defacer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 16 minutes ago, KoreanW said: όταν θα μου εξηγήσει κάποιος τί εμποδίζει τον εγγονό να βουτήξει την κάρτα του παππού και να περάσει τη μπάρα, τα ξαναλέμε Για τις ανάγκες της συζήτησης ας πούμε τίποτα. Και λοιπόν;
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Πολύ φασαρία για το τίποτα, δεν θες να δώσεις στοιχεία, βγάζεις ανώνυμο ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν κάνεις χρήση του δικαιώματος μειωμένου εισιτηρίου. Απ' την στιγμή που θες να κάνεις χρήση δικαιωμάτων όπως μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακινήσεις, πρέπει να γνωρίζουν τα στοιχεία σου για διασταύρωση σε τυχόν έλεγχο και να βγούν εκτός οι κλασσικοί που χτυπούσαν μειωμένα εισιτήρια χωρίς να δικαιούνται. 8
Dinos_12345 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Πολύ φασαρία για το τίποτα, δεν θες να δώσεις στοιχεία, βγάζεις ανώνυμο ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν κάνεις χρήση του δικαιώματος μειωμένου εισιτηρίου. Απ' την στιγμή που θες να κάνεις χρήση δικαιωμάτων όπως μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακινήσεις, πρέπει να γνωρίζουν τα στοιχεία σου για διασταύρωση σε τυχόν έλεγχο και να βγούν εκτός οι κλασσικοί που χτυπούσαν μειωμένα εισιτήρια χωρίς να δικαιούνται. Μια λύση. Έχει ο ΟΑΣΑ μια βάση με έγκυρους κωδικούς πάσο, μόνο κωδικούς και ημερομηνίες λήξης. Κάνεις scan το barcode, τσεκάρει ότι είσαι φοιτητής, τσουπ, παίρνεις το μειωμένο εισιτήριο. Δεν κρατάει ονόματα, δεν κρατάει τίποτα. Μπορείς να φορτίσεις μόνο ένα εισιτήριο με το ίδιο πάσο, για να μην παίρνεις 200 για όλο το σόι και όλα καλά. Αν έχασες το εισιτήριο σου, οποίο άλλο εισιτήριο φορτίσεις, αυτόματα σου ακυρώνει το άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Μια λύση. Έχει ο ΟΑΣΑ μια βάση με έγκυρους κωδικούς πάσο, μόνο κωδικούς και ημερομηνίες λήξης. Κάνεις scan το barcode, τσεκάρει ότι είσαι φοιτητής, τσουπ, παίρνεις το μειωμένο εισιτήριο. Δεν κρατάει ονόματα, δεν κρατάει τίποτα. Μπορείς να φορτίσεις μόνο ένα εισιτήριο με το ίδιο πάσο, για να μην παίρνεις 200 για όλο το σόι και όλα καλά. Αν έχασες το εισιτήριο σου, οποίο άλλο εισιτήριο φορτίσεις, αυτόματα σου ακυρώνει το άλλο. αρα οι ηλικιωμενοι δεν θα δικαιουνται μειομενο εισητηριο? τα ατομα με ειδικες αναγκες? ταυτοτητα ή διπλωμα δε θα πρεπει να χεις δηλωσει νομιζεις? επισης, αμα εχουν ηδη οσα στοιχεια χρειαζονται σε βαση δεδομενων ποια η διαφορα? παλι βλεπουν που ανεβηκε κατεβηκε η καρτα που ανηκει σ αυτα τα στοιχεια
Dinos_12345 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε επισης, αμα εχουν ηδη οσα στοιχεια χρειαζονται σε βαση δεδομενων ποια η διαφορα? παλι βλεπουν που ανεβηκε κατεβηκε η καρτα που ανηκει σ αυτα τα στοιχεια Ένας κωδικός παραστατικού, μόνο αυτό θα είναι εκεί. Βλέπουν τον τάδε κωδικό, να κάνει διαδρομές. Αν ο κωδικός δεν συνοδεύεται από όνομα ή κάτι άλλο, δεν έχουν πληροφορία για το ποιος έχει αυτόν τον κωδικό.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, KoreanW είπε θεωρητικά ο ΟΑΣΑ δεν είναι μια επιχείρηση στο μαγαζάκι της οποίας μπαίνει ο πολίτης, δεν κάνει χάρη ο ΟΑΣΑ που δίνει το δικαίωμα στις αστικές μεταφορές, είναι το κράτος που έχει δώσει το δικαίίωμα στον κάθε ΟΑΣΑ να έχει το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες και ακριβώς είναι οι προϋποθέσεις και η κοινή ωφέλεια στο όνομα των οποίων ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει ένα μονοπώλιο που αφορά την εκτέλεση του μεταφορικού έργου ως επιβάτης είσαι υποχρεωμένος να μην έχεις εναλλακτική στα αστικά ΜΜΜ, επιβιβάζεσαι στον ΟΑΣΑ καθώς το κράτος του έχει υπό αίρεση παραχωρήσει ένα μονοπώλιο και δεν είναι τυχαίο που καθυστέρησε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είχε καλλήσει ακριβώς στις γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επομένως ναι έχει ένα έρεισμα ο TS στις παρατηρησεις του, και από εκεί και πέρα ο ΟΑΣΑ υπόκειται σε έλεγχο και δεν δικαιούται να ασυδοτεί ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδομένων υγ: και ναι ήδη ο ΟΑΣΑ συλλέγει και αξιοποιεί δεδομένα των χρηστών (ανώνυμα), με τα οποία θα αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων βάσει της διανυθείσας απόστασης της διαδρομής Το ξερεις οτι ο ΟΑΣΑ ειναι κρατικος και δεν ειναι ενας κακος ιδιωτης που το κρατος του εχει παραχωρησει το εργο, ε; Ετσι ειναι το συστημα, ετσι αποφασισε να το φτιαξει ο ΟΑΣΑ. Τα παραπονα σας, μαζι με τις ρεαλιστικες εναλλακτικες σας, στο Υπουργειο Μεταφορων. Εμενα δε μου αρεσει η υπηρεσια του ΟΑΣΑ, δε τη χρησιμοποιω. Αμα δε σου αρεσει και σενα, βρες εναλλακτικη. Μετακομισε, παρε αμαξι, ποδηλατο, γαϊδαρο, πατινια, κανε car pooling, κατι θα βρεις. Δεν εισαι υποχρεωμενος να χρησιμοποιεις τον ΟΑΣΑ και δεν ειναι υποχρεωμενος ο ΟΑΣΑ να προσαρμοσει την υπηρεσια του πανω στις δικες σου αναγκες κι επιθυμιες. Τελος, το προβλημα με το bold ποιο ακριβως ειναι; Την ιδια βενζινη καις να πας απο την Κηφισια στο Μαρουσι ή απο την Κηφισια στο Φαληρο; Γιατι να πληρωνεις το ιδιο εισιτηριο; 1
ELMastas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι επιεικώς απαράδεκτο αυτό που έγινε,γίνεται και πάει να γίνει ακόμα χειρότερο,με τα εισιτήρια,που το κάνουν χωρίς καμμία λογική η συναίσθηση των πρακτικών αναγκών του κόσμου και αντί για την εξυπηρέτηση του κοινού που θα έπρεπε να υπήρχε ως βασικό στα ΜΜΜ,φαίνεται πως αποβλέπουν στήν ταλαιπωρία του,με διάφορα ανεγκέφαλα μέτρα,που πλήν την καταγραφής των δεδομένων του που πάει ο καθένας,όπως που αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχουν πρακτικά κάποια αξία,όπως έγινε και με το σύστημα με τις μπάρες που είναι για τα πανυγήρια αφού είτε δεν δουλεύουν στά περισσότερα μέρη είτε δεν υπάρχουν σωστοί έλενχοι οπότε είναι ανούσιο,αλλά και αρκετές φορές δεν βολεύουν,γιατί θα πρέπει να είσαι με την κάρτα στο χέρι στήν Ομόνοια να κτυπήσεις 3 μηχανήματα για να πας απο το ένα μέρος στο άλλο πχ Ομόνοια για να πάς απο το τραίνο εκεί που εκδίδουν εισιτήρια... Κάθε μέρα γίνεται ο κακός χαμός απο κόσμο στα εκδοτήρια και οι υπευθηνοι,ακόμα δεν έχουν βάλει δυνατότητα να μπορείς να βγάλεις κάρτες και εισιτήρια σε κάθε σταθμό η έστω στούς περισσότερους και τώρα ακούω πως θέλουν να καταργήσουν και τους υπαλλήλους που υπάρχουν σε ταμεία και σταθμούς ! Ηδη στήν Πλ βικτωρία που γίνεται χαμός απο κόσμο δεν βλέπω να υπάρχει κανένας στους γκισέδες κάποιες φορές που κοίταξα εδώ και κάνα μήνα περίπου το πρόσεξα αυτό ! μόνο ο φύλακας και καμμιά καθαρίστρια αν βγεί να καθαρίσει...τελικά δεν σκέφτονται καθόλου τον κόσμο ? τόσα χρόνια πάντα υπήρχαν τουλάχιστον 2 άτομα στα ταμεία να εξυπηρετούν τον κόσμο. Δεν σκέφτηκαν οτι δεν μπορεί να χειριστούνε ΟΛΟΙ τα αυτόματα μηχανήματα ? Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι όπως και η Θεία μου και η μάνα μου,που δεν έχουν ιδέα,καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες,αυτοί πως θα βγάζουν εισιτήρια και κάρτες ? και αν έχουν κάποιον μαζί τους για βοήθεια οκ αν δεν έχουν τι γίνεται ? Για να μην πούμε για πολλές Χιλιάδες Τουρίστες που χρησιμοποιούνε τον Ηλεκτρικό και τα Μέσα μαζικής μεταφοράς και που είναι πολύ πιθανών να έχουν διάφορες ερωτήσεις και να θέλουν να κατατοπιστούν για κάτι πχ ωράρια σταθμούς κλπ απο κάποιον υπεύθυνο,δηλ τα αυτονόητα που πρέπει να υπάρχουν σε υπηρεσίες,σε έναν σταθμό και που έτσι απο ανέκαθεν,τώρα πώς τα αφαιρείτε και βγάζετε ξαφνικά τους υπαλλήλους απο τα ταμεία ρε ζωντόβολα ? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2018 από ELMastas 1
vanni Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 παιδιά μην βλέπετε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας καίνε εγκεφαλικά κύτταρα, σε ποια χώρα νομίζετε ότι ζείτε και νομίζετε ότι παρακολουθείστε 24 ώρες το 24ωρο και όλες σας οι κινήσεις καταγράφονται και ποιος χέστηκε συγνώμη για την έκφραση σε ποια στάση ανέβηκα η κατέβηκα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Συμφωνω με το φιλο μου που εθεσε το ζητημα της ανωνυμιας. Δεν θα πρεπει να αποδειξει ποιος ειναι αλλα την ιδιοτητα του μονο (πχ φοιτητης). Εγω ειμαι ανεργος και απο τον ΟΑΕΔ σε συνεργασια με τον ΟΑΣΑ μου εχει χορηγηθει προσωποποιημενη καρτα. Γιατι πρεπει ο ΟΑΣΑ να γνωριζει την ταυτοτητα μου και το ΑΜΚΑ μου?
vanni Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 22 λεπτά πριν, pymarios είπε Συμφωνω με το φιλο μου που εθεσε το ζητημα της ανωνυμιας. Δεν θα πρεπει να αποδειξει ποιος ειναι αλλα την ιδιοτητα του μονο (πχ φοιτητης). Εγω ειμαι ανεργος και απο τον ΟΑΕΔ σε συνεργασια με τον ΟΑΣΑ μου εχει χορηγηθει προσωποποιημενη καρτα. Γιατι πρεπει ο ΟΑΣΑ να γνωριζει την ταυτοτητα μου και το ΑΜΚΑ μου? Γιατί αυτός είναι ο τρόπος 2 υπηρεσίες να παρέχουν εσένα προσωπικά τις υπηρεσίες τους τι νομίζεις δηλαδή επειδή γνωρίζει ο ΟΑΣΑ το ΑΜΚΑ σου και την ταυτότητα σου τι θα φτιάξει καμία στάση με το όνομα σου χωρίς να σε ρωτήσει;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Οκ, αισθανεσαι ιδιαιτερα ασφαλης εαν σου ζητουσαν να κανεις τατουαζ σε εμφανες σημειο την ταυτοτητα σου και το ΑΜΚΑ σου? Ειναι θεμα χρονου ποτε θα ξεκινησει πειρατεια ολων αυτων των πληροφοριων που δεν ξερεις ποτε και απο ποιους χρησιμοποιουνται για το καλο μας, παντα
zx-spectrum Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δυστυχώς το θέμα την ανωνυμίας και της επωνυμίας στις κάρτες του οασα (και γενικότερα) πέρα απο μελέτη στατιστικής είναι και θέμα "ασφάλειας" του κράτους σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με το οποιοδήποτε "έγκλημα". Για να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των αποτυπωμάτων που αφήνει κανείς (εκτός του διαδικτύου και του κινητού) μπορεί πολύ απλά να παρατηρήσει ποιες είναι καθημερινές του "συναλλαγές" με ηλεκτρονικά μέσα. Για παραδείγμα : Πιστωτική κάρτα, κάρτα Super Market, κάρτα aegean κτλ κτλ. Απο την στιγμή που κανείς δίνει τα στοιχεία του για μια τέτοια κάρτα, πλέον συναιτει για την επεξεργασία των δεδομένων του απο όλες τις αρχές και σε λίγο (αν οχι ακόμη) και απο ιδιώτες!!!
vanni Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, zx-spectrum είπε Δυστυχώς το θέμα την ανωνυμίας και της επωνυμίας στις κάρτες του οασα (και γενικότερα) πέρα απο μελέτη στατιστικής είναι και θέμα "ασφάλειας" του κράτους σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με το οποιοδήποτε "έγκλημα". Για να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των αποτυπωμάτων που αφήνει κανείς (εκτός του διαδικτύου και του κινητού) μπορεί πολύ απλά να παρατηρήσει ποιες είναι καθημερινές του "συναλλαγές" με ηλεκτρονικά μέσα. Για παραδείγμα : Πιστωτική κάρτα, κάρτα Super Market, κάρτα aegean κτλ κτλ. Απο την στιγμή που κανείς δίνει τα στοιχεία του για μια τέτοια κάρτα, πλέον συναιτει για την επεξεργασία των δεδομένων του απο όλες τις αρχές και σε λίγο (αν οχι ακόμη) και απο ιδιώτες!!! Έχεις πάρει καμία προσφορά για σένα μόνο ή κανένας γνωστός σου από σούπερ μάρκετ ; Γιατί εγώ που είμαι αφελής και έχω κάρτα σούπερ μάρκετ και καταναλώνω λίτρα κόκα κολα δεν με έχουν πάρει καμία φορά να μου κάνουν κανένα δώρο . Για πείτε λοιπόν ποιος ο σκοπός του δηθεν φακελωματος
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχουν προσωπικες προσφορες απο σουπερ μαρκετ? Ο ΑΒ και ο Γαλαξιας συνεχεια μου στελνει προσωπικα εκπτωτικα κουπονια οχι βεβαια εκει που θελω. Αλλα εκει που δεν πουλαει. Επισης οι πιστωτικες και οι χρεωστικες καρτες νομιζετε οτι ειναι του δημοσιου? Σε ιδιωτικες τραπεζες ανηκουν, ακομη και η τραπεζα της Ελλάδος ιδιωτικη ειναι!!
vanni Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, pymarios είπε Ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχουν προσωπικες προσφορες απο σουπερ μαρκετ? Ο ΑΒ και ο Γαλαξιας συνεχεια μου στελνει προσωπικα εκπτωτικα κουπονια οχι βεβαια εκει που θελω. Αλλα εκει που δεν πουλαει. Επισης οι πιστωτικες και οι χρεωστικες καρτες νομιζετε οτι ειναι του δημοσιου? Σε ιδιωτικες τραπεζες ανηκουν, ακομη και η τραπεζα της Ελλάδος ιδιωτικη ειναι!! Φίλε μου τα μαζικά γράμματα με κουπόνια που στέλνει δεν είναι προσωπικά οπότε να λέμε πράγματα που ισχύουν πρώτον και δεύτερον αφού δεν είναι για πράγματα που παίρνεις τότε ποιος ο σκοπός του φακελώματος εσένα περίμενε για να δει τι προωθητικές ενέργειες πρέπει να κάνει και να πουλήσει αυτά που δεν φεύγουν αλήθεια τώρα; Και που ανήκουν σε ιδιωτικές τι έγινε δεν υπέγραψες όρους και προϋποθέσεις που υποθέτω διάβασες πριν κάνεις αίτηση για κάρτα; 5 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Μια λύση. Έχει ο ΟΑΣΑ μια βάση με έγκυρους κωδικούς πάσο, μόνο κωδικούς και ημερομηνίες λήξης. Κάνεις scan το barcode, τσεκάρει ότι είσαι φοιτητής, τσουπ, παίρνεις το μειωμένο εισιτήριο. Δεν κρατάει ονόματα, δεν κρατάει τίποτα. Μπορείς να φορτίσεις μόνο ένα εισιτήριο με το ίδιο πάσο, για να μην παίρνεις 200 για όλο το σόι και όλα καλά. Αν έχασες το εισιτήριο σου, οποίο άλλο εισιτήριο φορτίσεις, αυτόματα σου ακυρώνει το άλλο. Σοβαρά είναι λύση αυτή δηλαδή και εσύ που έδωσες το εισιτήριό σου στην αδερφή σου που δεν είναι φοιτήτρια πως ακριβώς θα καταλάβει κάποιος ότι είναι δικό σου και όχι δικό της; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις