White Wolf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Choulio είπε Εσύ πως ακριβως εισαι τοσο σιγουρος; Εγω γιατρος ειμαι και οντως ημουν εξαρχης αρνητικος απαισιοδοξος και επιφυλακτικος. Αλλα εγω εχω καποιες γνωσεις παραπανω. Ο απλος κοσμος δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει πως γινεται το ηλεκτροκαρδιογραφημα και σιγουρα δεν ειναι σωστη αντιμετωπιση αυτη. Απο την αλλη ο τυπος που βγηκε και μιλησε ειναι ο προεδρος της αμερικανικης καρδιολογικης εταιριας, δηλαδη οχι κανενας τυχαιος.. Επειδη και εγω ειμαι γιατρος αμα εισαι και εσυ και πιστευεις οτι το ΗΚΓ μπορει να γινει απο ενα ρολοι ακουμπωντας το δακτυλο σου τοτε καλυτερα αλλαξε επαγγελμα... 2 ώρες πριν, dali13gr είπε Στείλε ένα mail στον FDA να τους τα πεις τους άσχετους. Στους carrier που θα υποστηρίζουν την eSIM στο iPhone, ανέφερε και τη Vodafone. Ελπίζω να υιοθετηθεί και από το ελληνικό κομμάτι της. Εχοντας σπουδασει τρολακι της Apple Ιατρικη και εχοντας κανει καμμια 200αρια ΗΚΓ σαν αγροτικος δεν χρειαζεται να στειλω κανενα mail σε καμμια FDA...εσυ παρε το ρολογακι της μηλοεταιριας για 400 ευρω και πιστευε οτι θα κανει ΗΚΓ ακουμπωντας το δακτυλακι σου πανω του. 1 2 1
cf2233 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, White Wolf είπε Επειδη και εγω ειμαι γιατρος αμα εισαι και εσυ και πιστευεις οτι το ΗΚΓ μπορει να γινει απο ενα ρολοι ακουμπωντας το δακτυλο σου τοτε καλυτερα αλλαξε επαγγελμα... Εχοντας σπουδασει τρολακι της Apple Ιατρικη και εχοντας κανει καμμια 200αρια ΗΚΓ σαν αγροτικος δεν χρειαζεται να στειλω κανενα mail σε καμμια FDA...εσυ παρε το ρολογακι της μηλοεταιριας για 400 ευρω και πιστευε οτι θα κανει ΗΚΓ ακουμπωντας το δακτυλακι σου πανω του. Έλα μου ντε που να ξέρει ο Πρόεδρος της Αμερικάνικης καρδιολογικής εταιρείας και ο FDA. Ο Πρόεδρος δεν ρισκάρει την θέση του, την φήμη του αλλά και τις μηνύσεις που θα πέσουν βροχή αν αποδειχτεί ότι δεν ισχύουν όσα υποστήριξε. Αλλά ως γνωστόν ξέρει καλύτερα ο μέσος σχολιαστής του Insomnia. Τα ίδια λέγατε και μερικοί γιατροί και μη όταν είχε βγει το πρώτο Apple Watch που κράταγε παλμούς και όπως αποδείχτηκε στην πορεία έχει καλή ακρίβεια. Αλλά ο κλασικός ο Έλληνας τα ξέρει όλα και βέβαια πρέπει να βγεί να το γράψει και στο ιντερνετ. Θα σοβαρευτείτε ποτέ εδώ μεσα μερικοί ή θα συνεχίσει να γελάει όλο το ιντερνετ? Σε όλα τα υπόλοιπα φόρουμ γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τις βλακείες που γράφονται εδώ μέσα κάθε μέρα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από cf2233 7 2
garfield39gr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 i love this watch ❤️❤️❤️❤️❤️ 2 ώρες πριν, polaki είπε Ακόμα και με 2 πολύ ακριβότερα ρολόγια που έχω (και μαζεύουν σκόνη), με κανένα δεν έχω νιώσει αυτή τη χρηστικότητα του Apple watch. Μόνο σε κανένα πολύ βαρβάτο ραντεβού δουλειάς θα βάλω τα άλλα... και περιμένω πώς και πώς να γυρίσω να βάλω το apple... Με αυτο δεν θα χρειαστει να το βγαλεις ποτε απο το χερι .. ..
Fubar.gr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Απ ότι φαίνεται το μόνο έγγραφο που έχει η Apple απο την FDA είναι το παρακάτω: https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf18/DEN180042.pdf Το οποίο απλά είναι μία απάντηση στην αίτηση για κατηγοριοποίηση της συσκευής και όχι κάποιου είδους έγκριση, καθώς δέν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές. Το μόνο που μπορεί να διαγνώσει είναι κάποιες μορφές αρρυθμίας (AFib). Απο το κείμενο: Δηλαδή δέν μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές ιατρικές διαγνωστικές μεθόδους, κάποιες φορές λειτουργεί σωστά και κάποιες όχι, ενώ δέν πρέπει να χρησιμοποιείται απο άτομα με ιστορικό AFib, ίσως οι μόνοι για τους οποίους αυτό το feature θα ήταν χρήσιμο. Δέν είμαι γιατρός, αλλά δέν μπορώ να φανταστώ πώς ένα όργανο που παίρνει μέτρηση μόνο απο τον καρπό μπορεί να αντικαταστήσει ένα ΗΚΓ 12 απαγωγών, και απο το παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα οτι δέν μπορεί και η ονομασία είναι παραπλανητική. Επίσης ενδιαφέρον έχει η ημερομηνία του εγγραφου που είναι πρίν 2 ημέρες. Μάλλον αυτό περίμεναν για να κάνουν την παρουσίαση. 5
iYannis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, billdanos είπε Η cosmote πάντως ανεπίσημα το "παλεύει" εδώ και ένα χρόνο. Τι εννοείς γέροντα ?
kifinas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο internet είδα ότι υπάρχουν πολλά καταναλωτικά προϊόντα για ΗΚΓ, κάποια επίσης με πιστοποίηση από την FDA. Χαρακτηριστικό είναι το προϊόν της AliveCor, ένα λουράκι για το iwatch. Όλα επικεντρώνονται στην ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. Κλασσικα η Apple λέει ψεματάκια για το "πρώτη", όμως κλασσικά επίσης φέρνει στις μάζες προϊόντα με χαρακτηριστικά που δεν γνώριζαν καν ότι υπήρχαν. Η λογική είναι όταν κάποιος νοιώσει περίεργα, να κάνει γρήγορα ένα τεστ μόνος του και αν βρει πρόβλημα να πάει σε γιατρό για κανονική εξέταση. Να σπρώξει δηλαδή κόσμο προς τα ιατρεία, όχι να τα αντικαταστήσει.
evilakos! Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σαν κάτοχος fenix 3 hr είχα κάνει τεστ κοπώσεως κ ταυτόχρονα τσέκαρα κ το ρολόι. Ενώ στην αρχή με τον γιατρό λέγαμε δεν προκειτε να έχει ακρίβεια μετά τρίβαμε τα ματια μας. Το 97% ακρίβεια που ισχυρίζεται η Garmin, ισχύει. Με αυτό θέλω να πω πως η τεχνολογια προχωράει πάντα μπροστά όποτε γιατί κ το Apple Watch να μην έχει ένα αξιοπρεπες αποτέλεσμα; εννοειτε πως ο γιατρός δεν αντικαθίσταται, αλλά για την στιγμή που θα νοιωσεις κάτι έχοντας το ρολόι θα μπορείς να αξιολογήσεις εσυ κάποια πράγματα ή να το δείξεις μετά στο γιατρό κ να τον βοηθήσεις να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση σου. Μπορεί για κάποιους να είναι άχρηστο αλλά σε κάποιους πολύ μα πολύ χρήσιμο. Με την αυτονομία δεν ξέρω πως θα τα πάει. Ίσως θα έπρεπε να παραμείνει στο ίδιο πάχος με το 3 προς όφελος της αυτονομίας. Ξερουμε μήπως σε τι τιμή θα έρθει στην Ελλάδα στις 21/9; 1
AtiX Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, billdanos είπε Αντί να βγει κρατώντας μια καρδιά στο χέρι που θα χτυπούσε ακόμη... 7 ώρες πριν, Grasterix1 είπε Ναι φιλε μου αλλα φορουσε ταμπα παπουτσακι..... Άστε... ήμουν επηρεασμένος από το my style rocks... Στα του ρολογιού τώρα απλά υπέροχο!!! Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από AtiX
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Βλεπεις στην παρουσιαση το apple watch και μενεις με το στομα ανοικτο και μετα σηκωνεις το χερι και βλεπεις ενα xiaomi miband 3 και λες κατι κανω λαθος στην ζωη.😀
Paterfamilias Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Αντε και με αξονικο τομογραφο το επομενο μοντελο!
omrtlegol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, vapits είπε Παρότι έχω γυρίσει χρόνια στο Android, παρότι είμαι απόλυτα συνδεδεμένος με τα services της Google (και απόλυτα ευχαριστημένος) και ερωτευμένος με το Google pixel 2xl μου... Το συγκεκριμένο νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να γυρίσει κανείς πίσω στην Apple. Εαν έπαιζε με Android το έπαιρνα εχθές... Κι αν υπήρχε το Google Now στο iOs γύρναγα αύριο... Στην ίδια ακριβώς φάση. (Να συμπληρωσω και τα airpods.) 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Γέλασα λίγο με την "επανάσταση" των "γιατρών" που κατάλαβαν πως η apple τους είπε πως οι ηλεκτροκαρδιογράφοι στα νοσοκομεία θα αντικατασταθούν από ...apple watches! 😛 Το να είναι απλά ένα πρώτο εργαλείο που μπορεί να εντοπίσει μια ανωμαλία και να σε κάνει να ψαχτείς με το γιατρό σου, δεν παίζει σαν σενάριο ε? 😳 1 4
MySql Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, cf2233 είπε Έλα μου ντε που να ξέρει ο Πρόεδρος της Αμερικάνικης καρδιολογικής εταιρείας και ο FDA. Ο Πρόεδρος δεν ρισκάρει την θέση του, την φήμη του αλλά και τις μηνύσεις που θα πέσουν βροχή αν αποδειχτεί ότι δεν ισχύουν όσα υποστήριξε. Αλλά ως γνωστόν ξέρει καλύτερα ο μέσος σχολιαστής του Insomnia. Τα ίδια λέγατε και μερικοί γιατροί και μη όταν είχε βγει το πρώτο Apple Watch που κράταγε παλμούς και όπως αποδείχτηκε στην πορεία έχει καλή ακρίβεια. Αλλά ο κλασικός ο Έλληνας τα ξέρει όλα και βέβαια πρέπει να βγεί να το γράψει και στο ιντερνετ. Θα σοβαρευτείτε ποτέ εδώ μεσα μερικοί ή θα συνεχίσει να γελάει όλο το ιντερνετ? Σε όλα τα υπόλοιπα φόρουμ γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τις βλακείες που γράφονται εδώ μέσα κάθε μέρα. Φίλε έχεις δει ποτέ πως γίνεται καρδιογράφημα; To ότι με κάποιον τρόπο που δεν είναι ακόμα διακριτός έδωσε ένα "οκ" ο fda σε συνδιασμό με το παραπλανητικό μάρκετιγνκ της apple δεν λέει κάτι ακόμα για την αξιοπιστία του. Aκόμα και ο παλμογράφος που αναφέρεις δεν είναι καθόλου ακριβής. Μην είστε τόσο tech enthusiast και μην σκίζεται τα βρακιά σας όταν ακούτε apple και fda. Όταν γίνει η στραβή όπως λες ο fda μπορεί άνετα να βγάλει την ουρά του απέξω με μια δικαιολογία τύπου "δεν είχαμε πει ποτέ ότι είναι 100% ακριβές" Καλοπροαίρετα στα λέω 27 λεπτά πριν, billdanos είπε Γέλασα λίγο με την "επανάσταση" των "γιατρών" που κατάλαβαν πως η apple τους είπε πως οι ηλεκτροκαρδιογράφοι στα νοσοκομεία θα αντικατασταθούν από ...apple watches! 😛 Το να είναι απλά ένα πρώτο εργαλείο που μπορεί να εντοπίσει μια ανωμαλία και να σε κάνει να ψαχτείς με το γιατρό σου, δεν παίζει σαν σενάριο ε? 😳 Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί αμφισβητήσει ότι είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα. Προτού όμως δοκιμαστεί στην πράξη και δούμε την αξιοπιστία του χωριζόμαστε σε στρατόπεδα ολυμπιακός/παναθηναικός. Οι μεν το μηδενίζουν και οι υπόλοιποι κάνουν σαν δεκαπεντάχρονα λες και ανακαλύφθηκε το απόλυτο jet pack Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από MySql
duende Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Απ ότι φαίνεται το μόνο έγγραφο που έχει η Apple απο την FDA είναι το παρακάτω: https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf18/DEN180042.pdf Το οποίο απλά είναι μία απάντηση στην αίτηση για κατηγοριοποίηση της συσκευής και όχι κάποιου είδους έγκριση, καθώς δέν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές. Το μόνο που μπορεί να διαγνώσει είναι κάποιες μορφές αρρυθμίας (AFib). Απο το κείμενο: Δηλαδή δέν μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές ιατρικές διαγνωστικές μεθόδους, κάποιες φορές λειτουργεί σωστά και κάποιες όχι, ενώ δέν πρέπει να χρησιμοποιείται απο άτομα με ιστορικό AFib, ίσως οι μόνοι για τους οποίους αυτό το feature θα ήταν χρήσιμο. Δέν είμαι γιατρός, αλλά δέν μπορώ να φανταστώ πώς ένα όργανο που παίρνει μέτρηση μόνο απο τον καρπό μπορεί να αντικαταστήσει ένα ΗΚΓ 12 απαγωγών, και απο το παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα οτι δέν μπορεί και η ονομασία είναι παραπλανητική. Επίσης ενδιαφέρον έχει η ημερομηνία του εγγραφου που είναι πρίν 2 ημέρες. Μάλλον αυτό περίμεναν για να κάνουν την παρουσίαση. ε μη τους σκας και συ τη φουσκα..αφου ειναι "ο,τι καλυτερο υπαρχει" βεβαια οταν ολοι οι αλλοι κατασκευαστες παρουσιαζουν smartwatches ολοι πεφτουν να κραξουν βγαζοντας τα αχρηστα/χωρις λογο υπαρξης αφου "σαν το κανονικο ρολοι κανενα", οταν το βγαζει η μηλοεταιρεια οι ιδιοι δακρυζουν απο χαρα για το θαυμα της τεχνολογιας χωρις το οποιο δε μπορουν να ζησουν. οκ, καθενας να κανει το κεφι του με αυτο που γουσταρει, αλλα μη δουλευομαστε κιολας 1
White Wolf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Απ ότι φαίνεται το μόνο έγγραφο που έχει η Apple απο την FDA είναι το παρακάτω: https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf18/DEN180042.pdf Το οποίο απλά είναι μία απάντηση στην αίτηση για κατηγοριοποίηση της συσκευής και όχι κάποιου είδους έγκριση, καθώς δέν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές. Το μόνο που μπορεί να διαγνώσει είναι κάποιες μορφές αρρυθμίας (AFib). Απο το κείμενο: Δηλαδή δέν μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές ιατρικές διαγνωστικές μεθόδους, κάποιες φορές λειτουργεί σωστά και κάποιες όχι, ενώ δέν πρέπει να χρησιμοποιείται απο άτομα με ιστορικό AFib, ίσως οι μόνοι για τους οποίους αυτό το feature θα ήταν χρήσιμο. Δέν είμαι γιατρός, αλλά δέν μπορώ να φανταστώ πώς ένα όργανο που παίρνει μέτρηση μόνο απο τον καρπό μπορεί να αντικαταστήσει ένα ΗΚΓ 12 απαγωγών, και απο το παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα οτι δέν μπορεί και η ονομασία είναι παραπλανητική. Επίσης ενδιαφέρον έχει η ημερομηνία του εγγραφου που είναι πρίν 2 ημέρες. Μάλλον αυτό περίμεναν για να κάνουν την παρουσίαση. Υπαρχει τελικα νοημοσυνη και κοινη λογικη στον πλανητη Insomnia...δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος φιλε μου απλα να εχεις μια στοιχειωδη λογικη. 58 λεπτά πριν, billdanos είπε Γέλασα λίγο με την "επανάσταση" των "γιατρών" που κατάλαβαν πως η apple τους είπε πως οι ηλεκτροκαρδιογράφοι στα νοσοκομεία θα αντικατασταθούν από ...apple watches! 😛 Το να είναι απλά ένα πρώτο εργαλείο που μπορεί να εντοπίσει μια ανωμαλία και να σε κάνει να ψαχτείς με το γιατρό σου, δεν παίζει σαν σενάριο ε? 😳 Και εμεις γελαμε καθημεριμενα με τους ιδιοκτητες του Insomnia που βαλανε ενα ατομο σαν και σενα moderator αλλα δεν το κανουμε και θεμα ρε φιλε... Μαθε κιολας απο την επανασταση των Γιατρων οτι την αρρυθμια μπορεις να τη καταλαβεις και χωρις καρδιογραφημα απλα μετρωντας με τα δακτυλακια σου τους παλμους σου....α και τα δακτυλακια τα ακουμπας στον καρπο σου.Δεν χρειαζεται κανενα ρολοι των 500 ευρω της Apple.... 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα