Kostasspil Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, theoritikos said: Κάποτε μου έλεγαν πως πρέπει να μιλήσεις με την εταιρία που διανέμει τα φυλλάδια, αν σου τα έχουν κάνει τσουρέκια με τους τόνους φυλλάδια που πετάνε. Τρέχα γύρευε τώρα να δεις ποια εταιρία είναι... Δεν ειναι δυσκολο αυτο, καποιες βαζουν τη φιρμα τους στο φυλλαδιο για διαφημιση, αλλα μπορεις να απευθυνθεις και στην επιχειρηση που διαφημιζεται στο φυλλαδιο, αυτοι θα σου πουν. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από Kostasspil
panossar95 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Κάποτε που είχα μοιράσει πάντως, η εταιρεία που ήμουν μας είχε πει όχι κάτω σε πολυκατοικία, ούτε πεταμενα. Μόνο σε κουτάκια. Ήταν αυστηροι με αυτό. Οπότε φαντάζομαι ότι υπάρχει και σχετικός νόμος. Επίσης μας είχαν μπει ότι δε μπαίνουμε ποτέ μέσα στη πολυκατοικία. Πάντα απέξω και σε κουτάκια. Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι. Και εταιρίες και άτομα που τα μοιράζουν. Κάποιοι θα ρίξουν όπου βρουν.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Το προστιμο παντως το δεχθηκαμε εμεις ως διαφημιζομενη εταιρεια, οχι η εταιρεια που μοιραζε τα φυλλαδια. Και λογικο, αφου υποτιθεται πως εσυ τους βαζεις να τα μοιραζουν.
panossar95 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, stormrain είπε Το προστιμο παντως το δεχθηκαμε εμεις ως διαφημιζομενη εταιρεια, οχι η εταιρεια που μοιραζε τα φυλλαδια. Και λογικο, αφου υποτιθεται πως εσυ τους βαζεις να τα μοιραζουν. Χμμμ όχι λογικό για εμένα. Εκτός και αν δεν υπήρχαν οδηγίες. Δηλαδή, αν εσείς τους είχατε πει σε κουτιά και αυτοί τα πέταγαν, γιατί να φταίει η διαφημιστική και όχι αυτοί που τα μοιράζουν?
chill Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, whoose είπε επειδή έχω μοιράσει φυλλάδια παλιότερα, το ξέρω ότι είναι εκνευριστικό και να σας ενοχλεί, αλλά σκεφθείτε μόνο ότι δουλεύει για 15 ευρώ όλη την ημέρα με ακατάπαυστο περπάτημα. + ότι πρέπει να τα κουβαλάει μέχρι να του φύγουν μερικά στο μοίρασμα. Οπότε, λίγο ανθρωπιά δεν θα έβλαπτε κανέναν. Δεκτό. Ωστόσο θα έπρεπε να υπάρχει και η ίδια ευαισθησία για τους οδοκαθαριστες που πέρα από τα μυριαδες σκουπίδια που έχουν να μαζεύουν από το δρόμο - επειδή σαν λαός πετάμε τα πάντα στο δρόμο - έχουν να καθαρίζουν και τα διαφημιστικά μιας και για την πλειοψηφία είναι αδιάφορα και ρίχνονται αμέσως στο δρόμο. Τι θα πρέπει να γίνει λοιπόν για να εξισορροπηθει αυτή η κατάσταση; Μητρώο εταιριών που θέλουν να διαφημίστουν και καταβολή τέλους ρύπανσης. Και όποιος δεν ακολουθεί την διαδικασία πρόστιμο βαρβάτο και σε περίπτωση επανάληψης λουκέτο μερικών ημερών. Είναι τραγική η κατάσταση στην πόλη μου κ συνάμα επικίνδυνη - βουλωμένα φρεατια πχ. Σιγα μην χάσουμε την "ενημέρωση" για τις τιμές του χιλιοστού σουβλατζίδικου, καφετέριας, γύφτοmarket (lidl) κλπ. Προσωπικά ας πούμε εξαιτίας της αντίθεσης του με τη διαφήμιση εγώ προτιμώ Σκλαβενιτη. 13 ώρες πριν, whoose είπε 13 ώρες πριν, whoose είπε Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από chill 1
Diskimpex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Σε πολλα κτηρια υπαρχει και ταπελα απαγορευονται τα φυλλαδια με βαση καποιο νομο
haris_216 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Σέβομαι τον κάθε εργαζόμενο (η γυναίκα μου έχει μοιράσει φυλλάδια στο παρελθόν και ξέρω τι δουλειά είναι) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σεβαστώ και τις όποιες παραβατικές συμπεριφορές εταιριών ή και εργαζομένων με δικαιολογία του πόσο δύσκολη δουλειά είναι. Γιατί τότε: Πρέπει να φτυαρίζω στοίβες χαρτομάνι από την είσοδο καθημερινά. Χαρτομάνι που ειδικά μετά από καμία βροχή γίνεται χαρτοπολτός με ότι σημαίνει αυτό για τους γνώστες. Πρέπει να κάνω καθημερινά συνδέσεις ηλεκτρικού, κινητής, ίντερνετ ή αν τελικά δεν τις κάνω τουλάχιστον να φάω ώρα στο τηλέφωνο αφού οι περισσότεροι (κάτω από την πίεση της εταιρία προφανώς) they won't accept "no" for an answer. Πρέπει να πλένω 3-4 φορές την ημέρα, ανάλογα με τις μετακινήσεις μου, το παρμπριζ αφού και αυτοί στα φανάρια τα προς το ζειν προσπαθούν να βγάλουν και αν και δεν είναι γραμμένοι στο ΙΚΑ σίγουρα έχουν "αφεντικά" πάνω από το κεφάλι τους. Πέρα όμως από το γενικότερα θέμα με τα φυλλάδια υπάρχει και θέμα ασφάλειας όταν είναι πεταμένα κάτω αφού ειδικά αυτές οι γυαλιστερές εκτυπώσεις/χαρτιά κάνουν πολύ ωραίες γλίστρες το ένα πάνω στο άλλο ή πάνω σε ορισμένα πλακάκια
antbyron Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Diskimpex είπε Σε πολλα κτηρια υπαρχει και ταπελα απαγορευονται τα φυλλαδια με βαση καποιο νομο Σε πολλά κτήρια υπάρχει "απαγορεύεται η είσοδος στους διαφημιστές και τους πλασιέ", όχι απαγορεύονται τα φυλλάδια.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Παλιά που τα ψάχνατε για να διαβάσετε στην τουαλέτα ήταν καλά, τώρα πήρατε όλοι smartphone και δεν τα χρειάζεστε. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!
Kostasspil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 10 minutes ago, antbyron said: Σε πολλά κτήρια υπάρχει "απαγορεύεται η είσοδος στους διαφημιστές και τους πλασιέ", όχι απαγορεύονται τα φυλλάδια. Σωστα, σε γραμματοκιβωτια υπαρχει η απαγορευση
Bigi444444 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Στις 15/10/2018 στις 7:28 ΜΜ, whoose είπε επειδή έχω μοιράσει φυλλάδια παλιότερα, το ξέρω ότι είναι εκνευριστικό και να σας ενοχλεί, αλλά σκεφθείτε μόνο ότι δουλεύει για 15 ευρώ όλη την ημέρα με ακατάπαυστο περπάτημα. + ότι πρέπει να τα κουβαλάει μέχρι να του φύγουν μερικά στο μοίρασμα. Οπότε, λίγο ανθρωπιά δεν θα έβλαπτε κανέναν. Αντιληπτό, αλλά το βλέπεις μονοδιάστατα και εξεταζόμενο από τη σκοπιά ενός και μόνο "διακινητή". Τον έρημο τον ιδιοκτήτη/ενοικιαστή, που θα γυρίσει και ο ίδιος στο σπίτι του από τη δουλειά με τα 15€ κι αυτός την ημέρα, τα οποία μπορεί και να μην τα πληρωθεί κι αυτός τελικά, και θα του έχουν περάσει το σπίτι όχι ένας, αλλά 3-5-10 διακινητές, ποιός θα τον σκεφτεί; Ανθρωπιά γι' αυτόν τίποτα; Ή σώνει και ντε αυτός ανήκει στους προύχοντες, οπότε δεν μας ενδιαφέρει; Θα πρέπει ο άλλος να απασχολείται για να μαζέψει το σκουπιδαριό του καθενός ή απλά να γίνει χωματερή για να βγάλει ο ένας 15€, ο άλλος 50€ το κιλό χαρτιού και ο παράλλος όσα βγάλει από τους νέους πελάτες; Στις 15/10/2018 στις 8:04 ΜΜ, Kostasspil είπε Ενταξει ρε παιδια, το ξερω οτι ειναι ενοχλητικο, αλλα φυλλαδια σας αφηνει, οχι χειροβομβιδες, ημαρτον δλδ. Πεταξτε τα.. Ο αλλος λεει θα του τα δινε να τα φαει και θα τον πλακωνε κι απο πανω και δεν εχει καν ενδειξη "απαγορευονται τα φυλλαδια". Ε θα μυρισει τα νυχια του την επομενη φορα, να ξερει ποιος θελει και ποιος οχι.. Τι διαβαζουμε... Φιλε αυτο παιζει οντως? Συνεργαζομαι με μια διαφημιστικη λογω επαγγελματος και μου ειπε 2 η 3 περιπτωσεις που εφαγε καταγγελια και προστιμο για τις εντυποδιανομες. Εγω υπεθεσα οτι απλα βαλανε φυλλαδια σε γραμματοκιβωτιο που ειχε χαρτι απαγορευτικο, αλλα αυτο που λες εχει πιο πολυ βαση. Σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω: στον επαγγελματικό μου χώρο, ειδικά κάθε Σάββατο πρωί, έχω βαρεθεί να μαζεύω κιλά από χαρτί και τα πιο πολλά από τα lidl. Μιλάμε για τουλάχιστον 4-5 διαφημιστικά από τους γερμαναράδες και είναι και λες και παίρνεις κανα ένθετο από εφημερίδα. Γιατί να μπω εγώ στη διαδικασία να μαζεύω όλον αυτόν τον χαμό; Και επειδή δεν μου κάθεται καλά να τα πετάξω σε συμβατικό κάδο, να τα κρατάω για να τα πάω να τα πετάξω σε κάδο ανακύκλωσης; Σε ποιόν χρωστάω ρε φίλε να απασχολούμαι με αυτό, ειλικρινά δηλαδή; Θα έρχεσαι να μου το κάνεις εσύ, που είσαι άνετος; Αβάρετος είμαι, αλλά με ενοχλεί όταν ο άλλος επεμβαίνει στη σφαίρα της ιδιωτικότητάς μου χωρίς σοβαρό λόγο και με ενοχλεί. Απλά πράγματα. Ή μήπως θα πρέπει να τα αφήνω εκεί και όποιος πελάτης έρχεται να τα βλέπει και να σκέφτεται, κοίτα οι γύφτοι, δεν τα μαζεύουν, θέλουν και γραφείο. Γιατί αυτό θα σκεφτεί εάν αντικρύσει την εικόνα αυτή. Και τα λέει αυτά τώρα ένας άνθρωπος, ο οποίος, ενώ δεν ασχολείται με κανενός είδους διαφήμιση, και όταν θέλει κάτι το ψάχνει ο ίδιος χωρίς να περιμένει να πέσει αυτό κατά τύχη μπροστά του και, ενώ θεωρεί το φυλλάδιο ξεχασμένο απομεινάρι περασμένων δεκαετιών, όταν περάσει από κάπου, που μοιράζουν φυλλάδια, συνήθως παίρνει. Με το σκεπτικό ότι αφού εκτυπώθηκαν που εκτυπώθηκαν, αφού το περιβαλλοντικό αποτύπωμα έτσι κι αλλιώς δεν το γλυτώσαμε, ας το πάρω να το πετάξω σε κανέναν κάδο ανακύκλωσης. Στην καλυτερη των περιπτώσεων θα πεταγόταν σε συμβατικό κάδο, οπότε κέρδος συγκριτικά θα είναι μέσα στην ατυχία.Και το διαφημιστικό μήνυμα θα έχω πάρει κι ας μην γίνω ποτέ πελάτης τους και ο ταλαίπωρος θα κρατήσει έστω αυτή τη δουλειά που έχει. Αλλά το να αναγκάζεσαι μονίμως να μαζεύεις τον χαμό του άλλου, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό και σίγουρα διαφορετικό. Απαγόρευση ρίψης διαφημιστικών φυλλαδίων πάντως από τυπικό νόμο απευθείας δεν προβλέπεται κατά κανόνα για τα ιδιωτικά κτίρια.Μάλλον τα πρόστιμα, για τα οποία συζητάτε, είχαν πέσει για κοινόχρηστους, δημοτικούς κλπ χώρους.Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, αλλά νομίζω δεν κάνω λάθος. Το πιο τραγικό, που μου είχε συμβεί πέρισυ την άνοιξη και πραγματικά με είχε εξοργίσει ήταν το εξής: είχαν τοποθετήσει διαφημιστικό φυλλάδιο (πολυσέλιδο μάλιστα και αυτό και με σκληρό χαρτί...) στην χειρολαβή του αυτοκινήτου μου στην πόρτα του οδηγού. Και μάλιστα το καψούλι, που το τοποθέτησε, στην προσπάθειά του να το στερεώσει στην εσοχή, που κάνει η χειρολαβή, (ναι έχουν τα σπαστικά με το design τους οι γάλλοι, έχουν εσοχή και χειρολαβή σαν πόμολο για την πόρτα, δεν έβαζαν με το μυαλό τους το ελληνικό δαιμόνιο όταν το σχεδίαζαν), έγδαρε το εσωτερικό της εσοχής με το σύρμα του συραπτικού του φυλλαδίου (και αυτό ήταν αρκετά μεγάλο επίσης). Όταν το πρωτοαντίκρισα σάστισα λίγο γιατί δεν μπόρεσα από μακριά να καταλάβω τι είχαν πάει να κρεμάσουν στη χειρολαβή. Ε μόλις το είδα και αντιλήφθηκα και το άσπρο της γρατζουνιάς έγινα πύραυλος. Παίρνω στα καπάκια το μαγαζί (btw ήταν μαγαζί με είδη σπιτιού από περιοχή 20-30 χλμ μακριά παρακαλώ), ζητάω τον μαγαζάτορα και του λέω, είμαι ο τάδε από την τάδε περιοχή, έχω το τάδε αυτοκίνητο, στο οποίο βρήκα μόλις να έχει γίνει αυτό. Δεν ξέρω εάν έχει γίνει με δικές σου υποδείξεις ή τις διαφημιστικής εταιρείας, ξέρω όμως ότι την επόμενη φορά που θα δω κάτι από το μαγαζί σου στο αυτοκίνητό μου, θα έρθω επιτοπίως να γνωριστούμε καλύτερα από κοντα. Η αλήθεια είναι ότι από τότε στο αυτοκίνητο δεν έχω ξαναδει κάτι, παρόλο που στο σπίτι έχω ξαναδει από τους συγκεκριμένους. Είμαι περίεργος, το ξέρω, εγώ φταίω.΄Επρεπε να λυπηθώ τον κόπο τους. Να πάω και να ψωνίσω και κάτι και ας μην το χρειάζομαι, έτσι να υπάρχει. 1
AntiCambeR Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δίνουν δουλειά στις καθαρίστριες... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από AntiCambeR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα