Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος που έχει τελειώσει την εθνική σχολή δημόσιας υγείας ή έχει ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό ή εχει ειδικευτεί στην δημόσια υγεία/κοινωνική ιατρική τι ακριβώς μπορεί να κάνει επαγγελματικά και τι προοπτικές υπάρχουν στην Ελλάδα και έξω; Γιατί ήρθα λίγο σε επάφη με το αντικείμενο, μου φάνηκε ενδιαφέρον και θα ήθελα πληροφορίες.

Δημοσ.

Κατ αρχην γιατι να πας στην εθνικη σχολη δημοσιας υγειας αν δεν έχεις τελειώσει εθνικη σχολη δημοσιας διοικησης και δεν έχεις ηδη διοριστει στο δημοσιο?

Η δε σου δινει εξειδικευση, η μεν "πτυχίο" και άμεσο διορισμο στο δημοσιο.

Αυτό που γνωρίζω εγω, ειναι οτι οι προοπτικές εξειδικευσης λοιπον στη δημοσια υγεία αφορουν ΗΔΗ διορισμένους υπαλλήλους, μόνιμους και όχι άτομα απο το ευρύ κοινό. Δεν ξέρω δηλαδη αν θα διοριστεις αν έχεις τελειώσει ενα τει σχετικο με την υγεία και κάνεις μεταπτυχιακο στην εθνικη σχολη δημοσιας υγείας. Ειναι πολύ περιορισμένες οι προσλήψεις στον τομέα της υγειας εδω και πολλά χρονια

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κατ αρχην γιατι να πας στην εθνικη σχολη δημοσιας υγειας αν δεν έχεις τελειώσει εθνικη σχολη δημοσιας διοικησης και δεν έχεις ηδη διοριστει στο δημοσιο?

Η δε σου δινει εξειδικευση, η μεν "πτυχίο" και άμεσο διορισμο στο δημοσιο.

Αυτό που γνωρίζω εγω, ειναι οτι οι προοπτικές εξειδικευσης λοιπον στη δημοσια υγεία αφορουν ΗΔΗ διορισμένους υπαλλήλους, μόνιμους και όχι άτομα απο το ευρύ κοινό. Δεν ξέρω δηλαδη αν θα διοριστεις αν έχεις τελειώσει ενα τει σχετικο με την υγεία και κάνεις μεταπτυχιακο στην εθνικη σχολη δημοσιας υγείας. Ειναι πολύ περιορισμένες οι προσλήψεις στον τομέα της υγειας εδω και πολλά χρονια

Υπερβολικα περιορισμενες και δεν παλευεται το πραγμα με τις ελλειψεις αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα, οποτε και εγω θα σε ελεγα να σκεφτεις πολυ προσεκτικα τι θα κανεις.

Δημοσ.

Σαν αποφοιτος του τμηματος Δημοσιας Υγειας του ΤΕΙ Αθηνας δυστυχως θα σου πω πως αν δεν φυγεις εξωτερικο δεν θα εχεις ευκολα επαγγελματικη αποκατασταση στην Ελλαδα.
Το 99% των αποφοιτων διοριζονταν στο δημοσιο, σε καποια περιφερεια / νομαρχια, στο υγειονομικο, στις διευθυνσεις υγιεινης, σε καποιο νοσοκομειο κλπ.
Πλεον εχουν συσσωρευτει αποφοιτοι και οπως καταλαβαινεις προοπτικες δεν υπαρχουν. Ολοι μαζευουν μορια ελπιζοντας να ανοιξει καποια θεση στο δημοσιο. Ελλειψεις υπαρχουν, θεσεις ομως δεν προκηρυσσονται. Ακομα και αν ανοιξουν ομως θεσεις, ποσοι θα διοριστουν; ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΦΕΤ και σε λοιπους οργανισμους εχω αν δω θεση διαθεσιμη χρονια τωρα. 
Στον ιδιωτικο τομεα δεν ειμαστε ιδιαιτερως γνωστοι, στα ιδιωτικα νοσοκομεια δεν μας γνωριζουν καν.
Προσωπικα εχω εξειδικευτει σε συγκεκριμενο αντικειμενο (υγιεινη και ασφαλεια εργασιας - εργατικα ατυχηματα), μακρια απο το δημοσιο τομεα και πλεον εργαζομαι στο εξωτερικο.

Αν μπορω να βοηθησω καπου, στειλε μου πμ να το συζητησουμε :) 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tsioulak είπε

Υπερβολικα περιορισμενες και δεν παλευεται το πραγμα με τις ελλειψεις αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα, οποτε και εγω θα σε ελεγα να σκεφτεις πολυ προσεκτικα τι θα κανεις.

Γενικά είχα βλέψεις για το εξωτερικό, δεν πίστεψα ότι θα έβρισκα δουλειά από αυτό στην Ελλάδα. Απλά θα ήθελα να μάθω σαν αντικείμενο τι περιλαμβάνει σε πρώτη φάση. Δηλαδή πως θα ήταν ή μέρα κάποιου που το κάνει τι τομείς έχει. Έχω κάνει ένα μάθημα προπτυχιακά αλλά τελειώς της πλάκας :P

Δημοσ.
Στις 25/9/2018 στις 12:52 ΜΜ, merkon είπε

Σαν αποφοιτος του τμηματος Δημοσιας Υγειας του ΤΕΙ Αθηνας δυστυχως θα σου πω πως αν δεν φυγεις εξωτερικο δεν θα εχεις ευκολα επαγγελματικη αποκατασταση στην Ελλαδα.
Το 99% των αποφοιτων διοριζονταν στο δημοσιο, σε καποια περιφερεια / νομαρχια, στο υγειονομικο, στις διευθυνσεις υγιεινης, σε καποιο νοσοκομειο κλπ.
Πλεον εχουν συσσωρευτει αποφοιτοι και οπως καταλαβαινεις προοπτικες δεν υπαρχουν. Ολοι μαζευουν μορια ελπιζοντας να ανοιξει καποια θεση στο δημοσιο. Ελλειψεις υπαρχουν, θεσεις ομως δεν προκηρυσσονται. Ακομα και αν ανοιξουν ομως θεσεις, ποσοι θα διοριστουν; ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΦΕΤ και σε λοιπους οργανισμους εχω αν δω θεση διαθεσιμη χρονια τωρα. 
Στον ιδιωτικο τομεα δεν ειμαστε ιδιαιτερως γνωστοι, στα ιδιωτικα νοσοκομεια δεν μας γνωριζουν καν.
Προσωπικα εχω εξειδικευτει σε συγκεκριμενο αντικειμενο (υγιεινη και ασφαλεια εργασιας - εργατικα ατυχηματα), μακρια απο το δημοσιο τομεα και πλεον εργαζομαι στο εξωτερικο.

Αν μπορω να βοηθησω καπου, στειλε μου πμ να το συζητησουμε :) 

@merkon προσπαθώ αλλά λέει ότι ο λογαριασμός σου δεν δέχεται μηνύματα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

@merkon προσπαθώ αλλά λέει ότι ο λογαριασμός σου δεν δέχεται μηνύματα

Είχα full to mailbox, στείλε μου τώρα να συζητήσουμε  :)

Δημοσ.
Στις 24/9/2018 στις 5:50 ΜΜ, kolumvitis είπε

Κάποιος που έχει τελειώσει την εθνική σχολή δημόσιας υγείας ή έχει ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτό ή εχει ειδικευτεί στην δημόσια υγεία/κοινωνική ιατρική τι ακριβώς μπορεί να κάνει επαγγελματικά και τι προοπτικές υπάρχουν στην Ελλάδα και έξω; Γιατί ήρθα λίγο σε επάφη με το αντικείμενο, μου φάνηκε ενδιαφέρον και θα ήθελα πληροφορίες.

Μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα, αλλά θα έλεγα ότι το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Έχει σημασία από τι σπουδές προέρχεσαι, τι σου αρέσει, πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου και φυσικά σε τι επίπεδο δουλεύεις. Με μεταπτυχιακό δημόσιας υγείας μπορεί να καταλήξεις καθηγητής στo Harvard School of Public Health αλλά και υπάλληλος που τα ξύνει στην ελληνική επαρχία.

Έχω μεταπτυχιακό δημόσιας υγείας από εξωτερικό και δουλεύω σε πανεπιστήμιο στο αντικείμενο, οπότε ρώτα πιο συγκεκριμένα και απαντώ σε ό,τι μπορώ. Θα βοηθούσε να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για σένα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα, αλλά θα έλεγα ότι το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Έχει σημασία από τι σπουδές προέρχεσαι, τι σου αρέσει, πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου και φυσικά σε τι επίπεδο δουλεύεις. Με μεταπτυχιακό δημόσιας υγείας μπορεί να καταλήξεις καθηγητής στo Harvard School of Public Health αλλά και υπάλληλος που τα ξύνει στην ελληνική επαρχία.

Έχω μεταπτυχιακό δημόσιας υγείας από εξωτερικό και δουλεύω σε πανεπιστήμιο στο αντικείμενο, οπότε ρώτα πιο συγκεκριμένα και απαντώ σε ό,τι μπορώ. Θα βοηθούσε να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για σένα.

Καλημέρα,
Είμαι οδοντίατρος και τώρα είμαι σε φάση που κάνω το διδακτορικό μου. Κοιτώντας το νεο ΦΕΚ με τις ιατρικές ειδικότητες είδα ότι την ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας την άνοιξαν και για Οδοντιάτρους. Για τους γιατρούς είναι 5 χρόνια ειδίκευσης και για εμάς είναι 6. Είδα το περιεχόμενο της ειδικότητας με βάση το ΦΕΚ μου φάνηκαν ενδιαφέροντα οπότε μου δημιουργήθηκε το ερώτημα αν κάνω αυτή την ειδικότητα και ασχοληθώ με τη δημόσια υγεία τι ακριβώς μπορώ να κάνω. Το εξωτερικό δεν με πειράζει, είναι στα σχέδια μου ούτως ή άλλως. Σκεφτόμουν όμως αν αξίζει να κάνω την ειδικότητα αυτή 6 χρόνια ή αν καλύτερα θα ήταν ένα μάστερ (που κρατάει και 4 χρόνια λιγότερο), ποια η διαφορά μεταξύ τους. Εκτός από το να είσαι καθηγητής, τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν;

Δημοσ.

Χμ, δεν το ήξερα ότι υπάρχει καινούργιο ΦΕΚ. Πάντως ειδικότητα κοινωνικής ιατρικής υπάρχει σε ΦΕΚ εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον 10-15), αλλά δεν υπήρχε κανένα νοσοκομείο που να δίνει αυτή την ειδικότητα. Δηλαδή δεν υπήρχε μέχρι πολύ πρόσφατα. Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά μην βασίζεσαι στο ΦΕΚ. Ρώτα να δεις τι γίνεται.

Ξεκινώντας από οδοντίατρος έχεις αρκετά καλές προοπτικές (καλό πρώτο πτυχίο, πιθανώς καλό ακαδημαϊκό επίπεδο). Στην Αγγλία που είμαι υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να κάνεις το αντίστοιχο της ειδικότητας που λες (5 χρόνια) και ο άλλος ένα Master of Public Health (ΜΡΗ). Δεν είμαι πολύ αντικειμενικός γιατί εγώ έχω κάνει το δεύτερο και τώρα είμαι σε πανεπιστήμιο υπεύθυνος για ένα MPH, οπότε εύκολα το προτείνω. Πράγματα που κάνουν οι απόφοιτοί μας ή που ξέρω ότι έχουν κάνει παλιοί μου συμφοιτητές:

- Έρευνα/ακαδημαϊκή καριέρα.

- Εργασία σε ΜΚΟ ή διεθνείς οργανισμούς είτε στο πεδίο είτε σε οργανωτικές θέσεις.

- Management/διοίκηση υπηρεσιών υγείας (π.χ. νοσοκομείων)

- Εργασία σε τοπικούς ή εθνικούς οργανισμούς/υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα τέτοιο είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ πχ, αλλά σε άλλες χώρες υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία.

- Consultancy. Δηλαδή ιδιωτικός τομέας, που σου ζητάνε να βοηθήσεις εταιρείες και οργανισμούς σε συγκεκριμένα projects.

- Κλινική καριέρα, αλλά με πρωτοβουλίες σχετικά με την πρόληψη και δημόσια υγεία.

- Start-up σε βιο-ιατρικό αντικείμενο.

Οι επιλογές είναι πολύ διαφορετικές ως προς τον τρόπο ζωής και τις αμοιβές. Μπορείς να είσαι όλη μέρα σε έναν υπολογιστή και να κάνεις έρευνα και αναλύσεις ή να ταξιδεύεις στην Αφρική και την Ασία εμβολιάζοντας σε εμπόλεμες ζώνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Χμ, δεν το ήξερα ότι υπάρχει καινούργιο ΦΕΚ. Πάντως ειδικότητα κοινωνικής ιατρικής υπάρχει σε ΦΕΚ εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον 10-15), αλλά δεν υπήρχε κανένα νοσοκομείο που να δίνει αυτή την ειδικότητα. Δηλαδή δεν υπήρχε μέχρι πολύ πρόσφατα. Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά μην βασίζεσαι στο ΦΕΚ. Ρώτα να δεις τι γίνεται.

Ξεκινώντας από οδοντίατρος έχεις αρκετά καλές προοπτικές (καλό πρώτο πτυχίο, πιθανώς καλό ακαδημαϊκό επίπεδο). Στην Αγγλία που είμαι υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να κάνεις το αντίστοιχο της ειδικότητας που λες (5 χρόνια) και ο άλλος ένα Master of Public Health (ΜΡΗ). Δεν είμαι πολύ αντικειμενικός γιατί εγώ έχω κάνει το δεύτερο και τώρα είμαι σε πανεπιστήμιο υπεύθυνος για ένα MPH, οπότε εύκολα το προτείνω. Πράγματα που κάνουν οι απόφοιτοί μας ή που ξέρω ότι έχουν κάνει παλιοί μου συμφοιτητές:

- Έρευνα/ακαδημαϊκή καριέρα.

- Εργασία σε ΜΚΟ ή διεθνείς οργανισμούς είτε στο πεδίο είτε σε οργανωτικές θέσεις.

- Management/διοίκηση υπηρεσιών υγείας (π.χ. νοσοκομείων)

- Εργασία σε τοπικούς ή εθνικούς οργανισμούς/υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα τέτοιο είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ πχ, αλλά σε άλλες χώρες υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία.

- Consultancy. Δηλαδή ιδιωτικός τομέας, που σου ζητάνε να βοηθήσεις εταιρείες και οργανισμούς σε συγκεκριμένα projects.

- Κλινική καριέρα, αλλά με πρωτοβουλίες σχετικά με την πρόληψη και δημόσια υγεία.

- Start-up σε βιο-ιατρικό αντικείμενο.

Οι επιλογές είναι πολύ διαφορετικές ως προς τον τρόπο ζωής και τις αμοιβές. Μπορείς να είσαι όλη μέρα σε έναν υπολογιστή και να κάνεις έρευνα και αναλύσεις ή να ταξιδεύεις στην Αφρική και την Ασία εμβολιάζοντας σε εμπόλεμες ζώνες.

10. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: πέντε (5) έτη, ως ακολούθως: Βασική εκπαίδευση: δύο (2) έτη Ένα (1) έτος Κλινική άσκηση, εκ των οποίων: έξι (6) μήνες Παθολογία ή Παιδιατρική και έξι (6) μήνες σε μονάδα ΠΦΥ με αντικείμενα τη Γενική Ιατρική και την Ψυχική Υγεία. Ένα (1) έτος Θεωρητικής εκπαίδευσης (στα αντικείμενα Επιδημιολογία, Βιοστατιστική, Κοινωνικές Επιστήμες, Πολιτική και Οικονομία της Υγείας, Οργάνωση, Διοίκηση και Προγραμματισμός των Υπηρεσιών Υγείας, Πρόληψη Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, Έλεγχος και Πρόληψη των Λοιμωδών Νοσημάτων, ΠεριβαλλοντικήΥγεία). Ειδική εκπαίδευση: τρία (3) έτη Πραγματοποιείται στις παρακάτω Μονάδες Εκπαίδευσης εκ των οποίων ένα (1) έτος στα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, ή Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ή Τομείς Κοινωνικής Ιατρικής των Ιατρικών Σχολών, ή στην ΕΣΔΥ και δύο (2) έτη σε φορείς και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, Κεντρικές και Περιφερειακές. Η ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Ιατρικής θα χορηγείται και σε πτυχιούχους Οδοντιατρικής μετά από έξι (6) έτη εκπαίδευσης. Η Κλινική άσκηση διαρκεί δύο (2) έτη τα οποία κατανέμονται ως ακολούθως: Δώδεκα (12) μήνες Παθολογίας, έξι (6) μήνες Παιδιατρική και έξι (6) μήνες σε μονάδα ΠΦΥ με αντικείμενα  τη Γενική Ιατρική και Ψυχική Υγεία. Η τοποθέτηση των ειδικευομένων είναι ενιαία

Αυτό λέει το νέο ΦΕΚ που ψηφίστηκε πρόσφατα. Νομίζω προσπάθησαν να αναβαθμίσουν λίγο την ειδικότητα βάζοντας δίπλα τον τίτλο δημόσια υγεία που ίσως ακούγεται πιο εύηχος από την κοινωνική ιατρική. Επίσης το ότι την άνοιξαν και για τους οδοντίατρους μάλλον σημαίνει ότι θέλουν άτομα να εκπαιδευτούν σε αυτό. Βέβαια αυτό που δεν είμαι 100% σίγουρος είναι αν έχει διαφορά ένας ειδικευμένος οδοντίατρος από έναν γιατρό. Κατά τη γνώμη μου εφόσον σου βάζουν ένα χρόνο έξτρα με παθολογία και παιδιατρική και ψυχιατρική θέλουν τους οδοντίατρους να φτάσουν το επίπεδο των γιατρών σαν ειδικευμένοι στην δημόσια υγεία. Οπότε μάλλον δεν θα υπάρχουν περιορισμοί του στυλ να ασχοληθούν με κάτι οδοντιατρικό που άπτεται της δημόσιας υγείας. Γιατί προφανώς η κοινωνική οδοντιατρική ως κλάδος της δημόσιας υγείας αποκλείεται να θέλει 6 χρόνια.

Μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι προοπτικές που ανέφερες. Θεωρείς ότι γενικά σε χώρες της ευρώπης υπάρχει αποκατάσταση; Θα μπορούσα να πάω και για ένα διάστημα σε εμπόλεμη ζώνη ή σε κάποια περιοχή που έχει κάποια κρίση και έχει ανάγκη από κάποιον ειδικευμένο στη δημόσια υγεία. Γενικά θα μου άρεσε πολύ κάτι με λοιμώδη νοσήματα γιατί έχω ένα σχετικό υπόβαθρο και μου φαίνεται αρκετά ιντριγκαδόρικο.

Επεξ/σία από kolumvitis
Δημοσ.

Μωρέ τα ίδια έλεγαν και τα προηγούμενα ΦΕΚ, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να κάνεις αυτή την εξειδίκευση. Αμφιβάλλω αν έχει αλλάξει κάτι. Λογικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ρώτα στο υπουργείο.

Επίσης απορώ πώς θα κάνει Παθολογία και Παιδιατρική ο οδοντίατρος, αλλά τέλος πάντων. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά θα εμφανιστείς ως "ειδικευόμενος" σε κλινική Παθολογίας χωρίς να έχεις κάνει τα σχετικά μαθήματα στη σχολή; Μακάρι να ενεργοποιηθεί το σύστημα φυσικά, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες και δε θα ήθελα να είμαι και ο πρώτος που θα κάνει την εκπαίδευση χωρίς να υπάρχει κάποιος προγραμματισμός (κατά το ελληνικό σύστημα).

Γενικά, η Δημόσια Υγεία ως αντικείμενο έχει μέλλον και θα έχει σίγουρα ζήτηση. Κι επειδή έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές επαγγελματικά, κάτι θα βρεις, αρκεί να σου αρέσει. Πλούσιος δε θα γίνεις ποτέ. Ως κλινικός οδοντίατρος θα βγάζεις περισσότερα. Οι ΜΚΟ και τα πανεπιστήμια δεν καλοπληρώνουν (συγκριτικά πάντα με το κλινικό έργο). Αλλά και μεταξύ των επιλογών μπορείς να διαλέξεις αυτό που σε ικανοποιεί.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Μωρέ τα ίδια έλεγαν και τα προηγούμενα ΦΕΚ, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να κάνεις αυτή την εξειδίκευση. Αμφιβάλλω αν έχει αλλάξει κάτι. Λογικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ρώτα στο υπουργείο.

Επίσης απορώ πώς θα κάνει Παθολογία και Παιδιατρική ο οδοντίατρος, αλλά τέλος πάντων. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά θα εμφανιστείς ως "ειδικευόμενος" σε κλινική Παθολογίας χωρίς να έχεις κάνει τα σχετικά μαθήματα στη σχολή; Μακάρι να ενεργοποιηθεί το σύστημα φυσικά, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες και δε θα ήθελα να είμαι και ο πρώτος που θα κάνει την εκπαίδευση χωρίς να υπάρχει κάποιος προγραμματισμός (κατά το ελληνικό σύστημα).

Γενικά, η Δημόσια Υγεία ως αντικείμενο έχει μέλλον και θα έχει σίγουρα ζήτηση. Κι επειδή έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές επαγγελματικά, κάτι θα βρεις, αρκεί να σου αρέσει. Πλούσιος δε θα γίνεις ποτέ. Ως κλινικός οδοντίατρος θα βγάζεις περισσότερα. Οι ΜΚΟ και τα πανεπιστήμια δεν καλοπληρώνουν (συγκριτικά πάντα με το κλινικό έργο). Αλλά και μεταξύ των επιλογών μπορείς να διαλέξεις αυτό που σε ικανοποιεί.

Κοίτα υποτίθεται έχουμε κάνει κάποια σχετικά μαθήματα. Είχαμε ένα που λέγεται ειδική νοσολογία (που παθολογία ήταν δεν ξέρω γιατί το λέγαν έτσι δεν είχε κάτι το "ειδικό". Έχουμε κάνει και χειρουργική παθολογία. Βέβαια όχι σε επίπεδο που έκαναν οι φοιτητές ιατρικής αλλά μια γεύση την πήραμε. Και παιδιατρική είχαμε κάνει κάποια ελάχιστα στα πλαίσια των κλινικών της παιδοδοντιατρικής. Αλλά και εγώ το ίδιο σκέφτομαι ίσως να μην είναι τόσο "hardcore" παθολογία όσο θα ήταν για γιατρούς τι να πω. Φαντάζομαι την βάλαν για να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε γνώσεις που ως οδοντίατροι δεν έχουμε σε τέτοιο επίπεδο αλλά πραγματικά δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω πόση αναμονή θα έχει και αν θα έχει καθόλου ζήτηση οπότε θα πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος για να το δούμε.

Το ξέρω ότι ως κλινικός οδοντίατρος ενδεχομένως να βγάλω και περισσότερα αλλά θέλω να ψάξω και το κομμάτι της δημόσιας υγείας που μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

• 5 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/9/2018 στις 11:52 ΜΜ, FilipposMD είπε

Καλησπέρα!

Αν και εχει περασει πολυς καιρός απο αυτη την αναρτηση, μηπως μπορεις εσυ ή καποιος αλλος να βοηθησει...

εχω τελειωσει στο Παν. Πελοποννήσου νοσηλευτική, εάν κάνω ένα μεταπτυχιακό  Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΠΜΣ ΔΥΥ) για Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών,

τι δυνατοτητες θα μου δωσει?....κατ' προτεραιοτητα στην Ελλαδα και κατοπιν για το εξωτερικο?

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...