Retromaniac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, amveria είπε Το 40% του χρόνου τον "δαπανώ" σε παχνίδια free to play. Για όλα τα άλλα, επί πληρωμής παιχνίδια, έχω μία αρχή να μην πληρώνω πάνω από 45 ~ 55 Ευρώ τον χρόνο για την αγορά 2 ή το πολύ 3 παιχνιδιών. Και πίστεψέ με, την τελευταία εικοσαετία ίσως και παραπάων δεν έχω ξεπεράσει τον συγκεκριμένο μέσο όρο με σημερινές αξίες. Οπότε εκτός από ρεύμα και το ίντερνετ δεν έχω άλλα κόστη να επιβαρύνουν το πορτοφόλι μου και οι τίτλοι μένουν στην κατοχή μου για όσο έχω τα δισκάκια ή όσο υπάρχουν υπηρεσίες όπως steam & uplay. Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντησή μου. Βάλε μέσα σε αυτό το κόστος για τον εξοπλισμό. Ήδη η συνδρομη μπορεί να σου έρχεται πιο φθηνά και από τα παιχνίδια που έπαιρνες. Δεν βάζω καν το κόστος του μηχανήματος μέσα. Βάλε και το ρεύμα που καίει ένα μηχάνημα σε full load, ενώ εσύ απλά θα κάνεις streaming. Σε αυτά βάλε ότι τα free to play ειναι συνήθως pay2win. Άμα τα βάλεις κάτω μπορεί να συμφέρει περισσότερο από το νομίζεις.
michael92 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, logistoulis είπε σιγά μη σου δώσουν και 144, 30 και πολύ θα είναι και πάλι όμως θες καλή σύνδεση και δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα επίσης συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί να μην θέλουν να πουλάνε hw, πώς θα είσαι πιο κερδοφόρος αν φορτώνεις το κόστος του hw σε εσένα και όχι στον πελάτη; ή θα είναι η συνδρομή στο διάολο ή απλά ελπίζουν ότι θα αυξήσουν τρελά τη βάση χρηστών τους; για το 2ο δεν το κόβω.. όπιος θέλει να παίξει παίζει ήδη, πόσοι θα παίξουν τελοσπάντων; ή θα αυξηθεί η βάση χρηστών και θα γεμίσουμε και άλλα fortnite? Και μόλις περιέγραψες γιατί το σύννεφο είναι για τα σκουπίδια. 1 1
yokki Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1080p 60fps streamάρεις χαλαρά με συνδέσεις που έχουν σε άλλες χώρες οι οποίες δεν κοροϊδεύουν τον κόσμο οι ISPs. η συγκεκριμένη όπως και άλλες υπηρεσίες δεν σχεδιάζονται, ούτε στοχεύουν στην ελληνική αγορά.
logistoulis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 15 λεπτά πριν, yokki είπε 1080p 60fps streamάρεις χαλαρά με συνδέσεις που έχουν σε άλλες χώρες οι οποίες δεν κοροϊδεύουν τον κόσμο οι ISPs. η συγκεκριμένη όπως και άλλες υπηρεσίες δεν σχεδιάζονται, ούτε στοχεύουν στην ελληνική αγορά. ρε παιδιά εντάξει με την καραμέλα με τις άλλες χώρες, σε πόσες χώρες και σε τι ποσοστό έχουν υπερταχύτητες;
yokki Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, logistoulis είπε ρε παιδιά εντάξει με την καραμέλα με τις άλλες χώρες, σε πόσες χώρες και σε τι ποσοστό έχουν υπερταχύτητες; δεν θες υπερταχύτητες. αλλά βοηθάει πολύ το μικρό ping πχ. και επίσης μπορείς να googlάρεις την μέση ταχύτητα internet ανα χώρα.
amveria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Βάλε μέσα σε αυτό το κόστος για τον εξοπλισμό. Ήδη η συνδρομη μπορεί να σου έρχεται πιο φθηνά και από τα παιχνίδια που έπαιρνες. Δεν βάζω καν το κόστος του μηχανήματος μέσα. Βάλε και το ρεύμα που καίει ένα μηχάνημα σε full load, ενώ εσύ απλά θα κάνεις streaming. Σε αυτά βάλε ότι τα free to play ειναι συνήθως pay2win. Άμα τα βάλεις κάτω μπορεί να συμφέρει περισσότερο από το νομίζεις. Καλησπέρα και πάλι, Σαν "εξοπλισμό" έχω ένα HP Compaq 8200 Elite SFF με i5 2400 12 GB Ram, NVidia 1050 & 2 SSD (Samsung 850 Pro 256 & OCZ Toshiba TR 150 250) Αν θεωρείς το παραπάνω μηχάνημα ακριβό και άξιο λόγου ώστε να μπει στην ισοζύγιο του τι κερδίζω σαν καταναλωτής και τι χάνω μαζί με την κατανάλωση σε πλήρες φορτίο, τότε συμφωνώ μαζί σου και τελειώνει εκεί η συζήτηση. Επίσης ανέφερα στην αρχική μου τοποθέτηση ότι δεν ξοδεύω πάνω από 45 βαριά 55 Ευρώ το χρόνο συνολικά για τον τομέα gaming. Τέλος ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν μπορεί να διεκδικήσει επ' άξια τον τίτλο ενός super duper ouaou gaming pc, αλλά πίστεψέ με σε όλες τις υπόλοιπες εργασίες του έχει ακόμη να δώσει. Και αν του χρόνου πρώτα ο Θεός καταφέρω να τον αλλάξω σε AMD Ryzen 3700 με την πιθανώς επικρατέστερη μητρική σε X570 CH VIII Hero και με Samsung B-Dies μνήμες θα το κάνω επειδή πλέον θα πρέπει και τα παιδιά μου να έχουν υπολογιστή τώρα που πηγαίνουν Δημοτικό και δεν μπορώ να τους αφήνω άλλο να δουλεύουν στο laptop της συζύγου. Η συγκεκριμένη επιλογή πάντως δεν θα γίνει για παίζω καλύτερα τα παιχνίδια, αλλά για να μπορώ για ακόμη μία 6ετία ίσως και παραπάνω να μπορώ να δουλεύω χωρίς την ανάγκη αναβάθμισης. Υ.Γ. Τα παραπάνω specs του μελλοντικού μηχανήματος είναι μόνον εικασίες βάση των μέχρι τώρα ονοματολογιών που έχουν δοθεί.
jmirko15 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, kaliakman είπε Άμα γίνει mainstream αυτό θα απεξαρτητοποιηθεί το gaming από τα windows και θα μπορείς να έχεις την ίδια εμπειρία σε mac / linux. Επίσης θα μπορείς να αγοράζεις ένα ultrabook και θα έχεις gaming laptop 🙂 Μαζί με αυτά θα ανεξαρτητοποιηθεί και το game από τον χρήστη. Μιας και δεν θα σου ανήκει τίποτα πλέον.
odiseas46 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Το cloud gaming θα δεί φώς μόνο όταν γίνει mainstream το 5g μέχρι τότε απλά είναι πεταμένα λεφτά.
TsoliasGR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Ας μην γελιόμαστε όλα θα εξαρτηθουν απο το μεγεθος της συνδρομής που θα πρεπει να πληρώνει κάποιος. Παράδειγμα 1 Ένα πιτσιρίκι που πάει σχολείο.Έχει πολύ χρόνο να κάτσει να λιώσει στο παιχνίδι.Θα παίξει ένα παιχνίδι,θα το τελειώσει γρήγορα,θα το βαρεθεί,θα πάει στο επόμενο γρήγορα. Παράδειγμα 2 Εγώ.Δουλεύω 10 ώρες την μέρα,θέλω να κοιμηθώ και 8 ώρες,να περάσω καμια ώρα με την γυναίκα,να κάνω βόλτα το σκύλο.Μου μένουν 4 ώρες απο τις οποίες πρέπει να δώ κανενα φίλο 1-2 ώρες,άλλη μισή ώρα περιπου να κάνω μόνος μου σέρβις στο μηχανάκι/αμάξι,κανα μισάωρο να κάνω ένα μπάνιο μόλις γυρνάω σπίτι.μένει μια ώρα να παίξω.Και στα ρεπό μου (1 ημέρα την εβδομάδα) προτιμώ να χαλάω χρόνο με φίλους παρά στην κονσόλα/pc. Oπότε έχω ένα ήδη ένα μήνα που προσπαθώ να τερματίσω το L.A. Noire στο PS4.To κόστος αγοράς του παιχνιδιού ηταν 15 ευρώ μεταχειρισμένο και μου μένει για πάντα.Αν είναι να πληρώνω 15 τον μήνα για το συννεφο της μικρομάλακης (και κάθε μικρομάλακης) όχι δεν με συμφέρει και δεν θα πάω εκεί.Τουλάχιστον όχι πριν τερματίσω τα 96 παιχνίδια που έχω στο ps4 συν όσα ακόμα αγοράσω στην πορεία.Άρα σε πολλά πολλά χρόνια.Και όχι δεν πληρώνω ετήσια συνδρομή στην σονυ.Σε μένα δεν χρειάζεται. Οπότε σκεπτόμενος κάποιος λογικά βλέπει οτι όσο ο καιρός περνάει ναι μεν μεγαλώνει η βάση των ανθρώπων που παίζουν αλλά οι παλαιοί χαλάνε όλο και λιγότερο χρόνο στα παιχνίδια.Και φυσικά ο καθένας σκέφτεται την τσέπη του οπότε για κάποιον που δεν έχει χρόνο η αγορά ενός παιχνιδιού είτε retail είτε digital είναι μονόδρομος απο την επ'ενοικίαση στο συννεφο της υπηρεσίας.Ίσως σε κάποια χρόνια πει κάποιος βγει το ps5 oπότε η εμπειρία σου θα μείνει πίσω με τόσους τίτλους στο 4 αλλά δεν με εμποδίζει τίποτα να πάω στο 5 εφόσον υπάρχουν retail προς πώληση.Και κρατάω και το 4 για να υπάρχει εαν θελήσω να παίξω κατι πιο παλιό αργότερα.Και θα το εχω.Δεν θα το ζητησω τότε να το κανω download και να μην το βρίσκω. Αυτά....
Retromaniac Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, TsoliasGR είπε Ας μην γελιόμαστε όλα θα εξαρτηθουν απο το μεγεθος της συνδρομής που θα πρεπει να πληρώνει κάποιος. Παράδειγμα 1 Ένα πιτσιρίκι που πάει σχολείο.Έχει πολύ χρόνο να κάτσει να λιώσει στο παιχνίδι.Θα παίξει ένα παιχνίδι,θα το τελειώσει γρήγορα,θα το βαρεθεί,θα πάει στο επόμενο γρήγορα. Παράδειγμα 2 Εγώ.Δουλεύω 10 ώρες την μέρα,θέλω να κοιμηθώ και 8 ώρες,να περάσω καμια ώρα με την γυναίκα,να κάνω βόλτα το σκύλο.Μου μένουν 4 ώρες απο τις οποίες πρέπει να δώ κανενα φίλο 1-2 ώρες,άλλη μισή ώρα περιπου να κάνω μόνος μου σέρβις στο μηχανάκι/αμάξι,κανα μισάωρο να κάνω ένα μπάνιο μόλις γυρνάω σπίτι.μένει μια ώρα να παίξω.Και στα ρεπό μου (1 ημέρα την εβδομάδα) προτιμώ να χαλάω χρόνο με φίλους παρά στην κονσόλα/pc. Oπότε έχω ένα ήδη ένα μήνα που προσπαθώ να τερματίσω το L.A. Noire στο PS4.To κόστος αγοράς του παιχνιδιού ηταν 15 ευρώ μεταχειρισμένο και μου μένει για πάντα.Αν είναι να πληρώνω 15 τον μήνα για το συννεφο της μικρομάλακης (και κάθε μικρομάλακης) όχι δεν με συμφέρει και δεν θα πάω εκεί.Τουλάχιστον όχι πριν τερματίσω τα 96 παιχνίδια που έχω στο ps4 συν όσα ακόμα αγοράσω στην πορεία.Άρα σε πολλά πολλά χρόνια.Και όχι δεν πληρώνω ετήσια συνδρομή στην σονυ.Σε μένα δεν χρειάζεται. Οπότε σκεπτόμενος κάποιος λογικά βλέπει οτι όσο ο καιρός περνάει ναι μεν μεγαλώνει η βάση των ανθρώπων που παίζουν αλλά οι παλαιοί χαλάνε όλο και λιγότερο χρόνο στα παιχνίδια.Και φυσικά ο καθένας σκέφτεται την τσέπη του οπότε για κάποιον που δεν έχει χρόνο η αγορά ενός παιχνιδιού είτε retail είτε digital είναι μονόδρομος απο την επ'ενοικίαση στο συννεφο της υπηρεσίας.Ίσως σε κάποια χρόνια πει κάποιος βγει το ps5 oπότε η εμπειρία σου θα μείνει πίσω με τόσους τίτλους στο 4 αλλά δεν με εμποδίζει τίποτα να πάω στο 5 εφόσον υπάρχουν retail προς πώληση.Και κρατάω και το 4 για να υπάρχει εαν θελήσω να παίξω κατι πιο παλιό αργότερα.Και θα το εχω.Δεν θα το ζητησω τότε να το κανω download και να μην το βρίσκω. Αυτά.... Εννοείτε ότι δεν είναι για σένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γράφει ο καθένας αν το συμφέρει προσωπικά η όχι; Νομιζω θα έπρεπε να επικεντρωθουμε στο αν έχει νόημα η υπηρεσία τουλάχιστον για κάποια ομάδα ανθρώπων. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του, μην παρεξηγηθω, απλα λεω τι πιστεύω ότι έχει σημασία.
deafman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 20 hours ago, Geo4ever said: Μισό λεπτό δλδ είσαι υπέρ των free to play τίτλων που χρησιμοποιούν τεχνικές ψυχολογικής φύσεως ώστε να δημιουργούν εξάρτηση και να σου περνούν τα λεφτά *100, και υπάρχει πρόβλημα με την παραπάνω streaming υπηρεσία. Οκ..... δε το πάω για debate αλλά, αγοράζεις forza horizon 4 απο το store για 60-70 ευρώ (basic) και μόλις μπεις βλέπεις ότι υπάρχουν ένα σορό car packs που πρέπει να αγοράσεις ή να είχες πάρει εξ αρχής την φουλ έκδοση 90 ευρώ. Στον αντίποδα, world of tanks παίζω 5-6 χρόνια με 0 ευρώ και δε με νοιάζει να πάρω τα έξτρα τους. και στις δύο περιπτώσεις έχεις έξτρα να πάρεις που μπορεί να σε καίει αλλά στο free to play μπορείς να το κάνεις όντως free ή να στάξεις και κανένα ψιλό για το καλό και πάλι έχεις πολύ περιθώριο. Αυτοί που τα σκάνε στα Free είναι οι ίδιοι που και στα επί πληρωμή θα αγοράσουν τα έξτρα packs so δε λέει πολλά.
TsoliasGR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Εννοείτε ότι δεν είναι για σένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γράφει ο καθένας αν το συμφέρει προσωπικά η όχι; Νομιζω θα έπρεπε να επικεντρωθουμε στο αν έχει νόημα η υπηρεσία τουλάχιστον για κάποια ομάδα ανθρώπων. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του, μην παρεξηγηθω, απλα λεω τι πιστεύω ότι έχει σημασία. Φέρνω παράδειγμα και εμένα διότι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχει όλο και λιγότερο χρόνο να χαλάσει για να παίξει.Και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Retromaniac Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε Φέρνω παράδειγμα και εμένα διότι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχει όλο και λιγότερο χρόνο να χαλάσει για να παίξει.Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σημείο των καιρών, πιστεύω, αλλά διαχρονικό. Όσο μεγαλώνουμε τόσο και λιγότερο χρόνο αλλά και λιγότερο ενδιαφέρον έχουμε για βιντεοπαιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούνται λιγότερο οι άνθρωποι γιατί πάντα θα υπάρχουν οι ηλικιακές ομάδες που παίζουν με τις ώρες. Μάλιστα από τι παρατηρώ στην νεολαία και περισσότερα άτομα παίζουν και περισσότερες ώρες ημερησίως από τι οι παλιότεροι. 1
Geo4ever Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, deafman είπε δε το πάω για debate αλλά, αγοράζεις forza horizon 4 απο το store για 60-70 ευρώ (basic) και μόλις μπεις βλέπεις ότι υπάρχουν ένα σορό car packs που πρέπει να αγοράσεις ή να είχες πάρει εξ αρχής την φουλ έκδοση 90 ευρώ. Στον αντίποδα, world of tanks παίζω 5-6 χρόνια με 0 ευρώ και δε με νοιάζει να πάρω τα έξτρα τους. και στις δύο περιπτώσεις έχεις έξτρα να πάρεις που μπορεί να σε καίει αλλά στο free to play μπορείς να το κάνεις όντως free ή να στάξεις και κανένα ψιλό για το καλό και πάλι έχεις πολύ περιθώριο. Αυτοί που τα σκάνε στα Free είναι οι ίδιοι που και στα επί πληρωμή θα αγοράσουν τα έξτρα packs so δε λέει πολλά. Εγώ επιμένω, είσαι οκ με τη λογική των free to play που είτε βασίζονται στη λογική pay to win βλ. όποιος πληρώνει στο wotanks έχει πλεονέκτημα είτε στη λογική infair game βλ. Candy crash, βέβαια μπορείς να τα παρακάμψεις όλα αυτά χωρίς να χαλάς τα λεφτά σου αλλα τρομερό χρόνο. Δε στα λέω έξω από το χορό, έπαιζα darkness reborn και γνωρίζω πολύ καλά το ζητανε τα free to play παιχνίδια Από εκεί και έπειτα ναι η γαγκρενα έχει εξαπλωθεί και στο AAA gaming βλ. Nba 2k, swadow of war, star wars battefront κ.α. Και από όλα τα παραπάνω περισσότερο δε ενοχλεί το συνδρομητικό μοντέλο παιχνιδιού στυλ netflix, streaming παντού με ένα account γιατί είναι ακριβό (λες και κανένας δεν κάνει share το αcount) και τα car packs στο. Forza horison 4. Νομίζω υπάρχει διαφορά παρεχόμενης ποιότητας των πρώτων περιπτώσεων με των τελευταίων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα