Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα έχω περασει στο τει της σινδου και Νοίκιασα σινδο αν και ήθελα κέντρο. Μπορεί κάποιος που έχει παρόμοιο πρόβλημα η γνωρίζει κάτι σχετικά με την συγκοινωνία σινδο-κέντρο αν θα υπάρχει δυσκολία να βγαίνω; και γενικά ποια η γνώμη του για την διαμονή φοιτητή στη σινδο;
katz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Τραγωδια Εκτος αν ειναι οικονομικοι οι λογοι. Αλλιως τραγικο
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Το θετικό με την Σίνδο είναι ότι θα βγάλεις την σχολή σε 4 χρόνια. Δεν θα έχεις κανέναν πειρασμό να σε αποσπά από το διάβασμα. Το αρνητικό είναι ότι θα δυσκολεύεσαι αρκετά με τις συγκοινωνίες, ειδικά σε ώρες που είναι κλειστό το ΤΕΙ. Φίλος μου που έμενε στην Σίνδο για έναν χρόνο, συνέχεια αναγκαζόταν να μείνει σε σπίτια συμφοιτητών όταν έβγαινε έξω το ΠΣΚ. 2
McNerd Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δε χαθηκε ο κοσμος, θα βγαλεις το πρωτο ετος στη Σινδο και μεσα απο τις παρεες που θα κανεις στο τει κανονιζεις του χρονου να συγκατοικισεις στο κεντρο, με ατομο που θα ειναι γνωστο και οχι τυχαρπαστο. Φετος ψαξε αλλα ατομα που μενουν Σινδο να σε κατατοπισουν ή να κανονιζετε πραγματα μαζι αν κολλατε. 2
tsioulak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Αν εχεις δικο σου μεταφορικο μεσο τοτε μπορεις να μενεις Θεσσαλονικη, σε διαφορετικη περιπτωση που μεινεις στην Θεσσαλονικη και πρεπει να πηγαινεις στην Σινδο με τον ΟΑΣΘ θα τρως 1 με 2 ωρες να πας και αλλες τοσες να γυρισεις και αυτο ΑΝ βρισκεις χωρο στο λεοφωρειο (συχνα πυκνα ειναι τοσο γεματο που δεν μπορεις καν να αναβεις). Καταλαβαινεις οτι αυτο θα εχει ως πιθανο αποτελεσμα να μην πηγαινεις στο ΤΕΙ αν δεν απολυτως απαραιτητο.
Thulogur Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλύτερα να νοικιάσεις στη Σαλονίκη, απο πολλες απόψεις. Επίσης ριξε μια ματιά στα δρομολόγια του ΟΣΕ, με 20 λεπτά περπάτημα απο το σταθμό της Σίνδου, μπορείς να βρίσκεσαι στη σχολή. Απο το να μένεις Σίνδο, καλύτερα Αλεξάνδρεια και τα πήγαινε-ελα με τραίνο (αν τα οικονομικά δεν φτάνουν για Σαλονίκη) που εχει να βγεις και το βραδυ... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από Thulogur
1988panos2171 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 H Σίνδος σε περιορίζει στις εξόδους σου. Τα πάντα όσον αφορά τη φοιτητική ζωή βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Θα μου πεις βέβαια παίρνεις το λεωφορείο και πας ωστόσο τα ΣΚ αλλά και τις βραδυνές ώρες η κατεύθυνση με συγκοινωνία από και προς τη Σίνδο δεν είναι τόσο βολική Θα πρότεινα κι εγώ να μείνεις Θεσσαλονίκη κεντρικοδυτικά ώστε να έχεις κοντά τον σταθμό (σε καμία περίπτωση βέβαια Μενεμένη). Επίσης στο ΤΕΙ κανονίζεις να βάζεις τα εργαστήρια (που είναι υποχρεωτικά) όπως θες εσύ οπότε κανονίζεις ανάλογα και τη μετακίνηση. Θέλει πάντως πολύ ψάξιμο για να βρεις πλέον σπίτι στη Θεσσαλονίκη γιατί όλοι τα δίνουν στο air bnb.
niktac Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Κάνα 2-3 καλές ταβέρνες, κατά τα άλλα ενα μεγάλο χωριό με οτι καλό και κακό σημαίνει αυτό.....
g_alkis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Ούτε κάτοικος Σίνδου δεν θα επέλεγε να μείνει στη Σίνδο αν περνούσε στο ΤΕΙ 1
DYEL Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτοκίνητο στο κέντρο ούτε περαστικη... Για τον ΟΑΣΘ τα έγραψε άλλος
Ola150 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, sofia28 είπε Καλησπέρα έχω περασει στο τει της σινδου και Νοίκιασα σινδο αν και ήθελα κέντρο. Μπορεί κάποιος που έχει παρόμοιο πρόβλημα η γνωρίζει κάτι σχετικά με την συγκοινωνία σινδο-κέντρο αν θα υπάρχει δυσκολία να βγαίνω; και γενικά ποια η γνώμη του για την διαμονή φοιτητή στη σινδο; Επειδή μένω σχετικά κοντά στη Σίνδο (και προφανώς στη Θεσσαλονίκη, 45 λεπτά με αυτοκίνητο) και ήμουν λίγο πάρτι άνιμαλ, οι γονείς μου έδωσαν 2 λύσεις, ή θα νοικιάσω Σίνδο (το πρώτο εξάμηνο πηγαινοερχόμουν) ή θα μείνω στο σπίτι μου κανονικά. Οπότε επέλεξα Σίνδο. Έζησα εκεί χονδρικά 4 χρόνια (2012-2016), ήμουν τυχερός γιατί στην ίδια πολυκατοικία έμενε συμφοιτητής μου που κάναμε παρέα και σχετικά κοντά ένας τρίτος. Θα σου πω μέσες άκρες τα + και -, κατά την προσωπική μου άποψη. + Επειδή υπάρχει θέμα με το 52 όταν ξεκινάει από σταθμό και επειδή γενικότερα τα δρομολόγια δεν είναι πάντα σταθερά (κόβονται λεωφορεία χωρίς ενημέρωση κλπ) έχεις πρόσβαση με τα πόδια, κι ας είναι 15-20 λεπτά. + Λιγότεροι πειρασμοί για ξενύχτια, στη Σίνδο, κατά τις 10 το βράδυ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. + Περισσότερη ασφάλεια, λιγότερα πρεζάκια και πιο εύκολη πρόσβαση στο οτιδήποτε πλην νοσοκομείου - Νεκρή πόλη - Αν θέλεις να βγεις Θεσσαλονίκη, προετοιμάζεσαι για α) Να κοιμηθείς σε φίλο/συμφοιτητή, β) Να περιμένεις να πάει 5 για να πάρεις το 80 για να επιστρέψεις, γ) Να πάρεις ταξί - ΜΠΟΧΑ ρε φίλε, δεν το καταλάβαινεις άπαξ και μείνεις εκεί αλλά όποτε φεύγεις (έστω και για 2 μέρες) και επιστρέφεις, το νιώθεις στον αέρα, σε χτυπάει στη μύτη xD Προσωπικά πέρασα μια χαρά, λόγω των συμφοιτητών μου και ναι, αν έμενα Θεσσαλονίκη, ακόμη θα σπούδαζα, εδώ έκανα ότι έκανα εκεί πέρα ενώ έμενα στη Σίνδο, που να έμενα και Θεσσαλονίκη xD. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από Ola150 1
giannis2429 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, sofia28 είπε Καλησπέρα έχω περασει στο τει της σινδου και Νοίκιασα σινδο αν και ήθελα κέντρο. Μπορεί κάποιος που έχει παρόμοιο πρόβλημα η γνωρίζει κάτι σχετικά με την συγκοινωνία σινδο-κέντρο αν θα υπάρχει δυσκολία να βγαίνω; και γενικά ποια η γνώμη του για την διαμονή φοιτητή στη σινδο; Αν θεωρείς τον εαυτό σου άνθρωπο μακριά από Σίνδο.
LongTom Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, Ola150 είπε Επειδή μένω σχετικά κοντά στη Σίνδο (και προφανώς στη Θεσσαλονίκη, 45 λεπτά με αυτοκίνητο) και ήμουν λίγο πάρτι άνιμαλ, οι γονείς μου έδωσαν 2 λύσεις, ή θα νοικιάσω Σίνδο (το πρώτο εξάμηνο πηγαινοερχόμουν) ή θα μείνω στο σπίτι μου κανονικά. Οπότε επέλεξα Σίνδο. Έζησα εκεί χονδρικά 4 χρόνια (2012-2016), ήμουν τυχερός γιατί στην ίδια πολυκατοικία έμενε συμφοιτητής μου που κάναμε παρέα και σχετικά κοντά ένας τρίτος. Θα σου πω μέσες άκρες τα + και -, κατά την προσωπική μου άποψη. + Επειδή υπάρχει θέμα με το 52 όταν ξεκινάει από σταθμό και επειδή γενικότερα τα δρομολόγια δεν είναι πάντα σταθερά (κόβονται λεωφορεία χωρίς ενημέρωση κλπ) έχεις πρόσβαση με τα πόδια, κι ας είναι 15-20 λεπτά. + Λιγότεροι πειρασμοί για ξενύχτια, στη Σίνδο, κατά τις 10 το βράδυ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. + Περισσότερη ασφάλεια, λιγότερα πρεζάκια και πιο εύκολη πρόσβαση στο οτιδήποτε πλην νοσοκομείου - Νεκρή πόλη - Αν θέλεις να βγεις Θεσσαλονίκη, προετοιμάζεσαι για α) Να κοιμηθείς σε φίλο/συμφοιτητή, β) Να περιμένεις να πάει 5 για να πάρεις το 80 για να επιστρέψεις, γ) Να πάρεις ταξί - ΜΠΟΧΑ ρε φίλε, δεν το καταλάβαινεις άπαξ και μείνεις εκεί αλλά όποτε φεύγεις (έστω και για 2 μέρες) και επιστρέφεις, το νιώθεις στον αέρα, σε χτυπάει στη μύτη xD Προσωπικά πέρασα μια χαρά, λόγω των συμφοιτητών μου και ναι, αν έμενα Θεσσαλονίκη, ακόμη θα σπούδαζα, εδώ έκανα ότι έκανα εκεί πέρα ενώ έμενα στη Σίνδο, που να έμενα και Θεσσαλονίκη xD. Δεν ξέρω πολλά για την Σίνδος, αλλά αυτό είναι/ήταν το πρώτο και το μεγαλύτερο που με έμεινε από την περιοχή. Ως φοιτητής πήγα σε φίλο και η μπόχα που με χτύπησε το πρωί όταν έφευγα ήταν άλλο πράμα! Μια βρωθροεμετίλα άλλο πράμα, πως την αντέχουν οι ντόπιοι/φοιτητάδες δεν ξέρω. Με είπε ότι είναι από τον βιολογικό καθαρισμό που είναι στην περιοχή. Επίσης είχε κουνούπια τέλη Φλεβάρη! Φαντάζομαι τι γινόταν καλοκαίρι.
pontez2 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Θες να πας και να τελειώνεις με τη σχολή? Πας Συνδο, που τα σπίτια ειναι φθηνότερα και βρισκεις χωρις μεσιτες και μένεις σε φοιτητοκατοικίες. Έχει μπόλικες εκει. Ανάλογα με το αεράκι θα σου έρχεται που και που η γνωστή μπόχα. Όσο για τη φοιτητική ζωή? Αν δεν εισαι θεσσαλονικιός, να έχεις υπ όψη σου οτι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον ειναι ντόπιοι, με δικές τους παρέες και πρέπει να εισαι εξαιρετικά κοινωνικός τυπος για να μπορέσεις να μπεις. Συνήθως οι φοιτητές που πάνε εκεί ειναι Βορειοελλαδίτες που όλο και κάποιο γνωστο έχουν στη πόλη, οπότε γενικά η φάση παρέας ειναι δυσκολότερη. Δεν έχει καμια σχέση με τη φάση προ 30 ετών και δεν ειναι Ιωάννινα ή Πάτρα που κρατιέται ακομα αυτο το φοιτητικό. Εννοειται οτι μπορεις να περάσεις καλά, αλλά δεν ειναι οπως παλιά που έβρισκες παρέες απ τη πρώτη μέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα