Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, θα ήθελα να συζητήσουμε λίγο αυτό το θέμα. Ότι δουλειά έχουν οι φίλοι μου εκτός από έναν και ότι δουλειά έχω βρει δίνουν κάπου στα 550. Αυτοί που βγάζουν περισσότερα δουλεύουν και περισσότερες ώρες οπότε επί της ουσίας στα ίδια έρχονται. Σε έναν φίλο μου είπαν ότι κάποιες φορές θα δουλεύει και Σάββατα αλλά όταν θα δουλεύει Σάββατο θα του κόβουν από μια ώρα τη βδομάδα μέχρι να φύγει η μέρα του Σαββάτου για να μη του δίνουν ρεπό. Και γενικά ότι ακούω μου φαίνεται χωρίς προοπτική. Αναφέρομαι σε επαγγέλματα στον χώρο της υγείας κατά βάση που θέλουν πτυχίο. Να έχεις σπουδάσει 4 χρόνια για να παίρνεις τον βασικό; Δηλαδή ποιο το νόημα να σπουδάζεις αν παίρνεις ότι και ένας χωρίς πτυχίο;

Δημοσ.

Πρωτον, ο κατωτατος μισθος ειναι 492,31  ευρω καθαρα για τους αγαμους ανω των 25, οποτε τα 550 που λες εσυ ειναι μια μικρη ιδεα πανω απο τον κατωτατο.

Δευτερον, σε ποια πολη εισαι;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Πρωτον, ο κατωτατος μισθος ειναι 492,31  ευρω καθαρα για τους αγαμους ανω των 25, οποτε τα 550 που λες εσυ ειναι μια μικρη ιδεα πανω απο τον κατωτατο.

Δευτερον, σε ποια πολη εισαι;

Ίσως μου κάναν στρογγυλοποιήση και μου είπαν 500 και εγώ αυθαίρετα το έκανα 550; Πάντως τον βασικό μου λένε ότι παίρνουν. Αθήνα

Δημοσ.

Pardon?
Σπουδάζεις μόνο και μόνο για να πάρεις παραπάνω χρήματα;
Και τι γίνεται στην περίπτωση όπου στην ίδια εργασία αποδίδει καλύτερα ένας "πρακτικός";

Τώρα αν το χρηματικό προηγείται όλων των άλλων, υπάρχει και η περίπτωση του Lidl, εκεί θα πάρεις τα διπλάσια περίπου...

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipN είπε

Pardon?
Σπουδάζεις μόνο και μόνο για να πάρεις παραπάνω χρήματα;
Και τι γίνεται στην περίπτωση όπου στην ίδια εργασία αποδίδει καλύτερα ένας "πρακτικός";

Τώρα αν το χρηματικό προηγείται όλων των άλλων, υπάρχει και η περίπτωση του Lidl, εκεί θα πάρεις τα διπλάσια περίπου...

Θεωρώ ότι εφόσον μια θέση εργασίας χρειάζεται κάποιον με σπουδές πρέπει να πληρώνει περισσότερα. Δεν μπορεί κάποιος να έχει απολυτήριο λυκείου και να δουλεύει στην θέση Α και να παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον με διδακτορικό που απαιτείται για τη θέση Β. Ειδικά αν έχεις παιδευτεί για να τελειώσεις δύσκολες σπουδές.

Δημοσ.
18 minutes ago, kolumvitis said:

Δηλαδή ποιο το νόημα να σπουδάζεις αν παίρνεις ότι και ένας χωρίς πτυχίο;

Το ποιο είναι το νόημα των σπουδών είναι μια συζήτηση που ας αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή για να μην ξεσπαθώσω. Αλλά σίγουρα το νόημα του να σπουδάζεις, για έναν άνθρωπο που έχει έστω σκεφτεί πως θέλει στο μέλλον να γίνει μια καλύτερη εκδοχή του ότι είναι σήμερα, δεν είναι η εύρεση εργασίας με μεγαλύτερο μισθό. Διαφορετικά ποιο το νόημα να σπουδάσεις να γίνεις πχ χημικός και όχι γιατρός; Υπάρχουν προφανείς απαντήσεις, που ισχύουν και στη δική σου ερώτηση.

Για αυτό που ρώτησες ευθέως, αν χρειάζεται να βρεις το νόημα των σπουδών στην αγορά εργασίας: επειδή έτσι έχεις πρόσβαση σε περισσότερες δουλειές. Επειδή το πόσα παίρνεις σήμερα και το πόσα θα παίρνεις μεθαύριο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και αλλά επειδή.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες οι εταιρίες στην πρόσληψη ΠΟΥ ΣΟΥ κάνουν ΣΕ δηλώνουν ανειδίκευτο χωρίς Παιδιά άγαμος..ΚΑΙ σου δίνουν 492 ευρό γιατί μπορούν..Δεν τούς ενδιαφέρεις εσύ..αν δεν είσαι εσύ ΘΑ είναι κάποιος άλλος...

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
2 minutes ago, kolumvitis said:

Θεωρώ ότι εφόσον μια θέση εργασίας χρειάζεται κάποιον με σπουδές πρέπει να πληρώνει περισσότερα. Δεν μπορεί κάποιος να έχει απολυτήριο λυκείου και να δουλεύει στην θέση Α και να παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον με διδακτορικό που απαιτείται για τη θέση Β. Ειδικά αν έχεις παιδευτεί για να τελειώσεις δύσκολες σπουδές.

Γιατί το θεωρείς αυτό; Που βασίζεις το συμπέρασμα;

Κάποιος που ήταν λιγότερο ικανός από μένα και έχει το ίδιο πτυχίο αλλά παιδευτηκε περισσότερο πρέπει να πληρώνεται περισσότερο;

Σκέψου τις απαντήσεις σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, defacer είπε

Γιατί το θεωρείς αυτό; Που βασίζεις το συμπέρασμα;

Κάποιος που ήταν λιγότερο ικανός από μένα και έχει το ίδιο πτυχίο αλλά παιδευτηκε περισσότερο πρέπει να πληρώνεται περισσότερο;

Σκέψου τις απαντήσεις σου.

Γιατί ο δεύτερος έχει σπουδάσει 4 χρόνια πτυχίο (ενδεχομένως +2 χρόνια μαστερ) + 3 χρόνια διδακοτρικό. Εφόσον μια θέση εργασίας ζητάει κάποιον με τόσα πτυχία δεν μπορεί να δίνει τα ίδια με μια θέση εργασίας που δε θέλει κανένα πτυχίο. Το δεύτερο ερώτημά σου δεν το κατάλαβα ακριβώς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η θέση πρέπει να έχει έναν μισθό ανάλογο των προσόντων που ζητάει. Το αν κάποιος παιδεύτηκε περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει να πει κάτι.

Δημοσ.

ΚΑΙ ποιός σου είπε ΡΕ φίλε Ότι ΤΟ χαρτί που πήρες καθισμένος σε μία καρέκλα ΣΕ κάνει ανώτερο από τον άλλο Που δουλεύει από τα  15 του????

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CharalampisCrete είπε

ΚΑΙ ποιός σου είπε ΡΕ φίλε Ότι ΤΟ χαρτί που πήρες καθισμένος σε μία καρέκλα ΣΕ κάνει ανώτερο από τον άλλο Που δουλεύει από τα  15 του????

Κανείς δεν μίλησε για ανώτερο ή κατώτερο. Αλλά προφανώς δεν μπορείς να περιμένεις κάποιος με σπουδές 6 χρόνια ιατρική +6 χρόνια ειδικότητα (δεν μετράω αγροτικό και αναμονές και τυχόν διδακτορικά ή μεταπτυχιακά) να πληρώνεται το ίδιο με κάποιον που έχει τελειώσει γυμνάσιο ή λύκειο ή κάποιο ΙΕΚ. Δεν είχε καμία υποτιμητική χροιά αυτό που λέω. Εννοώ ότι η αμοιβή πρέπει να σου επιτρέπει να κάνεις απόσβεση για όλο το χρόνο που έχεις δαπανήσει σπουδάζοντας. Γιατί αυτός που δουλεύει από τα 15 του έβγαζε δικά του λεφτά και ένσημα (μπορεί να μην του κόλλαγαν ένσημα όλοι οκ δεκτό) τα οποία ένας γιατρός πχ θα τα βγάλει στα 35+. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, ναι ειναι μεγαλο λαθος να δινεται ο κατωτατος μισθος σχεδον σε ολους τους νεους, ο κατωτατος μισθος υποτιθεται οτι αντιπροσωπευει εναν νεο ανιδικευτο διχως προυπηρεσια αλλα η αγορα εργασιας της Ελλαδος ειναι πολυ στρεβλωμενη και με την ανεργια να εχει χτυπησει κοκκινο εδω και ποσα χρονια (στην Αθηνα ειστε καπως καλυτερα σε αυτο το κομματι πλεον) το καθε αφεντικο πολυ απλα προσλαμβανει μονο με τον κατωτατο (και ας τον παιρνει να μπορει να δωσει και παραπανω) γιατι ολο και καποιον θα βρει να το δεχθει, και ας μην του φτουρισει ο εργαζομενος, αν του φυγει θα βρει αλλον και για οσο καιρο θα μεινει η θεση κενη δεν υπαρχει προβλημα, θα σταξει παραπανω τους εργαζομενους που ηδη εχει, σιγα το πραγμα, λες και θα τους πληρωσει υπερωριες.

Μεχρι να αλλαξουν τα πραγματα (με τον εναν ή τον αλλο τροπο) σε προτεινω να την παλεψεις οπως μπορεις με οτι δουλειες μπορεις να βρεις, απλα φροντισε να μην χαλας πολυ την αγορα εργασιας (δηλαδη μην κανεις και παρα πολλες υποχωρησεις οσον αφορα τα νομιμα) ή αλλιως κανε την για εξωτερικο. Και να χαιρεσαι (καπως) που εισαι στην Αθηνα, αν ησουν αλλου στην Ελλαδα δεν θα μπορουσες να βρεις καθολου ευκολα δουλεια (ετσι ωστε να παιρνεις τον κατωτατο).

Δημοσ.
4 minutes ago, kolumvitis said:

Γιατί ο δεύτερος έχει σπουδάσει 4 χρόνια πτυχίο (ενδεχομένως +2 χρόνια μαστερ) + 3 χρόνια διδακοτρικό.

Τι μας νοιάζει εμάς το πόσα χρόνια έχει σπουδάσει; Με τα χρόνια των σπουδών του πληρώνει έξοδα η επιχείρηση;

5 minutes ago, kolumvitis said:

Εφόσον μια θέση εργασίας ζητάει κάποιον με τόσα πτυχία δεν μπορεί να δίνει τα ίδια με μια θέση εργασίας που δε θέλει κανένα πτυχίο.

Αφήνοντας κατά μέρος τα διδακτορικά που έλεγες πριν, φανερή υπερβολή εκτός αν ξέρεις εσύ καμία περίπτωση που απαιτούν διδακτορικό και δίνουν 500, γελάω σορι κιόλας, γιατί;

Μια θέση εργασίας τάδε που απαιτεί δίπλωμα οδήγησης σε πληρώνει παραπάνω επειδή το έχεις;

Αυτό που λες όντως γίνεται, αλλά όχι για το λόγο που νομίζεις.

8 minutes ago, kolumvitis said:

Το αν κάποιος παιδεύτηκε περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει να πει κάτι.

Εσύ δεν έλεγες πριν ότι αν έχεις παιδευτεί αξίζεις να πληρωθείς;

Προφανώς και οι θέσεις που ζητάνε πτυχία γενικά πληρώνουν περισσότερο από τις θέσεις ανειδίκευτου. Αλλά το να περιμένεις να το δεις να ισχύει αυτό 100% σημαίνει πως θεωρείς ότι δεν υπάρχει κανένας παράγοντας που επηρεάζει τους μισθούς από τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα. Να μπω στον κόπο να πω πόσο δεν ισχύει αυτό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...