Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη όποιου τυχόν γνωρίζει σχετικά με το τι επιλογές υπάρχουν για επένδυση και υγρομόνωση των τοίχων ενός μπάνιου, εκτός από πλακάκι και πατητή τσιμεντοκονία. Βάψιμο με λαδομπογιά όπως έκαναν προ δεκαετιών είναι άσχημη κι ανεπιτυχής προστασία από την υγρασία καθώς το χρώμα "σκάει" σχετικά γρήγορα(το θυμάμαι στο σπίτι της γιαγιάς μου στο χωριό). Θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατευθείαν βερνίκι σαν αυτό που βάζουν ως τελείωμα πάνω στην πατητή ή είναι ακατάλληλο για σοβά; Σκεφτόμουν και τους διακοσμητικούς γρανιτοσοβάδες που βάζουν κυρίως σε προσόψεις καταστημάτων, αφού αντέχουν σε εξωτερικές επιφάνειες και στις καιρικές συνθήκες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε εσωτερικό χώρο όπως το μπάνιο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Γυαλι και απο μεσα πετρες με κρυφο φωτισμο λεντ...

οχι γρανιτες , δεν ειναι φενκσουι ready και εχουν αρνητικη ενεργεια

• Like 2
Δημοσ.

Ντύσε όλο το μπάνιο με υαλοτουβλα 

😋😋

Αν έχεις τα διαθέσιμα €€€ ντύσε όλο το μπάνιο με μάρμαρο. (Το έκανε μια πελάτισσα μου,βεβαια αυτή έχει ναυτιλιακή εταιρεία :) ) δεν ξέρω αν σε συμφέρει....

Δημοσ.

Στην Αμερική έχω δει που δεν βάζουν καθόλου πλακάκια στους τοίχους, είναι απλά καμπίνα ντουζιέρα και το υπόλοιπο απλός τοίχος όπως σε όλο το σπίτι (μπορεί και ταπετσαρία). Κάποιοι έχουν και ξύλο από το δάπεδο μέχρι ένα μέτρο περίπου για διακοσμητικό. Δεν ξέρω αν θα είχε εφαρμογή στο κλίμα εδώ ή τι θα χρειαζόταν ώστε να διατηρηθεί βέβαια. Κάτι άλλο που έχω δει και Αμερική και εδώ είναι επένδυση με κάτι πλαστικά (?) πάνελ, πως είναι οι δημόσιες τουαλέτες- κουβούκλια ένα πράμα. Αλλά σε πιό καλαίσθητο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Αν έχεις τα διαθέσιμα €€€ ντύσε όλο το μπάνιο με μάρμαρο. (Το έκανε μια πελάτισσα μου,βεβαια αυτή έχει ναυτιλιακή εταιρεία :) ) δεν ξέρω αν σε συμφέρει....

Η καλυτερη λυση ειναι το μαρμαρο.. Εβαλα και εγω αλλα μου πηγε σχετικα φτηνα λογω συγγενη μαρμαρα...

Απλα να ξερεις οτι θελει μετα και συντήρηση με αδιαβροχοποιητικο υγρό κάθε καποια χρόνια...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Η καλυτερη λυση ειναι το μαρμαρο.. Εβαλα και εγω αλλα μου πηγε σχετικα φτηνα λογω συγγενη μαρμαρα...

Απλα να ξερεις οτι θελει μετα και συντήρηση με αδιαβροχοποιητικο υγρό κάθε καποια χρόνια...

Εγώ το ξέρω τι θέλει :)

Στον ts να τα πεις.

και επισεις ένα μπάνιο με μάρμαρο (εσύ είχες συγγενή μαρμαρα) βγαίνει σε μεγάλο κόστος εκτός και αν βάλεις μαπε ποιότητα τότε σου πάει χαμηλά. Αν έχεις κανένα γνωστό τότε εντάξει κάτι γλυτώνεις από το κόστος :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τόσες διαθέσιμες επιλογές σε σχήματα και μεγέθη που υπάρχουν πλέον στα πλακάκια , δεν αναφέρομαι καν σε χρώματα, επιφάνειες 3d, απομιμήσεις, κλπ, είναι παρακινδυνευμένο να επιλέξεις κάποια μη δοκιμασμένη τεχνοτροπία που μακροχόνια ίσως αποδειχτεί πολύ ευαίσθητη στην υγρασία ή στο νερό.

Τα πλακάκια είναι τα μόνα που επισκευάζονται πολύ εύκολα σε περίπτωση π.χ. σπασίματος, αν φυσικά έχεις προνοήσει να κρατήσεις όσα περισσέψουν μετά την κατασκευή.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! 😊 Το θέμα μου είναι ότι θέλω να φτιάξω μπάνιο μέσα σε υπνοδωμάτιο 15τμ σε μονοκατοικία. Η πιο βολική διάταξη είναι να γίνει στενόμακρο σαν διάδρομος, ώστε όλα τα είδη υγιεινής να ακουμπούν στον ίδιο τοίχο κι έτσι να είναι ευκολότερη(κι οικονομικότερη) η υδραυλική εγκατάσταση. Παρακάτω σας παραθέτω και μια φωτο για το πώς περίπου το φαντάζομαι.. Παρόλο που πρόκειται για μικρό μπάνιο, οι επιφάνειες των τοίχων είναι δυστυχώς αρκετά μεγάλες ως προς το ύψος(2,90μ) οπότε το κόστος θα είναι μεγάλο για να ντυθούν κι οι τέσσερις τοίχοι με πλακάκι από κάτω μέχρι πάνω. Το να βάλω πλακάκι μόνο μέχρι τη μέση όπως έκαναν παλιότερα δε μου πολυαρέσει. Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω πλακάκι μόνο στο χώρο της ντουζιέρας(όπως και στη φωτο) μιας και το σύνολο της υγρασίας  σε ένα μπάνιο περιορίζεται κατά κύριο λόγο στις ντουζιέρες/μπανιέρες, αλλά οι υπόλοιποι τοίχοι που θα είναι απλώς βαμμένοι θα είναι προφυλαγμένοι από όση υγρασία θα διαφεύγει από τη ντουζιέρα; Ούτε καμπίνα μπορώ να βάλω, γιατί έχω ...κλειστοφοβικές τάσεις! :fear:  Γι' αυτό και σας έκανα την αρχική ερώτηση σχετικά με το τι να βάλω σε τοίχο μπάνιου εκτός πλακιδίων ή πατητής. Κάποιο υγρό αδιαβροχοποίησης όπως αυτό που βάζουν σε πέτρες και μάρμαρα θα βοηθούσε; Το βερνίκι της πατητής;

narrow_bathroom.jpg

Δημοσ.

Για το χρώμα που είπες για τη λαδομπογιά σε παλιά σπίτια γιαγιάδων ... ξέρεις ότι σήμερα υπάρχουν λαδομπογιές σατινέ , λιγότερο γυαλιστερές από τις παλιές της ... γιαγιάς όπως λες ... και ματ , καθόλου γυαλιστερές ...

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Για το χρώμα που είπες για τη λαδομπογιά σε παλιά σπίτια γιαγιάδων ... ξέρεις ότι σήμερα υπάρχουν λαδομπογιές σατινέ , λιγότερο γυαλιστερές από τις παλιές της ... γιαγιάς όπως λες ... και ματ , καθόλου γυαλιστερές ...

Εννοείς τις ριπολίνες νερού; Έχω βάψει έπιπλο με τέτοια κι όντως αφήνει μια πολύ διακριτική γυαλάδα που δεν είναι καθόλου άσχημη, σε σχέση με τη λαδομπογιά του νέφτη δηλαδή. Προσωπικά δε με ενοχλεί ένας τοίχος που γυαλίζει. Αν η επιφάνεια είναι εντελώς λεία χωρίς ελαττώματα και γίνει σωστό βάψιμο μια χαρά θα δείχνει ακόμα και με λίγη γυαλάδα. Απλώς, όσον αφορά τη "λαδομπογιά της γιαγιάς" θυμάμαι ότι σε διάφορα σημεία έκανε σκασίματα μετά από καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Ελένη_Μ είπε

Εννοείς τις ριπολίνες νερού; 

Όχι απαραίτητα νερού. Υπάρχει και διαλύτη, σατινέ ή ματ. Η ματ, δεν έχει καμία γυαλάδα. Καθόλου, τίποτε. Σε εσωτερικό χώρο , θα κρατήσει πολλά χρόνια και επιδιορθώνεται πανεύκολα. 

Το παν για το μπάνιο , είναι να έχει εξαερισμό και να μην μένει η υγρασία μέσα. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.

Υπάρχουν ειδικά χρώματα για τοίχους μπάνιων κ κουζινών όπου συγκεντρώνεται μεγάλη υγρασία.

Αν θέλεις το αποτέλεσμα της φωτό θα χρησιμοποιήσεις κ αντίστοιχα χρώματα.

Δεν έχουν κ καμία φοβερή διάφορα στην τιμή.

Πχ δες το vivechrom kichen and bath

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...