Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δλδ, σε κάτσανε σου πήραν αίμα με μπουκαλάκι και βελόνες, για να το φυλάξουν και να το στήλουν σε εργαστήριο και να το πάρει κάποιος άλλος αργότερα για να το ελέγξει ενώ η όλη εξέταση μπορεί να γίνει άμεσα από τον οποιοδήποτε χωρίς βελόνες, φλέβες και σε λιγότερο χρόνο με μόνο 3 σταγόνες αίματος χωρίς καν να χρειαστούν αναλώσιμα. Από την βλακεία και την βαρεμάρα τους οι ίδιοι βάζουν επιπρόσθετη δουλειά του εαυτού τους. Εκτός εάν σε ολόκληρο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας με τις γνώσεις για να γράψει ένα πιστοποιητικό ομάδας αίματος και χρειάζεται εξέταση και report από το αιματολογικό εργαστήριο.  

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MikeJ είπε

Το μαθαίνεις και όταν πας φαντάρος... Στο βάζουν και στο νεκροταμπελο...  :D

Στο στρατό με είχαν βγάλει Α+. 

Στο ΙΚΑ (όταν υπήρχε), με είχαν βγάλει ΑΒ+ 

Ποιον να εμπιστευτώ; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Κανέναν δε θα εμπιστευόμουν γιατί είναι σοβαρό ζήτημα. Πήγαινε κάνε μια εξέταση είτε ιδιωτικά είτε σε ένα νοσοκομείο να έχεις ένα σωστό χαρτί με την ομάδα αίματος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Whargoul είπε

Δλδ, σε κάτσανε σου πήραν αίμα με μπουκαλάκι και βελόνες, για να το φυλάξουν και να το στήλουν σε εργαστήριο και να το πάρει κάποιος άλλος αργότερα για να το ελέγξει ενώ η όλη εξέταση μπορεί να γίνει άμεσα από τον οποιοδήποτε χωρίς βελόνες, φλέβες και σε λιγότερο χρόνο με μόνο 3 σταγόνες αίματος χωρίς καν να χρειαστούν αναλώσιμα. Από την βλακεία και την βαρεμάρα τους οι ίδιοι βάζουν επιπρόσθετη δουλειά του εαυτού τους. Εκτός εάν σε ολόκληρο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας με τις γνώσεις για να γράψει ένα πιστοποιητικό ομάδας αίματος και χρειάζεται εξέταση και report από το αιματολογικό εργαστήριο.  

Ναι ακριβως αυτο.Απο ο,τι ειδα παντως,2-3 νοσοκόμες ηταν στο τμημα αιμοδοσίας που δουλευαν και παλι καλα που μία της εξήγησα για το χαρτί,γιατι στην γραμματεια μου ζήτησαν παραπεμπτικό.Δευτερα θα μάθω...Κληρονομικη δεν είναι η ομαδα αιματος ;(και οι δυο γονεις μου εχουν την ιδια).

Επεξ/σία από blueangel3
Τυπογραφικό λαθος
Δημοσ.
2 ώρες πριν, marmagia είπε

Κανέναν δε θα εμπιστευόμουν γιατί είναι σοβαρό ζήτημα. Πήγαινε κάνε μια εξέταση είτε ιδιωτικά είτε σε ένα νοσοκομείο να έχεις ένα σωστό χαρτί με την ομάδα αίματος 

Αν η μάνα μου και τα αδέλφια μου έχουν πχ ΑΒ+  θα έχω και εγώ το ίδιο ή είναι άσχετο

Δημοσ.
4 minutes ago, mylo said:

Αν η μάνα μου και τα αδέλφια μου έχουν πχ ΑΒ+  θα έχω και εγώ το ίδιο ή είναι άσχετο

Με κίνδυνο να πω χαζομάρα θα μπορούσαν να έχουν οι γονείς σου είτε Α, είτε Β είτε ΑΒ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, blueangel3 είπε

Κληρονομικη δεν είναι η ομαδα αιματος ;(και οι δυο γονεις μου εχουν την ιδια).

10 λεπτά πριν, mylo είπε

Κληρονομική είναι, αλλά η ομάδα καθορίζεται από 2 γονίδια, και ο κάθε γονιός δίνει από 1. Η Α ομάδα μπορεί να είναι ΑΑ ή ΑΟ, η Β: ΒΒ ή ΒΟ, η ΑΒ:ΑΒ  και η Ο:ΟΟ. Ανάλογα και το rhesus Rh+=++ ή +-, και Rh-=--

Οπότε εάν η μάνα σου έχει ΑΒ και τα αδέλφια σου ΑΒ, τότε ο μπαμπάς σου μπορεί να έχει ουσιαστικά τα πάντα εκτός ΟΟ. Οπότε μπορείς να αποκτήσεις και ΑΑ και ΒΒ. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, defacer είπε

Πώς χωρίς να χρειαστούν αναλώσιμα;

Εννοώ δεν χρειάζεσαι μπουκαλάκι, βελόνες, σύριγγες, βαμβάκι, χανζαπλαστ, κλπ . Προφανώς  τα αντισώματα του τεστ, και το γυαλάκι που θα βάλεις τις σταγόνες αίματος τα χρειάζεσαι, αλλά αυτά δεν είναι αναλώσιμα. Ακόμα και αυτά μπορεί να μην χρειαστείς γιατί υπάρχουν έτοιμες καρτούλες μιας χρήσης που απλά βάζεις πάνω το αίμα.  Μόνο μια βελονίτσα χρειάζεσαι επιπρόσθετα για τρύπημα δακτύλου. 

Δημοσ.

Πώς δεν είναι αναλώσιμα τα αντισώματα και το γυαλάκι; 😛

Αυτό που σκέφτομαι πάντως σχετικά με αυτό που είπες νωρίτερα είναι το εξής. Χωρίς να αποκλείω με τη μαθηματική έννοια το σενάριο να μπορούσαν να πετύχουν το στόχο τους (και το γράφω επίτηδες έτσι γιατί δεν είναι ξεκάθαρο από τα λεγόμενα τι ακριβώς κανόνισαν να κάνουν) με απλούστερο τρόπο, νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι εμείς δεν έχουμε σωστή οπτική της κατάστασης, παρά το ότι απλά τον παίζουν χωρίς λόγο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, defacer είπε

Πώς δεν είναι αναλώσιμα τα αντισώματα και το γυαλάκι; 😛

Το γυαλιάκι επαναχρησιμοποιείται, τα αντισώματα είναι μπουκαλάκια που κάνεις 1000+ εξετάσεις. Δεν τα πετάς με κάθε εξέταση. 

Δημοσ.

Με λιγα λογια θα ηταν πολυ πιο efficient και απο θεμα χρονου και απο θεμα κοστους υλικων να πανε με την μεθοδο που ανεφερε ο @Whargoul

Και θα συμφωνησω πως απλα καποιος η βαριοταν εξαιρετικα η δεν ειχε τις γνωσεις να κανει το τεστακι με τα αντισωματα...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mylo είπε

Ποιον να εμπιστευτώ; 

Τον στρατό δεν τον εμπιστεύεσαι  με τίποτα , όλοι στον στρατό  έχουν α+ .

Χωρίς να ξέρω τον λόγο όλοι όσοι  γνωρίζω  στον στρατό τους γράψανε ότι έχουν α+ , σε κανένα δεν το πέτυχαν ούτε καταλάθος .

Δημοσ.
22 ώρες πριν, blueangel3 είπε

Πως μπορω να μαθω την ομαδα αιματος μου ? Πρέπει να δωσω κανονικά αιμα (κλασσικη αιμοδοσία) ή γινεται καποια ειδικη εξέταση αιματος ?

Κάνοντας εξετάσεις αίματος μπορείς να ζητήσεις να σου πουν και τι ομάδα αίματος έχεις.

2 ώρες πριν, siracos είπε

Τον στρατό δεν τον εμπιστεύεσαι  με τίποτα , όλοι στον στρατό  έχουν α+ .

Χωρίς να ξέρω τον λόγο όλοι όσοι  γνωρίζω  στον στρατό τους γράψανε ότι έχουν α+ , σε κανένα δεν το πέτυχαν ούτε καταλάθος .

όλοι στη μονάδα μου είχαμε λάθος ομάδα αίματος στις ταυτότητες.. δεν είχαμε όλοι την ίδια αλλά θυμάμαι έπαιζε πολύ η ΑΒ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mylo είπε

Ποιον να εμπιστευτώ; 

στο στρατο ολη η σειρα μου μας βγαλαν 0+

οταν εβγαλα διπλωμα οδηγησης πηγα σε ιδιωτικο διαγνωστικο κεντρο εδωσα 18 Ε για να δω ομαδα αιματος και ειμαι Β+

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...