naka Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, elgreco2000 είπε γιατι απλως δεν αλαζεις καρτα γραφικων τοσο απλα και να κανεις reball 1gb χαλια του 2011 και μετα mac fan control καλα οκ σιγουρα ειναι κουτοπονηρη αλλα δεν σε εμποδισαι πουθενα να αλαξεις καρτα γραφικων η επεξεργαστη στο imac ssd+dvd, επεξεργαστη και ραμ εχω αλλαξει αλλα με καρτα γραφικων δεν εβγαλα ακρη διαβαζοντας. μερονυχτα σε ξενο φορουμ. αλλος δεν μπουταρε. αλλος ειχε τερμα την φωτεινοτητα και αλλα.θες να μου στειλεις ενα πμ με λεπτομεριες? Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από naka
elgreco2000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, naka είπε επεξεργαστη και και ραμ εχω αλλαξει αλλα με καρτα γραφικων δεν εβγαλα ακρη διαβαζοντας. μερονυχτα σε ξενο φορουμ. αλλος δεν μπουταρε. αλλος ειχε τερμα την φωτεινοτητα και αλλα.θες να μου στειλεις ενα πμ με λεπτομεριες? Ναι (https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/12088-gtx-980m-imac-support/) δοξα τον θεο με εσωσε απο βεβαιο πουλημα το εχω κανει σε 7 imacs και εχω περασει και 2009,10,11
gregory22 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, vagdesign είπε Δεν χρειάζεται να ασχοληθώ γιατί έχω Mac (Mac Pro και MacBook Pro) αλλά για το Mac Pro έχει χρειαστεί να patchάρω το Boot για να τρέξει μεταγενέστερο λειτουργικό που δεν υποστηρίζει για το μηχάνημα η Apple ενώ τρέχει μια χαρά. Η λογική της (αγόρασε, μην αναβαθμίσεις ακόμα και αν πετάει το μηχάνημα). Όταν είχα ασχοληθεί με Hackintosh εννοείται ότι δεν υπήρχε iCloud καν... Θεωρώ οτι το λάθος της απαγόρευσης των αναβαθμίσεων λειτουργικού απο την Apple είναι οτι έχει βάλει μέσα και τα μοντέα 2011 με i5 επεξεργαστές. Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να βάλει απο C2D και κάτω γιατί μη μου πει κανείς οτι ένα apple με τέτοιο επεξεργαστή δεν σέρνεται απο το 10.11 και πάνω! Όσο για το hackindosh εγώ στα yosemite έβαλα.....icloud και καταλαβαίνεις γιατί σταμάτησα να ασχολούμαι! Στη δουλειά μου δουλεύω με icloud συγχρονισμένα ημερολόγια, επαφές, σημειώσεις, safari, icloud κλπ καθημερινά οπότε hackindosia δίχως αυτό δεν με συγκινουν πλέον.
Markoulas10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Λίγο out of topic αλλά θα το πω. Αυτό που υπερασπίζεστε όλοι εταιρίες τέτοιου βεληνεκούς με ξεπερνάει...Τα τελευταία χρόνια όλες αυτές οι εταιρίες (Apple - Microsoft - Google) το μόνο που τους ενδοιαφέρει είναι η αρπαγή προσωπικών δεδομένων για τους δικούς τους σκοπούς και για το πως θα σε μαντρώσουν στο μαντρί τους αφηνοντάς σου όλο και λιγότερες επιλογές σε μια συσκευή ή λειτουργικό που έχεις χρυσοπληρώσει. Αλλάζουν οι εποχές και δυστυχώς για ακόμα μια φορά τη πληρώνουν οι αφελείς καταναλωτές. Με τα σημερινά δεδομένα παγκοσμίως αρνούμαι συνειδητά πλέον να πληρώνω υπεροκοστολογημένες συσκευές και λειτουργικά που στη ουσία δε μου ανήκουν. Από καταναλωτές έχουμε αρχίσει πλέον να γινόμαστε οι ίδιοι τα προιόντα..... Ε δε θα τους πληρώνω κιόλας...Αν θέλουν να με χρησιμοποιούν σαν προιόν θα με πληρώνουν αυτοί.... 3
kostasSTi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Πίσω στο 1999 και όταν η τότε ελληνική αντιπροσωπεία είχε λίγο-πολύ τα ίδια μυαλά με τη σημερινή Apple, άκουσα ακριβώς τα ίδια λόγια, όταν πήγα να αγοράσω ένα μνημάκι για τον iMac G3@233 που είχα. Αφού μου ανακοινώθηκε η τιμή του ανταλλακτικού, μαζί μου πάσαραν και την τιμή της εργασίας (για την οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δε ρώτησα). Όταν τους είπα πως θα κάνω μόνος μου την αντικατάσταση, γέλασαν ειρωνικά λέγοντάς μου οτι δε μπορώ να τον ανοίξω, πως θα χαθεί η εγγύηση και οτι αυτό είναι δουλειά της αντιπροσωπείας. Μάλιστα αρνήθηκαν να μου πουλήσουν το ανταλλακτικό σκέτο, αφού αυτή ήταν η πολιτική τους. Όσοι ξέρετε την παλιά αντιπροσωπεία, ξέρετε και την κατάληξή της η οποία ήταν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Με τούτα και μ'αυτά, αυτή ήταν η πρώτη online αγορά που έκανα απ'το Αμέρικα. Μάλιστα στα μισά σχεδόν χρήματα, αγόρασα διπλάσια RAM. Καταλήγοντας, θα πω το εξής: Ότι γίνεται, διορθώνεται. Η apple δεν έχει εφεύρει μηχανήματα συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, σύντομα όμως θα βρεθεί ο τρόπος επιδιόρθωσης. Ακόμα και το πρόβλημα στις κάρτες γραφικών των core duo iMac, διορθωνόταν μια χαρά από τρίτους. 3
margaritagr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, billdanos είπε Εγώ προσωπικά, ναι. Και δεν ειναι νέα άποψη αυτή. Ανέκαθεν τόσα χρόνια πήγαινα παντα τις συσκευες μου στο εξουσιοδοτημένο service. Πλήρωσες όμως για να αγοράσεις ενα 7plus για να του βαλεις τελικά μια οθόνη που συναντάς σε low cost κινεζικες συσκευές. Πανε και τα χρωματα και οι γωνίες θέασης κλπ κλπ. Τέτοια οθονη έβαλε και φίλος μου σε 6s. Καμία σχέση με την ορίτζιναλ του κακοφανηκε αμέσως και μάλιστα η οθονη άρχισε να ξεκολλάει μετά από λίγο και ξαναπήρε να του βάλουν άλλη η οποία επίσης ξεκόλλησε 😛 κι η η αδερφή μου είχε βάλει στο public που δεν ήταν η original. 3 φορές πήγε για καμμένα pixels. Όχι ότι δε γίνεται να δεις pixels και σε οθονη original αλλά γενικώς ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Ναι δεν ξέρω προσωπικά τον random τεχνικό της αντιπροσωπείας ξέρω όμως ότι έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πως η εργασία και τα υλικά καλύπτονται από εγγύηση.
mpentenis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ναι δεν ξέρω προσωπικά τον random τεχνικό της αντιπροσωπείας ξέρω όμως ότι έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πως η εργασία και τα υλικά καλύπτονται από εγγύηση. Τα ανταλλακτικά και όλη η συσκευή καλύπτονται από διετή εγγύηση, πχ με αλλαγή πλακέτας ή οθόνης καθότι ανανεώνεται η αρχική εγγύηση. Θέμα που εχει αναλυθεί πολλές φορές στο forum. Η εταιρία δίνει ένα μόνο χρόνο εγγύηση αντί για 2, λες να πας συσκευή στις 10 μήνες για πλακέτας και να σου δώσουν αλλά 2 χρόνια εγγύηση? Προσωπικά από arvato μετά από καταγγελία μου ανανέωσαν την εγγύηση σε htc Όταν ήμουν στους 19 μήνες και άλλαξαν πλακέτα... Το θέμα δεν είναι τι δίνουν αλλά τι δικαιούσαι. Φυσικά η κακή χρήση τα βγάζει εκτός αλλά αν πας "γυαλισμενο" τηλέφωνο τι να σου πουν?
Markoulas10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, aneurysm είπε Μην παιρνεις και όρκο... Δυστυχώς έτσι είναι... Δε θα μιλήσω για τα επίσημα service κινητών και υπολογιστών γιατί δεν έχω άμεση άποψη αλλά για επίσημα service αυτοκινητοβιομαχανιών όπου και εργάζομαι πάνω από 20 χρόνια...Τη τελευταία πενταετία το αυτοκίνητο τείνει να γίνει υπολογιστής με ότι αυτό συνεπάγεται...Ο τεχνίτης πλέον στην επίσημη αντιπροσωπία το μόνο που κάνει είναι να κοτσάρει το αυτοκίνητο πάνω στον εγκέφαλο και περιμένει να του πει το διαγνωστικό από τη μαμά εταιρία κωδικό σφάλματος. Mετά ανοίγει το manual και ξεκινάει by the book βάσει κωδικού σφάλματος να ενημερώνει το πελάτη τι ανταλλακτικά θα χρειαστεί (από όπου αρκετά είναι ανούσιο να αλλαχθουν αλλά έτσι θέλει η μαμά εταιρία). Στη συντριπτική του πληοψηφία κάπου μέσα στα ανταλλακτικά θα βρίσκεται και ένας εγκέφαλος της τάξεως άνω των 600- 700 ευρώ. Έχω προσωπική εμπειρία με βλάβες στο αυτοκίνητό μου όπου η μαμά εταιρία ζήταγε τριψήφιο αριθμό για να το επισκευάσει (αλλαγή εγκεφάλου και ένα κάρο παπαριές) και τις δύο φορές τελικά το έφτιαξα στο μπαρμπά Μήτσο της γειτονιάς τη πρώτη με 80 ευρώ και τη δευτερη με 150. Η οικονομική κρίση στη χώρα μας έφερε και μερικά καλά...Το λαμόγιο, ο απατεώνας και ο αεριτζής μάστορας τείνει να εξαφανιστεί γιατί πλέον ο κόσμος δε σκορπάει έτσι τα λεφτά του και έχει μείνει ο σωστός ο οποίος θα σου κάνει τη δουλειά σου θα σεβαστεί το πορτοφόλι σου και θα ξαναπάς. Υ.Γ. Τα αυτοκίνητα πλέον εκτός από ένα κάρο εγκεφάλους έχουν και internet....Πάει και αυτό καημένε καταναλωτή.. Το αυτοκίνητο όπως οι συσκευές και τα λειτουργικά που έγραψα σε προηγούμενο post ΔΕ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Άσχετα με το αν έχεις σκάσει ένα καράβι λεφτά ΑΝΗΚΕΙ στην εκάστοτε μαμά εταιρία... Για το δικό σου καλό βέβαια όπως πάντα...Να προστατέψει εσένα και το δικό της πορτοφόλι... 1
margaritagr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, discoboyminimal είπε φυσικα και δεν αγοραζω κατι , οταν βλεπω οτι δεν με συμφερει. αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ολα τα πραγματα ασπρα η μαυρα! στην συγκεκριμενη περιπτωση , δυστυχως , εχει αρκετα καλα το macos και το ios. εχει ομως και ΠΑΡΑ πολλα αρνητικα. οποτε η θα πρεπει να σταματησω να αγοραζω τα συγκεκριμενα προιοντα επειδη υπαρχει η παραδοξη πολιτικη απο την πλευρα της apple σε πολλα θεματα η θα πρεπει να κανω κατι για να καταλαβει η εταιρια οτι αυτο που κανει και επιβαλει δεν ειναι σωστο και δεν μου αρεσει. το επιχειρημα σου δεν θα το σχολιασω με το αμαξι γιατι ειναι τελειως αστοχο. επισης να σ ενημερωσω πως ο κλαδος τις αυτοκινητοβιομηχανιας εχασε το παιχνιδι του να ειναι ο αποκλειστικος παροχος σερβις ενος αυτοκινητου , ανεξαρτητος τιμης αγορας/μαρκας Πολύ ωραία όλα αυτά (δεν ειρωνευομαι) , είσαι ένας καταναλωτής που ξέρει τι θέλει και επιλέγει βάσει των αναγκών και των προτιμήσεων του. Ο αφορισμός προς τους άλλους που δεν το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο , δε χρειαζόταν
Conan2046 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 39 λεπτά πριν, margaritagr είπε Πες το σε εταιρεία αμαξιων που κοστίζουν μερικά εκ και δε σε αφήνουν ούτε να το βαψεις όπως θες Καλά εδώ και χρόνια δεν ισχύει, βάσει κοινοτικής οδηγίας μπορείς να πας όπου θέλεις το αυτοκίνητο σου για σέρβις-επισκευή χωρίς να χαθεί η εγγύηση. Αρκεί τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα να τηρούν τις προδιαγραφές και να είναι εξίσου καλά με τα γνήσια. Δηλαδή ούτε γνήσια ανταλλακτικά δεν είναι αναγκαία. Άλλο που οι αντιπροσωπείες λένε τα δικά τους. Αν αρνηθούν σε περίπτωση που χρειαστείς την εγγύηση και τους πας δικαστικά στο τέλος θα πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα. 3
dancer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 17 σελιδες το θεμα ξανανοιξε ενω χθες το βραδυ ηταν κλειστο και η προπαγανδα συνεχιζεται, ευτυχως διαβασα και σοβαρους ανθρωπους εδω μεσα γιατι η καφενειακη συζητηση που γινετε εδω μεσα με ξεπερναει. θελω να μου πει ενας υποστηρικτης μηλου ποτε πηγανε τη συσκευη τους σε εξουσιοδοτημενο σερβις και τους εκαναν reballing. ποτε τους ειπανε ενω βιαζοντουσαν περαστε μετα απο λιγο για να απραλαβετε την συσκευη σας. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ. γιατι περα απο μια αλλαγη μπαταριας οθονης και φλεξ δε ξερουν τπτ αλλο να κανουνε. επισης επειδη καποιοι ανεφερεστε σε ημιτασιον ανταλλακτικα και φθηνες τιμες, καμια μα καμια ως τωρα δεν παρουσιασε τα προβληματα που αναφερατε στα public. επομενως οταν δε πηγαινετε στο μαγαζακι της γειτονιας και πηγαινετε στις αλυσιδες καλα να παθετε. επισης ολοι εσεις οι κατοχοι μηλου αμα σας πω για αλλαγη οθονης τη γνησια 200 ευρω στο 6 plus θα μου τα δωσετε? εσεις που υποτιθετε οτι εχετε λεφτα και ειστε απλες και πηγαινετε μονο σε εξουσιοδοτημενα κτλ παραθεστε τις αντιστοιχες αποδειξεις εδω μεσα και μη το παιζετε τζαμπα μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο, ενταξει κοροιδευετε τον εαυτο σας μην νομιζετε οτι σας πιστευουμε κιολας οτι ειστε τοσο χουβαρνταδες. 3
YourTrueLegend Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οσοι υποστηριζουν οτι αυτη η τακτικη της apple ειναι προς το σωστο δρομο, ειναι οι ιδιοι που αν ξεκινησουν να το επιβαλλουν κι αλλες εταιρειες (ιδανικα ΟΛΕΣ) θα βριζουν θεους και δαιμονες για το ποσο δυσκολη γινεται η ζωη τους απο κατι τετοιες τακτικες και ποσα χρονια τους παει πισω. Eιναι οι ιδιοι που αν το εκανε ανταγωνιστρια εταιρεια θα λεγαν οσα λενε τωρα αυτοι τους οποιους αποκαλουν φτωχαδακια! Το 'χουμε δει το εργο πολλες φορες απο τα ιδια μελη, στο ιδιο φορουμ, απλα αλλαζουν οι ρολοι καθε φορα αναλογως της μαρκας. Περα απο το hating/fanboying που λιγο πολυ ολοι ξερουμε και καταλαβαινουμε πού ανηκει ο καθενας, εγω πισω απο αυτην την κινηση της apple δεν βλεπω κινηση κυριαρχου εταιρειας στο χωρο της . Αντιθετως βλεπω μια εταιρεια που πιεζεται και εχει μασησει ασχημα απο τον ανταγωνισμο με αποτελεσμα να προσπαθει να συγκεντρωσει τους πελατες της στα δικα της μαγαζια, επειδη δεν βρισκει τροπο να τους πεισει να το κανουν οικειοθελως. Και κατι τελευταιο. Δεν ειναι επιχειρημα το "δεν εχεις λεφτα να παρεις apple γιαυτο κραζεις". Υπαρχουν πολλοι που εχουνε λεφτα και δεν παιρνουν apple επειδη δεν τους βολευει σαν προιον ή επειδη δεν ψηνονται απο την πολιτικη της εταιρειας σε διαφορα θεματα (απο after sales, αντιπροσωπεια, εγγυηση κλπ). Υπαρχουν επισης πολλοι λεφταδες (με την σημασια της λεξεως, κι οχι κατα φαντασιαν λεφταδες που δωσαν τον μισθο τους ή αυτον του μπαμπα τους για να παρουν apple) που απλα προτιμουν αλλο OS για να κανουν τη δουλεια τους. Το οτι η apple θεωρειται premium εταιρεια δε σημαινει οτι ο κατοχος apple συσκευης ανηκει στην υψηλη κοινωνια, ουτε σημαινει φυσικα οτι οποιος δεν εχει apple ειναι φτωχομπινες. Μιλωντας για μενα πχ θα αγοραζω για παντα apple tablet, δε θα αγορασω ποτε macbook (γιατι δεν τρεχει τις εφαρμογες που χρειαζομαι, αλλα και γιατι συνηθισα σε windows τοσα χρονια) και αμφιταλαντευομαι για την αγορα iphone (που σημαινει μολις βγαλει ενα πραγματικα σπουδαιο και καινοτομο μοντελο, μαλλον θα ειμαι ο πρωτος που θα ψηθει). Αρα δεν υπαρχει η λογικη του "κραζεις; θαυμαζεις" ή τουλαχιστον δεν στεκεται αυτο ως επιχειρημα σε τετοιες συζητησεις... Τα παραπανω απο εναν κατοχο 3 συσκευων apple , including το iPad pro 10.5" για το οποιο μπαινει παραγγελια next week. Συνεπως οποιος περιμενει απαντηση απο εδω και μπρος πρωτα θα μου δειχνει εκκαθαριστικο με εισοδημα που θα αντιστοιχει σε δυναμη του 6 ή παραπανω, γιατι αλλιως δεν τον βλεπω καν Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από YourTrueLegend 9 1
becoming_I Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Η apple κάνει κάτι το οποίο είναι λογικό αλλά θα είναι σωστή η κίνηση αν ανοίξουν περισσότερα καταστήματα για επίσημο support. Σε αντίστοιχη περίπτωση ένα Dell XPS των 3000€ δε θα το πήγαινες στον μαστρο-Νικο της γειτονιάς. Απλά στην Ελλάδα κυριαρχεί το φαινόμενο iPhone τελευταίας γενιάς με 0.01€ υπόλοιπο που δε φτάνει ούτε για αναπάντητες. Φίλος αγόρασε κοψοχρονια MacBook με αποχρωματισμό στην οθόνη μόνο και μόνο να έχει Mac. Φυσικά δε θα το επισκευάσει γιατί δεν τον ενοχλεί λέει.
aneurysm Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Κοιτα, η απλ με την κινηση αυτη σου στερει το δικαιωμα πανω στην κυριοτητα και την ιδιοκτησια αυτου που αγορασες, πραγμα που αν το πεις στον μεγαλυτερο καπιταλομουτρο θα παθει αναφυλαξια μονο και μονο στην ιδεα.. Δεν θα χα κανενα προβλημα να το υιοθετησω, αν δεν μιλουσαμε για αγορα, αλλα για leasing του εκαστοτε προιοντος. Αλλα απο την στιγμη που επελεξα τον δρομο της αγορας, οσο ειμαι στην εγγυηση θα μου το επισκευασεις δωρεαν θελεις δεν θελεις και αμεσα, εφοσον ειναι κουσουρι εκ γενετης, και αν εκανα εχω λαθος χρηση και το κατεστρεψα, παλι θα σε πληρωσω για να μου το κανεις ξανα τσιλικο χωρις πολλα πολλα. Και αν δεν θελεις γιατι δεν σε συμφερει ή γιατι δεν ξερεις επειδη η τακτικη σου ειναι ποναει χερι κοψει χερι, το παω στον εμπιστο μου μαστρο Μητσαρα που κανει παπαδες με ενα κατσαβιδι και δεκα εκατοστα duct tape. Γιατι; Επειδη το αγορασα και εχω την κυριοτητα. Αλλιως αντι για αποδειξη συναλλαγης με την εταιρια να παιρνουμε συμφωνητικο ενοικιασης. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα