giorgos_her Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Ο πατερας μου εχει ενα λογαριασμο σε τραπεζα στον οποιο ειμαι και εγω συνδικαιουχος. Τα χρηματα που εχει στο λογαριασμο του μπορω εγω να τα χρησιμοποιησω για να κανω αγορα αυτοκινητου? ειμαι καλυμενος στην εφορια? η πρεπει να γινει δωρεα?ευχαριστω!
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Όχι, δεν θα είσαι καλυμμένος στην εφορία, πρέπει να γίνει δωρεά πρώτα.
giorgos_her Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Ειχα διαβασει ενα αρθρο το οποιο ελεγε οτι απο τη στιγμη που εισαι συνδικαιουχος μπορεις να διαχειριστεις οπως θελεις τα χρηματα, και ηθελα και μια δευτερη γνωμη! Το προστιμο σε περιπτωση που δεν γινει η δωρεα θα ειναι 10%?
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εφόσον είσαι συνδικαιούχος σαφώς και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτά τα λεφτά, άλλο όμως το αν μπορείς να δικαιολογήσεις ή όχι την αγορά του αυτοκινήτου στην εφορία, καταλαβαίνεις τη διαφορά? Αν δεν γίνει δωρεά δεν υπάρχει "πρόστιμο", αλλά μόλις κάνεις τη φορολογική σου δήλωση θα φορολογηθείς για το σύνολο των τεκμηρίων σου και πιθανόν να προκύψει φόρος. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από Joshua21 4
k_w_t Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 24 λεπτά πριν, giorgos_her είπε Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Ο πατερας μου εχει ενα λογαριασμο σε τραπεζα στον οποιο ειμαι και εγω συνδικαιουχος. Τα χρηματα που εχει στο λογαριασμο του μπορω εγω να τα χρησιμοποιησω για να κανω αγορα αυτοκινητου? ειμαι καλυμενος στην εφορια? η πρεπει να γινει δωρεα?ευχαριστω! Γιατι δεν το αγοραζεις μισο-μισο με τον πατερα σου ?
giorgos_her Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, k_w_t είπε Γιατι δεν το αγοραζεις μισο-μισο με τον πατερα σου ? Δεν τα εχω ολα τα χρηματα.για να καταλαβετε εχω 8 χιλ.κ ο πατερας μου θα μου βαλει τα 15 χιλ.πως θα γινει η αγορα 50 50;επισης να αναφερω οτι κανω φορολογικη δηλωση 8 χιλ περιπου εδω κ τεσερα χρονια κ ειμαι φιλοξενουμενοσ!
tsioulak Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Πηγαινε σε εναν λογιστη να ρωτησεις αν μπορεις να δικαιολοφησεις την αγορα, αλλιως (οπως συνηθως) ας το αγορασει π παρερας σου (δηλαδη στο δικο του ονομα το αμαξι).
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, giorgos_her είπε Δεν τα εχω ολα τα χρηματα.για να καταλαβετε εχω 8 χιλ.κ ο πατερας μου θα μου βαλει τα 15 χιλ.πως θα γινει η αγορα 50 50;επισης να αναφερω οτι κανω φορολογικη δηλωση 8 χιλ περιπου εδω κ τεσερα χρονια κ ειμαι φιλοξενουμενοσ! Η αγορά 50-50 γίνεται όπως και η αγορά 100%, αντί να μπει σε ένα όνομα μπαίνει σε δύο με ποσοστό ιδιοκτησίας 50% ο καθένας. Για να μπορέσει να σου πει κάποιος αν σε παίρνει να κάνεις αυτό που θέλεις (δλδ να χρησιμοποιήσεις 15.000€ από τα λεφτά του πατέρα σου), πρέπει πρώτα να ξέρει και τα ποσά από όλες τις φορολογικές δηλώσεις που έχεις κάνει και τα τεκμήρια που είχες κάθε φορά, αλλά και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που θα αγοράσεις γιατί θα σε επιβαρύνει και αυτό με τεκμήριο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από Joshua21
k_w_t Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, giorgos_her είπε Δεν τα εχω ολα τα χρηματα.για να καταλαβετε εχω 8 χιλ.κ ο πατερας μου θα μου βαλει τα 15 χιλ.πως θα γινει η αγορα 50 50;επισης να αναφερω οτι κανω φορολογικη δηλωση 8 χιλ περιπου εδω κ τεσερα χρονια κ ειμαι φιλοξενουμενοσ! Αναλογα με το τεκμηριο παει μισο στον καθενα... Το ειχα κανει παλιοτερα για 1800cc αυτοκινητο που δεν μπορουσα να το δικαιολογησω και ειχα βαλει το μισο στον πατερα μου...
giorgos_her Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η αγορά 50-50 γίνεται όπως και η αγορά 100%, αντί να μπει σε ένα όνομα μπαίνει σε δύο με ποσοστό ιδιοκτησίας 50% ο καθένας. Για να μπορέσει να σου πει κάποιος αν σε παίρνει να κάνεις αυτό που θέλεις (δλδ να χρησιμοποιήσεις 15.000€ από τα λεφτά του πατέρα σου), πρέπει πρώτα να ξέρει και τα ποσά από όλες τις φορολογικές δηλώσεις που έχεις κάνει και τα τεκμήρια που είχες κάθε φορά, αλλά και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που θα αγοράσεις γιατί θα σε επιβαρύνει και αυτό με τεκμήριο. σε περιπτωση αγορας του αυτοκινητου και μη καταβολης του φορου του 10% των 15χιλ, (αν δεν γινει δωρεα) σε περιπτωση που η εφορια κανει ελεγχο εγω τι προστιμο θα πληρωσω? γνωριζει κανεις να μου πει? Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από giorgos_her
Joshua21 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, giorgos_her είπε σε περιπτωση αγορας του αυτοκινητου και μη καταβολης του φορου του 10% των 15χιλ, (αν δεν γινει δωρεα) σε περιπτωση που η εφορια κανει ελεγχο εγω τι προστιμο θα πληρωσω? γνωριζει κανεις να μου πει? Σου έχω εξηγήσει ήδη ότι δεν υπάρχει "πρόστιμο", είναι πιθανό να πληρώσεις φόρο εισοδήματος βάση τεκμηρίων(χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος), και για να μπορέσει να υπολογίσει κάποιος τον πιθανό φόρο εισοδήματος θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που σου έγραψα παραπάνω. Το στοιχεία ότι πέρσι δήλωσες 8.000€ και το ότι είσαι φιλοξενούμενος τα 4 τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από Joshua21
giorgos_her Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σου έχω εξηγήσει ήδη ότι δεν υπάρχει "πρόστιμο", είναι πιθανό να πληρώσεις φόρο εισοδήματος βάση τεκμηρίων(χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος), και για να μπορέσει να υπολογίσει κάποιος τον πιθανό φόρο εισοδήματος θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που σου έγραψα παραπάνω. Το στοιχεία ότι πέρσι δήλωσες 8.000€ και το ότι είσαι φιλοξενούμενος τα 4 τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά. εγινες κατανοητος!! σε ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα