppo είπε

1. γιατί να έχει περισσότερα failure rates απο huawei και άλλες φτηνές εταιρείες ? 

2. μπορεί να μην κρύβεται στον ποιοτικό έλεγχο η λύση μπορεί στο τμήμα engineering , μπορεί στα υλικά μπορεί παντού αλλά όταν πληρώνει ο άλλος χιλιάρικο και σε κάνει μάγκα πρέπει να τον σέβεσαι γιατί μια μέρα που θα πάει θα ξυπνήσει και τότε θα πεινάσει η apple.

1. Έχεις στοιχεία που να το στηρίζουν αυτό ή επειδή δεν έχεις διαβάσει θέματα για τις υπόλοιπες το λες;

Φτηνή η Χαβάη, με 800€ κινητά δε θα την έλεγα.

2. Το θέμα είναι η σωστή αντιμετώπιση του καταναλωτή, ανεξάρτητα με τα πόσα πληρώνει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Ε οχι και δεν περιμενεις να τους πεισεις για το αντιθετο κι εχουν και το μεγαλυτερο κόλλημα!😋

Μα οπου υπαρχει θεμα apple κατευθειαν ολοι ξερουμε οτι θα εισαι ηδη εκει και θα περιμενεις με την ασπιδα σου παρατεταμενη για να αντικρουσεις τις επιθεσεις και τις προσβολες προς τον ερωτα της ζωης σου!Σαν αετος που ανοιγει τα φτερα του για να προστατεψει τα μικρα του!

Απλα απολαυστικος!

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, talibanakos είπε

Καταλαβαινεις  οτι

α: δεν εχουμε ολοι κινεζικα κινητα

β: σε τετοιες τιμες τα ποσοστα που παραθετεις ειναι αστεια

γ:δε σε παιρνει κανεις σοβαρα οταν παραθετεις ποσοστα και μαλιστα στον αερα;

Μάλιστα.. Μιλάω στον αέρα. Μάλλον τυχαία εργάζομαι και σε τομέα που έχει insights για συγκεκριμένα ποσοστά σε part failures (hint: σχεδιαστής/προμηθευτής, έδρα εξωτερικό, R&D σε διάφορα μέρη, ένα από αυτά η Ελλάδα)

Αλλά μη πιστεύετε εμένα, αφήνω αυτό εδώ https://www.google.gr/search?q=blancco+android+failure+rates

Δημοσ.
19 ώρες πριν, cpgr είπε

Με τοση δωρεαν διαφημιση που τους κανουν τα σαιτ, τα βγαζουν τα εξοδα τους...

Εχουν βγει πολλα προγραμματα ανακλησης συσκευων της...Για τα Macbook pro 15" 2011 με προβλημα στα γραφικα για παραδειγμα, το προγραμμα ετρεχε μεχρι 31/12/2016 5 χρονια μετα.....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...