Προς το περιεχόμενο
alexor21a

το pc δεν βλέπει ολη την μνήμη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω windows10 64bit.

Έχω εγκαταστήσει 8 giga μνήμη, αλλά στις πληροφορίες συστήματος διαβάζω:

Instaled memory(RAM): 8,00GB (3,20 GB usable).

Και στο bios μου δείχνει ότι έχω 3900gb (3700 gb usable)

Τι μπορώ να κάνω ;

Ας βοηθήσει όποιος μπορεί!!

Ευχαριστώ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jim_p είπε

Ποια μητρικη εχεις?

Απο asustek computer inc την M5A78L-M LX3

3 ώρες πριν, micos000 είπε

Δες λίγο την απάντηση μου σε άλλο thread μήπως και ισχύει και για 'σένα.

Το έκανα και αυτό αλλά τζίφος 

Επεξ/σία από alexor21a

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξε Διαχείριση εργασιών πήγαινε στν καρτέλα Επιδόσεις, πάτα στο εικονίδιο  Μνήμη και δώσε ένα screen από εκεί (ALT+prntscr, ανέβασμα στο http://shag.gy ή όπου προτιμάς και δώσε εδώ το λινκ).

Αν το θέμα δημιουργήθηκε μετά από την εγκατάσταση της μνήμης κάνε ένα reset to defaults στο bios μήπως και διορθωθεί.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη σελιδα 2-13 του manual της μητρικης λεει για το memory remapping. Αλλαξε το απο οτι εινια και ξαναδες αν σου βρισκει ολη τη μνημη,
Θα εγραφα πως ακριβως το λεει το manual αλλα δεν με αφηνει να κανω copy το pdf.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι ότι έχεις εγκαταστήσει 2 στικάκια των 4GB RAM.
Δοκίμασε καταρχήν με το κάθε στικάκι μόνο του για να βεβαιωθείς ότι το μπόρντ τα αναγνωρίζει κανονικά μήπως και είναι θέμα ασυμβατότητας.

Αν τα αναγνωρίζει κανονικά τότε κάνε ένα RESET BIOS όπως σε συμβούλεψαν ποιό πριν.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Άνοιξε Διαχείριση εργασιών πήγαινε στν καρτέλα Επιδόσεις, πάτα στο εικονίδιο  Μνήμη και δώσε ένα screen από εκεί (ALT+prntscr, ανέβασμα στο http://shag.gy ή όπου προτιμάς και δώσε εδώ το λινκ).

Αν το θέμα δημιουργήθηκε μετά από την εγκατάσταση της μνήμης κάνε ένα reset to defaults στο bios μήπως και διορθωθεί.

uQkwUB.png

5 ώρες πριν, dpolal είπε

Φαντάζομαι ότι έχεις εγκαταστήσει 2 στικάκια των 4GB RAM.
Δοκίμασε καταρχήν με το κάθε στικάκι μόνο του για να βεβαιωθείς ότι το μπόρντ τα αναγνωρίζει κανονικά μήπως και είναι θέμα ασυμβατότητας.

Αν τα αναγνωρίζει κανονικά τότε κάνε ένα RESET BIOS όπως σε συμβούλεψαν ποιό πριν.

το έχω κάνει και αυτό και τα αναγνωρίζει κανονικά

θα δοκιμάσω και το reset στα bios μήπως και είναι αυτό.

7 ώρες πριν, jim_p είπε

Στη σελιδα 2-13 του manual της μητρικης λεει για το memory remapping. Αλλαξε το απο οτι εινια και ξαναδες αν σου βρισκει ολη τη μνημη,
Θα εγραφα πως ακριβως το λεει το manual αλλα δεν με αφηνει να κανω copy το pdf.

θα το κοιτάξω και αυτό ευχαριστώ 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πηγαινε και μια στην αναζητηση και πατα msconfig,, στην καρτελα εκκινηση υπολογιστη και επιλογες για προχωρημένους.... Στο "μέγιστη μνήμη" τι σου λέει? Ειναι τικαρισμένο ή οχι?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

έχεις κάνει το τελευταίο bios update;

όχι αυτό θα κάνω τώρα 

3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Για πηγαινε και μια στην αναζητηση και πατα msconfig,, στην καρτελα εκκινηση υπολογιστη και επιλογες για προχωρημένους.... Στο "μέγιστη μνήμη" τι σου λέει? Ειναι τικαρισμένο ή οχι?

όχι δεν είναι τικαρισμένο το έχω κοιτάξει και αυτό 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, alexor21a είπε

όχι αυτό θα κάνω τώρα 

όχι δεν είναι τικαρισμένο το έχω κοιτάξει και αυτό 

Ε κανε ενα πειραμα και τικαρισε το και γραψε 8192

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ε κανε ενα πειραμα και τικαρισε το και γραψε 8192

το έκανα και αυτό αλλά τίποτα !

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το bios το αναβάθμισες? Κανε κι αυτο και μετα , αν εβαλες την δευτερη 4 αρα μνημη μετα την εγκατασταση windows τοτε μαλλον πρεπει να δοκιμασεις κι ενα φορματ μηπως και...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι σίγουρος ότι έχεις 64bit λειτουργικό; Το είπες στην αρχή ότι βλέπει 3.2gb και στο screenshot βλέπω πάλι 2.1/ 3.2gb, δηλαδή 2.1 από 3.2 gb ram.
Άνοιξε την εξερεύνηση και δες αν υπάρχει φάκελος Αρχεία εφαρμογών (x86) στον C; Δες και με δεξί κλικ->ιδιότητες στο εικονίδιο Υπολογιστής αν λέει Λειτουργικό σύστημα 64bit!
BIOS reset έκανες;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.