haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, maria_dtps είπε Παρέχω υπηρεσία, οφείλει να με πληρώσει. Νόμιμα φέρθηκε. Επαγγελματικά όχι. Δε σκεφτόμουν τίποτα ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ, ξαναδιάβασε τα ποστ μου και ξαναμιλάμε. Ρώτησα τις επιλογές μου. Εννοειται πως οφειλει να σε πληρωσει, οπως εσυ οφειλεις να δουλεψεις και οχι να περιγραφεις σαν να κανεις κατι τρομερο("Ε όχι και να βγαίνω ακόμα και σήμερα μετά από 3ωρη εκπαίδευση με πελάτη χαμογελαστή και να προμοτάρω και τις υπηρεσίες μας "). Ο εργοδοτης φερθηκε και νομιμα και επαγγελματικα σε αντιθεση με αυτα που σκεφτεσαι εσυ. Το οτι η καθε Μαρια θεωρει μη-επαγγελματικο οτι ο εργοδοτης την ειδοποιησε ενα 1 μηνα πριν την επικειμενη απολυση(επειδη απο οτι φαινεται ηθελε να παρει το φουλ της αποζημιωσης και να ειναι σπιτι της να ψαχνει για δουλεια), δεν σημαινει οτι ειναι μη-επαγγελματικο. Αντιθετα, οπως σου ειπα και οι περισσοτεροι εδω μεσα, ο χειρισμος απο πλευρα του εργοδοτη ηταν επαγγελματικος και η ειδοποιηση για την απολυση ειναι κυριως προς οφελος του εργαζομενου. 1
agrio.imeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό το "ωφελείτε" ή "κερδίζει" ο εργαζόμενος με την προειδοποιητική απόλυση με γονατίζει στο κλάμα... 3
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Αυτό το "ωφελείτε" ή "κερδίζει" ο εργαζόμενος με την προειδοποιητική απόλυση με γονατίζει στο κλάμα... Πες τα ρε φίλε γιατί αρχίζω να αμφιβάλω σε ποιο πλανήτη ξύπνησα 1
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 @Snoob με έχεις μπερδέψει λίγο. Υπάλληλος με 10 έτη προϋπηρεσίας στη θέση και ακαθάριστο μισθό Χ. Ο εργοδότης αποφασίζει να τον απολύσει, με τελευταία ημέρα εργασίας π.χ. στις 31/8 Αν προειδοποιήσει τον υπάλληλο στις 1/6, το κόστος για τον εργοδότη στην περίοδο 1/6 - 31/8 θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + μισή αποζημίωση = 3X + 3X = 6X Αν δεν προειδοποίησει τον υπάλληλο, το κόστος για τον εργοδότη στην ίδια περίοδο θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + ακέραια αποζημίωση = 3X + 6X = 9X Κάνω κάπου λάθος;
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, parsifal είπε @Snoob με έχεις μπερδέψει λίγο. Υπάλληλος με 10 έτη προϋπηρεσίας στη θέση και ακαθάριστο μισθό Χ. Ο εργοδότης αποφασίζει να τον απολύσει, με τελευταία ημέρα εργασίας π.χ. στις 31/8 Αν προειδοποιήσει τον υπάλληλο στις 1/6, το κόστος για τον εργοδότη στην περίοδο 1/6 - 31/8 θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + μισή αποζημίωση = 3X + 3X = 6X Αν δεν προειδοποίησει τον υπάλληλο, το κόστος για τον εργοδότη στην ίδια περίοδο θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + ακέραια αποζημίωση = 3X + 6X = 9X Κάνω κάπου λάθος; Προφανώς ο Snoob λέει ότι τα ποσά θα είναι ίδια αν τον απολύσει 1/6, χωρίς να τον κρατήσει 3 μήνες... 1
billiboo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Αυτό το "ωφελείτε" ή "κερδίζει" ο εργαζόμενος με την προειδοποιητική απόλυση με γονατίζει στο κλάμα... κερδίζει σε σχέση με το να το μάθει την ίδια μέρα που απολύεται καθώς μπορεί και αυτός να κάνει έναν χ προγραμματισμο και να αρχίσει να ψάχνει για άλλη δουλειά. η ακόμη το μην μπει σε έξοδα που θα έκανε εαν δεν ήξερε οτι σε ενα μήνα θα ειναι χωρίς δουλειά (πχ ταξιδι,αγορες κτλπ.) τωρα εαν εσεις το μόνο που μετράτε ως κέρδος είναι το χρήματα τοτε οκ.. 1
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, parsifal είπε @Snoob με έχεις μπερδέψει λίγο. Υπάλληλος με 10 έτη προϋπηρεσίας στη θέση και ακαθάριστο μισθό Χ. Ο εργοδότης αποφασίζει να τον απολύσει, με τελευταία ημέρα εργασίας π.χ. στις 31/8 Αν προειδοποιήσει τον υπάλληλο στις 1/6, το κόστος για τον εργοδότη στην περίοδο 1/6 - 31/8 θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + μισή αποζημίωση = 3X + 3X = 6X Αν δεν προειδοποίησει τον υπάλληλο, το κόστος για τον εργοδότη στην ίδια περίοδο θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + ακέραια αποζημίωση = 3X + 6X = 9X Κάνω κάπου λάθος; Σωστα. Απλα στην α) περιπτωση εχεις για 3 μηνες εναν θεωρητικα low-performing υπαλληλο(και πιθανως δυσαρεστημενο που επηρεαζει το κλιμα στην εταιρεια) , ενω στην β) εχεις εναν υπαλληλο που εχει την ιδια παραγωγικοτητα με πριν. Τελος, υπαρχει και η περιπτωση γ), οπου τον απολυει αμεσα στις 1/6 και πληρωνει ακεραια αποζημίωση = 6X. Τοτε, βεβαια ο εργοδοτης εχει εναν λιγοτερο υπαλληλο για 3 μηνες σε σχεση με τις περιπτωσεις α) και β). Επισης, λογικα στην περιπτωση γ) γλυτωνει μερικα χρηματα παραπανω λογω εργοδοτικων εισφορων κλπ. ------------------------------------------------------- 46 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Αυτό το "ωφελείτε" ή "κερδίζει" ο εργαζόμενος με την προειδοποιητική απόλυση με γονατίζει στο κλάμα... 43 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Πες τα ρε φίλε γιατί αρχίζω να αμφιβάλω σε ποιο πλανήτη ξύπνησα Οπως ειπωθηκε: 4 ώρες πριν, Snoob είπε Γενικά, με έμπειρο φοροτεχνικό που το συζητούσα (γιατί μπορεί να προκύψει και στη δική μου οικογένεια παρόμοια περίπτωση), είναι μια πρόνοια που μόνο τον εργαζόμενο ωφελεί πρακτικά, υπό την έννοια πως ξέρει τι του έρχεται και έχει ένα περιθώριο να προετοιμαστεί, αντί να δεχτεί την κεραμίδα στο κεφάλι μια ωραία πρωΐα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από haHa
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, maria_dtps είπε Ναι πιστεύω ότι με τη μετέπειτα συμπεριφορά του, του κάνω χάρη! Ειδικά όταν δεν ήθελε καν να με αφήσει να φύγω για συνέντευξη, ενώ με είχε ήδη ενημερώσει για απόλυση. Δε γίνονται αυτά πουθενά! Αν έχεις καταλάβει τώρα και εσύ και οι υπόλοιποι, ότι δε θα παρήγαγα τίποτα αυτό τον 1 μήνα δε θα προσπαθήσω να σας αλλάξω τη γνώμη. Μου αρκεί που ξέρω εγώ πόσο επαγγελματίας είμαι και όλοι οι εργοδότες μου μέχρι σήμερα (ακόμα και ο τωρινός ως φαίνεται). Όχι δεν είναι νοοτροπία είναι μάλλον προτίμηση. Ναι εγώ θα προτιμούσα να με διώξει ευθύς αμέσως, να μου καταβάλει το διπλό ποσό, να χαιρετηθούμε και να είμαι ελεύθερη να προγραμματίσω τα επόμενα βήματα. Ίδια στενοχώρια, όχι όμως καθημερινή τριβή και ψυχολογική φθορά για 1 μήνα, γνωρίζοντας ότι εσύ θα αποχωρήσεις από μία ομάδα τελικά. Δε σου λέω ότι πρέπει να συμφωνείς μαζί μου, αλλά εγώ θα ένιωθα πολύ καλύτερα έτσι. δηλαδη τωρα σε χαλασε που ξερεις οτι δε θα μεινεις ουτε μερα χωρις εργασια? δε ξερω ποσο καλα τα πηγαινατε με τον εργοδοτη, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση εχεις αδικο, ουτε σ εχει απολυσει ακομα, ουτε εχει ουδεμια υποχρεωση να σ αφησει να πας σε συνεντευξη εν ωρα εργασιας, και ουτε θα εισαι επι ενα μηνα να ξυπνας καθε μερα με ολο και περισσοτερο αγχος γιατι πρεπει να βρεις δουλεια να ζησεις το να καθεσαι να ψαχνεις για δουλεια ενω ηδη εργαζεσαι σε κουραζει σωματικα και ψυχικα, αλλα το να νοιωθεις οπως μας λες ειναι υπερβολη. η γνωμη μου ειναι οτι γενικα δε τα πηγαινατε καλα και θες να φυγεις απο εκει Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Lanike71 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Αν κάποιος εργαζόμενος έχει κάποια Χ χρόνια στη δουλειά του και δικαιούται Χ μισθούς, από κάποιο ποσό και πάνω απλά δεν τον συμφέρει η προειδοποίηση, ακόμα και αν βρει την άλλη μέρα δουλειά. Μαντέψτε ποιόν συμφέρει όμως...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, parsifal είπε @Snoob με έχεις μπερδέψει λίγο. Υπάλληλος με 10 έτη προϋπηρεσίας στη θέση και ακαθάριστο μισθό Χ. Ο εργοδότης αποφασίζει να τον απολύσει, με τελευταία ημέρα εργασίας π.χ. στις 31/8 Αν προειδοποιήσει τον υπάλληλο στις 1/6, το κόστος για τον εργοδότη στην περίοδο 1/6 - 31/8 θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + μισή αποζημίωση = 3X + 3X = 6X Αν δεν προειδοποίησει τον υπάλληλο, το κόστος για τον εργοδότη στην ίδια περίοδο θα είναι: Μισθοί 3 μηνών + ακέραια αποζημίωση = 3X + 6X = 9X Κάνω κάπου λάθος; Η TS (δεν αναφέρομαι καθόλου σε ορισμένους άλλους που έχουν μια ανούσια ευκολία στο γέλιο και μια οικτρή δυσκολία στο να συνεισφέρουν οτιδήποτε ουσιαστικό στη συζήτηση) έχει την εντύπωση πως "αν με απέλυε τώρα θα έπαιρνα 'τα διπλά'. Προσπαθώ να εξηγήσω το εξής απλό: 1. Αν σε απολύσει απροειδοποίητα τώρα ή προειδοποιημένα σε ένα μήνα, το συνολικό κόστος για τον εργοδότη ειναι το ίδιο. Ούτε εσύ θα πάρεις "διπλά" ούτε εκείνου θα του βγει πιο φτηνά. Χωρίς να καθίσουμε καν να υπολογίσουμε το κόστος του να έχεις έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο στο γραφείο, που για μένα είναι ανυπολόγιστο, κι αν κρίνω από τα όλο και χειρότερα που γράφει για το νυν εργοδότη της η ΤS, θα την "πληρώσει" ακριβά την προειδοποίηση ο εργοδότης της, και μόνο σε άσχημο κλίμα. 2. Από ό,τι μου είπε η Επιθεώρηση Εργασίας και φοροτεχνικός με πολυετή εμπειρία, αν υπάρχει το όποιο πρακτικό κέρδος, αυτό είναι για τον εργαζόμενο: ξέρει τι θα συμβεί, και μπορεί να κινηθεί ανάλογα. Τώρα, η TS λέει πως θα προτιμούσε άμεση απόλυση και "τα λεφτά στο χέρι" (αυτό εικάζω εννοεί όταν γράφει "θα έπαιρνα τα διπλά") για να ξεκινήσει άμεσα την αναζήτηση άλλης θέσης. Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως είναι εξόχως οδυνηρό, εντελώς απροειδοποίητα, να βρίσκεσαι εκτός και να υφίστασαι πλήρη αιφνιδιασμό. Προσωπικά, θα προτιμούσα να ξέρω τι θα συμβεί: ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε τυχόν έξοδα για τη νυν δουλειά (φαντάσου, λ.χ. να άλλαζα σπίτι για να είμαι πιο κοντά στην τωρινή δουλειά, και να μάθαινα πως απολύομαι αύριο...) Προφανώς καμία απόλυση δεν είναι ευχάριστη (ούτε και υποστηρίζω κάτι τέτοιο) αλλά, αν υπάρχει κάποιος ωφελημένος από αυτή τη διαδικασία, έχω την αίσθηση πως δεν είναι ο εργοδότης. Γι' αυτό, άλλωστε, και το σενάριο είναι σχετικά σπάνιο στο σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων (το δε σενάριο της TS δεν το ήξεραν καν, το έψαξαν και μου απάντησαν, σύντομα μεν, αλλά όχι άμεσα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια). 1
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι παράλογο το σκεπτικό σου, αλλά 7 λεπτά πριν, Snoob είπε 1. Αν σε απολύσει απροειδοποίητα τώρα ή προειδοποιημένα σε ένα μήνα, το συνολικό κόστος για τον εργοδότη ειναι το ίδιο. Ούτε εσύ θα πάρεις "διπλά" ούτε εκείνου θα του βγει πιο φτηνά. Χωρίς να καθίσουμε καν να υπολογίσουμε το κόστος του να έχεις έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο στο γραφείο, που για μένα είναι ανυπολόγιστο, κι αν κρίνω από τα όλο και χειρότερα που γράφει για το νυν εργοδότη της η ΤS, θα την "πληρώσει" ακριβά την προειδοποίηση ο εργοδότης της, και μόνο σε άσχημο κλίμα. Το κόστος για τον εργοδότη είναι το ίδιο, με τη διαφορά ότι αποκομίζει το όποιο κέρδος μπορεί να έχει από τον υπάλληλο μέσα σε αυτό το μήνα Από την άλλη ο εργαζόμενος δε νομίζω ότι έχει το παραμικρό όφελος σε αυτό το case Σε αυτό τον (υποθετικό) μήνα που συζητάμε, προλαβαίνει να ψάξει δουλειά πολύ πιο άνετα, να πάει σαν άνθρωπος σε interview, να ξεκουραστεί, να πάει στο χωριό του βρε αδερφέ για 10 μέρες να πάρει αέρα 7 λεπτά πριν, Snoob είπε Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως είναι εξόχως οδυνηρό, εντελώς απροειδοποίητα, να βρίσκεσαι εκτός και να υφίστασαι πλήρη αιφνιδιασμό. Προσωπικά, θα προτιμούσα να ξέρω τι θα συμβεί: ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε τυχόν έξοδα για τη νυν δουλειά (φαντάσου, λ.χ. να άλλαζα σπίτι για να είμαι πιο κοντά στην τωρινή δουλειά, και να μάθαινα πως απολύομαι αύριο...) Δηλαδή αν αύριο μάθαινες ότι σε 2 μήνες απολύεσαι (μακριά από όλους μας) θα ήσουν ΟΚ αν είχες αλλάξει σπίτι ; Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από AristidisZ
Lanike71 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Πριν λίγο καιρό, απολύθηκε συνάδελφος για σοβαρό παράπτωμα, σύμφωνα με τη διοίκηση. Αποζημίωση : 16.000. Τον συνέφερε η προειδοποίηση;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δεν είναι παράλογο το σκεπτικό σου, αλλά Το κόστος για τον εργοδότη είναι το ίδιο, με τη διαφορά ότι αποκομίζει το όποιο κέρδος μπορεί να έχει από τον υπάλληλο μέσα σε αυτό το μήνα Από την άλλη ο εργαζόμενος δε νομίζω ότι έχει το παραμικρό όφελος σε αυτό το case Σε αυτό τον (υποθετικό) μήνα που συζητάμε, προλαβαίνει να ψάξει δουλειά πολύ πιο άνετα, να πάει σαν άνθρωπος σε interview, να ξεκουραστεί, να πάει στο χωριό του βρε αδερφέ για 10 μέρες να πάρει αέρα Δηλαδή αν αύριο μάθαινες ότι σε 2 μήνες απολύεσαι (μακριά από όλους μας) θα ήσουν ΟΚ αν είχες αλλάξει σπίτι ; Έχω την εντύπωση πως δεν συνεννοούμαστε: Εγώ αναφέρομαι σε έξοδα που θα συνέβαιναν μέσα στο διάστημα που θα μπορούσα να είχα προειδοποιηθεί. Προφανώς, αν κάνω ένα έξοδο με γνώμωνα τη δουλειά μου τώρα και προειδοποιηθώ σε έξι μήνες, δεν αλλάζει κάτι, χρειάζεται να το συζητήσουμε αυτό; Εσύ, πάλι, νομίζεις πως υπάρχει κέρδος από το να έχεις έναν δυσαρεστημένο/αδιάφορο/ανήσυχο για το μέλλον του άνθρωπο στη δουλειά. Εγώ, πάλι, όχι. Ας λέει η TS ο,τι θέλει, σοβαρά πιστεύει κανείς πως θα έχει την ίδια απόδοση; Μόνη της το γράφει πως δεν μπορεί να χαμογελάει κτλ. μετά τις ενημερώσεις. Και είναι απόλυτα ανθρώπινο, μην παρεξηγηθώ. Πάντως, έχει ενδιαφέρον που, όπως το κόβω, δεν αργεί η ώρα που θα λέμε πως είναι καλύτερα να σε σουτάρουν Παρασκευή απόγευμα.
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Πριν λίγο καιρό, απολύθηκε συνάδελφος για σοβαρό παράπτωμα, σύμφωνα με τη διοίκηση. Αποζημίωση : 16.000. Τον συνέφερε η προειδοποίηση; Μα δεν είναι μόνο αυτό Σκέψου ότι όταν έχεις μεγάλο notice (π.χ. 5 μήνες) η λογική λέει ότι από τη 1η μέρα ψάχνεσαι Δηλαδή αν σου προτείνουν δουλειά μετά από 15 μέρες τι θα πεις, παιδιά περιμέντε κάνα 5μηνο να πάρω την αποζημίωση ή ρισκάρεις να αφήσεις τη νέα δουλειά ;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Πριν λίγο καιρό, απολύθηκε συνάδελφος για σοβαρό παράπτωμα, σύμφωνα με τη διοίκηση. Αποζημίωση : 16.000. Τον συνέφερε η προειδοποίηση; Μα, εφόσον υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα, τι να τον προειδοποιήσουν; Του έδωσαν τα νόμιμα και απαλλάχθηκαν άμεσα από την παρουσία ενός προβληματικού -κατ' εκείνους- υπαλλήλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις