Προς το περιεχόμενο

Pocophone F1 η IPhone SE?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Τοτε παιδια γιατι ανοιγοκλεινετε τα δεδομενα στα ανδροιδ και δεν τα αφηνετε συνεχεια ανοιχτα οπως οι χρηστες ios?

το ανέφερα σαν δυνατότητά σε android (με xposed) με το που κλείνεις τα data η συσκευή γυρνάει σε 2g για εξοικονόμηση ενέργειάς, ΜΒ κλπ το τι κάνουμε μεις είναι άλλο καπέλο

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Radiatedsoul είπε

Τοτε παιδια γιατι ανοιγοκλεινετε τα δεδομενα στα ανδροιδ και δεν τα αφηνετε συνεχεια ανοιχτα οπως οι χρηστες ios?

ανοιχτα τα χω. η κοπελα μου παλι καθεται και τα κλεινει συνεχεια. το ιδιο κινητο εχουμε και τις λεω συνεχεια δεν εχει νοημα αυτο που κανει αλλα δεν μ ακουει (αλλα αμα θελει βοηθεια σε κατι σε μενα θα ρθει... γυναικες :P)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Οπως φαινεται απο φωτογραφια ξερεις στα ορια των selfie!!!

Το Poco εχει camera sensor Sony IMX363 με  μεγεθος pixel 1,40μm και διαφραγμα f/1.9 και το SE φοραει Sony IMX315 με μεγεθος pixel 1.22μm με f/2.2

Επισης βασιζεται πολυ σε σωστους αλγορυθμους κα

Ο αισθητηρας του SE ειναι παλιοτερος και καπως μικροτερων δυνατοτητων σε low light απο του Poco αλλα ειναι ακομη και σημερα ενας απο τους καλους αισθητηρες με πολυ ικανα αποτελεσματα συγκρινομενα μονο με καμερες των νεοτερων ναυαρχιδων και οχι τοσο με middle range (αν και εκει υπαρχουν σημερα καλες καμερες οντως).

Γνωρίζω ότι οι κάμερες που ανέφερα είναι οι εμπρόσθιες. Μου φαίνεται τραγικά λίγο το 1.2MP για το έτος 2018.

από εκεί και πέρα ο αλγόριθμος βασίζεται και στην δύναμη του επεξεργαστή. άλλο correction μπορεί να κάνει ένας SD450 και άλλο ένας SD845.

Τέλος καλό είναι να μην ειρωνεύεστε άτομα που δεν γνωρίζετε και δεν σας έχουν προκαλέσει κάποιο τρόπο.

Επεξ/σία από karaLRS
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, karaLRS είπε

Γνωρίζω ότι οι κάμερες που ανέφερα είναι οι εμπρόσθιες. Μου φαίνεται τραγικά λίγο το 1.2MP για το έτος 2018.

από εκεί και πέρα ο αλγόριθμος βασίζεται και στην δύναμη του επεξεργαστή. άλλο correction μπορεί να κάνει ένας SD450 και άλλο ένας SD845.

Τέλος καλό είναι να μην ειρωνεύεστε άτομα που δεν γνωρίζετε και δεν σας έχουν προκαλέσει κάποιο τρόπο.

Τι ακριβως σε πειραξε απο αυτο που ειπα?

Αναφερεις:

" Δεν μπορώ να φανταστώ κινητό με 1.2mp camera να πλησιάσει έστω και λίγο κινητό του 2018 με σοβαρό επεξεργαστή, f2 και dual Pixel. "

Και απανταω:

" Οπως φαινεται απο φωτογραφια ξερεις στα ορια των selfie!!! "

Μιλησες για την αναλυση της selfie καμερα για να αξιολογήσεις ενα κινητο. Και σου απανταω το απολύτως προφανές που προκύπτει αβιαστα απο αυτο σου το επιχείρημα! Γιατι παρεξηγήθηκες?

Και μαλιστα προχωρησα και περισσοτερο και σου εξηγησα αναλυτικα το τι συμβαινει με τις δυο βασικες καμερες των κινητων που ειναι και η ουσια και οχι οι selfοκάμερες. Εκτος κι αν εσυ αγοραζεις κινητο με βαση την selfοκαμερα οποτε δεν εχει νοημα να συνεχισουμε την σοβαρη κουβεντα και να μιλησουμε για κονταρια selfie κλπ.

Και οπως φαινεται ομως εξακολουθεις να αγνοεις τα βασικα. Και εξηγω και παλι:

Λες:

"...από εκεί και πέρα ο αλγόριθμος βασίζεται και στην δύναμη του επεξεργαστή. άλλο correction μπορεί να κάνει ένας SD450 και άλλο ένας SD845."

Και σου απαντω:

Η ποιοτητα και το τελικο αποτέλεσμα του αλγόρυθμου δεν εξαρταται απο την δυναμη του επεξεργαστή σε καμία περιπτωση (εκτος κι αν μιλας για επεξεργαστες με διαφορα δεκαετιας++ λογω μη ενσωματωμενων κυκλωματων, ρουτινων κλπ). Εξαρταται απο τον ιδιο τον αλγορυθμο και ΜΟΝΟ. Η δυναμη του επεξεργαστή θα διαφοροποιήσει τον χρόνο που θα κάνει για να δωθει το τελικό αποτέλεσμα. Αρα σε ποση ωρα θα γραφει η τελικη φωτογραφία στην μνημη και θα εχεις διαθεσιμη την καμερα για την επομενη φωτογραφια. Επισης θα διαφοροποιησει το fps στο βιντεο ή και την δυνατότητα για  HD/2k/4k video μιας και το video εξαρταται πολυ απο την διαθεσιμη επεξεργαστική ισχύ αλλα μονο ως προς τα παραπανω. Η ποιοτητα εικονας του video εξαρταται και παλι απο τον φακο και τον αισθητηρα.

Με καθε σεβασμο

Υ.Γ. Εαν μου επιτρεπεις και απολυτως σοβαρα, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή οχι?

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν και χρήστες που επιθυμούν να κουβαλάνε μαζί τους μια ΜΙΚΡΗ συσκευή που ταυτόχρονα να είναι και smartphone. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το μέγεθος και ο όγκος του SE είναι ο ιδανικός μιας και πραγματικά είναι μια όμορφη και ταυτόχρονα πολύ μικρή συσκευή και με σχετικά καλά specs.

Οι χρήστες αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τις μεγάλες οθόνες ούτε και για την εμπειρία παρακολούθησης ταινιών στο τηλέφωνό τους. :)

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Υπάρχουν και χρήστες που επιθυμούν να κουβαλάνε μαζί τους μια ΜΙΚΡΗ συσκευή που ταυτόχρονα να είναι και smartphone. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το μέγεθος και ο όγκος του SE είναι ο ιδανικός μιας και πραγματικά είναι μια όμορφη και ταυτόχρονα πολύ μικρή συσκευή και με σχετικά καλά specs.

Οι χρήστες αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τις μεγάλες οθόνες ούτε και για την εμπειρία παρακολούθησης ταινιών στο τηλέφωνό τους. :)

Εγώ έκανα μετάβαση από το κινητό με την μεγαλύτερη οθόνη με την μεγαλύτερη μπαταρία (mi max 2) στο se που έχει την μικρότερη οθόνη με τη μικρότερη μπαταρία.

Μιά χαρά βολεύομαι με το se, και τανίες/σειρές κάθε βράδυ από netflix (στο mi max 2 αδύνατο λόγω root) και kodi/popcorn time/torrents.

Είναι πολύ παλιά μου συνήθεια η παρακολούθηση σειρών/ταινιών το βράδυ και το  se με βόλεψε μιας και είναι και το μισό βάρος από το mi max 2

και δεν κουράζεται το χέρι (Ασε που έχεις και ένα χέρι άδειο για να κρατάς το μπυρόνι).

Το τί κάνει ο καθένας με το κινητό του είναι γούστο δικό του.

Παρομοίως ο κάτοχος ipad γελάει με κατόχους κινητών 6' γιατί του φαίνονται μικρές.

Δε βαριέσαι, ό,τι βολεύει τον καθένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/10/2018 στις 12:14 ΜΜ, Zerg13 είπε

Δεν υπαρχει καλυτερη cpu καλυτερη ram. Δεν συγκρινεις pc εδω, τον ενα εχει ios και το αλλο μια πανβαρεα σαβουρα το android. Το ενα το εφτιαξε η apple και το αλλο μια κινεζοεταιρεια που αντιγραφει την apple με τρελα. 

Στα android σαν να μην φταναν τα vanuabilities πρεπει να πας να ψαξεις αν υπαρχει και η Β20 μεσα υλοποιηση της πλακας...

μονο στο θεμα μπαταριας συγκρινονται

Τα περί "android πανβαρέα σαβούρα", "apple vs  κινεζοεταιρεία", "b20 υλοποίηση της πλάκας" βοηθούν τον άλλο να επιλέξει όσο και τον άρρωστο το ξεμάτιασμα. Δε χρειάζεται να φοβόμαστε κάτι που δεν γνωρίζουμε.

On topic:

Η άποψή μου είναι πρώτα να δεις αν σε καλύπτει το Android και φυσικά ότι δε σε ενοχλεί η μεγαλύτερη οθόνη. Αν δεν είσαι πλήρως εξαρτημένος από το οικοσύστημα της apple (δηλαδή με macbook, ipad κτλ) και έχεις υπολογιστή με windows ή linux πχ, δεν υπάρχει κάτι που δε θα μπορείς να κάνεις από το pocophone, αντιθέτως θα μπορείς να κάνεις και πολλά περισσότερα. Σαν συσκευή πιστεύω ότι αξίζει τη μετάβαση (καλή κάμερα, πολύ καλύτερη μπαταρία, γρήγορο-καλύτερο multitasking/ειδικά αν παίζεις παιχνίδια, micro sd, dual sim),  και αφού αλλάζεις και συχνά συσκευές δε θα προλάβεις να προβληματιστείς για τις ενημερώσεις ασφαλείας. Go for it.

ΥΓ. Προσωπικά μετράω στα + και την πολύ καλύτερη selfie camera. Είναι διευκόλυνση αν θες απλώς να θυμάσαι τη στιγμή να τραβήξεις μία φωτογραφία στα γρήγορα και μόνος σου από το να γυρίσεις μια 10ετία πίσω και να ζητάς από περαστικούς.

Επεξ/σία από Pseudonumo
Δημοσ.
Στις 8/10/2018 στις 1:58 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Τι ακριβως σε πειραξε απο αυτο που ειπα?

Αναφερεις:

" Δεν μπορώ να φανταστώ κινητό με 1.2mp camera να πλησιάσει έστω και λίγο κινητό του 2018 με σοβαρό επεξεργαστή, f2 και dual Pixel. "

Και απανταω:

" Οπως φαινεται απο φωτογραφια ξερεις στα ορια των selfie!!! "

Μιλησες για την αναλυση της selfie καμερα για να αξιολογήσεις ενα κινητο. Και σου απανταω το απολύτως προφανές που προκύπτει αβιαστα απο αυτο σου το επιχείρημα! Γιατι παρεξηγήθηκες?

Και μαλιστα προχωρησα και περισσοτερο και σου εξηγησα αναλυτικα το τι συμβαινει με τις δυο βασικες καμερες των κινητων που ειναι και η ουσια και οχι οι selfοκάμερες. Εκτος κι αν εσυ αγοραζεις κινητο με βαση την selfοκαμερα οποτε δεν εχει νοημα να συνεχισουμε την σοβαρη κουβεντα και να μιλησουμε για κονταρια selfie κλπ.

Και οπως φαινεται ομως εξακολουθεις να αγνοεις τα βασικα. Και εξηγω και παλι:

Λες:

"...από εκεί και πέρα ο αλγόριθμος βασίζεται και στην δύναμη του επεξεργαστή. άλλο correction μπορεί να κάνει ένας SD450 και άλλο ένας SD845."

Και σου απαντω:

Η ποιοτητα και το τελικο αποτέλεσμα του αλγόρυθμου δεν εξαρταται απο την δυναμη του επεξεργαστή σε καμία περιπτωση (εκτος κι αν μιλας για επεξεργαστες με διαφορα δεκαετιας++ λογω μη ενσωματωμενων κυκλωματων, ρουτινων κλπ). Εξαρταται απο τον ιδιο τον αλγορυθμο και ΜΟΝΟ. Η δυναμη του επεξεργαστή θα διαφοροποιήσει τον χρόνο που θα κάνει για να δωθει το τελικό αποτέλεσμα. Αρα σε ποση ωρα θα γραφει η τελικη φωτογραφία στην μνημη και θα εχεις διαθεσιμη την καμερα για την επομενη φωτογραφια. Επισης θα διαφοροποιησει το fps στο βιντεο ή και την δυνατότητα για  HD/2k/4k video μιας και το video εξαρταται πολυ απο την διαθεσιμη επεξεργαστική ισχύ αλλα μονο ως προς τα παραπανω. Η ποιοτητα εικονας του video εξαρταται και παλι απο τον φακο και τον αισθητηρα.

Με καθε σεβασμο

Υ.Γ. Εαν μου επιτρεπεις και απολυτως σοβαρα, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή οχι?

Με πείραξε το ειρωνικό υφάκι σου.μπορείς να μιλάς καλύτερα χωρίς !!! και Υ.Γ στους συνομιλητές σου. Οι γνώσεις του καθένα δεν σου δίνουν κανένα δικαίωμα να ειρωνεύεσαι.Θα μπορούσες να γράψεις "Μπορεί στην selfie να έχουν διαφορά παρόλα αυτά στον κύριο φακό 1.2.3 κλπ)

• Γιατί οι selfo κάμερες δεν έχουν ουσία στα κινητά; πώς το συμπεραίνεις; γιατί συνεχίζουν οι εταιρείες να τις βάζουν;
  • Γιατί δεν έχει σημασία ένας επεξεργαστής στις φωτογραφίες; πχ ίδια επεξεργασία έχεις ένα Δigic 1 και την ίδια ένας Digic 5; έχουν το ίδιο shutter lag,το ίδιο pixel separation; το ίδιο dynamic range;
  • Γιατί κρίνεις έτσι απλά κάποιον που μιλάς αν ξέρει ή όχι για φωτογραφία; δηλαδή αν δεν ξέρω για κύριες κάμερες,pixel size, αλγορίθμων και τα σχετικά αλλά ξέρω για f , ISO , ev, dynamic range κλπ δεν ξέρω από φωτογραφία

Για να καταλήξω. Δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός. κουβέντα κάνουμε και αραδιάζουμε ότι γνώσεις έχει ο καθένας πάνω σε κάθε θέμα. Δεν μπορεί ένας άγνωστος SeNNInHa να μου πει αν ξέρω ή όχι από φωτογραφία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Με πείραξε το ειρωνικό υφάκι σου.μπορείς να μιλάς καλύτερα χωρίς !!! και Υ.Γ στους συνομιλητές σου. Οι γνώσεις του καθένα δεν σου δίνουν κανένα δικαίωμα να ειρωνεύεσαι.Θα μπορούσες να γράψεις "Μπορεί στην selfie να έχουν διαφορά παρόλα αυτά στον κύριο φακό 1.2.3 κλπ)

• Γιατί οι selfo κάμερες δεν έχουν ουσία στα κινητά; πώς το συμπεραίνεις; γιατί συνεχίζουν οι εταιρείες να τις βάζουν;
  • Γιατί δεν έχει σημασία ένας επεξεργαστής στις φωτογραφίες; πχ ίδια επεξεργασία έχεις ένα Δigic 1 και την ίδια ένας Digic 5; έχουν το ίδιο shutter lag,το ίδιο pixel separation; το ίδιο dynamic range;
  • Γιατί κρίνεις έτσι απλά κάποιον που μιλάς αν ξέρει ή όχι για φωτογραφία; δηλαδή αν δεν ξέρω για κύριες κάμερες,pixel size, αλγορίθμων και τα σχετικά αλλά ξέρω για f , ISO , ev, dynamic range κλπ δεν ξέρω από φωτογραφία

Για να καταλήξω. Δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός. κουβέντα κάνουμε και αραδιάζουμε ότι γνώσεις έχει ο καθένας πάνω σε κάθε θέμα. Δεν μπορεί ένας άγνωστος SeNNInHa να μου πει αν ξέρω ή όχι από φωτογραφία. 

1) "Γιατί οι selfo κάμερες δεν έχουν ουσία στα κινητά; πώς το συμπεραίνεις; γιατί συνεχίζουν οι εταιρείες να τις βάζουν;"

Διοτι οι selfoκαμερες βγαζουν snapshots σε αποσταση του 1 μετρου και δεν εχει καμια απολυτως ουσια να εχεις καμερες των 8-12-16-24mp+++. Και τα 6mp πολλα ειναι. Εκτος κι αν εισαι απο αυτους που εντυπωσιαζονται με τα μεγαλα νουμερα αλλα οχι με την πραγματικότητα. Διοτι επισης εαν ειναι να κρινεις ενα κινητο απο την ποιοτητα της selfoκαμεράς του δεν εχει καμια ουσια να μιλαμε για φωτογραφια ή για επιδοσεις κινητων. Ας μιλησουμε για το τι ειναι trendy φετος στην μοδα! Οι εταιρειες τις βαζουν και μαλιστα με σουπερ wow αναλύσεις ακριβως διοτι υπαρχει πολυ ασχετος κοσμος εκει εξω που ασχολείται καλως ή κακώς να αυτοπροβαλεται με seflie και να αγοραζει κινητα με βαση τα mp της selfoκαμερας!

2) "Γιατί δεν έχει σημασία ένας επεξεργαστής στις φωτογραφίες; πχ ίδια επεξεργασία έχεις ένα Δigic 1 και την ίδια ένας Digic 5; έχουν το ίδιο shutter lag,το ίδιο pixel separation; το ίδιο dynamic range;"

Θυμήσου απλά τι σου έγραψα: ".... εκτος κι αν μιλας για επεξεργαστες με διαφορα δεκαετιας++ ..." Οποτε ναι ενας Digic1 (2001) με ενα Digic5 (2011) θα εχουν διαφορα αλλα εχουν διαφορα 10ετίας! O 4 με τον 5 πχ εχει απειροελαχιστη διαφορα και κυριως σε οτι εχει να κάνει με την ταχύτητα επεξεργασίας της εικόνας και όχι με την ίδια την ποιοτητα της εικονας οπως σου είπα και πριν. Το shutter lag οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ποιοτητα αλλα ταχύτητα. Το dynamic range δεν αφορα τον επεξεργαστη αλλα τον αισθητηρα. Απλα τυχαινει νεας γενιας αισθητηρες να εχουν και νεας γενιας επεξεργαστες. Και εαν παμε και παρακατω, ο Digic 4 με τον Digic 5 εχουν και νεους αλγόρυθμους επισης οποτε ειναι συνδιασμος hardware & software. Εαν θελεις να δεις πραγματική διαφορα στην ποιοτητα των φωτο τοτε θα συγκρινεις τα RAW αρχεια της καμερας σε φωτογραφιες του ενος κλικ χωρις HDR κλπ. Μην γελιεσαι. Και στα raw αρχεια υπαρχουν οι σχετικοι αλγορυθμοι για αποτυπωση της πληροφοριας και ολα τα RAW δεν ειναι ιδιας ποιοτητας και πληροφοριας.

3) Γιατί κρίνεις έτσι απλά κάποιον που μιλάς αν ξέρει ή όχι για φωτογραφία; δηλαδή αν δεν ξέρω για κύριες κάμερες,pixel size, αλγορίθμων και τα σχετικά αλλά ξέρω για f , ISO , ev, dynamic range κλπ δεν ξέρω από φωτογραφία?

Έκρινα απλα απο το ενα και μοναδικο πραγμα που ειπες: " Δεν μπορώ να φανταστώ κινητό με 1.2mp camera να πλησιάσει έστω και λίγο κινητό του 2018 με σοβαρό επεξεργαστή, f2 και dual Pixel.". Εσυ ανεφερες ως κριτηριο τα Mp της Sefie καμερας!! Οχι εγω. Με βαση αυτο ανεφερα οτι μαλλον γνωριζεις μονο απο selfie!! Τι αλλο να υποθεσει κανείς? Το αβιαστο συμπερασμα του καθενος που θα το διαβαζε ειναι. Εσυ αναφερθηκες σε αυτο. Γιατι παρεξηγησαι λοιπον? Μιλησες για κατι αλλο (ή και για κατι αλλο)?

Δεν σου αφαιρεσε κανενας το δικαιωμα της γνωμης αλλα ουτε και μπορει κανενας να μας αφαιρεσει το δικαιωμα της κρισης.

Με την ίδια λογικη ενω έγραψα:

"Με καθε σεβασμο

Υ.Γ. Εαν μου επιτρεπεις και απολυτως σοβαρα, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή οχι?"

Μου απαντάς:

"...μπορείς να μιλάς καλύτερα χωρίς !!! και Υ.Γ στους συνομιλητές σου."

Ποιος δεν μιλαει σωστα τωρα?

Και για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους μια και καλη. Πες μας λοιπον εσυ και εμεις θα το αποδεχτουμε, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή όχι?

Με απολυτο σεβασμο

Γιαννης

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

1) "Γιατί οι selfo κάμερες δεν έχουν ουσία στα κινητά; πώς το συμπεραίνεις; γιατί συνεχίζουν οι εταιρείες να τις βάζουν;"

Διοτι οι selfoκαμερες βγαζουν snapshots σε αποσταση του 1 μετρου και δεν εχει καμια απολυτως ουσια να εχεις καμερες των 12-16-24mp+++. Εκτος κι αν εισαι απο αυτους που εντυπωσιαζονται με τα μεγαλα νουμερα αλλα οχι με την πραγματικότητα. Διοτι επισης εαν ειναι να κρινεις ενα κινητο απο την ποιοτητα της selfoκαμεράς του δεν εχει καμια ουσια να μιλαμε για φωτογραφια ή για επιδοσεις κινητων. Ας μιλησουμε για το ειναι trendy φετος στην μοδα! Οι εταιρειες τις βαζουν και μαλιστα με σουπερ wow αναλύσεις ακριβως διοτι υπαρχει πολυ ασχετος κοσμος εκει εξω που ασχολείται καλως ή κακώς να αυτοπροβαλεται με seflie και να αγοραζει κινητα με βαση τα mp της selfoκαμερας!

2) "Γιατί δεν έχει σημασία ένας επεξεργαστής στις φωτογραφίες; πχ ίδια επεξεργασία έχεις ένα Δigic 1 και την ίδια ένας Digic 5; έχουν το ίδιο shutter lag,το ίδιο pixel separation; το ίδιο dynamic range;"

Θυμήσου απλά τι σου έγραψα: ".... εκτος κι αν μιλας για επεξεργαστες με διαφορα δεκαετιας++ ..." Οποτε ναι ενας Digic1 (2001) με ενα Digic5 (2011) θα εχουν διαφορα αλλα εχουν διαφορα 10ετίας! O 4 με τον 5 πχ εχει απειροελαχιστη διαφορα και κυριως σε οτι εχει να κάνει με την ταχύτητα επεξεργασίας της εικόνας και όχι με την ίδια την ποιοτητα της εικονας οπως σου είπα και πριν. Το shutter lag οπως καταλαβαινεις δεν ειναι ποιοτητα αλλα ταχύτητα. Το dynamic range δεν αφορα τον επεξεργαστη αλλα τον αισθητηρα. Απλα τυχαινει νεας γενιας αισθητηρες να εχουν και νεας γενιας επεξεργαστες. Και εαν παμε και παρακατω, ο Digic 4 με τον Digic 5 εχουν και νεους αλγόρυθμους επισης οποτε ειναι συνδιασμος hardware & software. Εαν θελεις να δεις πραγματική διαφορα στην ποιοτητα των φωτο τοτε θα συγκρινεις τα RAW αρχεια της καμερας σε φωτογραφιες του ενος κλικ χωρις HDR κλπ. Μην γελιεσαι. Και στα raw αρχεια υπαρχουν οι σχετικοι αλγορυθμοι για αποτυπωση της πληροφοριας και ολα τα RAW δεν ειναι ιδιας ποιοτητας και πληροφοριας.

3) Γιατί κρίνεις έτσι απλά κάποιον που μιλάς αν ξέρει ή όχι για φωτογραφία; δηλαδή αν δεν ξέρω για κύριες κάμερες,pixel size, αλγορίθμων και τα σχετικά αλλά ξέρω για f , ISO , ev, dynamic range κλπ δεν ξέρω από φωτογραφία?

Κρινω απλα απο το μοναδικο πραγμα που ειπες: " Δεν μπορώ να φανταστώ κινητό με 1.2mp camera να πλησιάσει έστω και λίγο κινητό του 2018 με σοβαρό επεξεργαστή, f2 και dual Pixel.". Εσυ ανεφερες ως κριτηριο τα Mp της Sefie καμερας!! Οχι εγω. Με βαση αυτο ανεφερα οτι μαλλον γνωριζεις μονο απο selfie!! Τι αλλο να υποθεσει κανείς? Το αβιαστο συμπερασμα του καθενος που θα το διαβαζε ειναι. Εσυ αναφερθηκες σε αυτο. Γιατι παρεξηγησαι λοιπον? Μιλησες για κατι αλλο (ή και για κατι αλλο)?

Δεν σου αφαιρεσε κανενας το δικαιωμα της γνωμης αλλα ουτε και μπορει κανενας να μας αφαιρεσει το δικαιωμα της κρισης.

Με την ίδια λογικη ενω έγραψα:

"Με καθε σεβασμο

Υ.Γ. Εαν μου επιτρεπεις και απολυτως σοβαρα, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή οχι?"

Μου απαντάς:

"...μπορείς να μιλάς καλύτερα χωρίς !!! και Υ.Γ στους συνομιλητές σου."

Ποιος δεν μιλαει σωστα τωρα?

Και για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους μια και καλη. Πες μας λοιπον εσυ και εμεις θα το αποδεχτουμε, τελικα γνωριζεις απο φωτογραφια ή όχι?

Με απολυτο σεβασμο

Γιαννης

1) Δηλαδή θεωρείς το 1.2mp ότι είναι ΟΚ έστω και για σελφοκάμερα το 2018; Eγώ προσωπικά θα αγόραζα σελφοκάμερα με βάση το f και τα mm του φακού.

2) Το dynamic range αυξάνεται τεχνητά με την χρήση 2-3 φωτογραφιών που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες πια. έχει την δυνατότητα το Iphone SE να κάνει αυτή την αύξηση του dynamic range τραβώντας 2-3 φωτογραφίες μαζί; μάλλον όχι αφού δεν έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική δύναμη να κάνει όλα αυτά που χρειάζονται για να αποθηκευτεί η φωτογραφία στην μνήμη. ένα pixel 2 το κάνει σε ms και γιαυτό έχεις τελικό αποτέλεσμα καλύτερο.

3) μπορεί ο digic 4 με τον 5 να λες ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά παρόλα αυτά η canon ισχυρίζεται αλλιώς

"Canon claims the new DIGIC 5 processor is six times faster than the DIGIC 4 processor and efficiently manages the increase in scene information and simultaneously reduces the appearance of image noise by up to 75%.[10] According to Canon, DIGIC 5 analyses four times more image information to create each pixel, recording more detail and colour from a scene than ever before."

4) ανέφερα τον εμπρόσθιο φακό γιατί πρόχειρα αυτόν βρήκα εκείνην την στιγμή κάνοντας την παραδοχή ότι η φωτογραφική ποιότητα ενός κινητού συμβαδίζει και στις 2 μεριές. μπορούμε να θεωρήσουμε λάθος την παραδοχή μου χωρίς να ψαχνόμαστε για γνώσεις κτλ.

Πάμε τώρα στο σημαντικότερο. Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται. Για μένα κάποιος να μου μιλάει με "!!!" και να βάζει υστερογραφήματα για να τονίσει ΕΑΝ έχω γνώσεις ή όχι το κρίνω σαν ειρωνικό και αγενές ειδικά από την στιγμή που δεν έχω προκαλέσει μια κόντρα.

Για σένα μπορεί να είναι μια καθημερινή σου συνήθεια. Δεν μπορώ να στο απαγορεύσω να το κάνεις αλλά μπορώ να το κρίνω.

Για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου "αν ξέρω από φωτογραφία" θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς με τον όρο φωτογραφία καθώς και τι ρόλο θα παίξει στην συζήτηση μας.

Θοδωρής

Δημοσ.

Το οτι συνεχιζεται το poco vs iphone se και σε σημειο να την εχουμε βγαλει να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη..με ξεπερναει...

Το ενα ειναι 4 ιντσες iphone με specs εφαμιλλα του iphone 6. To εχει η μανα μου και το βλεπω καθημερινα..παει φετες..εχει καλο hardware..αλλα σε τοσο μικρη οθονη προσωπικα δεν μπορω να δουλεψω για το οτιδηποτε.

Το αλλο ειναι το poco που ολοι γνωριζουμε...τελειως διαφορετικη συσκευη , λειτουργικο , λογικη , φιλοσοφια...τι στο κερατο συγκρινετε τοσες μερες?Και αναλυετε και καμερες και αυτο το κανει το ανδροιδ και το αλλο το κανει το ios..παλι να μαλωσετε θελετε δηλ?Γιατι ενα θεμα δεν μπορει να μεινει..εντος θεματος?τοσο δυσκολο πια?

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, karaLRS είπε

1) Δηλαδή θεωρείς το 1.2mp ότι είναι ΟΚ έστω και για σελφοκάμερα το 2018; Eγώ προσωπικά θα αγόραζα σελφοκάμερα με βάση το f και τα mm του φακού. 

2) Το dynamic range αυξάνεται τεχνητά με την χρήση 2-3 φωτογραφιών που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες πια. έχει την δυνατότητα το Iphone SE να κάνει αυτή την αύξηση του dynamic range τραβώντας 2-3 φωτογραφίες μαζί; μάλλον όχι αφού δεν έχει την απαιτούμενη επεξεργαστική δύναμη να κάνει όλα αυτά που χρειάζονται για να αποθηκευτεί η φωτογραφία στην μνήμη. ένα pixel 2 το κάνει σε ms και γιαυτό έχεις τελικό αποτέλεσμα καλύτερο.

3) μπορεί ο digic 4 με τον 5 να λες ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά παρόλα αυτά η canon ισχυρίζεται αλλιώς

"Canon claims the new DIGIC 5 processor is six times faster than the DIGIC 4 processor and efficiently manages the increase in scene information and simultaneously reduces the appearance of image noise by up to 75%.[10] According to Canon, DIGIC 5 analyses four times more image information to create each pixel, recording more detail and colour from a scene than ever before."

4) ανέφερα τον εμπρόσθιο φακό γιατί πρόχειρα αυτόν βρήκα εκείνην την στιγμή κάνοντας την παραδοχή ότι η φωτογραφική ποιότητα ενός κινητού συμβαδίζει και στις 2 μεριές. μπορούμε να θεωρήσουμε λάθος την παραδοχή μου χωρίς να ψαχνόμαστε για γνώσεις κτλ.

Πάμε τώρα στο σημαντικότερο. Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται. Για μένα κάποιος να μου μιλάει με "!!!" και να βάζει υστερογραφήματα για να τονίσει ΕΑΝ έχω γνώσεις ή όχι το κρίνω σαν ειρωνικό και αγενές ειδικά από την στιγμή που δεν έχω προκαλέσει μια κόντρα.

Για σένα μπορεί να είναι μια καθημερινή σου συνήθεια. Δεν μπορώ να στο απαγορεύσω να το κάνεις αλλά μπορώ να το κρίνω.

Για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου "αν ξέρω από φωτογραφία" θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς με τον όρο φωτογραφία καθώς και τι ρόλο θα παίξει στην συζήτηση μας.

Θοδωρής

1) Απλα δεν με ενδιαφερει. Αλλα εαν θελεις απαντηση τοτε θα σου πω οτι ειναι μια χαρα για φωτογραφια απο 1 μετρο αποσταση max και χρηση snapshot σε media και φυσιολογικες διαστασεις εκτυπωσης.

2) Αυτο που λες λεγεται HDR και το κανει ακομη και το iPhone 5 (δεν θυμαμαι αλλα μαλλον ακομη και το 4). Δεν ειναι κατι περιεργο.

3) "...the new DIGIC 5 processor is six times faster than the DIGIC 4 processor...". Οπως ειπα.. FASTER... Και σου ειπα και οτι ο dedicated επεξεργαστης των φωτογραφικων συμπεριλαμβανει εννοειται και καινουργιους αλγορυθμους. Αλλα επιπλεον εδω μιλαμε για κινητα με ενα κεντρικο επεξεργαστη για ολα.

4) Δεκτον

Φωτογραφια ειναι εαν συνολο. Δεν μπορεις να το σπασεις σε στοιχεια γιατι δεν εχει νοημα. Ας το κλεισουμε εδω. Τελος η παρεξηγηση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Το οτι συνεχιζεται το poco vs iphone se και σε σημειο να την εχουμε βγαλει να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη..με ξεπερναει...

Το ενα ειναι 4 ιντσες iphone με specs εφαμιλλα του iphone 6. To εχει η μανα μου και το βλεπω καθημερινα..παει φετες..εχει καλο hardware..αλλα σε τοσο μικρη οθονη προσωπικα δεν μπορω να δουλεψω για το οτιδηποτε.

Το αλλο ειναι το poco που ολοι γνωριζουμε...τελειως διαφορετικη συσκευη , λειτουργικο , λογικη , φιλοσοφια...τι στο κερατο συγκρινετε τοσες μερες?Και αναλυετε και καμερες και αυτο το κανει το ανδροιδ και το αλλο το κανει το ios..παλι να μαλωσετε θελετε δηλ?Γιατι ενα θεμα δεν μπορει να μεινει..εντος θεματος?τοσο δυσκολο πια?

αν διαβάσεις αυτά που συζητώ με τον SeNNinha δεν έχει να κάνει τόσο Iphone vs Poco αλλά φωτογραφική ποιότητα vs επεξεργαστή vs Μp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...