agrio.imeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, _vbm_ είπε Με ενδιαφέρει το σκεπτικό πίσω από το χαρακτηρισμό. Ο Χ εργοδότης ειναι κουφάλα γιατί απλά τυχαίνει να έχει την ιδιότητα του εργοδότη, ή επειδή σε απέλυσε (υποθετικό παράδειγμα); Οι χ εργοδότες που προσπαθούν πλαγίως να σε τρώνε τις τριετίες, τα επιδόματα, τα διαλείμματα,να σε καθυστερούν τις πληρωμές, να σε μειώνουν το μισθό, να μετατρέπουν τις συμβάσεις, να απολύουν με προειδοποιητικές(της μισής αποζημίωσης), να σε απολύουν απροειδοποίητα, να σε καταπατούν το ωράριο σου, την υπερωρία σου, την υπερεργασία σου, τις αργίες σου, τα ρεπό σου, τις άδειες σου, τα δώρα σου, κουτουλουπου κουτουλουπου...
_vbm_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Οι χ εργοδότες που προσπαθούν πλαγίως να σε τρώνε τις τριετίες, τα επιδόματα, τα διαλείμματα,να σε καθυστερούν τις πληρωμές, να σε μειώνουν το μισθό, να μετατρέπουν τις συμβάσεις, να απολύουν με προειδοποιητικές(της μισής αποζημίωσης), να σε απολύουν απροειδοποίητα, να σε καταπατούν το ωράριο σου, την υπερωρία σου, την υπερεργασία σου, τις αργίες σου, τα ρεπό σου, τις άδειες σου, τα δώρα σου, κουτουλουπου κουτουλουπου... Σαφώς υπάρχουν. Δεν είναι όμως, by definition, αυτός ο ΚΑΘΕ εργοδότης εκεί έξω. Γιαυτό και κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Το να τσουβαλιάζεις τους πάντες σε ένα χαρακτηρισμό και να λες, απο πείσμα απέναντι στη "κουφάλα", οτι θα προτιμούσες να σε απολύσει επιτόπου παρά να του "κάνεις χάρη", δείχνει προκατάληψη. Αυτό ειναι εμφανές σε όσα μηνύματα έχεις γράψει σε αυτό το thread ως τώρα. Δηλαδή ειναι απίθανο να έχεις καλές σχέσεις με τον εργοδότη σου, που δεν είναι κουφάλα, και να η λήξη της σύμβασης να γίνει σε ήπιο κλίμα, χωρίς πόλεμο και πείσμα; Πρέπει να προσπαθήσεις να τον ζημιώσεις με τον Χ, Υ τρόπο; Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από _vbm_ 1
polaki Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 25/9/2018 στις 1:03 ΜΜ, maria_dtps είπε Εκείνος δε σκέφτηκε ότι από 17/10 δε θα μπορώ να συντηρήσω το σπίτι μου με τα 300 ευρώ του ταμείου ανεργίας.. εγώ γιατί να πρέπει να είμαι οκ με το ότι με υπολογίζει στο εργατικό δυναμικό του γι'αυτό τον ένα μήνα Δυστυχώς δεν τον ενδιαφέρει το πρώτο σκέλος. Η συμφωνία σας είναι να του βγάζεις κάποιο έργο, με αντάλλαγμα κάποια χρήματα. Το τί θα τα κάνεις και τί ανάγκες έχεις δεν είναι δική του έννοια. Εκείνος μέχρι στιγμής από αυτα που μας έχεις πει, λειτουργεί με βάση το νόμο. Απο κει και πέρα στο δικό σου κομμάτι, νομίζω τα πράγματα είναι απλά απ'τη στιγμή που όλα μέχρι τώρα είναι νόμιμα. Το ότι σε υπολογίζει στο εργατικό του δυναμικό είναι κάτι που το συμφώνησες και εσύ. Αν δεν θέλεις να μείνεις, φυσικά και φεύγεις αλλά δεν μπορείς να ζητάς και την αποζημίωση από πάνω, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κάνεις,και ΦΥΣΙΚΑ τον κρεμάς για τα tasks που ΘΑ έβγαζες αν είχατε κρατήσει τη συμφωνία (σύμβαση ορισμένου χρόνους). ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ξέρω θα ακουστώ εργατοπατέρας τώρα) ο νόμος δεν προστατεύει τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ με το να σηκωθεί και να φύγει κάποιος υπάλληλος χωρίς έγκαιρη ενημέρωση.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ μπορεί να φύγει ο καθένας όποτε γουστάρει, χωρίς ΚΑΜΙΑ επίπτωση. Και επειδή έχω βρεθεί, και είμαι ακόμα, και στις 2 θέσεις ταυτόχρονα, έχω υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά επειδή εργαζόμενος αποχώρησε μία ωραία μέρα χωρίς καν να ειδοποιήσει, και ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ μας κοροϊδευε με "αναρωτικές άδειες" και όλα αυτά τα παραθυράκια... γιατί εμείς για τις 5 εργάσιμες που τον περιμέναμε δήθεν να γυρίσει, ούτε τη δουλειά μας βγάλαμε, ούτε μπήκαμε στη διαδικασία πρόσληψης κάποιου. Κάνε το σωστό και παραιτήσου. Έχεις μια καινούρια εργασία μπροστά σου αμέσως μετά την απόλυση, πράγμα αρκετά σπάνιο στις μέρες μας. ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΝ.
agrio.imeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Σαφώς υπάρχουν. Δεν είναι όμως, by definition, αυτός ο ΚΑΘΕ εργοδότης εκεί έξω. Γιαυτό και κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Το να τσουβαλιάζεις τους πάντες σε ένα χαρακτηρισμό και να λες, απο πείσμα απέναντι στη "κουφάλα", οτι θα προτιμούσες να σε απολύσει επιτόπου παρά να του "κάνεις χάρη", δείχνει προκατάληψη. Αυτό ειναι εμφανές σε όσα μηνύματα έχεις γράψει σε αυτό το thread ως τώρα. Δηλαδή ειναι απίθανο να έχεις καλές σχέσεις με τον εργοδότη σου, που δεν είναι κουφάλα, και να η λήξη της σύμβασης να γίνει σε ήπιο κλίμα, χωρίς πόλεμο και πείσμα; Πρέπει να προσπαθήσεις να τον ζημιώσεις με τον Χ, Υ τρόπο; Όσο απίθανο π.χ. στην περίπτωση της ts, είναι να έρθει ο εργοδότης και να πει στα ίσια "ξέρεις Μαρία, καλή η συνεργασία μας, δυστυχώς δε μπορεί να συνεχίσει για το τάδε λόγο, γι΄αυτό μέχρι τη τάδε του μηνός που θα σε ξοφλήσω μισθό και αποζημίωση(ολόκληρη) κάνε το κουμάντο σου". Είναι εμφανές ε...; 1
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Όσο απίθανο π.χ. στην περίπτωση της ts, είναι να έρθει ο εργοδότης και να πει στα ίσια "ξέρεις Μαρία, καλή η συνεργασία μας, δυστυχώς δε μπορεί να συνεχίσει για το τάδε λόγο, γι΄αυτό μέχρι τη τάδε του μηνός που θα σε ξοφλήσω μισθό και αποζημίωση(ολόκληρη) κάνε το κουμάντο σου". Είναι εμφανές ε...; Εγω λεω να της πει οτι θα της δωσει και 5πλη αποζημιωση γιατι ειναι ανοιχτοχερης. Γιατι να της δωσει ολοκληρη αποζημιωση απο την στιγμη που την προειδοποιει για να κανει τα κουμαντα της; Φιλανθρωπικο ιδρυμα ειναι; Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από haHa 2
_vbm_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Όσο απίθανο π.χ. στην περίπτωση της ts, είναι να έρθει ο εργοδότης και να πει στα ίσια "ξέρεις Μαρία, καλή η συνεργασία μας, δυστυχώς δε μπορεί να συνεχίσει για το τάδε λόγο, γι΄αυτό μέχρι τη τάδε του μηνός που θα σε ξοφλήσω μισθό και αποζημίωση(ολόκληρη) κάνε το κουμάντο σου". Είναι εμφανές ε...; Ο εργοδότης μου το έχει κάνει αυτό που λες, FYI. Προφανώς δε το κάνουν πολλοί. Ωστόσο, γιατί να το κάνει, εφόσον ο νόμος δεν τον υποχρεώνει; Δηλαδή για να εισαι θετικός απέναντί του και να ξεφύγεις από το στερεότυπο "εργοδότες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες", πρέπει να σου δώσει παραπάνω λεφτά από την καλή του την καρδιά; Αν απλά κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, ειναι κουφάλα; Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη λογική. Δυστυχώς το προαναφερθέν στερεότυπο έχει ριζώσει στη συνείδηση της σημερινής κοινωνίας. Τόσα χρόνια που μας το τάιζαν μεθοδικά, επόμενο ήταν... 2
Torasu Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, haHa said: Εγω λεω να της πει οτι θα της δωσει και 5πλη αποζημιωση γιατι ειναι ανοιχτοχερης. Γιατι να της δωσει ολοκληρη αποζημιωση απο την στιγμη που την προειδοποιει για να κανει τα κουμαντα της; Φιλανθρωπικο ιδρυμα ειναι; Employer detected. 1
agrio.imeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, haHa είπε Εγω λεω να της πει οτι θα της δωσει και 5πλη αποζημιωση γιατι ειναι ανοιχτοχερης. Γιατι να της δωσει ολοκληρη αποζημιωση απο την στιγμη που την προειδοποιει για να κανει τα κουμαντα της; Φιλανθρωπικο ιδρυμα ειναι; 2 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Ο εργοδότης μου το έχει κάνει αυτό που λες, FYI. Προφανώς δε το κάνουν πολλοί. Ωστόσο, γιατί να το κάνει, εφόσον ο νόμος δεν τον υποχρεώνει; Δηλαδή για να εισαι θετικός απέναντί του και να ξεφύγεις από το στερεότυπο "εργοδότες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες", πρέπει να σου δώσει παραπάνω λεφτά από την καλή του την καρδιά; Αν απλά κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, ειναι κουφάλα; Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη λογική. Δυστυχώς το προαναφερθέν στερεότυπο έχει ριζώσει στη συνείδηση της σημερινής κοινωνίας. Τόσα χρόνια που μας το τάιζαν μεθοδικά, επόμενο ήταν... Έτσι... στα κέρδη υπαλληλάκος και στη χασούρα συνέταιρος... 1
_vbm_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, agrio.imeros είπε Έτσι... στα κέρδη υπαλληλάκος και στη χασούρα συνέταιρος... Καταλαβαίνεις τι σημαίνει "χασούρα" όταν έχεις στήσει ολόκληρη επιχείρηση και μπαίνει μέσα; Ειναι σαφές για τι μεγέθη μιλάμε; Κι εσύ θεωρείς οτι γίνεσαι "συνέταιρος" στη χασούρα επειδή χάνεις μισή αποζημίωση λόγω της προειδοποίησης απόλυσης; Απλά πρόσεξε μη ξυπνήσεις κανένα πρωί εργοδότης (γιατί ως γνωστό ο Έλληνας θέλει να ειναι αφεντικό του εαυτού του και δε μένει για πολύ καιρό υπαλληλάκος) και τα δεις αλλιώς τότε... 4
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Έτσι... στα κέρδη υπαλληλάκος και στη χασούρα συνέταιρος... Με τετοια λογικη παντως δεν θα παει καποιος μακρια. 10 ώρες πριν, agrio.imeros είπε ...Δε κάνω χάρη σε καμιά κουφάλα εργοδότη. ------------------------------------------------------- 21 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Ο εργοδότης μου το έχει κάνει αυτό που λες, FYI. Προφανώς δε το κάνουν πολλοί. Ωστόσο, γιατί να το κάνει, εφόσον ο νόμος δεν τον υποχρεώνει; Δηλαδή για να εισαι θετικός απέναντί του και να ξεφύγεις από το στερεότυπο "εργοδότες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες", πρέπει να σου δώσει παραπάνω λεφτά από την καλή του την καρδιά; Αν απλά κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, ειναι κουφάλα; Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη λογική. Δυστυχώς το προαναφερθέν στερεότυπο έχει ριζώσει στη συνείδηση της σημερινής κοινωνίας. Τόσα χρόνια που μας το τάιζαν μεθοδικά, επόμενο ήταν... Προσωπικα θα εκτιμουσα περισσοτερο εναν εργοδοτη που διαλεγει αντι να χαρισει εξτρα(παραπανω απο τη νομιμη) αποζημιωση σε εναν απολυμενο, να τα επενδυσει αυτα τα χρηματα στην εταιρεια του: α) να βγαλει 20 εργαζομενους για φαγητο β) να εχει δωρεαν πρωινο για μερικες μερες στην δουλεια γ) να παρει 10 καινουριες καρεκλες για τους εργαζομενους δ) να παρει ενα καινουριο λαπτοπ για τον τοπ εργαζομενο ε) να ξεπληρωσει χρωστουμενα αν χρωσταει ωστε να μην κλεισει η επιχειρηση κλπ κλπ Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2018 από haHa
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Απλά πρόσεξε μη ξυπνήσεις κανένα πρωί εργοδότης (γιατί ως γνωστό ο Έλληνας θέλει να ειναι αφεντικό του εαυτού του και δε μένει για πολύ καιρό υπαλληλάκος) και τα δεις αλλιώς τότε... "οι χρηστες τεβε, οικια δου και επιμελητηριο και αλλοι δεκαεφτα φορεις εκαναν λαϊκ στο σχολιο σας" χαχαχα... και ομως οσοι περασαν απο αυτο το σταδιο και μετα ξανα-ξυπνησαν δειχνουν να ειναι πιο επαγγελματιες σαν υπαλληλοι μετα. (υποκειμενικη και προσωπικη η αποψη προφανως)
polaki Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, _vbm_ είπε Απλά πρόσεξε μη ξυπνήσεις κανένα πρωί εργοδότης (γιατί ως γνωστό ο Έλληνας θέλει να ειναι αφεντικό του εαυτού του και δε μένει για πολύ καιρό υπαλληλάκος) και τα δεις αλλιώς τότε... Εμπειρικά αυτούς που λες "μην ξυπνήσεις κανενα πρωί εργοδότης" έχω δει 3-4 τέτοιες περιπτώσεις που ήταν οι χειρότεροι ΟΛΩΝ... Και όταν τους ρώταγα γιατί είσαι έτσι με τους υπαλλήλους, λέγανε "άσε φίλε, και εγώ υπάλληλος είμαι και ξέρω πώς σκέφτονται, αν δεν τους έχεις στη μπούκα δε θα σε φοβούνται"... Οπότε δεν υπάρχει κανένα νόημα συζήτησης.. 1 λεπτό πριν, videdt είπε και ομως οσοι περασαν απο αυτο το σταδιο και μετα ξανα-ξυπνησαν δειχνουν να ειναι πιο επαγγελματιες σαν υπαλληλοι μετα. (υποκειμενικη και προσωπικη η αποψη προφανως) Ακριβώς έτσι είναι, γιατί πλέον είδαμε (και τον εαυτό μου βάζω μεσα που κάνω και τους 2 ρόλους) και την άλλη πλευρά και δεν είναι μαυρο και άσπρο, υπάρχει και το γκρι... 1
_vbm_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, videdt είπε "οι χρηστες τεβε, οικια δου και επιμελητηριο και αλλοι δεκαεφτα φορεις εκαναν λαϊκ στο σχολιο σας" χαχαχα... και ομως οσοι περασαν απο αυτο το σταδιο και μετα ξανα-ξυπνησαν δειχνουν να ειναι πιο επαγγελματιες σαν υπαλληλοι μετα. (υποκειμενικη και προσωπικη η αποψη προφανως) Απόλυτα λογικό, γιατί μέχρι να περάσουν από αυτό το στάδιο θεωρούν οτι η κάθε επιχείρηση απλά φυτρώνει και μετά πάει τραίνο μέσα από την εκμετάλλευση του τίμιου ιδρώτα των υπαλλήλων. Δεν έχουν δει ούτε το ρίσκο, ούτε τα έξοδα. 1
agrio.imeros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Σε λίγο θα τσοντάρουμε και από την τσέπη μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις