Vasivouzoukos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Όπως λέει και ο τίτλος σκέφτομαι να βάλω σε κάθε πρίζα αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html εκτός από υπολογιστή και ψυγείο που θα έχουν ups/σταθεροποιητή τάσης. Το ξέρω ότι προστατεύουν μόνο από υπέρταση αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερα από το τίποτα; Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας το πει, ευχαριστώ.
Silverage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Όπως λέει και ο τίτλος σκέφτομαι να βάλω σε κάθε πρίζα αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html εκτός από υπολογιστή και ψυγείο που θα έχουν ups/σταθεροποιητή τάσης. Το ξέρω ότι προστατεύουν μόνο από υπέρταση αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερα από το τίποτα; Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας το πει, ευχαριστώ. Μπορείς να βάλεις και έναν επιτηρητή τάσης κατευθείαν στον πίνακα. Απ'ότι ξέρω γι'αυτή τη δουλειά είναι. 2 1
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 On 12/10/2018 at 11:32, Vasivouzoukos said: Όπως λέει και ο τίτλος σκέφτομαι να βάλω σε κάθε πρίζα αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html εκτός από υπολογιστή και ψυγείο που θα έχουν ups/σταθεροποιητή τάσης. Το ξέρω ότι προστατεύουν μόνο από υπέρταση αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερα από το τίποτα; Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας το πει, ευχαριστώ. εννοειται οτι ειναι καλυτερο απο το τιποτα αλλα καλο ειναι να δεις γενικοτερα τι λυσεις παιζουν και στον ηλεκτρολογικο πινακα.πχ παιζει και η λυση επιτηρητη τασης στον πινακα αν δεν θες να βαλεις τοσα πολυπριζα ασφαλειας ή καποιο αντικεραυνικο στον πινακα κτλ. 1
Stamer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Εμπειρικά (από πολλούς γνωστούς) δεν κάνουν τίποτα αυτά, τσάμπα λεφτά (μέχρι και στα καταστήματα όταν ρωτούσα παλιά, το παραδεχόντουσαν και οι ίδιοι). Το καλύτερο είναι αυτό που λένε τα παιδιά για επιτηρητή τάσης. 1 1 1
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 17 minutes ago, Stamer said: Εμπειρικά (από πολλούς γνωστούς) δεν κάνουν τίποτα αυτά, τσάμπα λεφτά (μέχρι και στα καταστήματα όταν ρωτούσα παλιά, το παραδεχόντουσαν και οι ίδιοι). Το καλύτερο είναι αυτό που λένε τα παιδιά για επιτηρητή τάσης. το πολυπριζο ασφαλειας ειναι για ενα δυο συγκεκριμενα πραγματα που τα κανει.δεν ειναι ups που νομιζουν μερικοι 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Ο επιτηρητης τασης είναι ο μονος που προστατευει και από καμμενο ουδετερο που ανεβαζει στα 400+ τα Volt και οποιον παρει ο χαρος .Για αυτό με εντολη ΡΑΕ η αποζημειωση από καμενο ουδετερο είναι max 300 ευρω για μονοφασικο και 400 ευρω για 3φασικο. 1 1
Pokemon640 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Έχω βάλει επιτηρητή τάσης και είμαι ήσυχος 5 χρόνια τώρα. Επιπλέον έχω και online UPS, απλά αν δεν έχεις πολύ ευαίσθητες συσκευές (ιατρικά μηχανήματα, λαμπάτους ενισχυτές, server) δεν έχει νόημα. Αν θες βάζεις αντικεραυνικό στον πίνακα αλλά αυτό θα το κρίνει ο ηλεκτρολόγος αν χρειάζεται εκεί που μένεις. Υπάρχουν και πολύμετρα για πίνακα που μετράνε KWh, A, Volts για να ελέγχεις κατανάλωση. Στη περίπτωση που θες να βλέπεις τι γίνεται. 1 1
nvel Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ο επιτηρητης τασης είναι ο μονος που προστατευει και από καμμενο ουδετερο που ανεβαζει στα 400+ τα Volt και οποιον παρει ο χαρος .Για αυτό με εντολη ΡΑΕ η αποζημειωση από καμενο ουδετερο είναι max 300 ευρω για μονοφασικο και 400 ευρω για 3φασικο. δεν προστατεύουν όλοι οι επιτηρητές τάσης από απώλεια ουδετέρου
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, nvel είπε δεν προστατεύουν όλοι οι επιτηρητές τάσης από απώλεια ουδετέρου Ετσι μου εχουν πει συνάδελφοι τεχνικοι .Προφανως και εδώ ισχυει οτι πληρωσεις παιρνεις .
opera Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Μπορείτε να προτείνετε μερικούς οικονομικούς γιατί οι τιμές παίζουν; https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=επιτηρητης+τασης
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, opera είπε Μπορείτε να προτείνετε μερικούς οικονομικούς γιατί οι τιμές παίζουν; https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=επιτηρητης+τασης Οτι πληρωνεις παιρνεις...Πες τις αναγκες σου αν ξερει καποιος απο εδω να απαντησει .
opera Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οτι πληρωνεις παιρνεις...Πες τις αναγκες σου αν ξερει καποιος απο εδω να απαντησει . Ηλεκτρολόγος θα κάνει τη τοποθέτηση οπότε καλύτερα να ρωτήσω τον ειδικό. 1
Fubar.gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Οι επιτηρητές είναι μία πολύ γενική κατηγορία με εκατοντάδες διαφορετικά προιόντα για εκατοντάδες διαφορετικές εφαρμογές. Δέν υπάρχει ένας επιτηρητής ο οποίος να προστατεύει απο όλες τις πιθανές καταστάσεις. Υπάρχουν επιτηρητές υπέρτασης, υπότασης, ασυμμετρίας, διαδοχής φάσεων, διακοπής ουδετέρου, σφάλματος γείωσης, μόνωσης κτλ. Και μετά υπάρχουν με καθυστέρηση ή όχι, με ρυθμιζόμενα ή φιξ επίπεδα ή όχι κτλ. Πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή του κατάλληλου επιτηρητή (ή συνδιασμού επιτηρητών) ανάλογα με την εγκατάσταση και τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Στις οικιακές εγκαταστάσεις συνήθως βάζουν επιτηρητές υπέρτασης/υπότασης οι οποίοι κάνουν πιό πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Γνώμη μου είναι οτι ένα αντικεραυνικό (το οποίο δέν αντικαθιστά ο επιτηρητής) είναι πολύ πιό χρήσιμο. 3 2
opera Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Θυμάμαι από παλαιότερη συζήτηση ότι χρειάζεται συνδυασμός 3 διαφορετικών "ρελέ" για πλήρη κάλυψη όλων των ενδεχόμενων. Αν κάποιος γνωρίζει ας τα γράψει.
villasg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2018 Στις 12/10/2018 στις 11:32 ΠΜ, Vasivouzoukos είπε αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html Πολυ καλη επιλογη για μεμονομενη προστασια , το εχω στον λεβητα φυσικου αεριου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα