Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές και για τον κόπο. Δυστυχώς έδειξα -λανθασμένα πάντα-εμπιστοσύνη επειδή είμαστε μικρή κοινωνία και δεν μου ήταν άγνωστη η "κυρία". Το βεβαρυμένο ιστορικό της δεν το είχα ακουστα και έπεσα απ'τα σύννεφα και άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας 😅. Μου έκαναν την πρόταση κι άλλοι να της το παίξω καλή αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ήλπιζα έστω να την τρομάξω για να τα πάρω σίγουρα πίσω. Με τον ενοικιαστή μίλησε ο σύντροφός μου και ο άνθρωπος τον κοιτούσε σαν χάνος. Ούτε με αυτόν έκανε συμβόλαιο-ακομη εστω-αλλά του έδωσε κλειδί και σπίτι. Μια φίλη πρότεινε να ζητήσουμε την εγγύηση απ'τον ενοικιαστή αντί να δώσει ένα ενοίκιο σ αυτή πχ. αλλά δεν νομίζω να δεχτεί ούτε θέλω να τον μπλέξω.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δηλαδή όσοι πληρώνουμε ενοίκιο κάθε μήνα με κατάθεση που έχει αιτιολογία "ενοίκιο", αν ο ιδιοκτήτης θελήσει να μας κάνει έξωση γιατί δήθεν δεν πληρώνουμε θα δικαιωθεί?

Ισχυρισμός της μιας πλευράς? Με ποιο κριτήριο επιλέγεται η σωστή πλευρά? Δεν το κατάλαβα!

Σίγουρα δεν κατάλαβες, ή μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.

Όπως έγραψα και παραπάνω, η απόδειξη κατάθεσης είναι απόδειξη ότι μεταφέρθηκαν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλον.

Τώρα αν θέλεις να αποδείξεις ότι πλήρωσες το ενοίκιο σου, η απόδειξη της τράπεζας αρκεί.

Αν θέλεις να αποδείξεις ότι υπάρχει μίσθωση, η απόδειξη της τράπεζας δεν αρκεί.

Αν θες να γυρίσεις το ρεύμα στο όνομα σου θα πρέπει να αποδείξεις στη ΔΕΗ ότι υπάρχει μίσθωση προσκομίζοντας είτε γραπτό μισθωτήριο είτε  εκτύπωση από το taxis, αν τους πας μια απόδειξη κατάθεσης με οποιαδήποτε αιτιολογία απλά θα γελάνε.

θα στο κάνω ακόμα πιο ταληράκια, αν σου βάλει κάποιος λεφτά στον λογαριασμό σου με την αιτιολογία "αγορά κοκκαΐνης" πιστεύεις πως η απόδειξη κατάθεσης είναι αρκετή για να πας φυλακή ως έμπορος ναρκωτικών?

Κοινή λογική...

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Προσπαθησε "με το καλο" να παρεις αν μπορεις τα λεφτα πισω αλλιώς ακομα και αν τα παρεις με δικαστηρια θα σου εχουν κοστισει πιο πολλα.

Εμπλεξες.

τα οποια θα τα παρει πισω οοοοταν και αν βγει υπερ της, αλλα μεχρι τοτε θα εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα.

για μενα

δινεις λογαριασμο και με το "καλο" πιεζεις να στα βαλει πισω, πετα και καμια δικαιολογια περι γεννας, αναγκης χρηματων κλπ

αν κανει τον κινεζο και παει να στα φαει, προχωρας στη προειδοποιηση οτι αναλαμβανει δικηγορος για μηνυση περι απατης, οτι εχεις μαρτυες, αποδεικτικα κλπ. λογικα εκει θα κολωσει και θα στα δωσει

αν η μπλοφα δε περασει, η την κανεις πραξη με ο,τι εξοδα και τρεξιμο συνεπαγεται η το τρως.

Επεξ/σία από duende
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, wakeup-call είπε

22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σίγουρα δεν κατάλαβες, ή μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.

Όπως έγραψα και παραπάνω, η απόδειξη κατάθεσης είναι απόδειξη ότι μεταφέρθηκαν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλον.

Τώρα αν θέλεις να αποδείξεις ότι πλήρωσες το ενοίκιο σου, η απόδειξη της τράπεζας αρκεί.

Αν θέλεις να αποδείξεις ότι υπάρχει μίσθωση, η απόδειξη της τράπεζας δεν αρκεί.

θα στο κάνω ακόμα πιο ταληράκια, αν σου βάλει κάποιος λεφτά στον λογαριασμό σου με την αιτιολογία "αγορά κοκκαΐνης" πιστεύεις πως η απόδειξη κατάθεσης είναι αρκετή για να πας φυλακή ως έμπορος ναρκωτικών?

Κοινή λογική...

Δεν αποδεικνύει την μίσθωση?

οκ

Ως δωρεά όμως υπόκειται σε φόρο!

Ανάλογα με τη συγγένεια ο φόρος γονικής παροχής ή δωρεάς χρηματικών ποσών ορίζεται ως εξής:

- 10% για γονείς, σύζυγο, τέκνα και εγγόνια.
- 20% για αδέλφια, ανίψια, θείοι, παππούς - γιαγιά, πεθεροί, δισέγγονα, προπάππους, προγιαγιά
- 40% για τους υπόλοιπους συγγενείς και όσους δεν έχουν καμία συγγένεια.

250Χ40%=100 ευρώ φόρο!

Συν το φόρο για τις  άλλες "δωρεές" που σίγουρα θα υπάρχουν στον λογαριαμό της!

27 λεπτά πριν, wakeup-call είπε

Σας ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές και για τον κόπο. Δυστυχώς έδειξα -λανθασμένα πάντα-εμπιστοσύνη επειδή είμαστε μικρή κοινωνία και δεν μου ήταν άγνωστη η "κυρία". Το βεβαρυμένο ιστορικό της δεν το είχα ακουστα και έπεσα απ'τα σύννεφα και άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας 😅. Μου έκαναν την πρόταση κι άλλοι να της το παίξω καλή αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ήλπιζα έστω να την τρομάξω για να τα πάρω σίγουρα πίσω. Με τον ενοικιαστή μίλησε ο σύντροφός μου και ο άνθρωπος τον κοιτούσε σαν χάνος. Ούτε με αυτόν έκανε συμβόλαιο-ακομη εστω-αλλά του έδωσε κλειδί και σπίτι. Μια φίλη πρότεινε να ζητήσουμε την εγγύηση απ'τον ενοικιαστή αντί να δώσει ένα ενοίκιο σ αυτή πχ. αλλά δεν νομίζω να δεχτεί ούτε θέλω να τον μπλέξω.

Θα επιμείνω να της πεις ότι θα κάνεις καταγγελία στην εφορία αν δεν σου επιστρέψει τα χρήματα στο λογαριασμό σου.

Δώσε ένα περιθώριο μιας εβδομάδας και μετά κάνε την καταγγελία.

Ακόμη κι αν δεν πάρεις τα λεφτά τουλάχιστον θα έχει να δώσει εξηγήσεις στην εφορία, όπου πιθανόν δεν έχει δηλώσει ούτε τον άλλο ενοικιαστή, ίσως ούτε και τους προηγούμενους.

Δεν θεωρώ σωστό να μην κάνεις τίποτε.

Κάποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αντιδράμε και να "κυνηγάμε" τα λαμόγια, είτε μικρά είτε μεγάλα.

Προσωπικά ποτέ δεν άφησα κανέναν που με κορόιδεψε χωρίς να τον κυνηγήσω.

Όχι με δικαστήρια, αλλά με όσα μέσα μου δίνει ο νόμος. Συνήγορος καταναλωτή, εφορία, αστυνομία, κεντρικά γραφεία εταιριών και γενικά όπου μπορώ να απευθυνθώ ανάλογα την περίπτωση.

Και 9 στις 10 φορές δικαιώθηκα.

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν αποδεικνύει την μίσθωση?

οκ

Πάλι καλά που το κατάλαβες.

19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ως δωρεά όμως υπόκειται σε φόρο!

Ανάλογα με τη συγγένεια ο φόρος γονικής παροχής ή δωρεάς χρηματικών ποσών ορίζεται ως εξής:

- 10% για γονείς, σύζυγο, τέκνα και εγγόνια.
- 20% για αδέλφια, ανίψια, θείοι, παππούς - γιαγιά, πεθεροί, δισέγγονα, προπάππους, προγιαγιά
- 40% για τους υπόλοιπους συγγενείς και όσους δεν έχουν καμία συγγένεια.

250Χ40%=100 ευρώ φόρο!

Συν το φόρο για τις  άλλες "δωρεές" που σίγουρα θα υπάρχουν στον λογαριαμό της!

Και τι ακριβώς είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις πως υπάρχει έστω και μια περίπτωση στο εκατομμύριο η εφορία να ασχοληθεί με μια μεταφορά χρημάτων της τάξης των 250€? :)

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Πάλι καλά που το κατάλαβες.

Και τι ακριβώς είναι αυτό που σε κάνει υπάρχει έστω η περίπτωση η εφορία να ασχοληθεί με μια μεταφορά χρημάτων της τάξης των 250€? :)

Δεν με νοιάζει αν θα ασχοληθεί ή όχι.

Θεωρώ όμως πιθανόν ότι θα ασχοληθεί γιατί είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη δεν δηλώνει το σπίτι που νοικιάζει!

Και στην τελική όπως είπα δεν είμαι της άποψης "άδικα θα το κυνηγήσω, δεν θα γίνει τίποτε"!

Εγώ κάνω αυτό που μπορώ να κάνω και αν όλοι κάνουμε το ίδιο, βοηθάμε να μειωθούν τα φαινόμενα αυτά και άλλα παρόμοια.

Η αδιαφορία και ο "ωχαδελφισμός" βοηθάνε τα λαμόγια.

Βρίσκουν και κάνουν!

• Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Θα επιμείνω να της πεις ότι θα κάνεις καταγγελία στην εφορία αν δεν σου επιστρέψει τα χρήματα στο λογαριασμό σου.

Ακόμη κι αν δεν πάρεις τα λεφτά τουλάχιστον θα έχει να δώσει εξηγήσεις στην εφορία, όπου πιθανόν δεν έχει δηλώσει ούτε τον άλλο ενοικιαστή, ίσως ούτε και τους προηγούμενους.

Κάποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αντιδράμε και να "κυνηγάμε" τα λαμόγια, είτε μικρά είτε μεγάλα.

Προσωπικά ποτέ δεν άφησαν κανέναν που με κορόιδεψε χωρίς να τον κυνηγήσω.

Όχι με δικαστήρια, αλλά με όσα μέσα μου δίνει ο νόμος. Συνήγορος καταναλωτή, εφορία, αστυνομία, κεντρικά γραφεία εταιριών και γενικά όπου μπορώ να απευθυνθώ ανάλογα την περίπτωση.

15 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Προσωπικά ποτέ δεν άφησαν κανέναν που με κορόιδεψε χωρίς να τον κυνηγήσω.

Δεν θέλω να την αφήσω έτσι γιατί πέρα από τα χρήματα-που είναι ίσως λίγα εμένα όμως δεν μου περισσεύουν- είναι ο χρόνος που χάσαμε και η ψυχική μου ηρεμία που μου ήταν πολύτιμη. Επίσης μέχρι και τελευταία στιγμή προσπαθησε να με πείσει ότι δεν έχει νοικιάσει αλλού το σπίτι αλλά ότι απλά το βάφουν. Δεν έχει καμία συνείδηση ή συναίσθηση δεν ξέρω τι να πω. Αν είχα λεφτά δε θα τα λυπομουν θα έφτανα μέχρι τέρμα γιατί είναι απτους ανθρώπους που απλά κοροϊδεύουν για να φάνε τα λεφτά και τον κόπο των αλλων στην παρούσα φάση θα φτάσω όπου μπορώ. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, wakeup-call είπε

Δεν θέλω να την αφήσω έτσι γιατί πέρα από τα χρήματα-που είναι ίσως λίγα εμένα όμως δεν μου περισσεύουν- είναι ο χρόνος που χάσαμε και η ψυχική μου ηρεμία που μου ήταν πολύτιμη. Επίσης μέχρι και τελευταία στιγμή προσπαθησε να με πείσει ότι δεν έχει νοικιάσει αλλού το σπίτι αλλά ότι απλά το βάφουν. Δεν έχει καμία συνείδηση ή συναίσθηση δεν ξέρω τι να πω. Αν είχα λεφτά δε θα τα λυπομουν θα έφτανα μέχρι τέρμα γιατί είναι απτους ανθρώπους που απλά κοροϊδεύουν για να φάνε τα λεφτά και τον κόπο των αλλων στην παρούσα φάση θα φτάσω όπου μπορώ. 

Και πολύ καλά κάνεις που είσαι αποφασισμένη να το κυνηγήσεις.

Γιατί φτάνει πια με τον κάθε "ξύπνιο" που εκμεταλλεύεται την καλοσύνη και την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, cthulhucarbide said:

Και καλά θα κάνεις να πας μία βόλτα από το σπίτι να μιλήσεις με τον νέο ενοικιαστή και να του εξηγήσεις τι κουμάσι είναι η ιδιοκτήτρια

Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να μπλέκεσαι στις σχέσεις μεταξύ αγνώστων.

48 minutes ago, SB_1957 said:

Δηλαδή όσοι πληρώνουμε ενοίκιο κάθε μήνα με κατάθεση που έχει αιτιολογία "ενοίκιο", αν ο ιδιοκτήτης θελήσει να μας κάνει έξωση γιατί δήθεν δεν πληρώνουμε θα δικαιωθεί?

Ισχυρισμός της μιας πλευράς? Με ποιο κριτήριο επιλέγεται η σωστή πλευρά? Δεν το κατάλαβα!

Προφανώς είναι ισχυρισμός της μιας πλευράς. Αν μου δώσεις τον αριθμό λογαριασμό σου μπορώ να σου κάνω μια κατάθεση "για αγορά ναρκωτικών", αποδεικνύει κάτι αυτό;

Το κριτήριο με το οποίο επιλέγεται η σωστή πλευρά είναι το δικαστήριο, όπου ο καθένας λέει αυτό που ισχυρίζεται, βάζουμε κάτω τα στοιχεία, και αποφασίζουμε ποιος έχει δίκιο γιατί έτσι.

Update: έδωσαν ήδη το ίδιο παράδειγμα 😄

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν με νοιάζει αν θα ασχοληθεί ή όχι.

Θεωρώ όμως πιθανόν ότι θα ασχοληθεί γιατί είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη δεν δηλώνει το σπίτι που νοικιάζει!

Και στην τελική όπως είπα δεν είμαι της άποψης "άδικα θα το κυνηγήσω, δεν θα γίνει τίποτε"!

Εγώ κάνω αυτό που μπορώ να κάνω και αν όλοι κάνουμε το ίδιο, βοηθάμε να μειωθούν τα φαινόμενα αυτά και άλλα παρόμοια.

Η αδιαφορία και ο "ωχαδελφισμός" βοηθάνε τα λαμόγια.

Βρίσκουν και κάνουν!

Δεν νομίζω να έγραψα κάπου "άδικα θα το κυνηγήσεις, δεν θα γίνει τίποτα", απλά έγραψα πως η δική σου πρόταση - δηλαδή το να κάνει ψευδή καταγγελία περί ύπαρξης αδήλωσης μίσθωσης - δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, defacer είπε

Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να μπλέκεσαι στις σχέσεις μεταξύ αγνώστων.

Says who? Άμα δεν είχε εμπλακεί ένας τρίτος να ειδοποιήσει την οπ για τον ενοικιαστή, αυτή ακόμα θα πίστευε στην καλή πίστη της ιδιοκτήτριας.

Και αν μπορείς να ειδοποιήσεις τον νέο ενοικιαστή ότι η ιδιοκτήτριά του είναι λαμόγιο, θα είναι προσεκτικός και πολύ πιθανόν να τον γλυτώσει και αυτόν από μελλοντικά μπλεξίματα.

Δεν βλέπω το πρόβλημα tbh

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω να έγραψα κάπου "άδικα θα το κυνηγήσεις, δεν θα γίνει τίποτα", απλά έγραψα πως η δική σου πρόταση - δηλαδή το να κάνει ψευδή καταγγελία περί ύπαρξης αδήλωσης μίσθωσης - δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Για ψευδή καταγγελία?

Γιατί?

Έδωσε εγγύηση για να νοικιάσει το σπίτι!

Και η μίσθωση έγινε προφορικά!

Από πού προκύπτει ότι η καταγγελία είναι ψευδής?

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, cthulhucarbide said:

Δεν βλέπω το πρόβλημα tbh

Τότε να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που λες. Κάποια στιγμή θα το δεις. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Για ψευδή καταγγελία?

Γιατί?

Έδωσε εγγύηση για να νοικιάσει το σπίτι!

Και η μίσθωση έγινε προφορικά!

Από πού προκύπτει ότι η καταγγελία είναι ψευδής?

Προκύπτει από όσα έγραψε η ts, έγραψε πως ενώ είχε προφορική συμφωνία, ενώ είχε δώσει εγγύηση, τελικά ΔΕΝ το νοίκιασε, μπήκε άλλος ένοικος στο σπίτι.

Έλεος ρε συ, ούτε σε 5χρονο δεν θα χρειαζόταν να τα κάνω τόσο ταληράκια.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο καινούριος ενοικιαστής ήδη ενημερώθηκε για την ιδιοκτήτρια την ημέρα που ενημερώθηκαμε κι εμείς ότι μπήκε άλλος μέσα. Εφόσον εκείνη έλειπε πήγε ο σύντροφός μου στο σπίτι να επιβεβαιώσει ότι όντως ήταν ενοικιαστής κι όχι μπογιατζής όπως ισχυρίστηκε αυτή και του είπε με δύο λέξεις τι παίχτηκε μ' εμάς. Ούτε λεπτομέρειες ούτε ερωτήσεις. Μόνο ένα πλάκα κάνεις ξεστόμισε ο άνθρωπος. Τουλάχιστον να ξέρει να φυλάει τα ρούχα του γιατί δεν έχει να κάνει με αξιόπιστο άνθρωπο. Τέλος αν δεν "τρομοκρατηθεί" να βάλει τα λεφτά δύσκολα πιστεύω θα βγάλω άκρη ή θα βρω το δίκιο μου αλλά θα προσπαθήσω όπου μπορω. Απορώ πως δεν την έχει κυνηγήσει κάνεις ως τώρα με τόσα που έχω ακούσει. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...