Προς το περιεχόμενο

Σουβλατζίδικα, φούσκα έτοιμη να σκασει;


παπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, fredd0 είπε

οχι, αυτοι στο μοναστηρακι εχουν και τα 3, γυρο κοτοπουλο, γυρο χοιρινο, γυρο ντονερ. Σιγουρο.

Πάμε πάλι.
Αρχικά δεν υπάρχει γύρος donner. Είναι άλλο πράγμα ο γύρος και άλλο πράγμα το donner και πίστεψε με όταν το διαβάζω φαίνεται πολύ γελοίο. Ο γύρος είναι μεσογειακή παραλλαγή του donner.
Επίσης δεν υπάρχει (και ούτε ποτέ θα υπάρξει) donner χοιρινό. Συνήθως φτιάχνεται με αρνίσιο ή πρόβειο κρέας αλλά τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται και με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Ποτέ με χοιρινό όμως. Χοιρινό μόνο σε γύρο. Επίσης το donner δεν συνοδεύεται ποτέ με ντομάτες, τζατζίκια, πατάτες και τέτοια πράγματα αλλά με καρότο, λάχανο, κόλιανδρο, κουκουνάρι κ.α. Επίσης ο τρόπος παρασκευής είναι τελείως διαφορετικός, όπως και τα υλικά για το κρέας και το μόνο κοινό είναι η σούβλα. Ο κάθε τυχάρπαστος ψητοπώλης "βαφτίζει" ότι θέλει και όπως θέλει για να τραβήξει την προσοχή των αφελών θυμάτων και για να πουλήσει περισσότερο. Αυτό και τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από l337
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 645
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, l337 είπε

Πάμε πάλι.
Αρχικά δεν υπάρχει γύρος donner. Είναι άλλο πράγμα ο γύρος και άλλο πράγμα το donner και πίστεψε με όταν το διαβάζω φαίνεται πολύ γελοίο. Ο γύρος είναι μεσογειακά παραλλαγή του donner όπως παραλλαγή είναι και το
Επίσης δεν υπάρχει (και ούτε ποτέ θα υπάρξει) donner χοιρινό. Συνήθως φτιάχνεται με αρνίσιο ή πρόβειο κρέας αλλά τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται και με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Ποτέ με χοιρινό όμως. Αυτό μόνο σε γύρο. Επίσης το donner δεν συνοδεύεται ποτέ με ντομάτες, τζατζίκια, πατάτες και τέτοια πράγματα αλλά με καρότο, λάχανο, κόλιανδρο, κουκουνάρι κ.α.

καλα ρε τρισμεγιστε ιστορικε του γυρου  ντονερ.

Θα παω να μηνυσω τον Τουρκο που σερβιρε ντονερ γιαουρτλου με ντοματα και καυτερη πιπερια στην Κωνσταντινουπολη. 

 

υγ μιας και το ψυριζουμε το θεμα, ενα n το doner

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

καλα ρε τρισμεγιστε ιστορικε του γυρου  ντονερ.

Θα παω να μηνυσω τον Τουρκο που σερβιρε ντονερ γιαουρτλου με ντοματα και καυτερη πιπερια στην Κωνσταντινουπολη. 

υγ μιας και το ψυριζουμε το θεμα, ενα n το doner

Μιας και είσαι ψείρας το donner, σε πολλά μέρη έξω γράφεται με 2 n (donner) πλην των γερμανών που το γράφουν με 1 n και umlaut και ορισμένων άλλων. Όσο για τα υπόλοιπα, όποιος έχει μυαλό διαβάζει, ψάχνει και κρίνει (θετικά ή αρνητικά) όσα γράφω. Ο ξερόλας θα απαντήσει ειρωνικά (όπως εσύ).
Αυτά, και τέλος από μένα μαζί σου.

 

Επεξ/σία από l337
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, l337 είπε

Μιας και είσαι ψείρας το donner, σε πολλά μέρη έξω γράφεται με 2 n (donner) πλην των γερμανών που το γράφουν με 1 n και umlaut και ορισμένων άλλων. Όσο για τα υπόλοιπα, όποιος έχει μυαλό διαβάζει, ψάχνει και κρίνει (θετικά ή αρνητικά) όσα γράφω. Ο ξερόλας θα απαντήσει ειρωνικά (όπως εσύ).
Αυτά, και τέλος από μένα μαζί σου.

σε πια μερη? για πες.

πχ οι Αγγλοι που δεν εχουν Umlaut Ποσα n βαζουν? Οι Γαλλοι? Οι Ισπανοι? Οι Πορτογαλλοι

για μενα ξερολας ειναι οποιος λεει αυτο δεν ειναι οριτζιναλ, οριτζιναλ ειναι οτι σας λεω εγω. Σε στριτ φουντ φορ γκοντς σεικ. Λες και αναλυουμε υψηλη γαστρονομια, για σουβλακια του διευρου ειναι το θεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

για σουβλακια του διευρου ειναι το θεμα

To θέμα είναι ότι είναι πιο ακριβά από δίευρω, τι λέμε τόση ώρα ; 

:P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

σε πια μερη? για πες.

πχ οι Αγγλοι που δεν εχουν Umlaut Ποσα n βαζουν? Οι Γαλλοι? Οι Ισπανοι? Οι Πορτογαλλοι

για μενα ξερολας ειναι οποιος λεει αυτο δεν ειναι οριτζιναλ, οριτζιναλ ειναι οτι σας λεω εγω. Σε στριτ φουντ φορ γκοντς σεικ. Λες και αναλυουμε υψηλη γαστρονομια, για σουβλακια του διευρου ειναι το θεμα.

Στο ΗΒ πχ. το γράφουν donner.
To original δεν είναι αυτό που λέω εγώ ή εσύ. To original είναι αυτό που πραγματικά ισχύει. Και στην εποχή του internet και της πληροφορίας καθώς και των ταξιδιών είναι σχετικά εύκολο να βρούμε/μάθουμε/γευτούμε τι ισχύει παραδοσιακά (και όχι για τους τουρίστες ώστε να βγάλουμε ευρώ)
Ο κάθενας γράφει και οι υπόλοιποι αν ενδιαφέρονται διαβάζουν και κρίνουν τα γραπτά του καθενός. Οι προσβολές ας λείπουν όμως, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.
Τέλος, η παράδοση δεν έχει καμία σχέση με το αν κάτι κοστίζει 1-2 ευρώ ή 1000 ευρώ. Τέλος επίσης, το donner στο εξωτερικό κοστίζει αρκετά παραπάνω από δύο ευρώ.

Επεξ/σία από l337
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μαστορα πιασε δυο πιτογυρα χοιρινο απολα χωρις πατατες. 

Απ'όλα και χωρίς δεν γίνεται 😛 

4 ώρες πριν, phanispal είπε

Πώς γίνεται και φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε φυσιολογική τιμή τα 2.20-2.50€ για ένα τυλιχτό;

Είναι το ευρώ...τα 2 κατοστάρικα γίνανε 2€! Εδώ έχει ο καφές 3.50!

2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ο,τι και να λεμε ρε παιδια, πανω κατω ολα σαπίλα ειναι... Η΄ τρως σπιτακι σου φτιαχνοντας ενα προγραμμα η΄ ξυπνας μια μερα και κανεις γουτς γουτσς, Μουυυυυυ...μουυυυυυ... ,  μην σου πω και γαβ γαβ και νιαου νιαου!(αναλογα την περίσταση δηλαδη..)😂

Απλα η μαγκιά ειναι περισσοτερο σε αυτον που φτιαχνει τον γυρο και στο πως χειριζεται τα μπαχαρικα για να βρωμαει οσο λιγοτερο γινεται..

Το θέμα είναι ότι ελάχιστα μαγαζιά φτιάχνουν γύρο με κρέας και μπαχαρικά, το 95% παίρνει έτοιμο!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω μιλησα γι αυτον που τον φτιαχνει.. Οχι οτι τον φτιαχνει οπωσδηποτε ο καταστηματαρχης..

Υπαρχουν ποσοι τροποι να φτιαξουν μια σαπιλα να μοσχοβολαει...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ  ΤΟ ΜΕΓΑ  ΠΥΤΟΓΥΡΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥPΤΟΣΚΟΡΔΙΟΝ  😛 😛 😛 😛  

Επεξ/σία από stryder
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ότι εννοείς γυράδικα και όχι σουβλατζίδικα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, AristidisZ said:

Στη δικιά μου γειτονιά δε πάει τόσο ακριβά 

Πέραν αυτού, άλλο πράμα η γειτονιά, άλλο το μαγαζί, μάλλον δε το λέω καλά και δε με καταλαβαίνεις :)

Χαιρω πολυ, στην επαρχια μπορεις να βρεις και με λιγοτερο απο 1€. Νοτια προαστια, Ταυρος / Μοσχατο / Καλλιθεα / Πετραλωνα / Φαληρο παιζουν τοσο. Πολυ λιγα ειναι οριακα φθηνοτερα. Και δεν μιλαμε και για καμια ποσοτητα παντα, και εδω βρισκω με 1.80€ αλλα ο γυρος οριακα αν ειναι πανω απο 50 γραμμαρια και δεν υπερβαλω.

Πες μου για τον συλλογισμο σου γιατι ειναι φυσιολογικο  νακοστιζει σε Μοναστηρακι πχ 2.50 / 3€ το πιτογυρο, και στις παραπανω περιοχες απο 2 ως 2.50€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, ZELOMOTH said:

Γιατι ειναι τουριστικο μερος μαλλον...

Και στην Μυκονο να μην εχει κανα 15ευρω?

Φυσικα. Με την μονη διαφορα, πως στις παραπανω περιοχες, πληρωνουν εως και το 1/10 των ενοικιων και τελων που πληρωνει ο αντιστοιχος συναδελφος τους σε παραθεριστικες και υψηλης επισκεψιμοτητας περιοχες.

Αλλα η τιμη δεν ειναι αντιστοιχως χαμηλοτερη. Αυτο λεω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...