G.h.o.s.t Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Βρίσκομαι στην Γερμανία εδώ και λίγο καιρό και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ με την κάρτα κάποιας τράπεζας της Ελλάδας να κάνω αγορές στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει την δυνατότητα να δει κάποιος από που έκανα ψώνια Δηλαδή ότι το έκανα από το εξωτερικό και εάν θα έχω θέμα. Ευχαριστώ πολύ.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, G.h.o.s.t είπε δυνατότητα να δει κάποιος Ο κάποιος ποιός ειναι; Αν εννοείς την τράπεζα σαφως και ξέρει απο που εγιναν οι αγορές
Comic maniak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Γινεται αλλα σε καποιες υπαρχει φορος. Εχει συμβει σε φιλη μου που εχει σουηδικη χρεωστικη και πηγε να κανει καποια αγορα εδω.
mpentenis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Σήμερα μίλησα με την τράπεζα για ενεργοποίηση της κάρτας στο εξωτερικό. Στην Μόσχα είτε πλερωκω με κάρτα είτε σηκώσω έχουν προμήθεια 2% και παίζει κανόνικα παντού όντας Visa. Στην αναληψη υπάρχει ένα επιπλέον 1.05%. Κατά τα άλλα την έχω χρησιμοποιήσει σε 3 χώρες χωρίς θέμα απλά πάντα πριν φύγω τους παίρνω και δηλώνω μέρες ώστε να μην μπει καμία παράξενη φραγη
doctorkostis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 hour ago, Comic maniak said: Γινεται αλλα σε καποιες υπαρχει φορος. Εχει συμβει σε φιλη μου που εχει σουηδικη χρεωστικη και πηγε να κανει καποια αγορα εδω. Αυτά είναι ομορφιές των ελληνικών τραπεζών που χρεώνουν προμήθεια 2-3 ανά ανάληψη με ξένη κάρτα, επιπλέον από το κόστος μετατροπής(αν κάνεις το λάθος να το επιλέξεις). Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει προμήθεια και στη χρήση της κάρτας εξωτερικού σε pos απευθείας, γνωστοί μου είπαν για 2€ ανά συναλλαγή. Μεγάλες αναλήψεις επομένως, όχι 20αρικα και παντού μετρητά. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στο φουλ. 1
tsioulak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Για μισο λεπτο, αντε με την ελληνικη καρτα στην Μοσχα να την καταλαβω την καποια χρεωση για αναληψη, αλλα με την σουηδικη καρτα γιατι να εχει χαρατσι στην αναληψη στην Ελλαδα; υπαρχει κανονισμος οτι μεσα στην ΕΕ και για καρτες απο ΕΕ τραπεζες δεν πρεπει να υπαρχει προμηθεια, και δυο φιλοι μου που ειχαν ερθει το προηγουμενο καλοκαιρι απο Ολλανδια καναν κανονικα αναληψεις απο ελληνικα ATM διχως χρεωσεις.
kon1to Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, G.h.o.s.t είπε Καλησπέρα. Βρίσκομαι στην Γερμανία εδώ και λίγο καιρό και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ με την κάρτα κάποιας τράπεζας της Ελλάδας να κάνω αγορές στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει την δυνατότητα να δει κάποιος από που έκανα ψώνια Δηλαδή ότι το έκανα από το εξωτερικό και εάν θα έχω θέμα. Ευχαριστώ πολύ. Οι αγορές που έκανα πρόσφατα σε ταξίδι μου στην Γερμανία με Ελληνική κάρτα φαίνονται κανονικά στο "Αφορολόγητο". Αν εννοείς αυτό με το "να δει κάποιος" Αλλά τι θέμα να έχεις; Δεν είναι παράνομο. 3 ώρες πριν, doctorkostis είπε Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει προμήθεια και στη χρήση της κάρτας εξωτερικού σε pos απευθείας, γνωστοί μου είπαν για 2€ ανά συναλλαγή. Αυτό ίσως ισχύει για συναλλαγές εκτός Ευρώ
G.h.o.s.t Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Το λέω για το λόγο ότι θα πάρω εποχιακό επίδομα άμα το βγάλω από την Γερμανία θα έχω επιπτώσεις?
mpentenis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, tsioulak είπε Για μισο λεπτο, αντε με την ελληνικη καρτα στην Μοσχα να την καταλαβω την καποια χρεωση για αναληψη, αλλα με την σουηδικη καρτα γιατι να εχει χαρατσι στην αναληψη στην Ελλαδα; υπαρχει κανονισμος οτι μεσα στην ΕΕ και για καρτες απο ΕΕ τραπεζες δεν πρεπει να υπαρχει προμηθεια, και δυο φιλοι μου που ειχαν ερθει το προηγουμενο καλοκαιρι απο Ολλανδια καναν κανονικα αναληψεις απο ελληνικα ATM διχως χρεωσεις. Αυτό με το ΔΙΑΣ οπου εντός Ελλαδος σε χρεωναν (δεν ξερω αν ισχυει ακομα) που το πας? Το οτι μετεφερα ηλεκτρονικα χθες απο μια τράπεζα σε αλλη 410 και με χρεωσαν 4.17 που το πας? Καλημερα να πεις πληρωνεις, δεν χανουν αυτες, ολοκληρα μνημονια φαγαμε για να μην χασουν μπικικινακι... 1
tsioulak Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, mpentenis είπε Αυτό με το ΔΙΑΣ οπου εντός Ελλαδος σε χρεωναν (δεν ξερω αν ισχυει ακομα) που το πας? Το οτι μετεφερα ηλεκτρονικα χθες απο μια τράπεζα σε αλλη 410 και με χρεωσαν 4.17 που το πας? Καλημερα να πεις πληρωνεις, δεν χανουν αυτες, ολοκληρα μνημονια φαγαμε για να μην χασουν μπικικινακι... Καλα αυτο το συστημα μεγαλη μ@λ@κια και μαλλον ψιλοπαρανομο, οπως και το οτι χρεωνουν προμηθεια αν καταθεσεις πολλα ψιλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Και εγώ με γερμανική κάρτα αν κάνω ανάληψη στην Ελλάδα,χρεώνουν 5 ευρώ προμήθεια,είτε σηκωσω 20 ειτε 500 ευρώ.
tsioulak Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, jmmys είπε Και εγώ με γερμανική κάρτα αν κάνω ανάληψη στην Ελλάδα,χρεώνουν 5 ευρώ προμήθεια,είτε σηκωσω 20 ειτε 500 ευρώ. Απο παντα ή ας πουμε φετος;
kon1to Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Από φέτος το καλοκαίρι ισχύει αυτό! Η κάθε Τράπεζα χρεώνει τα δικά της, άλλη χρεώνει 2.50, αλλη 3, αλλη 4. Αλλα το 5 μου φαινεται πολυ! Σε ποια τράπεζα ήταν; Η Alpha δεν χρεώνει τίποτα ακόμα!
vagos789 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Νομιζω απο φετος εχει μπει μια προμηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα