alexb_10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα Φίλτατοι, Επειδή ειμαι για να ανοίξω μπλοκάκι (ΕΦΚΑ) και ακούω τα χειρότερα δυστυχώς για το φορολογικό σύστημά εδω, κοίτάω και τις επιλογές προς τα έξω. Εχει κανείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα? Ανοιγμα Ατομικής Εταιρίας στην Κύπρο Το έχει κάνει κανείς? Αξίζει τον κόπο και το τρέξιμο? Κάτι άκουσα για 55% φορολογία συνολικά εδώ, ενώ αντίστοιχα ποσά στην Κύπρο φτάνουν το 10% Ισχύει κάτι τέτοιο Ειναι κάποιος απο εδώ λογιστής μήπως, ο οποίος, με άμοιβή βεβαίως, θα κάνει ένα ραντεβού μαζί μου για να μου δώσει τα πολύτιμα φώτα του? Σας ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Εψαξα για σχετικά θέματα αλλά δεν βρήκα.
ManFromEarth Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, alexb_10 είπε Κάτι άκουσα για 55% φορολογία συνολικά εδώ, ενώ αντίστοιχα ποσά στην Κύπρο φτάνουν το 10% Ισχύει κάτι τέτοιο Δεν ισχυουν αυτα τα ποσα. 55% φορολογια;
DrLo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexb_10 είπε Κάτι άκουσα για 55% φορολογία συνολικά εδώ, ενώ αντίστοιχα ποσά στην Κύπρο φτάνουν το 10% Ισχύει κάτι τέτοιο To 55% δεν είναι φορολογία. Μπορεί όμως να προκύψει σαν "effective rate" για το πόσα από τα τιμολογούμενα πάνε συνολικά σε - Ασφαλιστικές εισφορές - Φόρο εισοδήματος - τέλος επιτηδευματος - εισφορά αλλυλεγγύης . εξαρτάται από το καθεστώς ασφάλισής σου, τα τιμολογούμενα εσοδά σου και άλλα. Για κάποιο πιτσιρικά με χαμηλά έσοδα δε θα είναι τόσο, αλλά για έναν πιο έμπειρο επαγγελματία μπορεί άνετα να φτάσει στο επίπεδο αυτό. Για να ανοίξεις έδρα στη Κύπρο, θεωρητικά πρέπει να μένεις στη Κύπρο. Εν ολίγοις, αν είσαι νέος και δε θα είσαι αυτόματα ο πιο επιτυχημένος επαγγελματίας, πιαθνότατα δε θα αξίζει τη φασαρία. Αναλόγως τον κλάδο και τον τ΄ροπο δουλειάς σου, ενδέχεται και ο πελάτης σου να μη δέχεται να του κοβεις Κυπριακά τιμολόγια. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από DrLo
xp-user Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 59 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Δεν ισχυουν αυτα τα ποσα. 55% φορολογια; Φορολογια+ ασφαλιστικες εισφορες+ φορος επιτηδευματος + 100% προκαταβολη φορου για την επομενη χρονια = 72% επι των καθαρων κερδων 2 2
ManFromEarth Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, xp-user είπε Φορολογια+ ασφαλιστικες εισφορες+ φορος επιτηδευματος + 100% προκαταβολη φορου για την επομενη χρονια = 72% επι των καθαρων κερδων αρα θεωρεις σωστο το 55% φορολογια;
xp-user Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε αρα θεωρεις σωστο το 55% φορολογια; Έχει σημασια πως θα το πούμε? Μπορεί οι επόμενοι να το πούνε μπουγάτσα με τυρί 🙂 Το θέμα ειναι οτι το κράτος βάζει το χέρι στη τσέπη μου- σου και σου παίρνει το 72% των χρημάτων που έχει μέσα.Αρα η αντίδραση μου-σου πρέπει να είναι ανάλογη 😉
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Για να ανοίξεις βιβλία στην Ελλάδα πρέπει να έχεις βρει πρώτα τρόπο να κλέβεις τον νταβαντζή (κρατος).
parsifal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δες το όλο, υποπτεύομαι ότι θα σου λύσει αρκετές απορίες (μεταξύ άλλων, πιάνει και το θέμα ανοίγματος επιχείρησης στο εξωτερικό)
agamoi-thytai Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ, μου ελυσες πάρα πολλές απορίες.
DrLo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, parsifal είπε Δες το όλο, υποπτεύομαι ότι θα σου λύσει αρκετές απορίες (μεταξύ άλλων, πιάνει και το θέμα ανοίγματος επιχείρησης στο εξωτερικό) Χωρίς και εγώ να είμαι σίγουρος ... αυτό που λέει στο 1:23+ δεν πρέπει να ισχύει, τα μέρισματα (από ΑΕ) από όσο ξέρω ΔΕΝ φορολογούνται σαν εισόδημα στην Ελλάδα πέρα από το φόρο μερίσματος αλλά αυτότελώς. Δε βλέπω το λόγο δηλαδή να "νομίζει" ο τύπος ότι το μέρισμα μιας εταιρείας φορολογείται μετά το 15% (που έχει καλυφθεί από το 20% της εσθονίας) σαν εισόδημα ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλαιότερα. Αν έχει αλλάξει κάτι και τα έσοδα σου από μερίσματα πάνε στο εισόδημά σου τότε δεν έχει νόημα να αναφέρςται στο 15%. Το λέω μόνο και μόνο βασισμένος στον όρο "μέρισμα" Δε ξερω βέβαια κατά πόσο το "μέρσιμα" είναι μερισμα μετοχών και δεν φολορογούντι με κάποιο καθεστώς (αν πχ η εταιρεία σου στην εσθονία είναι "ΟΕ" πχ .... έχω την εντύπωση ότι οι αντίστοιχες δικές μας ΕΠΕ ). Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από DrLo
BritGreek Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Στα 100 ευρώ στην Ελλάδα, μας μένουν τα 28 (παροχή υπηρεσιών, ΚΑΔ χωρίς ΦΠΑ). Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Η επιλογή δική σου.
teot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυ δημιουργική λογιστική βλέπω... Λογιστής δεν είμαι... αλλά από ένα ψάξιμο στη Goole έχουμε... Τέλος επιτηδεύματος για ατομική επιχειρηση 400 - 650 ευρω Ασφαλιστικές εισφορές 26,95% που όμως δηλώνονται στην Φορολογική δήλωση και δεν υπολογίζεται Φόρος για αυτό ποσό Προκαταβολή φόρου που την πληρώνεις την πρώτη χρονια και αν δεν έχεις αύξηση κερδών/εσόδων στην ουσία δεν τη ξαναπληρωνεις η αν υπάρχει αύξηση πληρωνεις την διαφορα Και το ερωτημα μου ειναι ποσο ειναι ο φόρος για να βγει το 72%???? 1
dollyyy19 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) εσυ να δεις δημιουργικη λογιστικη που εφαρμοζεις....μαλλον διαβαζεις οτι σε βολευει...οχι μονο σου παιρνει το κρατος ,το 50% και ανω,αλλα αν εχεις κανα αυτοκινητο και ζεις(δλδ δεν εισαι πεθαμενος) εχεις φορο 29% απο απο το πρωτο ευρω ΕΠΙ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ 6κ δλδ την πρωτη χρονια που μπορει να ειναι αναγνωριστικη και να μην εχεις χεστει στο ταληρο ακα μπορει να εισαι και με ζημιες,την πρωτη χρονια λοιπον θα πληρωσει φορο κοντα 1800 ευρουλακια,βγαλεις δεν βγαλεις μεροκαματο,χωρια ασφαλιστικες εισφορες.αν εχεις και σπιτι-οικογενεια ή οτι αλλο ανεβαζει τα τεκμηρια, αστο.......ποιο 72% ? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από dollyyy19
DrLo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, teot είπε Πολυ δημιουργική λογιστική βλέπω... Λογιστής δεν είμαι... αλλά από ένα ψάξιμο στη Goole έχουμε... Τέλος επιτηδεύματος για ατομική επιχειρηση 400 - 650 ευρω Ασφαλιστικές εισφορές 26,95% που όμως δηλώνονται στην Φορολογική δήλωση και δεν υπολογίζεται Φόρος για αυτό ποσό Προκαταβολή φόρου που την πληρώνεις την πρώτη χρονια και αν δεν έχεις αύξηση κερδών/εσόδων στην ουσία δεν τη ξαναπληρωνεις η αν υπάρχει αύξηση πληρωνεις την διαφορα Και το ερωτημα μου ειναι ποσο ειναι ο φόρος για να βγει το 72%???? Για μηχανικούς/δικηγόρους κλπ ούτε καν ... είναι ΠΟΛΥ παραπάνω (αυτό είναι μόνο κλάδος υγείας και σύνταξης) προσθετεις άλλο ένα 11% για εισφορές, επικουρικού και εφάπαξ, 72% μπορεί να μη βγαίνει, αλλά ΄μπορεί σίγουρα να φτάσει αρκετά πάνω από 50-55%. Προφανως και δε ξέρεις είτε για πιο πράγμα μιλάς ή να ψάχνεις στο Google. ΥΓ Ξέχασες εισφοράς αλληλεγγύης. --- Το θέμα με την προκαταβολή είναι όντως έτσι όπως το λές αλλά το πρόβλημα παραμένει για αρκετά χρόνια για τους νέους επαγγελματίες που ουσιαστικά αποτρέπονται να μπουν στο επάγγελμα όταν για κάποια χρόνια - και όχι μόνο στο 1ο - όπου οι αμοιβές τους φυσικά θα αυξάνονται, πρακτικά να ψωμολυσσάνε, εκτός αν έχουν να δώσουν το νταβατζιλίκι αυτό. Είναι μία παράμετρος που βολεύει τους "έτοιμους" επαγγελματίες και καταστρέφει του νέους (δε πείράζει όμως γιατί πολλοί από αυτούς είναι έτσι κι αλλιώς προδότες και θα φύγουν στο εξωτερικό). --- και για να πούμε έτσι το πρόσφατο ΜΕΓΑ ΚΛΕΨΙΜΟ τα διάφορα αναδρομικά πλέον έχουν καταντήσει μόνιμο καθεστώς. Μέχρι εδώ ας πούμε καλά Πρόσφατα βρέθηκε ότι κάποια αναδρομικά είχαν υπολογιστεί λάθος και έπρεπε να είναι λιγότερα. Αντι λοιπόν να δώσουν πίσω τη διαφορά (εγώ θα έλεγα και με πρόστιμο στο κράτος που σου πήρε λανθασμένα λεφτά από το πορτοφόλι) τι θεϊκό είπανε : "δε πειράζει θα μείνουν μέσα στο "υπολοιπό" σαν για να πάρετε μεγαλύτερη σύνταξη (0,01 ευρώ ίσως).". Δηλαδή σου αυξήσανε, έστω και για κάποια εξάμηνα μόνο, με το έτσι θέλω, με μια απλή απόφαση τις προ ετων ασφαλιστικές σου εισφορές. Εννοείται ότι κανεις συνάδελφος από τότε ποτε μα ποτέ δε θα ξαναπληρώσει αναδρομικά. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από DrLo
alexb_10 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!!! Να έχετε μια καλή φορολογημένη Εβδομάδα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα