Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maria_dtps είπε

Ούτε εγώ!😑

Ε, ακριβώς αυτό δε θέλω.. γιατί πραγματικά του έχω φερθεί άψογα.. θα το θεωρήσω τουλάχιστον σχιζοφρένεια, να παραιτηθώ και να πει τα χειρότερα για μένα μόνο και μόνο γι'αυτό.

Δε με αφορά καθόλου η αποζημίωση πια, θα'θελα να μπορώ να φύγω χωρίς προβλήματα.
Από τις συμβουλές που μου έδωσαν οι περισσότερο "ειδικοί" πρέπει να μείνω ως το τέλος..

Όπως λέει και ο spectaculator, αν θεωρήσει ότι προκαλώ ζημιά στην επιχείρησή του φεύγοντας, αξιώνει ωραιότατη αποζημιωσούλα, παρά το ότι έχω απολυθεί.

Τρέχα γύρευε δηλαδή!

μα ΔΕΝ εχεις απολυθει..

επισης οτι στην αλλη εταιρεια βιαζονται μου φαινεται πολυ κακο σημαδι, μαλλον οπως θα μπεις θα βγεις με το που τελειωσουν κανα δυο project που τους επειγουν

εγω παντως ειμαι υπερ του αφεντικου (και οχι δεν ειμαι αφεντικο, και γω εργαζομενος). σε ειδοποιησε 1 μηνα νωριτερα οπως οφειλει ηθικα (διοτι δεν κερδιζει και τιποτα στη τελικη) και μεχρι τοτε εσυ μπορεις ή να δουλεψεις οπως παντα κερδιζοντας μια καλη επιστολη (αν δεν την εχεις ηδη χασει) ή να αρχισεις τα κολπα με τις αναρωτικες και να κατσεις να ξεκουραστεις σπιτι σου και να στελνεις με την ησυχια σου βιογραφικα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) ασχολίαστο

2) δηλαδή σε ρωτάνε εσένα και αν τους πεις προδικασμένο/εξπρες το ξεπετάνε σε 1 εβδομάδα! Εχεις περάσει ποτέ έξω απο ελληνικό δικαστήριο?

3) Η εταιρία έχει νομικό τμήμα? Ποια εταιρία είναι γιατί εγώ ξέρω ότι το 99% πληρώνουν δικηγόρους κατ'αποκοπή. Ελάχιστες είναι αυτές που τους πληρώνουν με τον μήνα.

Προφανώς γνωρίζεις ψιλικατζήδες! Δεν έχεις ιδέα... Ούτε έχεις τύχει σε δίκη τέτοιου τύπου (καμια 60αριά έξω από την αίθουσα, καλεί ο δικαστής το όνομά σου και σου ανακοινώνει την απόφαση, ο δικηγόρος υποτίθεται πως φρόντισε για τα πριν και κατάθεσε το φάκελο (μιας σελίδας)).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Ισχύει ότι υπόγραψες με την ατομική πλέον σύμβαση! Βέβαια, αν αυτές οι δυο βδομάδες ισχύουν και αξίζουν περισσότερα από την αποζημίωσή σου, ο.κ. Υπόψη και στα ψιλά γράμματα που αναφέρονται στη λήξη της σύμβασης όπως για παράδειγμα το να δουλέψεις σε ανταγωνιστή πριν τη πάροδο μιας περιόδου.

Non-compete χωρίς παροχή αντισταθμίσματος δεν μπορεί να σταθεί (έτσι γνωρίζω, μπορεί να κάνω λάθος).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Ισχύει ότι υπόγραψες με την ατομική πλέον σύμβαση! Βέβαια, αν αυτές οι δυο βδομάδες ισχύουν και αξίζουν περισσότερα από την αποζημίωσή σου, ο.κ. Υπόψη και στα ψιλά γράμματα που αναφέρονται στη λήξη της σύμβασης όπως για παράδειγμα το να δουλέψεις σε ανταγωνιστή πριν τη πάροδο μιας περιόδου.

Πολλα απο αυτα που λεει η συμβαση ειναι παρανομα και δεν εφαρομοζονται, υπαρχουν μονο για εκφοβισμο όπως πχ οτι δεν μπορει να δουλεψει σε ανταγωνιστή πριν τη παροδο μιας περιοδου...

Για να καταλαβεις εχω υπογραψει συμβαση το 2004 που εγραφε οτι δε μπορω να  ασχοληθω με το αντικειμνο της εταιρειας για τα επομενα 10 χρονια....γελαω μονο που το σκεφτηκε το boss να γραψει κατι τετοιο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Non-compete χωρίς παροχή αντισταθμίσματος δεν μπορεί να σταθεί (έτσι γνωρίζω, μπορεί να κάνω λάθος).

Κάνεις λάθος. Ισχύει ότι υπέγραψες. Πάνω από αυτά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σε καλύπτει.

Τέλος πάντων, ο καθένας ζυγίζει τη κατάσταση και υπολογίζει που και πότε τον παίρνει να κάνει κάτι.

Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Πολλα απο αυτα που λεει η συμβαση ειναι παρανομα και δεν εφαρομοζονται, υπαρχουν μονο για εκφοβισμο όπως πχ οτι δεν μπορει να δουλεψει σε ανταγωνιστή πριν τη παροδο μιας περιοδου...

Για να καταλαβεις εχω υπογραψει συμβαση το 2004 που εγραφε οτι δε μπορω να  ασχοληθω με το αντικειμνο της εταιρειας για τα επομενα 10 χρονια....γελαω μονο που το σκεφτηκε το boss να γραψει κατι τετοιο

Καλύτερα κόψε τις χαζομάρες και μίλα ρεαλιστικά! Σε καμιά εταιρεία δεν ισχύει σύμβαση του 2004. Όλες τροποποιήθηκαν από το 2008-2010 και σχεδόν κάθε χρόνο μετά με τις ατομικές συμβάσεις. Επίσης πουθενά δεν θα βρεις τίποτα για 10 χρόνια. Και δεν είναι για εκφοβισμό! Ισχύουν 100% Κι αν θες να μάθεις, σε εταιρείες  όπου κριθεί πως μπορεί να δώσεις μυστικά σε ανταγωνιστή μπορούν να σου πάρουν το κεφάλι και με το νόμο!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Κάνεις λάθος. Ισχύει ότι υπέγραψες. Πάνω από αυτά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σε καλύπτει.

Τέλος πάντων, ο καθένας ζυγίζει τη κατάσταση και υπολογίζει που και πότε τον παίρνει να κάνει κάτι.

Καλύτερα κόψε τις χαζομάρες και μίλα ρεαλιστικά! Σε καμιά εταιρεία δεν ισχύει σύμβαση του 2004. Όλες τροποποιήθηκαν από το 2008-2010 και σχεδόν κάθε χρόνο μετά με τις ατομικές συμβάσεις. Επίσης πουθενά δεν θα βρεις τίποτα για 10 χρόνια. Και δεν είναι για εκφοβισμό! Ισχύουν 100% Κι αν θες να μάθεις, σε εταιρείες  όπου κριθεί πως μπορεί να δώσεις μυστικά σε ανταγωνιστή μπορούν να σου πάρουν το κεφάλι και με το νόμο!

Μιλα λιγο καλυτερα μεγαλε... δε θα κανω σου κανω τη χαρη να χαλασεις το νημα. Αν δε μπορεις να καταλαβεις μια προταση εγω δε μπορω να κανω κατι.... Δηλαδη αν εχω σπουδαει νομικη και δουλευω σε γραφειο θα πρεπει να αλλαξω πτυχιο για μια σεζον ....

Ξαλαλεω λοιπον και ας μη σου αρεσει οτι δεν ισχυουν ολα και τα βαζουν για εκφοβισμο... αν καποιος δεν ειναι σιγουρος βεβαια να παει στο σωματειο του.. (σε χαλαει η λεξη αυτη βαζω στοιχημα)

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Είσαι πολύ απόλυτος. Είσαι δικηγόρος;

Αν έχεις υπογράψει δηλαδή ότι συμφωνείς να είσαι σκλαβος, μπορεί να σταθεί νομικά αυτό;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Αν έχεις υπογράψει δηλαδή ότι συμφωνείς να είσαι σκλαβος, μπορεί να σταθεί νομικά αυτό;

Φιλε παμε παρακατω ας μη κολλησει το νυμα σε αυτο... και εμενα παραλογο μου φαινεται

Δημοσ.
Μόλις τώρα, natural_sgf είπε

Δεν είμαι δικηγόρος, δεν είναι απαραίτητο για να γνωρίζεις πέντε-έξι πράγματα, και δεν έχει πολύ σημασία το τι θα σου πω πως είμαι (στο χώρο του ότι δηλώσεις είσαι).

Γι' αυτό προσέχουμε τι υπογράφουμε. Σχεδόν κανείς δεν διαβάζει τη σχέση που συμφωνεί πριν το υπογράψει. Και καλά, εδώ σε μια χώρα με κομπογιαννίτες δεν δίνουν σημασία όταν είσαι γι' αυτούς ασήμαντος. Όταν όμως είσαι σε σοβαρή εταιρεία και με κάποια θέση σημασίας είναι πολύ διαφορετικά.

Φυσικά τη τελική την έχει αυτός που έχει και το θέμα. Ζυγίζεις και ρίχνεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Δεν είμαι δικηγόρος, δεν είναι απαραίτητο για να γνωρίζεις πέντε-έξι πράγματα, και δεν έχει πολύ σημασία το τι θα σου πω πως είμαι (στο χώρο του ότι δηλώσεις είσαι).

Γι' αυτό προσέχουμε τι υπογράφουμε. Σχεδόν κανείς δεν διαβάζει τη σχέση που συμφωνεί πριν το υπογράψει. Και καλά, εδώ σε μια χώρα με κομπογιαννίτες δεν δίνουν σημασία όταν είσαι γι' αυτούς ασήμαντος. Όταν όμως είσαι σε σοβαρή εταιρεία και με κάποια θέση σημασίας είναι πολύ διαφορετικά.

Φυσικά τη τελική την έχει αυτός που έχει και το θέμα. Ζυγίζεις και ρίχνεις.

Τι εννοείς διαφορετικά;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Σου εξηγώ λοιπόν (με παρατραβηγμένο παράδειγμα) ότι μπορεί να έχεις υπογράψει κάτι αλλά να μην στέκει νομικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη επισης αναφερθηκε και κατι σελιδες πριν... πολλοι ειναι αυτοι που δεν εχουν στο χερι τους τη συμβαση. Υπαρχει κανεις εδω? (κανω οτι μπορω να αλλαξουμε θεμα)

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Τι εννοείς διαφορετικά;

H εταιρεία είναι 100% καλυμμένη νομικά και σε βαθμό που μπορεί εσύ να μη μπορείς να πιάσεις πουθενά δουλειά, παρα μόνο σε κανα σουβλατζίδικο, μανάβικο, κλπ.

12 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Σου εξηγώ λοιπόν (με παρατραβηγμένο παράδειγμα) ότι μπορεί να έχεις υπογράψει κάτι αλλά να μην στέκει νομικά.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πως έχουν πλέον διαμορφωθεί τα πράγματα σήμερα. Ψάξε για το "Η κατάρτιση της ατομικής σύμβασης εξαρτημένης εργασίας και η υποχρέωση γνωστοποίησης των όρων εργασίας" και δες το για τι σε καλύπτει ο νόμος (πότε η σύμβαση δεν θεωρείται έγκυρη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πως έχουν πλέον διαμορφωθεί τα πράγματα σήμερα. Ψάξε για το "Η κατάρτιση της ατομικής σύμβασης εξαρτημένης εργασίας και η υποχρέωση γνωστοποίησης των όρων εργασίας" και δες το για τι σε καλύπτει ο νόμος (πότε η σύμβαση δεν θεωρείται έγκυρη).

Επειδή ένας όρος είναι non-enforceable (δε μου έρχεται η λέξη στα Ελληνικά) δε σημαίνει ότι η σύμβαση είναι άκυρη. Απλώς ο συγκεκριμένος όρος.

Επεξ/σία από natural_sgf
  • Moderators
Δημοσ.

Διαβαζοντας αποσπασματικα το νημα, να πω πως ως εργοδοτης, θα εκτιμουσα απειρως εναν εργαζομενο που θα μου ελεγε, "Ξερεις κατι, θελω να ερθω στην επιχειρηση σου, αλλα δεν παιζει να κρεμασω τον προηγουμενο πριν τη συμφωνημενη ημερομηνια". Μου φαινεται ακρως περιεργο που σου βαζουν τρικλοποδια για 9 ημερες. Εκτος αν καιγονται τοσο πολυ για την καλυψη της θεσης που οκ, το δικαιολογω απο τη μια. 

Απο κει και περα, προφανως και μπορεις να παρεις αναρρωτικες κλπ, αλλα περαν της ηθικης του θεματος, αν ο προηγουμενος εργοδοτης ειναι τοσο σκαλωμενος με το τυπικο του θεματος (που οπως ειπε και ο Snoob, το λες και λιγο περιεργο) σε συνδυασμο με το να σου κανει προσωπικη κομπλα επειδη ετσι, προσωπικα δε θα το ρισκαρα γιατι θα φοβομουν μην το κυνηγησει με καποιον τροπο. 

Τελος παντων, επιμενω, μιλα με τους καινουργιους και εξηγησε τη δυσκολια της θεσης σου και πονταρε πολυ στον επαγγελματικο τροπο που το χειριζεσαι, κανονικα θα επρεπε να παρεις ποντους για αυτο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...