defacer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, kostakis81 said: Πάλι τα ίδια ρε φίλε δεν βαρέθηκες να με κυνηγάς ανάμεσα στα threads Εντάξει για εσένα όλοι είναι τρολ και θα πρέπει να συμφωνούμε μαζί σου Να σε κυνηγάω; 😂 Ναι κέντρο του κόσμου εσύ, ναι. Δεν είπα ότι είσαι τρολ. Είπα πως αν δεν είσαι, η εναλλακτική είναι πως είσαι τελείως αναξιόπιστος και αντιεπαγγελματίας. Εμένα αυτό μου φαίνεται άσχημο, άλλος μπορεί να το χαίρεται και να περνάτε καλά. Με την ευχή μου.
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, defacer είπε Να σε κυνηγάω; 😂 Ναι κέντρο του κόσμου εσύ, ναι. Δεν είπα ότι είσαι τρολ. Είπα πως αν δεν είσαι, η εναλλακτική είναι πως είσαι τελείως αναξιόπιστος και αντιεπαγγελματίας. Εμένα αυτό μου φαίνεται άσχημο, άλλος μπορεί να το χαίρεται και να περνάτε καλά. Με την ευχή μου. Δεν έχω καμία διάθεση εμπαιγμού και κόντρας γούτο και θα το σταματήσω εδώ Αλλά η αγορά είναι σκληρή και για να ανταπεξέλθεις θα πρέπει να γίνεις σκληρότερος
AristidisZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, defacer είπε Να σε κυνηγάω; 😂 Ναι κέντρο του κόσμου εσύ, ναι. Δεν είπα ότι είσαι τρολ. Είπα πως αν δεν είσαι, η εναλλακτική είναι πως είσαι τελείως αναξιόπιστος και αντιεπαγγελματίας. Εμένα αυτό μου φαίνεται άσχημο, άλλος μπορεί να το χαίρεται και να περνάτε καλά. Με την ευχή μου. Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις Αν έχεις δουλέψει π.χ. σε κατάστημα με ρούχα για 2 χρόνια, ποιος θα σε πάρει πρέφα αν βάλεις ότι δούλευες και 5 χρόνια σε ένα συνοικιακό κατάστημα που σήμερα είναι σουβλατζίδικο ; Δεν το επικροτώ ως πρακτική, αλλά καλό είναι να μη γινόμαστε απόλυτοι με ατάκες του στυλ "σε ένα λεπτό θα σε έχουν πάρει χαμπάρι"
kostakis81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις Αν έχεις δουλέψει π.χ. σε κατάστημα με ρούχα για 2 χρόνια, ποιος θα σε πάρει πρέφα αν βάλεις ότι δούλευες και 5 χρόνια σε ένα συνοικιακό κατάστημα που σήμερα είναι σουβλατζίδικο ; Δεν το επικροτώ ως πρακτική, αλλά καλό είναι να μη γινόμαστε απόλυτοι με ατάκες του στυλ "σε ένα λεπτό θα σε έχουν πάρει χαμπάρι" Ούτε εγώ το επικροτώ ως πρακτική αλλά αν δεν έχεις προϋπηρεσία θα πρέπει να την εφεύρεις
agrio.imeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, logistoulis είπε έλα ντε πού το ξέρω... μήπως γιατί αυτό είναι που πρέπει να ξέρω; με λίγα λόγια πολύ χοντρικά αν απολύσεις κάποιον του δίνεις μεικτούς μισθούς που σημαίνει αμοιβή εργαζομένου+ εισφορές εργαζομένου το διάστημα που θα παραμείνει κανονικά στη μισθοδοσία θα έχει σαν επιπλέον κόστος και τις εισφορές του εργοδότη άρα από άποψη χρημάτων δεν συμφέρει και δεν συμφέρει ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό ότι θα έχεις ένα άτομο που ξέρει ότι θα φύγει και θα είναι στη καλύτερη περίπτωση αδιάφορο (στη χειρότερη τα κάνει πουτάνα ειδικά αν μπει στη ψυχολογία ότι πας να τον πακετώσεις) , για αυτό και η προειδοποίηση γίνεται σχετικά σπάνια κάποιες φορές (αν η αποζημίωση είναι γιγάντια πχ και ακόμα και η ελάχιστη δόση είναι δύσκολο να δοθεί και ξέρεις ότι όσο θα μείνει θα είναι σωστός) συμφέρει, αλλά γενικά δε συμφέρει Οι μισθοί και οι συμβάσεις δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλη αποζημίωση θα πάρει ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό, άλλη θα πάρει κάποιος με 3000 μισθό, άλλη θα πάρει κάποιος που κολλάει ανθυγιεινά κτλ Γνωρίζεις τη αποζημίωση θα πάρει; Και επειδή είπες ότι γενικά δε συμφέρει... Τώρα δε συμφέρει που δεν υπάρχουν πολλοί "βετεράνοι" υπάλληλοι με μεγάλες αποζημιώσεις. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια αλώνιζε η εργοδοσία με τις προειδοποιητικές.. 1 ώρα πριν, Snoob είπε Το ερώτημα ήταν σαφές και, μετά από όσα μου είπε η Επιθεώρηση Εργασίας, νομίζω πως απαντήθηκε: δεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης της αποζημίωσης, αποχώρηση πριν την προαναγγελθείσα ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης συνιστά οικειοθελή αποχώρηση, άρα παραίτηση από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης. Οικονομικά, δεν τον συμφέρει, είτε την ενημέρωνε για άμεση καταγγελία σύμβασης, είτε με προειδοποίηση, τα ίδια χρήματα θα δώσει, και μάλιστα επειδή η καταγγελία τίθεται σε εφαρμογή στα μισά του μήνα, το μόνο που κερδίζει, από όσο βλέπω, είναι πως θα δώσει το μισό ποσό 30/9 (ως τακτικό μισθό) και το υπόλοιπο 17/10, αντί για ολόκληρο σε περίπτωση άμεσης καταγγελίας, και σε αντάλλαγμα "κερδίζει" μια δυσαρεστημένη υπάλληλο επί ένα μήνα. Γενικά, με έμπειρο φοροτεχνικό που το συζητούσα (γιατί μπορεί να προκύψει και στη δική μου οικογένεια παρόμοια περίπτωση), είναι μια πρόνοια που μόνο τον εργαζόμενο ωφελεί πρακτικά, υπό την έννοια πως ξέρει τι του έρχεται και έχει ένα περιθώριο να προετοιμαστεί, αντί να δεχτεί την κεραμίδα στο κεφάλι μια ωραία πρωΐα. Ενημέρωσε η TS, συνεννοήθηκε με τους νέους εργοδότες και θα ξεκινήσει κανονικά με την καταγγελία της υφιστάμενης σύμβασής της. Η κοπέλα έχει πιεστεί και προσπαθεί... να το χειριστεί. Της εύχομαι καλή συνέχεια. Το αν παραιτηθεί φυσικά και δεν παίρνει αποζημίωση, το αν την απολύσει όμως αυτός πριν τη ημερομηνία που έδωσε θα πρέπει να της δώσει όλη την αποζημίωση. Καλά έκανε και ρώτησε...
maria_dtps Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 24/9/2018 στις 10:55 ΜΜ, maria_dtps είπε Πιστεύετε υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω την αποζημίωση μου αν φύγω νωρίτερα; Ή όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα; Επίσης, από τη στιγμή που με έχει προειδοποιήσει με απόλυση, έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ άμεσα (οκ ξέρω ότι δε θα πάρω φράγκο) και να του κλείσω τη πόρτα στη μούρη ακόμα και αύριο ή υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα επειδή ενημερώνω και καλά τελευταία στιγμή; Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Ρώτησα ΑΝ υπάρχει τρόπος! Συγγνώμη αν από τα συμφραζόμενά μου δε καταλάβατε ότι εννοούσα ΝΟΜΙΜΟ τρόπο. 2 ώρες πριν, haHa είπε Θα διαφωνησω με αυτα που γραφεις τωρα: Προσπαθουσες να βρεις τροπο να παραιτηθεις ΚΑΙ να παρεις αποζημιωση(κατι που δεν στεκει ουτε νομικα ουτε ηθικα). Αντιθετα, ο εργοδοτης που λες οτι σε εφερε σε δυσκολη θεση, επειδη απλα σε προειδοποιησε για την επικειμενη απολυση, εχει φερθει απολυτως επαγγελματικα και συμφωνα με το γραμμα του νομου. Με λιγα λογια, απο τις περιγραφες σου, ο εργοδοτης σου φερθηκε επαγγελματικα(δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι θα ακολουθησεις τελικως το νομιμο και επαγγελματικο δρομο που εξαρχης επελεξε ο εργοδοτης για λυση της συνεργασιας στις 17/10) σε αντιθεση με τις σκεψεις που εκανες εσυ και παρεθεσες εδω. Η νομοθεσία ορίζει ότι αν φύγω νωρίτερα παραιτούμαι οικειοθελώς και άρα χάνω την αποζημίωση , ακόμα και αν βρίσκομαι στο μήνα προμήνυσης της απόλυσης. Πήρα την απόφαση να κάνω αυτό ακριβώς. Πλούσια δεν είμαι αλλά ποτέ τη ζωή μου δεν την άφησα να την ορίσουν τα λεφτά, ακόμα και αν τα είχα ανάγκη. Η επιθεώρηση εργασίας και η εργατολόγος επέμειναν να μην παραιτηθώ γιατί και πάλι θα έπρεπε να του δώσω προειδόποιηση το αντίστοιχο χρονικό διάστημα (το αν κάνουν λάθος και οι δύο δε μπορώ να το γνωρίζω), διαφορετικά μπορούσε να με τρέξει στα δικαστήρια και να απαιτήσει από εμένα και αποζημίωση λόγω ζημίας. Το αν φέρεται επαγγελματικά σας παρακαλώ αφήστε με να το ξέρω εγώ και οι συνάδελφοί μου καλύτερα. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Κάθε σωστός και ΗΘΙΚΟΣ εργοδότης που υποτίθεται σε απολύει γιατί δεν έχει άλλες δουλειές για εσένα και όχι για να σε εκδικηθεί, αν του πεις ότι επιθυμείς να αποδεσμευτείς νωρίτερα, Απλά σου δίνει την ευελιξία να φύγεις νωρίτερα καλή τη πίστη, δε προσπαθεί να σε οδηγήσει στην παραίτηση για να γλιτώσει και τη μισή αποζημίωση. Δε θα πάθαινε κάτι με 8 μέρες, ειδικά όπως έγραψε και κάποιος εδώ στο φορουμ, όταν ήξερε ότι ήμουν διατεθειμένη να κλείσω όλα τα projects και εκτός ωραρίου... Και θα γλίτωνε και το μισθό αυτό των ημερών και τις εισφορές και τα επιδόματα και όλα. Δε θα απαιτούσα τίποτε παραπάνω. Ε όχι και να βγαίνω ακόμα και σήμερα μετά από 3ωρη εκπαίδευση με πελάτη χαμογελαστή και να προμοτάρω και τις υπηρεσίες μας και να βγω στο τέλος εγώ η ανήθικη της υπόθεσης γιατί θα με τρελάνετε τελείως! Οκ ο νόμος είναι αυτός και τον τηρώ κατά γράμμα. Το αν τον θεωρώ σωστό άλλου παπά ευαγγέλιο. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από maria_dtps
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε Οι μισθοί και οι συμβάσεις δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλη αποζημίωση θα πάρει ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό, άλλη θα πάρει κάποιος με 3000 μισθό, άλλη θα πάρει κάποιος που κολλάει ανθυγιεινά κτλ Γνωρίζεις τη αποζημίωση θα πάρει; Και επειδή είπες ότι γενικά δε συμφέρει... Τώρα δε συμφέρει που δεν υπάρχουν πολλοί "βετεράνοι" υπάλληλοι με μεγάλες αποζημιώσεις. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια αλώνιζε η εργοδοσία με τις προειδοποιητικές.. δεν έχει τόσο σχέση με μισθό και αν έχει βαρέα ή όχι από τη στιγμή που οι κανόνες απόλυσης είναι συγκεκριμένοι και ίδιοι για όλους με το μόνο διαχωρισμό αν είναι υπάλληλοι ή εργατοτεχνίτες το αν ο ένας παίρνει 500αρικο και ο άλλος 3χιλιαρο δεν αλλάζει κάτι, αυτά υποτίθεται τα έχει σκεφτεί κάποιος την ώρα που τον πήρε όπως λες κι εσύ και συμφωνώ όταν η αποζημίωση είναι μεγάλη ναι ίσως αλλάζει το πράγμα, αλλά αυτό το τόνισα και παραπάνω Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε [...] Η κοπέλα έχει πιεστεί και προσπαθεί... να το χειριστεί. Της εύχομαι καλή συνέχεια. Το αν παραιτηθεί φυσικά και δεν παίρνει αποζημίωση, το αν την απολύσει όμως αυτός πριν τη ημερομηνία που έδωσε θα πρέπει να της δώσει όλη την αποζημίωση. Καλά έκανε και ρώτησε... Είπα εγώ ότι έκανε άσχημα που ρώτησε; Ρώτησε και νομίζω απαντήθηκε διεξοδικά το θέμα. Ούτε και διάβασα πουθενά να τέθηκε προς συζήτηση τι θα συνέβαινε αν την απέλυε νωρίτερα, δεν ξέρω γιατί το εισάγεις τώρα στην κουβέντα και τι σχέση έχει με το θέμα μας. Για μένα, όσο περισσότερο το ψάχνω, είναι ξεκάθαρο πως το μόνο ουσιαστικό κέρδος από την προειδοποίηση καταγγελίας σύμβασης το έχει ο εργαζόμενος. Προφανώς είναι στενάχωρο να ξέρεις πως σε x διάστημα δεν θα έχεις δουλειά, αλλά εκτιμώ πως είναι απείρως προτιμότερο από την απροειδοποίητη ανακοίνωση: τη στεναχώρια και στις δύο περιπτώσεις δεν την αποφεύγεις, αλλά με την προειδοποίηση, ενώ πληρώνεσαι από τη νυν δουλειά, χωρίς ταλαιπωρία για ταμείο ανεργίας κτλ., ψάχνεις για νέα δουλειά. Απροειδοποίητα δέχεσαι αιφνιδιασμό πλήρη. Αντίθετα, ο εργοδότης πρακτικά (εκτός, ίσως, από μεγάλες αποζημιώσεις, τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε, πάντως όχι των 17 μηνών που είναι εδώ η περίπτωση...) κέρδος δεν έχει, τα ίδια λεφτά θα πρέπει να δώσει, συν εισοφροες, και "κερδίζει" έναν υπάλληλο δυσαρεστημένο. Και γι' αυτό, όπου ρώτησα (φοροτεχνικά γραφεία, Επιθεώρηση Εργασίας) όλοι συμφώνησαν πως οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες.
stepits Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Και επανέρχομαι. Δουλεύεις 10 χρόνια - πρέπει να πάρεις 10 μισθούς για άμεση απόλυση και σου λέει ο εργοδότης. Σε προειδοποιώ για 3 μήνες ότι σε απολύω και θα πάρεις μισή αποζημίωση και θα σου έχω σπάσει τα νεύρα 3 μήνες.
logistoulis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Ρώτησα ΑΝ υπάρχει τρόπος! Συγγνώμη αν από τα συμφραζόμενά μου δε καταλάβατε ότι εννοούσα ΝΟΜΙΜΟ τρόπο. Η νομοθεσία ορίζει ότι αν φύγω νωρίτερα παραιτούμαι οικειοθελώς και άρα χάνω την αποζημίωση , ακόμα και αν βρίσκομαι στο μήνα προμήνυσης της απόλυσης. Πήρα την απόφαση να κάνω αυτό ακριβώς. Πλούσια δεν είμαι αλλά ποτέ τη ζωή μου δεν την άφησα να την ορίσουν τα λεφτά, ακόμα και αν τα είχα ανάγκη. Η επιθεώρηση εργασίας και η εργατολόγος επέμειναν να μην παραιτηθώ γιατί και πάλι θα έπρεπε να του δώσω προειδόποιηση το αντίστοιχο χρονικό διάστημα (το αν κάνουν λάθος και οι δύο δε μπορώ να το γνωρίζω), διαφορετικά μπορούσε να με τρέξει στα δικαστήρια και να απαιτήσει από εμένα και αποζημίωση λόγω ζημίας. Το αν φέρεται επαγγελματικά σας παρακαλώ αφήστε με να το ξέρω εγώ και οι συνάδελφοί μου καλύτερα. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Κάθε σωστός και ΗΘΙΚΟΣ εργοδότης που υποτίθεται σε απολύει γιατί δεν έχει άλλες δουλειές για εσένα και όχι για να σε εκδικηθεί, αν του πεις ότι επιθυμείς να αποδεσμευτείς νωρίτερα, πλά σου δίνει την ευελιξία να φύγεις νωρίτερα καλή τη πίστη, δε προσπαθεί να σε οδηγήσει στην παραίτηση για να γλιτώσει και τη μισή αποζημίωση. Δε θα πάθαινε κάτι με 8 μέρες, ειδικά όπως έγραψε και κάποιος εδώ στο φορουμ, όταν ήξερε ότι ήμουν διατεθειμένη να κλείσω όλα τα projects και εκτός ωραρίου... Και θα γλίτωνε και το μισθό αυτό των ημερών και τις εισφορές και τα επιδόματα και όλα. Δε θα απαιτούσα τίποτε παραπάνω. Ε όχι και να βγαίνω ακόμα και σήμερα μετά από 3ωρη εκπαίδευση με πελάτη χαμογελαστή και να προμοτάρω και τις υπηρεσίες μας και να βγω στο τέλος εγώ η ανήθικη της υπόθεσης γιατί θα με τρελάνετε τελείως! Οκ ο νόμος είναι αυτός και τον τηρώ κατά γράμμα. Το αν τον θεωρώ σωστό άλλου παπά ευαγγέλιο. πολύ καλά έκανες και αναρωτήθηκες και δε νομίζω ότι κατάλαβε κανείς ότι ήθελες να κάνεις παγαποντιά, αναρωτήθηκες.. δεν γίνεται (εκτός αν έκανες κάνα περίεργο του στυλ ψευτοαναρρωτική που δεν το εξετάζουμε γιατί δεν είχες τέτοιες διαθέσεις) τελείωσε εγώ προσωπικά δεν ρίχνω κανένα ηθικό δίκιο ούτε σε εργοδότη ούτε σε υπάλληλο γιατί δεν θεωρώ ότι υφίσταται κάτι τέτοιο, όλα είναι θέμα τι δικαιούσαι να κάνεις και τι όχι και ο νέος σου εργοδότης πχ σε θέλει ΤΩΡΑ και χέστηκε αν θα φύγεις απροειδοποίητα από τον άλλον, αλλά αν φύγεις και από αυτόν απροειδοποίητα ξαφνικά θα έχει θέμα με αυτή τη συμπεριφορά γιατί ο καθένα κοιτάει την πάρτη του (όχι όλοι βέβαια) τώρα το να σε τρέξει δικαστήριο λόγω ζημιάς... γελάνε και οι πέτρες.. ναι υπάρχει νόμος, αλλά σιγά μη σε έτρεχε δικαστήριο για αυτό.. και να σε πήγαινε δηλαδή που είναι ασύμφορο, τι θα τους έλεγε; ότι τους γλίτωσες από την αποζημίωση και του έκανες ζημιά για 8 μέρες δεν στέκουν πουθενά αυτά 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, stepits είπε Και επανέρχομαι. Δουλεύεις 10 χρόνια - πρέπει να πάρεις 10 μισθούς για άμεση απόλυση και σου λέει ο εργοδότης. Σε προειδοποιώ για 3 μήνες ότι σε απολύω και θα πάρεις μισή αποζημίωση και θα σου έχω σπάσει τα νεύρα 3 μήνες. Στα δέκα χρόνια, η αποζημίωση είναι έξι μισθοί. Επομένως, το διάστημα προειδοποίησης ώστε να ενεργοποιηθεί η παράμετρος της μισής αποζημίωσης είναι τρεις μήνες. Όπως έχω αναφέρει σε πάμπολλα μηνύματα, μετά από συζητήσεις με φοροτεχνικούς και την Επιθεώρηση Εργασίας, μου είναι αδύνατο να καταλάβω ποιο είναι το κέρδος του εργοδότη. Να έχει τρεις μήνες έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο, στον οποίο πρακτικά θα δώσει τα ίδια χρήματα που θα του έδινε αν τον έδιωχνε άμεσα; 1 1
APPLEGEEK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, stepits είπε Και επανέρχομαι. Δουλεύεις 10 χρόνια - πρέπει να πάρεις 10 μισθούς για άμεση απόλυση και σου λέει ο εργοδότης. Σε προειδοποιώ για 3 μήνες ότι σε απολύω και θα πάρεις μισή αποζημίωση και θα σου έχω σπάσει τα νεύρα 3 μήνες. 3 μηνες χ 1200 μισθος + τα μισα 5 χρονια μια χαρα. βρικσεις εργασια ανετα αλλου
maria_dtps Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Όπως έχω αναφέρει σε πάμπολλα μηνύματα, μετά από συζητήσεις με φοροτεχνικούς και την Επιθεώρηση Εργασίας, μου είναι αδύνατο να καταλάβω ποιο είναι το κέρδος του εργοδότη. Να έχει τρεις μήνες έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο, στον οποίο πρακτικά θα δώσει τα ίδια χρήματα που θα του έδινε αν τον έδιωχνε άμεσα; Θα σου πω εγώ τι πιστεύω ότι έγινε με μένα. Βασίστηκε απλά στο φιλότιμό μου, ότι θα έβγαζα σωστά τη δουλειά του.. Και μαντέψτε!! Είχε δίκιο, γιατί αυτό κάνω! χαχαχα 😏 10 λεπτά πριν, logistoulis είπε τώρα το να σε τρέξει δικαστήριο λόγω ζημιάς... γελάνε και οι πέτρες.. ναι υπάρχει νόμος, αλλά σιγά μη σε έτρεχε δικαστήριο για αυτό.. και να σε πήγαινε δηλαδή που είναι ασύμφορο, τι θα τους έλεγε; ότι τους γλίτωσες από την αποζημίωση και του έκανες ζημιά για 8 μέρες δεν στέκουν πουθενά αυτά Πιστεύεις έπρεπε να το ρισκάρω δηλαδή; Εν τω μεταξύ εσένα περίμενα να απαντήσεις εξαρχής.. όλοι λέγαν εδώ για το logistoulis που ξέρει απ'αυτά..χαχα αλλά είπα να κάνω το σωστό όπως με συμβούλεψαν επιθεώρηση και εργατολόγος και να το ρίξω στο γιαλό! Τεσπά παιδιά όλα καλά, δυσαρεστημένη ναι είμαι μαζί του με αυτή τη συμπεριφορά, αλλά πρόβλημα δε θα του δημιουργήσω και τη δουλειά μου θα τη κάνω.. ειδικά όταν εξαρτώνται από μένα και συνάδελφοι που έχουν ξηγηθεί σωστά σε όλα, αυτούς τους 17 μήνες.
_vbm_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, maria_dtps είπε Θα σου πω εγώ τι πιστεύω ότι έγινε με μένα. Βασίστηκε απλά στο φιλότιμό μου, ότι θα έβγαζα σωστά τη δουλειά του.. Και μαντέψτε!! Είχε δίκιο, γιατί αυτό κάνω! χαχαχα 😏 Δηλαδή θεωρείς οτι του "κάνεις χάρη" που βγάζεις σωστά τη δουλειά σου στον 1 μήνα που απομένει, επειδή έχεις φιλότιμο. Διαφορετικά θα ήταν αποδεκτό, κατά τη γνώμη σου, να μη παράγεις τίποτα για τον υπόλοιπο καιρό, εφόσον σε απολύει. Όπως εξήγησε ήδη ο @Snoob, η προειδοποίηση τελικά μόνο τον υπάλληλο ωφελεί. Δε θεωρώ λοιπόν οτι σε εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο (το αναφέρω γιατί αυτό φαίνεται να πιστεύεις, βάσει αυτών που γράφεις). Ενώ η αρχική σου ερώτηση έχει απαντηθεί, συνεχίζω να το συζητάω μόνο και μόνο επειδή η νοοτροπία που εκφράζεται σε αυτό το thread είναι τουλάχιστον ενοχλητική. Τέλος, όπως έχω πει σε προηγούμενο μήνυμά μου, πιστεύω οτι θα είχες εντελώς διαφορετική οπτική πάνω στο όλο θέμα, αν ΔΕΝ είχες βρει την επόμενη δουλειά ήδη και ήσουν στο ψάξιμο ακόμα.
lightsout Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Snoob είπε Στα δέκα χρόνια, η αποζημίωση είναι έξι μισθοί. Επομένως, το διάστημα προειδοποίησης ώστε να ενεργοποιηθεί η παράμετρος της μισής αποζημίωσης είναι τρεις μήνες. Όπως έχω αναφέρει σε πάμπολλα μηνύματα, μετά από συζητήσεις με φοροτεχνικούς και την Επιθεώρηση Εργασίας, μου είναι αδύνατο να καταλάβω ποιο είναι το κέρδος του εργοδότη. Να έχει τρεις μήνες έναν δυσαρεστημένο άνθρωπο, στον οποίο πρακτικά θα δώσει τα ίδια χρήματα που θα του έδινε αν τον έδιωχνε άμεσα; Συνέβη στη δουλειά μου. Απολύθηκαν 2 συνάδελφοι με 10 και 7 χρόνια κλεισμένα. Και οι δύο έλαβαν προειδοποίηση 4 μήνες πριν. Τους κράτησε 4 μήνες στραβωμένους και YOLO. Αν ο άνθρωπος είναι κουτοπόνηρος, με λογική αφεντικού και όχι εργοδότη, έτσι συμπεριφέρεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις