Προς το περιεχόμενο

Powerline ή usb adapter;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ, θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση του σπιτιού μου και αντιμετωπίζω τον εξής προβληματισμό αφού δεν είχε τύχει ξανά στο παρελθόν να ασχοληθώ με κάτι αντίστοιχο και οι γνώσεις μου περί δικτύων κλπ είναι περιορισμένες.

Αυτή τη στιγμή έχω τον σταθερό μου στο δωμάτιο συνδεδεμένο ενσύρματα με το router. Θέλω να στείλω τον σταθερό στον χώρο της σαλοκουζίνας και να κρατήσω το router στο δωμάτιο για τις υπόλοιπες συσκευές (xbox κλπ). Το θέμα είναι ότι ο σταθερός θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από άλλο μέλος της οικογένειας για αυτό χρειάζεται να είναι μονίμως συνδεδεμένος στο net απροβλημάτιστα χωρίς αποσυνδέσεις κλπ. Το σπίτι είναι γύρω στα 95 τμ και το router είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού από εκεί που θα μπει ο σταθερός. Παρεμβάλλονται τοίχοι μεν, όχι πολλοί δε αλλά πολλές φορές η πόρτα του δωματίου που βρίσκεται το router θα είναι κλειστή. Να σημειώσω εδώ επίσης ότι laptop και κινητό πιάνουν σήμα όταν βρίσκομαι εκεί που θα τοποθετηθεί ο σταθερός αλλά μία-δύο γραμμές το πολύ.

Το θέμα είναι αν βολεύομαι με κάποιο wifi usb ή αν πρέπει να προβώ στην αγορά powerline σύνδεσης. Σημαντικότερο κριτήριο όλων είναι να γίνει σωστά η δουλειά, με πλήρες σήμα και κυρίως χωρίς αποσυνδέσεις. Αν έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση ευχαρίστως να την ακούσω. Επειδή δε γνωρίζω πολλά από δικτυακά όπως ανέφερα και πριν, διαθέτω budget γύρω στα 50-60e και ανάλογα τις απαιτήσεις μπορεί να αυξομειωθεί.

Επεξ/σία από lebron15
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν παίζει tracking, ένα μακρύ ethernet καλώδιο θα ήταν το καλύτερο, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. 

Το USB wifi θα είναι πιο δυνατό από το κινητό σου, αλλά αν είναι busy η περιοχή σου από δίκτυα, θα είναι μάλλον αργό καθώς χάνονται πακέτα στον αέρα με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερή η σύνδεση. 

Powerline είναι το next best thing από θέμα αξιοπιστίας. 

Πάρε από κάπου που θα μπορέσεις να το γυρίσεις πίσω σε περίπτωση που κάτι παίζει με τη φάση του ρεύματος στο σπίτι σου (πρέπει να είναι στην ίδια φάση οι 2 μπρίζες για να παίξει). 

Καλή τύχη! 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.