Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερετε εαν για αγορα σπιτιου ζητητε απο ποια πηγη προηλθαν τα χρηματα , ακομα κι αν ειναι το ποσο αυτο απο αποταμιευτικο λογαριασμο?

Θα ημουν ευγνωμων σε τυχον απαντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προυποθεση ειναι να μπορεις να δηλωσεις και να αποδειξεις την νομιμη προελευση τους και οχι το αν εχουν φορολογηθει...

Αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορεις να αγορασεις σπιτι αν εχεις ενα Χ ποσο που δεν μπορεις να το δικαιολογησεις. Αν μιλαμε για πρωτη κατοικια και αν τα νουμερα δεν ειναι εξωφρενικα ωστε να κινησουν αλλου ειδους υποψιες, μπορεις να παρεις σπιτι, απλα το ποσο που δεν μπορεις να δικαιολογησεις αλλιως θα φορολογηθει ως τεκμαρτο εισοδημα.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Η προυποθεση ειναι να μπορεις να δηλωσεις και να αποδειξεις την νομιμη προελευση τους και οχι το αν εχουν φορολογηθει...

Οταν ενα ποσο ειναι-απο συνταξεις-στην τραπεζα κ συν τω χρονω εχει αθροιστει, ποιος ειναι ο τροπος που μπορει να αποδειξει καποιος την νομιμη προελευση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Syre-ki-ela4 said:

Οταν ενα ποσο ειναι-απο συνταξεις-στην τραπεζα κ συν τω χρονω εχει αθροιστει, ποιος ειναι ο τροπος που μπορει να αποδειξει καποιος την νομιμη προελευση?

Τα εκκαθαριστικα των φορολογικων δηλωσεων οπου φαινονται οι συνταξεις και οι τοκοι των καταθεσεων.

Υπ'οψιν. Αν δεν εισαι εσυ ο συνταξιουχος και σου δωσει ο γονεας αυτα τα λεφτα, θα πρεπει στη φορολογικη σου δηλωση κι εσυ και ο γονεας να τα δηλωσετε ως γονικη παροχη, ωστε ΕΣΥ να μπορεις να τα δικαιολογησεις για αγορα ακινητου στο ονομα σου και να γλυτωσεις τα τεκμηρια.

Θα πληρωσετε βεβαια ενα διολου ευκαταφρονητο τιμημα που προβλεπεται για τις γονικες παροχες. Οποτε ψαξτο καλυτερα με κανενα ειδικο.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Νομίζω το ίδιο λέμε, η μοναδική προϋπόθεση ώστε να είναι νόμιμα τα χρήματα που κατέχει κάποιος είναι να έχουν φορολογηθεί.

Αν δεν έχουν φορολογηθεί τότε θα πληρώσει φόρο για αυτά, για αυτό γίνονται όλα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Joshua21 said:

Νομίζω το ίδιο λέμε, η μοναδική προϋπόθεση ώστε να είναι νόμιμα τα χρήματα που κατέχει κάποιος είναι να έχουν φορολογηθεί.

Αν δεν έχουν φορολογηθεί τότε θα πληρώσει φόρο για αυτά, για αυτό γίνονται όλα.

Οχι, δεν λεμε το ιδιο. Μια χαρα μπορεις να χρησιμοποιησεις χρηματα που δεν φορολογηθηκαν χωρις να φορολογηθουν ουτε κατα την αποκτηση περιουσιακου στοιχειου, ειναι αυτο που λεω εγω. Αρκει να δηλωθηκαν και να δικαιολογειται η προελευση τους. Ο φορολογικος συντελεστης ουδεμια σχεση με το αν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις το ποσο για αποκτηση περιουσιακων στοιχειων.

Πχ αν σε μια χρονια το εισοδημα σου ηταν κατω απο το αφορολογητο, πες 5.000 ευρω απο επιδοματα, αλλα πανω απο τα τεκμηρια εκεινης της χρονιας, πχ 3.000 ευρω, τη διαφορα των 2.000 ευρω που προκυπτει, παρ'οτι δεν εχει φορολογηθει ουτε μισο ευρω, μπορεις να την επικαλεστεις για αποκτηση περιουσιακου στοιχειου κανονικα και με το νομο, χωρις να φορολογηθει αυτο το ποσο ουτε δεκαρα τσακιστη.

Αντιστοιχα, υπαρχουν διαφορες κατηγοριες που δεν φορολογουνται αλλα απλως δηλωνονται, π.χ. εισοδηματα που απεκτησες στην αλλοδαπη ως κατοικος εξωτερικου, μπορουν μια χαρα να χρησιμοποιηθουν για αποκτηση ακινητου μολις επαναπατριστεις μονιμα, χωρις να φορολογηθουν απο τις ελληνικες αρχες. Αρκει φυσικα να υπαρχουν τα αποδεικτικα νομιμης προελευσης τους απο το εξωτερικο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, YourTrueLegend είπε

Οχι. Μια χαρα μπορεις να χρησιμοποιησεις χρηματα που δεν φορολογηθηκαν. Αρκει να δηλωθηκαν.

Πχ αν σε μια χρονια το εισοδημα σου ηταν κατω απο το αφορολογητο, αλλα πανω απο τα τεκμηρια εκεινης της χρονιας, τη διαφορα που προκυπτει, παρ'οτι δεν εχει φορολογηθει ουτε μισο ευρω, μπορεις να την επικαλεστεις κανονικα και με το νομο. Και χωρις να φορολογηθεις.

Αντιστοιχα, υπαρχουν διαφορες κατηγοριες που δεν φορολογουνται αλλα απλως δηλωνονται και δικαιολογουνται ως νομιμα.

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι ως φορολογημένα μόνο τα χρήματα για τα οποία έχει πληρωθεί φόρος, ενώ εγώ αντιλαμβάνομαι σαν φορολογημένα όλα όσα έχουν συμπεριληφθεί στη φορολογική δήλωση (άρα έχεις φορολογηθεί για αυτά), άσχετα αν έχει προκύψει φόρος ή όχι.

Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε, αυτό στο παράδειγμα σου ισχύει όπως ακριβώς το γράφεις και επισήμως λέγεται "ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών".

Δημοσ.

Ο Joshua το ίδιο θέλει να πει. Υπάρχουν περιπτώσεις που δηλώνεις εισόδημα αλλά δε φορολογείται, ή αν το δούμε αλλιώς έχουν συντελεστή φορολόγησης μηδέν, αλλά επειδή δεν είναι το συνηθισμένο υπονοεί ότι έχουν δηλωθεί τα χρήματα. Μπορείς να δηλώσεις ότι έχεις χρήματα αποταμιευμένα από προηγούμενες χρονιές κλπ. Το πρόβλημα νομίζω θα σκάσει αν εμφανιστείς με ένα σπίτι και δηλώνεις μηδενικά εισοδήματα ή έχεις κινήσεις στην τράπεζα και δηλώνεις μηδενικά εισοδήματα, ή σε δει ο έφορος σε πάρτι με μοντέλα στη Μύκονο και δηλώσεις 5000 το χρόνο κλπ κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Joshua21 said:

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι ως φορολογημένα μόνο τα χρήματα για τα οποία έχει πληρωθεί φόρος, ενώ εγώ αντιλαμβάνομαι σαν φορολογημένα όλα όσα έχουν συμπεριληφθεί στη φορολογική δήλωση (άρα έχεις φορολογηθεί για αυτά), άσχετα αν έχει προκύψει φόρος ή όχι.

Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε, αυτό στο παράδειγμα σου ισχύει όπως ακριβώς το γράφεις και επισήμως λέγεται "ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών".

Για την ακριβεια αυτο δεν ειναι διαφορα μας, αλλα διαφορα σου. Φορολογημενα λεγονται τα χρηματα για τα οποια εχει αποδοθει φορος.

Δηλωμενα λεγονται τα χρηματα που συμπεριληφθηκαν σε μια φορολογικη δηλωση. Τα οποια, δεν φορολογουνται απαραιτητως, αρα δεν συνεπαγεται οτι ειναι φορολογημενα οπως τα λες.

2 minutes ago, Ather said:

Ο Joshua το ίδιο θέλει να πει. Υπάρχουν περιπτώσεις που δηλώνεις εισόδημα αλλά δε φορολογείται, ή αν το δούμε αλλιώς έχουν συντελεστή φορολόγησης μηδέν, αλλά επειδή δεν είναι το συνηθισμένο υπονοεί ότι έχουν δηλωθεί τα χρήματα. Μπορείς να δηλώσεις ότι έχεις χρήματα αποταμιευμένα από προηγούμενες χρονιές κλπ. Το πρόβλημα νομίζω θα σκάσει αν εμφανιστείς με ένα σπίτι και δηλώνεις μηδενικά εισοδήματα ή έχεις κινήσεις στην τράπεζα και δηλώνεις μηδενικά εισοδήματα, ή σε δει ο έφορος σε πάρτι με μοντέλα στη Μύκονο και δηλώσεις 5000 το χρόνο κλπ κλπ. 

Δεν διαφωνω οτι μπορει να εννοει το ιδιο, ωστοσο στο πρωτο του ποστ δεν ειναι καθολου προφανες αυτο, γιαυτο εδωσα την διευκρινηση στο ποστ που ακολουθησε. Οχι για τον joshua, αλλα για τον τοπικ σταρτερ που οταν διαβαζει φορολογημενα λογικο ειναι να καθεται να ψαχνει σε τι εχει πληρωσει φορο και σε τι οχι...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε

Για την ακριβεια αυτο δεν ειναι διαφορα μας, αλλα διαφορα σου.

Εγώ πάλι ξέρω πως για να υπάρξει διαφορά απόψεων πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 διαφορετικές απόψεις.

0/10

Δημοσ.
Just now, Joshua21 said:

Εγώ πάλι ξέρω πως για να υπάρξει διαφορά απόψεων πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 διαφορετικές απόψεις.

0/10

Μα δεν υπαρχει διαφορα αποψεων βαση οσων ισχυριζεσαι κι εγω δεν εχω κανενα λογο να μη σε πιστευω.

Αυτο που λεω ειναι οτι χρησιμοποιεις ορολογιες χωρις να ξερεις τι σημαινουν και φυσικα οδηγεις τον κοσμακη σε λαθος συμπερασματα.

Το 0/10 αφορα προφανως το ποσο ευστοχη ηταν η αρχικη σου τοποθετηση στο παρον τοπικ. Τοσο ευστοχη που μετα τη δικη μου διευκρινηση, αναγκαστηκες κι εσυ να δωσεις διευκρινησεις οτι εννοουσες οσα εγραψα εγω (χωρις φυσικα να τα γραψεις).

• Super Moderators
Δημοσ.

Άλλο δηλωμένο, άλλο φορολογημένο. Συνήθως οι έννοιες ταυτίζονται (ειδικά με τον περιορισμό του αφορολόγητου) αλλά δεν είναι απαραίτητα το ίδιο (λ.χ. ορισμένα προνιακά επιδόματα).

Κατά τα λοιπα, θα ζητηθεί η δικαιολόγηση της προέλευσης του ποσού. Επομένως πρέπει να εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει και "πόθεν έσχες": από πού το έχεις, από πού το απέκτησες.

Παρενθετικά, η διατύπωση του νόμου είναι πως το ποσό πρέπει να έχει φορολογηθεί ή νόμιμα να έχει απαλλαγεί από το φόρο.

• Like 2
Δημοσ.

Μια ερωτηση να κάνω και εγώ, 

Αντε και εμφανιζεις λεφτα τα οποια πρεπει να δηλώσεις απο που τα απέκτησες τι γινετε? σε ρωτάνε απο που τα βρήκες και αναλογα τι θα τους πέις σου βάζουν το ανάλογο πρόστιμο? 

Το ιδιο ισχύει και για επειχηρήσεις? Αν πχ κάποιος θέλει να ανοιξει μια επειχήρηση και τα χρήματα που εχει στην ακρη δεν μπορει να τα δικαιολογίσει με παλιές φορολογικές εκει ισχύει κάτι άλλο?

Ρωταω γιατί για να ανοιξεις επειχήρηση κόβεις τιμολογια τα οποια περιέχουν φπα τον οποιο πληρώνεις και στην ουσια τα φορολογείς.

Αν πέταξα πατάτα δεν ξέρω απλά ρωτάω δεν εχω ιδέα απάυτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...