narta Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εσύ θεωρείς ας πούμε ΟΚ να σε περιμένει μια εταιρία για 3 μήνες Εντάξει, πάσο Για θεσεις με 2k μισθο; Εννοειται οτι θα περιμενουν. Εκτος να νομιζεις οτι τα στελεχη σε τετοια μισθολογικη βαθμιδα φυτρωνουν σαν τα αγριοχορτα στον δρομο. Ή οτι μια εταιρια μπορει να βρει ευκολα τετοια στελεχη. 1
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, haHa είπε Στις περισσοτερες υψηλοβαθμες θεσεις, ειναι απολυτως λογικο και συνηθες να περιμενουν 3 ή και περισσοτερους μηνες. Αν δεν θελει/δεν μπορει να διαπραγματευτει να περιμενουν 3 μηνες, τοτε απλα μπορει καλλιστα να αρχισει αργοτερα το ψαξιμο για καινουρια δουλεια. Και παλι θετικο, γιατι ο εργαζομενος εχει την επιλογη να ψαξει αμεσα ή λιγο αργοτερα. Τι να σου πω, στον χώρο που εργάζομαι, που υπάρχουν θέσεις υψηλά αμοιβόμενες, δε νομίζω ότι εταιρεία θα έδινε 3 μήνες σε εργαζόμενο 2 λεπτά πριν, haHa είπε Δεν εχασε, επελεξε να χασει, γιατι παραιτηθηκε. Μπορουσε καλλιστα να περιμενει και να παρει την αποζημιωση. Και να ρισκάρει να μη βρίσκει δουλειά μετά ΟΚ, θα μου πες έπαιξε και έχασε Απλά σε κάθε παιχνίδι πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει Μάντεψε ποιος είναι ο χαμένος
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Αυτό το "ωφελείτε" ή "κερδίζει" ο εργαζόμενος με την προειδοποιητική απόλυση με γονατίζει στο κλάμα... Απολυθηκα Τεταρτη μεσημερι, μου ειπαν "κλείνοντας το μαγαζι, φερε και τα κλειδιά στο λογιστήριο της εταιρείας. Φαση καλοκαιρι ε, κανονίζω διακοπές, δωματια κλπ και ξαφνικά απλα δεν εχω δουλεια. Δεν παιζεται το συναισθημα, εισαι εντελως ξεκρεμαστος. Αν μου το ελεγαν εναν μηνα πριν, θα ειχα γλιτωσει έξοδα και σιγουρα θα έστελνα απειρα βιογραφικά στο μεσοδιάστημα, κατι μπορει να καθόταν στο κατω κατω. Καλα δε συζηταω για μια τοτε συνάδελφο που την πηραν τηλεφωνο στις διακοπές και της ειπαν ουτε λιγο ουτε πολυ "Περνας καλα στον νησι? Ε άστο, μεινε μην επιστρέψεις " και η κοπελα τα δε ολα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σου ξαναθέτω το ερώτημα για να καταλάβεις Έστω ότι είσαι σε μια εταιρία 10 χρόνια και παίρνεις 2 χιλιάρικα Στη περίπτωση που θέλει να σε διώξει, πρέπει να σε προειδοποιήσει 3 μήνες πριν Εσύ στον ενάμιση μήνα βρίσκεις δουλειά αντίστοιχη, προφανώς παραιτείσαι και πας στην άλλη δουλειά Ο εργοδότης κέρδισε ή έχασε ; αμα το παμε ετσι.. δουλευεις σε μια εταιρεια, δεν εχει σκοπο ο εργοδοτης να σε διωξει, εσυ ομως παραιτησε για τον Α ή Β λογο. ο εργοδοτης δε χρειαζεται να σου δωσει δραχμη ενω σκοπευε να σε πληρωνει για μηνες, κερδισε ή εχασε ομως? οπως βλεπεις δεν παιζει ρολο μονο το ποσο που υποθετικα θα ειχε παρει ή δωσει καποιος, αλλα και το ποιος "παραταει" τον αλλον. οσο για το παραδειγμα που λες, τα δουλεψε αυτα τα λεφτα και τα εχασε? οχι, ειναι ο νομος που υποχρεωνει τον εργοδοτη να δωσει καποιο ποσο για να μη μεινει ο εργαζομενος στο δρομο οσο ψαχνει για αλλη εργασια. αν θελει να σου δωσει ολα τα λεφτα ή να σε προειδοποιησει και να πληρωσει τα μισα ειναι δικο του καπελο, ο νομος και παλι καταφερνει αυτο που ηθελε (να μη μεινει ξεκρεμαστος ο εργαζομενος)
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Και να ρισκάρει να μη βρίσκει δουλειά μετά ΟΚ, θα μου πες έπαιξε και έχασε Απλά σε κάθε παιχνίδι πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει Μάντεψε ποιος είναι ο χαμένος Σιγουρα οχι ο εργαζομενος. Εδω μολις περιεγραψες το μεγαλος κερδος για τον εργαζομενο οταν υπαρχει προειδοποιηση: ειχε αρκετο καιρο να ψαξει για εργασια και ετσι καταφερε και βρηκε. Αν απολυοταν ξαφνικα μια Παρασκευη απογευμα, θα εμενε πιθανοτητα ανεργος για καποιο καιρο. 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τι να σου πω, στον χώρο που εργάζομαι, που υπάρχουν θέσεις υψηλά αμοιβόμενες, δε νομίζω ότι εταιρεία θα έδινε 3 μήνες σε εργαζόμενο Δεν γνωριζω ουτε μια σοβαρη εταιρεια που να μην δινει 1 μηνα σε εναν απλο εργαζομενο που προκειται να τον κρατησει για καποια χρονια. Σε στελεχη(οχι απλους υπαλληλους), το συνηθες ειναι τουλαχιστον 3 μηνες. Τελος, η ολη διαδικασια των συνεντευξεων σε στελεχη κραταει τουλαχιστον 1+ μηνα πριν γινει το job offer. Θα ελεγα πως συνηθως ειναι 2 μηνες απο την πρωτη συνεντευξη μεχρι το job offer letter. Και για αυτους ακριβως τους λογους ειναι βολικο και προτιμητεο να υπαρξει προειδοποιηση πριν την απολυση. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από haHa
narta Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, stormrain είπε Καλα δε συζηταω για μια τοτε συνάδελφο που την πηραν τηλεφωνο στις διακοπές και της ειπαν ουτε λιγο ουτε πολυ "Περνας καλα στον νησι? Ε άστο, μεινε μην επιστρέψεις " και η κοπελα τα δε ολα. Φυσικα και θα επιστρεψω εκτος αν με απολυετε. Αν με απολυετε, το θελω γραπτως. Επισης η επιθεωρηση εργασιας θα εχει καποιες πολυ ενδιαφερουσες ερωτησεις γενικα για την εταιρια και ειδικα για την ψυχολογικη βια που ασκειτε σε εμενα. Ναι κεραμιδα non the less αλλα σε τετοια εργοδοσια τους γ..... οτι εχουν και δεν εχουν, απο επιθεωρηση εργασιας μεχρι οποιαδηποτε αλλη παρανομια κανουν.
lnoldori Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Snoob είπε Μπορεί. Πάντως κέρδος, όπως ξαναείπα, με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν φαίνεται από πουθενά να έχει. Με προειδοποιηση : Μισή αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Χωρίς προειδοποίηση : Ολόκληρη αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Εφόσον λοιπόν η συνεργασία θα συνεχιζόταν για το ίδιο χρονικό διάστημα η δεύτερη περίπτωση δεν κοστίζει περισσότερα στον εργοδότη? Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι καλά?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, lnoldori είπε Με προειδοποιηση : Μισή αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Χωρίς προειδοποίηση : Ολόκληρη αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Εφόσον λοιπόν η συνεργασία θα συνεχιζόταν για το ίδιο χρονικό διάστημα η δεύτερη περίπτωση δεν κοστίζει περισσότερα στον εργοδότη? Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι καλά? To έχω απαντήσει ήδη, ναι, δεν καταλαβαίνεις κάτι σωστά. Λέμε, αν κερδίζει κάτι προειδοποιώντας σε, αντί να σε απολύσει αμέσως. Και η απάντηση είναι πως δεν κερδίζει, το ίδιο του βγαίνει, και με τις εισφορές μπορεί και παραπάνω, πάντως όχι λιγότερο.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, lnoldori είπε Με προειδοποιηση : Μισή αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Χωρίς προειδοποίηση : Ολόκληρη αποζημίωση και οι μισθοί που αναλογούν για όσο συνεχίζεται η συνεργασία. Εφόσον λοιπόν η συνεργασία θα συνεχιζόταν για το ίδιο χρονικό διάστημα η δεύτερη περίπτωση δεν κοστίζει περισσότερα στον εργοδότη? Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι καλά? και ναι και οχι. πρακτικα σκεψου να εχεις εναν υπαλληλο που χεστηκε για τη δουλεια που θα βγει ποσο θα "κοστισει" στην εταιρεια αλλα ακομα και να μην ισχυε αυτο, ναι συμφερει τον εργοδοτη, αλλα συμφερει και τον υπαλληλο. οποτε που ειναι το προβλημα?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από τον υπαινιγμό (στην καλύτερη περίπτωση) πως η προειδοποίηση έγινε δόλια ώστε να του βγει λιγότερο η απόλυση. Έχω δέκα μηνύματα που πασχίζω να εξηγήσω πως, απόλυση τώρα, συγκρινόμενη με απόλυση σε X διάστημα (ανάλογα του τι δικαιούται ο καθένας λόγω υπηρεσίας) για μισή αποζημίωση, στον εργοδότη βγαίνει το ίδιο ποσό, γιατί αυτό που γλιτώνει σε αποζημίωση το δίνει ως μισθό. Άρα, οικονομικά, δεν κερδίζει κάτι. Προφανώς, απόλυση αργότερα, απροειδοποίητη, θα στοιχίσει περισσότερο από ό,τι απόλυση αργότερα προειδοποιημένη. Αλλά δεν ήταν το ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αυτό. Μετά, πιάνουμε σενάρια όπως "ποντάρει στο ότι θα βρεις δουλειά άμεσα για να γλιτώσει την αποζημίωση", πράγμα που ενέχει ρίσκο και, όσο αυξάνει ο χρόνος παρουσίας ενος υπαλλήλου στη δουλειά (άρα ο χρόνος της προβλεπόμενης προειδοποίησης) αυξάνει και την περίπτωση να καταλήξεις για ένα εξάμηνο με έναν άνθρωπο χαλασμένο, που θα καθίσει στην αποζημίωση, όπως συμβαίνει συνηθέστατα σε αυτές τις περιπτώσεις. Προσπερνώ τελείως το ότι, στην περίπτωση της TS, αν υποτεθεί πως πόνταρε σε κάτι τέτοιο ο εργοδότης (προφανώς πλήρως εικασία είναι κάτι τέτοιο) δεν του κάθισε καθόλου. Και τη δυσαρέσκεια της TS θα υποστεί μέχρι τελευταίας ημέρας, και δεν θα γλιτώσει μισό ευρώ. Από εκεί και πέρα, ξεκινά μια ατέρμονη συζήτηση για το αν είναι κέρδος να έχεις έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο στη δουλειά, που δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει κάπου. 1
agrio.imeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, stormrain είπε Απολυθηκα Τεταρτη μεσημερι, μου ειπαν "κλείνοντας το μαγαζι, φερε και τα κλειδιά στο λογιστήριο της εταιρείας. Φαση καλοκαιρι ε, κανονίζω διακοπές, δωματια κλπ και ξαφνικά απλα δεν εχω δουλεια. Δεν παιζεται το συναισθημα, εισαι εντελως ξεκρεμαστος. Αν μου το ελεγαν εναν μηνα πριν, θα ειχα γλιτωσει έξοδα και σιγουρα θα έστελνα απειρα βιογραφικά στο μεσοδιάστημα, κατι μπορει να καθόταν στο κατω κατω. Καλα δε συζηταω για μια τοτε συνάδελφο που την πηραν τηλεφωνο στις διακοπές και της ειπαν ουτε λιγο ουτε πολυ "Περνας καλα στον νησι? Ε άστο, μεινε μην επιστρέψεις " και η κοπελα τα δε ολα. stormrain λόγω της φύσης της δουλειάς μου έχω ζήσει πολλές απολύσεις, παραιτήσεις και προσλήψεις. Και γω έχω απολυθεί ένα απόγευμα και μάλιστα πλήρωνα και μια νταντά που δεν είχα μούτρα να την κοιτάξω στα μάτια Πουστιά η άμεση απόλυση. Αλλά πουστιά μεγαλύτερη και η προειδοποιημένη που πρέπει δουλεύεις και να παράγεις για το αφεντικούλη μέχρι την ημερομηνία της απόλυση σου και να πληρώνεις τον εαυτό σου με τα λεφτά που κρατήθηκαν από την αποζημίωση σου. Ο εργοδότης που επέλεξε αυτή την απόλυση αυτήν την εποχή κατ΄εμέ είναι ο μεγαλύτερος ματζίρης και όχι μόνο... Μια εποχή που οι δίμηνες, πεντάμηνες, οχτάμηνες συμβάσεις χωρίς αποζημιώσεις κάνουν θραύση, εμείς ψάχνουμε να βρούμε τα "ωφέλη" της προειδοποιητικής απόλυσης... 22 λεπτά πριν, Snoob είπε Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από τον υπαινιγμό (στην καλύτερη περίπτωση) πως η προειδοποίηση έγινε δόλια ώστε να του βγει λιγότερο η απόλυση. Έχω δέκα μηνύματα που πασχίζω να εξηγήσω πως, απόλυση τώρα, συγκρινόμενη με απόλυση σε X διάστημα (ανάλογα του τι δικαιούται ο καθένας λόγω υπηρεσίας) για μισή αποζημίωση, στον εργοδότη βγαίνει το ίδιο ποσό, γιατί αυτό που γλιτώνει σε αποζημίωση το δίνει ως μισθό. Άρα, οικονομικά, δεν κερδίζει κάτι. Προφανώς, απόλυση αργότερα, απροειδοποίητη, θα στοιχίσει περισσότερο από ό,τι απόλυση αργότερα προειδοποιημένη. Αλλά δεν ήταν το ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αυτό. Μετά, πιάνουμε σενάρια όπως "ποντάρει στο ότι θα βρεις δουλειά άμεσα για να γλιτώσει την αποζημίωση", πράγμα που ενέχει ρίσκο και, όσο αυξάνει ο χρόνος παρουσίας ενος υπαλλήλου στη δουλειά (άρα ο χρόνος της προβλεπόμενης προειδοποίησης) αυξάνει και την περίπτωση να καταλήξεις για ένα εξάμηνο με έναν άνθρωπο χαλασμένο, που θα καθίσει στην αποζημίωση, όπως συμβαίνει συνηθέστατα σε αυτές τις περιπτώσεις. Προσπερνώ τελείως το ότι, στην περίπτωση της TS, αν υποτεθεί πως πόνταρε σε κάτι τέτοιο ο εργοδότης (προφανώς πλήρως εικασία είναι κάτι τέτοιο) δεν του κάθισε καθόλου. Και τη δυσαρέσκεια της TS θα υποστεί μέχρι τελευταίας ημέρας, και δεν θα γλιτώσει μισό ευρώ. Από εκεί και πέρα, ξεκινά μια ατέρμονη συζήτηση για το αν είναι κέρδος να έχεις έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο στη δουλειά, που δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει κάπου. Όχι δεν είναι το ίδιο. Ο αφεντικός έπρεπε να βγάλει από τη τράπεζα τρία+ μηνιάτικα στην άμεση απόλυση και τελικά με την προειδοποίηση θα δώσει δύο+. Με τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου από την κομμένη αποζημίωση θα του πληρώσει το μισθό του όσο τον έχει στην υπηρεσία του και θα έχει το κώλο του καλυμμένο. Η δυσαρέσκεια και ο σταρχιδισμός του απολυόμενου είναι δικαιολογημένος και πληρωμένος από τον ιδρώτα του. Δεν βλάπτει τα συμφέροντα του εργοδότη...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Πετάς νούμερα στον αέρα. Η TS δικαιούται 2 μηνιάτικα αποζημίωση, ως εργαζόμενη κάτω από 2 χρόνια. Με την προειδοποίηση, θα πάρει 1 ως αποζημίωση και 1 ως μισθό. Τα ίδια θα δώσει. Αλλά, ναι, ξέρεις εσύ και δεν ξέρουν 2 φοροτεχνικοί και η επιθεώρηση εργασίας.
SeNNinhA Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Πραγματικα τωρα, προτιματε να σας απολυσουν χωρις προειδοποίηση; Να βρεθειτε ξαφνικα μετεωροι; Να εχετε ισως χασει και καποιες ευκαιριες εργασιες στο ενδιαμεσο διαστημα; Απο την αλλη μιλαμε για επαγγελματισμο οταν μου λετε οτι δεν θα δουλεψετε γιατι σας εχουν ηδη ειδοποιησει για την ημερομηνια απολυσης σας; Κανενας δεν ανεφερε βεβαια πως με βαση το 667 του ΑΚ και την Νομολογια θα πρεπει ο εργοδοτης να χορηγει στον υπο απολυση μισθωτο «αδεια προς εξευρεση νεας εργασιας». Φυσικα ο υπο απολυση εργαζομενος εχει δικαιωμα χρησης της νομιμης αδειας που του αναλογει. Εαν δεν την παρει πρεπει να την πληρωθει επιπλεον της αποζημιωσης. Επισης η αποζημιωση απολυσης θα πρεπει να δοθει στον υπο απόλυση εργαζόμενο την ημερα της κοινοποίησης της προειδοποιησης απόλυσης του και οχι την ημερα που τερματιζεται η συμβαση του. Φυσικα η εννοια της αποζημιωσης ειναι να καλυψει ο εργαζομενος καποια εξοδα του την ωρα που ψαχνει να βρει εργασια. Εαν την εχετε βρει ηδη τοτε δεν ειναι και πολυ λογικο να γκρινιαζετε για την αποζημιωση που θελετε να παρετε αποχωροντας και νωριτερα απο την εργασια. Εαν παλι θελετε να αποχωρησετε οικοιωθελως (εφοσον ο νεος εργοδοτης πιεζει) τοτε μπορειτε να το κανετε δινοντας στον εργοδοτη σας και εσεις προειδοποιηση. Αν θυμαμαι καλα εως και ενα χρονο εργασιας ειναι αναγκαια προειδοποιηση μιας εβδομαδας ωστε να μην προκυψουν νομικα ζητηματα αποζημιωσης απο την πλευρα σας.
dkstopo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 δεν διάβασα τίποτα από όλα σου έχουν πει. βάλε στο βιογραφικό σου παραίτηση και όχι απόλυση (δική μου άποψη) τόσο μεγάλη ειναι η αποζημίωση που το συζητάτε ή απλά κουβεντα να γίνεται? φιλικά Κώστας
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Πουστιά η άμεση απόλυση. Αλλά πουστιά μεγαλύτερη και η προειδοποιημένη που πρέπει δουλεύεις και να παράγεις για το αφεντικούλη μέχρι την ημερομηνία της απόλυση σου και να πληρώνεις τον εαυτό σου με τα λεφτά που κρατήθηκαν από την αποζημίωση σου. Δεν ξερω, προσωπικα δεν το βλεπω ετσι. Καλα βασικα ως τυπος, οταν ημουν μισθωτος δεν θεωρουσα ποτε πως δουλευω για το αφεντικουλη οπως λες, αλλα πως εργαζομαι σε μια εργασια που εχω επιλεξει (οποια κι αν ειναι αυτη) και μεσω αυτης κερδιζω εγω τον μισθο μου, ο εργοδοτης και η συμπεριφορα του ειναι ανεξαρτητη απο το αν θα κανω εγω τη δουλεια για την οποια πληρωνομαι. Ειναι τελειως αλλο mentality. Οποτε κατ'επεκταση με την προειδοποιημενη απολυση απλως συνεχιζω την εργασια μου μεχρι τη συμφωνημενη ληξη αυτης και μαλιστα εχω ολον τον χρονο να προετοιμασω τις κινησεις μου. Ειπες πως απολυθηκες ενα απογευμα και πληρωνες τη νταντα κλπ. Αν σου ειχαν πει εναν μηνα πριν "ξερεις κατι φιλε, κανε τα κουμαντα σου γιατι τελος του μηνα τα λεμε" δε θα ειχες διαχειριστει καλυτερα την ολη κατασταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις