Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/9/2018 στις 12:05 ΜΜ, *nenya* είπε

Δες εδώ τα δικαιολογητικά για να μείνεις στις εστίες του ΕΚΠΑ: http://fepa.uoa.gr/dikaiologhtika.html

Επίσης:

Άρθρο 5

Κριτήρια εισδοχής

Η επιλογή των φοιτητών που αιτούνται στέγαση και πρόκειται να εισαχθούν, γίνεται από την Εφορεία με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια:

1)      Οικονομικά κριτήρια. Λαμβάνονται υπ’ όψιν το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα, αν υπάρχει, όπως προκύπτει από το εισόδημα ή το τεκμαρτό εισόδημα που έχει δηλωθεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορείας του προηγούμενου οικονομικού έτους. Εάν δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 N. 1599/1986 θεωρημένη από την εφορεία.

2)    Κοινωνικά κριτήρια. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι ορφανοί, οι άποροι, οι άνεργοι, οι φοιτητές με διαζευγμένους γονείς, εκείνοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή αναπηρία (άνω 67%) ή ανίατη ασθένεια γονιών ή αδελφού, όσοι ανήκουν σε πολυμελείς οικογένειες, όσοι έχουν αδελφό στρατιώτη ή ανήλικο (έως 18 ετών για μη σπουδάζοντες και έως 24 ετών για σπουδαστές).

3)   Κριτήρια τόπου μόνιμης κατοικίας των γονέων. Λαμβάνονται υπ’ όψιν οι περιπτώσεις φοιτητών, η μόνιμη κατοικία των οποίων ευρίσκεται σε σεισμοπαθή, πυροπαθή ή πλημμυροπαθή περιοχή και έχει χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλη λόγω σεισμού, φωτιάς ή πλημμύρας που συνέβησαν κατά την τελευταία διετία.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗ

1)      Αναπηρία του ίδιου του υποψήφιου (67% και άνω)

2)      Άποροι γονείς με μηδενικό εισόδημα

3)      Υποψήφιοι από ορφανοτροφείο

Είχα 67% αναπηρία διότι διαγνώστηκα με καρκίνο πέρυσι τον Αύγουστο κ έκανα θεραπείες κτλ αλλά δεν ξέρω αν θα κρατήσει μέχρι να πάω φοιτητής.. 

Ναι τελικά δεν ισχύει για πάνω από έναν χρόνο, αλλά διότι είμαι ακόμα σε ύφεση έχω γύρο στο 20% αλλά δεν παίζει ρόλο

Επεξ/σία από Imaginary_Vayne
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και Γιάννενα πάντως ειναι τοπ φοιτήτουπολη. Για μένα η κορυφαία της επαρχίας (Εκτός Σαλονικης-Αθηνας δλδ). Επίσης εχει καλές εστίες..αν σου τύχει να μπεις και στις κανουργιες τοτε ειναι πααααρα πολυ καλες. Τα βάζεις κάτω και βλέπεις...η κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην. 
Περισσότερες επιλογες αθηνα σιγουρα αλλα αυτές θα κοστίζουν...αν δεν εχεις λεφτα τι να τις κανεις? 

Είναι τελείως άλλο πράγμα το "Ζω στην Αθήνα" εν συγκρίσει με το "Ζω την Αθήνα"

Δημοσ.

Αθήνα ό, τι χειρότερο για φοιτητική ζωή χωρίς χοντρό πορτοφόλι. Γενικά η Αθήνα θέλει και χρήμα αν όπως πολύ σωστά είπε ο από πάνω θες να την ζήσεις και όχι απλά να είσαι ένα πιόνι στον αγώνα της επιβίωσης. Βέβαια πιστεύω θα είναι καλύτερη η σχολή και οι επιλογές για μετέπειτα εργασία εκεί. 

Δημοσ.

Αλλά καλά η επαρχία (ειδικά φοιτητουπολεις Γιάννενα Κομοτηνή Ρέθυμνο). Ωραία αίσθηση να βγαίνεις το βράδυ έξω (και 3 και 4 τα ξημερώματα χωρίς να φοβάσαι) και να βλέπεις 95/100 άτομα να είναι της ηλικίας σου. Ωραίο επίσης το να μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου από βραδινή έξοδο χωρίς να κάνεις ταξίδι (που σημαίνει να μην πιεις, να δώσεις χρήματα για ταξί ή να κοιμηθείς αλλού). Να κανονιζεις καθημερινο καφέ 5 λεπτά πριν γίνει η actual συνάντηση. 

Ωστόσο, οι επιλογές που σου δίνει η Αθήνα είναι τεράστιο +. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Backpacker είπε

Και Γιάννενα πάντως ειναι τοπ φοιτήτουπολη. Για μένα η κορυφαία της επαρχίας (Εκτός Σαλονικης-Αθηνας δλδ). Επίσης εχει καλές εστίες..αν σου τύχει να μπεις και στις κανουργιες τοτε ειναι πααααρα πολυ καλες. Τα βάζεις κάτω και βλέπεις...η κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην. 
Περισσότερες επιλογες αθηνα σιγουρα αλλα αυτές θα κοστίζουν...αν δεν εχεις λεφτα τι να τις κανεις? 

Είναι τελείως άλλο πράγμα το "Ζω στην Αθήνα" εν συγκρίσει με το "Ζω την Αθήνα"

Η μεγαλυτερη αληθεια σε τρεις σελιδες. Αν ειναι να εισαι σπιτι-σχολη-σπιτι επειδη δεν αντεχεις οικονομικα να κανεις κατι αλλο, μην ερθεις στην Αθηνα (γενικο το β'ενικο). Κι αμα εισαι καπου που δεν εχεις επιλογες, δε σου λειπουν αν δε τις φτανεις οικονομικα. 

Γενικοτερα για τη φοιτητικη ζωη, στην Αθηνα η αναλογια Αθηναιων-μη Αθηναιων φοιτητων ειναι περιπου στο 1:1 (τουλαχιστον σε αρκετες σχολες). Οι Αθηναιοι φοιτητες τεινουν να ξοδευουν περισσοτερα επειδη δεν εχουν νοικι και λοιπα εξοδα, πολλες φορες κανουν παρεες με αλλα παιδια απο το σχολειο π.χ. και δεν υπαρχει τοσο "δεσιμο" μεταξυ των φοιτητων. Αντιθετα σε φοιτητουπολεις οπως ειναι ακομα και η Θεσσαλονικη, η ζωη των περισσοτερων συμβαδιζει σε ενα μεγαλο βαθμο. Οι περισσοτεροι ζοριζονται επειδη εχουν εξοδα, οι περισσοτεροι εσκασαν σε μια πολη κομητες και δεν ξερουν κανεναν οποτε περνανε πιο πολυ χρονο μαζι κλπ. Συν οτι τα μαγαζια στις φοιτητουπολεις ειναι αρκετα προσαρμοσμενα στις αναγκες των φοιτητων (πχ. φτηνο φαγητο, μεγαλες μεριδες, φτηνα ποτα κλπ) ενω στην Αθηνα γενικα αυτα κοστιζουν περισσοτερο. Μονο στου Ζωγραφου εχει "φοιτητικα" μαγαζια, πολυ λιγοτερα απο επαρχιακες πολεις και ειναι μια περιοχη που ναι μεν εχει σχεδον τα παντα, σα μικρη πολη, αλλα εκτος Σαββατου μετα τις 12 ειναι τελειως αποκομμενη απο το κεντρο της Αθηνας (παροτι η αποσταση ειναι σχετικα μικρη)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γενικοτερα για τη φοιτητικη ζωη, στην Αθηνα η αναλογια Αθηναιων-μη Αθηναιων φοιτητων ειναι περιπου στο 1:1 (τουλαχιστον σε αρκετες σχολες). 

Νομίζω υπερβολικό αυτό που λες. στη σχολή μου οι φοιτητές από επαρχία ήταν στο 1/3 του συνόλου, μιλάω μόνο για το έτος μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στη δικιά μου πρέπει να ήταν λιγότεροι από το 1/4 του συνόλου. Εξαρτάται βέβαια και από τη σχολή και τι απήχηση έχει πανελλαδικά. Ιατρική ή Νομική Αθήνας θα έχει πολλούς επαρχιώτες, επειδή είναι οι κορυφαίες πανελλαδικά. Οικονομικό Πειραιά θα έχει 9/10 Αθηναίους, γιατί πέφτουν εκεί όλοι οι Αθηναίοι από ανάγκη και φουσκώνουν το βαθμό εισαγωγής, ενώ θεωρητικά ο επαρχιώτης μπορεί να βρει καλύτερη σχολή με τα ίδια μόρια. Υποθετικά παραδείγματα, μην ανοίξουμε την κουβέντα για το πως κρίνεται ποια σχολή είναι καλύτερη. 

Επεξ/σία από Miracle Worker
Δημοσ.
Στις 3/9/2018 στις 1:52 ΜΜ, Imaginary_Vayne είπε

Καλησπέρα παιδιά! 
Εξαετίας μιας ασθένειας που πέρασα, καλούμαι να υποβάλω το μηχανογραφικό μου από τώρα. Το θέμα είναι, κατάγομαι από επαρχία, και πιο συγκεκριμένα Ηγουμενίτσα, εφόσον θέλω να μπω ΕΚΠΑ, αναρωτιέμαι αν η ζωή στην Αθήνα θα μου κοστίσει πολύ. Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι γι'αυτό ότι οικονομική βοήθεια θα χρειαστώ θα έρχεται από έναν μισθό. Σκοπεύω να βρω μια δουλειά παράλληλα με τις σπουδές ώστε να μπορώ να βγάλω τα απαραίτητα χρήματα για ενοίκια λογαριασμούς κτλ. Μια οικονομική λύση θα ήταν να περάσω σε άλλη πόλη και να μείνω σε εστία αλλά θα προτιμούσα κατά πολύ την Αθήνα, ανεξαρτήτως τις δυσκολίες.. Τι λέτε?  

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 

Το πρόβλημά σου είναι που έχει καλύτερη ζωή ή που έχει καλύτερη σχολή; (για το μέλλον σου)

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Νομίζω υπερβολικό αυτό που λες. στη σχολή μου οι φοιτητές από επαρχία ήταν στο 1/3 του συνόλου, μιλάω μόνο για το έτος μου.

Σε σχολη του ΕΜΠ στο ετος μου ηταν περιπου 1:1. Στα νεα ετη ολο και περισσοτεροι ειναι Αθηναιοι.

Αλλα οσο λιγοτεροι ειναι απο την επαρχια (οπως λες 1/3), τοσο περισσοτερο ισχυει αυτο που εγραψα. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/9/2018 στις 6:35 ΠΜ, dimpa16 είπε

Το πρόβλημά σου είναι που έχει καλύτερη ζωή ή που έχει καλύτερη σχολή; (για το μέλλον σου)

Η καλύτερη ζωή, διότι από σχολές, η σχολή στην Αθήνα μ'αρέσει πολύ περισσότερο (σε σχέση με μαθήματα). Το θέμα είναι αυτά τα χρόνια που θα είμαι στην σχολή πως θα την βγάλω, μετά την σχολή μάλλον θα πάω εξωτερικό οπότε δεν με απασχολεί τόσο το μετά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...