Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σας, θα ήθελα τις γνώμες σας, πρακτική άσκηση  στο δημόσιο η στο ιδιωτικό? τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Πρακτική από ΤΕΙ; ιεκ; 

Όταν εγώ έκανα πρακτική ΤΕΙ στο δημόσιο (εθνική τράπεζα) τα λεφτά ήταν αρκετά καλύτερα από τον ιδιωτικό αλλά δεν υπήρχε καμιά προοπτική. 

Δημοσ.

Καλημέρα, αν θες να μάθεις πράγματα θα πας σε ιδιώτη αν απλά θες να περάσεις την ώρα σου πας στο δημόσιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mylo είπε

Πρακτική από ΤΕΙ; ιεκ; 

Όταν εγώ έκανα πρακτική ΤΕΙ στο δημόσιο (εθνική τράπεζα) τα λεφτά ήταν αρκετά καλύτερα από τον ιδιωτικό αλλά δεν υπήρχε καμιά προοπτική. 

Επειδή δουλεύω στην Εθνική, παιδιά που έκαναν πρακτική από ΤΕΙ τα κράτησαν. Άρα μη του αποκλείεις τίποτα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε ιδιώτες να πάς δεν θα μάθεις τίποτα, το παιδί για όλες τις δουλειλες θα είσαι. Η εθνική πάντως πριν χρόνια ξέρω οτι έδινε παραπάνω χρήματα. Αν πας σε κατάστημα ανοίγεις λογαριασμούς και τέτοια, αν πας σε υπηρεσία διοίκησης κάνεις πάλι θελήματα αλλά γενικά ξεκούραστα.

Επεξ/σία από Silverage
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Edel είπε

Επειδή δουλεύω στην Εθνική, παιδιά που έκαναν πρακτική από ΤΕΙ τα κράτησαν. Άρα μη του αποκλείεις τίποτα! 

Η εθνική δεν κρατάει τους "πρακτικάριους"

16 λεπτά πριν, Silverage είπε

Και σε ιδιώτες να πάς δεν θα μάθεις τίποτα, το παιδί για όλες τις δουλειλες θα είσαι. Η εθνική πάντως πριν χρόνια ξέρω οτι έδινε παραπάνω χρήματα. Αν πας σε κατάστημα ανοίγεις λογαριασμούς και τέτοια, αν πας σε υπηρεσία διοίκησης κάνεις πάλι θελήματα αλλά γενικά ξεκούραστα.

Το παιδί για όλες τις δουλείες δεν είσαι. Μαθαίνεις αρκετά πράγματα (Τουλάχιστον στην εθνική).

Τα λεφτά πάντως στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά καλά για πρακτική.

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

Ναι δε τους κρατάει, σαν εθνικάριους, αν αυτό εννοείς. Αλλά έχω δει παιδιά να τα κρατάει, μέσω εταιρειών, το λεγόμενο -απαράδεκτο-  "ενοικιαζόμενο" προσωπικό

Δημοσ.

Ιδιωτη νομιζω,εκτος αν εχεις μεσο. Αναλόγως και τι δουλεια κανεις...

Αν ας πουμε εισαι από καμια τεχνολογικη σχολη ΤΕΙ. Συμφερει ιδιωτη γιατι πρωτον παιρνεις 3πλασια λεφτα από το δημοσιο(~170 vs 456). 2ον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε κρατησει ενώ στο δημοσιο χωρις μεσο απλα ΔΕΝ σε κρατανε και τριτον αν θελεις θα μαθεις πραγματα πανω στην δουλεια σου. Αν δεν θες οπου και να πας το ιδιο είναι...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ιδιωτη νομιζω,εκτος αν εχεις μεσο. Αναλόγως και τι δουλεια κανεις...

Αν ας πουμε εισαι από καμια τεχνολογικη σχολη ΤΕΙ. Συμφερει ιδιωτη γιατι πρωτον παιρνεις 3πλασια λεφτα από το δημοσιο(~170 vs 456). 2ον υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε κρατησει ενώ στο δημοσιο χωρις μεσο απλα ΔΕΝ σε κρατανε και τριτον αν θελεις θα μαθεις πραγματα πανω στην δουλεια σου. Αν δεν θες οπου και να πας το ιδιο είναι...

Έχει γίνει αύξηση στα 548 (κάτω των 25) και 628 (άνω των 25)

7 λεπτά πριν, Edel είπε

Ναι δε τους κρατάει, σαν εθνικάριους, αν αυτό εννοείς. Αλλά έχω δει παιδιά να τα κρατάει, μέσω εταιρειών, το λεγόμενο -απαράδεκτο-  "ενοικιαζόμενο" προσωπικό

Εννοείς τους λεγόμενους "ειδικούς συνεργάτες" ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Ποτε εγινε η αυξηση?

Δεν την γνωριζα...Μηπως απλα εκει που πηγες δωσανε παραπανω λεφτα από την εταιρια?Συμβαινει συχνα…

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Εννοείς τους λεγόμενους "ειδικούς συνεργάτες" ?

όχι, άλλο πράγμα οι ειδικοί συνεργάτες. Αυτοί υπογράφουν συμβάσεις σα να είναι εθνικάριοι, είναι τα βύσματα που επειδή δε γίνονται προσλήψεις τραπεζικών υπαλλήλων μπαίνουν από τη πίσω πόρτα.

Ενοικιαζόμενο προσωπικό, είναι άτομα που εργάζονται κανονικά στην εθνική, με σύμβαση αορίστου αλλά μέσω τρίτης εταιρείας. Και λογίζονται ως απλοί υπάλληλοι γραφείου. Κανένα προνόμιο, μισθολογικό και ασφαλιστικό από αυτά που παίρνουν οι Εθνικάριοι. Στο ίδιο γραφείο μπορεί να είναι ένας εθνικάριος, μόνιμος που να παίρνει ένα 1200αρι το μήνα και δίπλα του ένα παιδί εταιρείας, να κάνουν την ίδια δουλειά, ίδιο ωράριο, περισσότερα πτυχία και να παίρνει ξερά 600ευρώ ή 700. Χωρίς προοπτική εξέλιξης.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ποτε εγινε η αυξηση?

Δεν την γνωριζα...Μηπως απλα εκει που πηγες δωσανε παραπανω λεφτα από την εταιρια?Συμβαινει συχνα…

Από 1-4-2018, από το εξάμηνο που ξεκίνησαν οι πρακτικές δηλαδή. Συγκεκριμένα κι εγώ κάνω πρακτική στην εθνική και η μισθοδοσία είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω

Δημοσ.

Και πριν την ημ/νια που αναφέρεις όμως ειχα φιλη στην Εθνικη που επαιρνε παραπανω από εμενα που δουλευα σε ασχετο επαγγελμα και επαιρνα τα 456 του ΟΑΕΔ...όπως ειχα ακουσει και άλλες περιπτώσεις στον ΟΣΕ αν θυμαμαι καλα που τους διναν μια 700αρια από το πουθενα… τεσπα είναι ρευστα τα πραγματα καπως...Ο γενικος κανονας παντως λεει να πας καπου που υπαρχει μια πιθανοτητα να σε κρατησουν.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι να αποφυγετε τις τραπεζες...δεν υπαρχουν ρεαλιστικες προοπτικες απασχολησης εκει για πολλα χρονια....

Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οπου αλλου πας θα σε προσλαβουν,απλα θα εχεις μια ευκαιρια

Δημοσ.

απο δημόσιο ιεκ ειδικότητα "βοηθός ιατρικών εργαστηρίων" οπότε αναρωτιέμαι δημόσιο νοσοκομείο η ιδιωτική κλινική? οσο για τα λεφτά νομίζω δεν παίρνεις μία... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...