Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Ληγει 1/11 το διετες συμβολαιο που ειχα με ΟΤΕ που περιλαμβανε 250 λεπτα σε σταθερα 30 λεπτα προς κινητα (γενικα ο χρονος ομιλιας δεν με ενδιαφερει) 24αρι ιντερνετ και cosmote tv full pack ολα αυτα 55 ευρω το μηνα. Ρωτησα σημερα τηλεφωνικα και αυτο που προσφεραν ειναι ακριβως τις ιδιες παροχες αλλα με 30αρι fiber (21-27 εγγυημενα λενε) αλλα με 60 ευρω το μηνα που η αληθεια ειναι οτι μου φαινεται too much. Ισχυει οτι γινοταν απο παλια οτι πρεπει να κανω αιτηση φορητοτητας σε αλλο παροχο για να ''παρακαλανε'' μετα η θα μπλεξω? Τα στοιχεια της γραμμης ειναι τα ακολουθα στη φωτο μενω πολυ κοντα στο Γηροκομειο και το dslam αλλα δεν ξερω απο τεχνικες λεπτομερειες κατα ποσο ειναι καλο η οχι το net για την περιοχη μου. Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη!

Capture.PNG

Δημοσ.

Παρόμοια περίπτωση με σένα, μόνο που έκανα ανανέωση αρχές Μάρτη, το πακέτο DP 24L + δορυφορική TV. Και τα 2 τα είχα προσφορά για 2 χρόνια στα 45€ και ανανέωσα στα 48,50€. Μου έδιναν (και ακόμη υπάρχει η προσφορά στο MyCosmote) το 30άρι στα +8€, αλλά δεν μ' ενθουσιάζει.

Υπόψη ότι σε δορυφορική TV (δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε ευρυζωνική TV), κατά την ανανέωση σπάει πλέον το πακέτο στα 2. Κάνεις 2 ξεχωριστές ανανεώσεις, η πρώτη για το DSL και η δεύτερη για την TV. Η προσφορά που δίνουν τώρα σε νέους πελάτες είναι για το πρόγραμμα DP που έχεις 27,42€ και 25€ για το TV, δηλαδή σύνολο 52,42€. Με πίεση αν θέλεις μπορείς να πετύχεις αυτή την τιμή, αλλά θεωρώ και το 30άρι μπορούν να στο δώσουν στα 55€ που είναι η τιμή για νέους πελάτες.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό φορητότητας, που θα ισχύει από 1η Οκτώβρη, είναι δύσκολο να υπάρξει το παιχνίδι των αντιπροσφορών αφού έχει αλλάξει όλη η διαδικασία. Μόνο στο TV μπορεί να παιχθεί και το έχουν κάνει πολοί. Αρχικά ζητάς να σου κάνουν καλύτερη προσφορά από τα 25€ των νέων πελατών. Θα σου πουν ότι δεν γίνεται και ζητάς διακοπή. Σε 1-2 μέρες σε παίρνουν από άλλο τμήμα κι εκεί συνήθως αυτή την περίοδο σε παλιούς πελάτες το δίνουν στα 22€.

Είμαι κι εγώ στο Γηροκομείο και σχετικά κοντά στο Α/Κ. Με SNR στα 9 και εξασθένιση στα 13, έχω συγχρονισμό στα 18Mbps. Πειράζοντας το SNR στα 3, είμαι τώρα στα 22Mbps. Έχω όμως καθαρή γραμμή χωρίς πολλά σφάλματα. Μια χαρά είναι και η  δικιά σου και πιθανόν αν κοιτάξεις την εσωτερική σου εγκατάσταση να κερδίσεις λίγο σε συγχρονισμό.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Παρόμοια περίπτωση με σένα, μόνο που έκανα ανανέωση αρχές Μάρτη, το πακέτο DP 24L + δορυφορική TV. Και τα 2 τα είχα προσφορά για 2 χρόνια στα 45€ και ανανέωσα στα 48,50€. Μου έδιναν (και ακόμη υπάρχει η προσφορά στο MyCosmote) το 30άρι στα +8€, αλλά δεν μ' ενθουσιάζει.

Υπόψη ότι σε δορυφορική TV (δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε ευρυζωνική TV), κατά την ανανέωση σπάει πλέον το πακέτο στα 2. Κάνεις 2 ξεχωριστές ανανεώσεις, η πρώτη για το DSL και η δεύτερη για την TV. Η προσφορά που δίνουν τώρα σε νέους πελάτες είναι για το πρόγραμμα DP που έχεις 27,42€ και 25€ για το TV, δηλαδή σύνολο 52,42€. Με πίεση αν θέλεις μπορείς να πετύχεις αυτή την τιμή, αλλά θεωρώ και το 30άρι μπορούν να στο δώσουν στα 55€ που είναι η τιμή για νέους πελάτες.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό φορητότητας, που θα ισχύει από 1η Οκτώβρη, είναι δύσκολο να υπάρξει το παιχνίδι των αντιπροσφορών αφού έχει αλλάξει όλη η διαδικασία. Μόνο στο TV μπορεί να παιχθεί και το έχουν κάνει πολοί. Αρχικά ζητάς να σου κάνουν καλύτερη προσφορά από τα 25€ των νέων πελατών. Θα σου πουν ότι δεν γίνεται και ζητάς διακοπή. Σε 1-2 μέρες σε παίρνουν από άλλο τμήμα κι εκεί συνήθως αυτή την περίοδο σε παλιούς πελάτες το δίνουν στα 22€.

Είμαι κι εγώ στο Γηροκομείο και σχετικά κοντά στο Α/Κ. Με SNR στα 9 και εξασθένιση στα 13, έχω συγχρονισμό στα 18Mbps. Πειράζοντας το SNR στα 3, είμαι τώρα στα 22Mbps. Έχω όμως καθαρή γραμμή χωρίς πολλά σφάλματα. Μια χαρά είναι και η  δικιά σου και πιθανόν αν κοιτάξεις την εσωτερική σου εγκατάσταση να κερδίσεις λίγο σε συγχρονισμό.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση. Καταλαβα τι παιζει με τη συνδεση θα ξαναπροσπαθησω τελος του μηνα μηπως πετυχω κατι καλυτερο. Οσον αφορα τη γραμμη τι ακριβως εννοεις να κοιταξω την εσωτερικη εγκατασταση? Και τι μπορω να κανω σαν ρυθμιση στο ρουτερ μηπως κλειδωσω παραπανω?

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις στον router για παραπάνω κλείδωμα. Σπουδαίο ρόλο παίζει το χάλκινο καλώδιο από το αστικό κέντρο μέχρι την οικοδομή (που είναι το εξωτερικό και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό) και από τον κατανεμητή μέχρι και την τελευταία πρίζα του διαμερίσματος (που είναι η εσωτερική εγκατάσταση και δικιά μας ευθύνη).

Το DSL σήμα (και ειδικά το VDSL που έχει περισσότερες συχνότητες) επηρεάζεται από μη σωστές εγκαταστάσεις και συνδέσεις. Πολλά παράλληλα καλώδια δημιουργούν πρόβλημα. Καλό είναι να απομονώνουμε το DSL σήμα από το αντίστοιχο τηλεφωνικό στην πρώτη πρίζα του σπιτιού και σε όλες οι υπόλοιπες να παίζει μόνο η τηλεφωνία και όχι το DSL.

5af3e66cc05f9_1.png.e0ae9fc0733abb9f1792f62387286995.png5af3e6760a2bf_.png.cf04b1a8b28696daf186f552ff4f8a2f.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

UPDATE. Ανανεωσα με COSMOTE μου προσφεραν το προγραμμα που γραφω και στην αρχη (30mbps νετ+250'σταθερα +30' προς κινητα) +ote tv full pack με 51,90€ τελικη τιμη το μηνα. Το σοκ ηρθε μολις ειδα το μηνυμα της ενεργοποιησης του vdsl και μπηκα στο ρουτερ να δω τι πιανω. Σας φαινεται και εσας εξωγηινο για αρχαια πολυκατοικια??? Παει σφαιρα!!

image.png.d74843e8221c95515ff55423f19210a7.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...