Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι καλό σημάδι να σπάει ο φελλός, πιθανότατα σημαίνει κακή ποιότητα φελλού ή/και λάθος αποθήκευση.

Θεωρητικά, αν το επάνω μισό έχει διατηρήσει το σφράγισμα του μπουκαλιού και δεν έχει πάρει αέρα, πίνεται.

Πρακτικά, όσες περιπτώσεις μου έχουν τύχει, ούτε για ξύδι δεν έκανε, πίκριζε.

  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
55 minutes ago, kostakis81 said:

γνωριζει κανεις εαν σε ενα κρασι εχει σπασει ο φελοσ (μισος )μεσα στο μουκαλι εαν αυτο εχει χαλασει?

Θα το καταλάβεις μόλις το μυρίσεις, πριν καν δοκιμάσεις! Ειδικά αν ο φελλός που θα βγάλεις, σου μυρίσει σαν μουχλιασμένος από υγρασία κλπ...:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω με τους προλαλησαντες. συνηθως για να σπασει ο φελος σημαινει οτι κατα την αποθηκευση του το κρασι ηταν σε ορθια θεση με αποτελεσμα να μην εφαπτεται με το υγρο και να  ξεραθει τελειως. κατι τετοιο θα οδηγουσε και σε μειωση του ογκου του με αποτελεσμα να αφησει το οξυγονο να περασει μεσα στο κρασι και να ξεκινησει ξανα διαδηκασιες ζυμωσης με αποτελεσμα να γινει τουλαχιστον ξυδι. (Αυτος ειναι και ο λογος που στα κελαρια τα κρασια ειναι στο πλαι, με μια μικρη κλιση προς τα κατω, και θελουν τακτικο γυρισμα για να μουσκεψει παντου ο φελος).Πρακτικα θα το καταλαβεις οπως ειπε και ο billdanos αλλα υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να την βγαλεις καθαρη λογω συντηρητικων αλλα δεν νομιζω... 

Επεξ/σία από apokatso
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο καμία πρόταση για κόκκινο descent κρασάκι ως 10€ υπάρχει?Μην μπλέξουμε φαγητά και γεύσεις ένα κρασάκι για καναπέ φάση και κουβεντουλα.Ευχαριστω

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, green gordon είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο καμία πρόταση για κόκκινο descent κρασάκι ως 10€ υπάρχει?Μην μπλέξουμε φαγητά και γεύσεις ένα κρασάκι για καναπέ φάση και κουβεντουλα.Ευχαριστω

Kanenas του Τσανταλη

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, margaritagr said:

Kanenas του Τσανταλη

Είναι λίγο αρκετά "ξηρό" για να το πιεις σκέτο νομίζω σε χαλαρή φάση (για τα δικά μου γούστα).

Θα πρότεινα ένα καθαρό Αγιωργίτικο ή Syrah που υπάρχει σε πολλές κατηγορίες τιμής! 

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, green gordon είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο καμία πρόταση για κόκκινο descent κρασάκι ως 10€ υπάρχει?Μην μπλέξουμε φαγητά και γεύσεις ένα κρασάκι για καναπέ φάση και κουβεντουλα.Ευχαριστω

Εμένα μου αρέσει πολύ το μαύρο πρόβατο του Λαζαρίδη

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

γνωριζει κανεις εαν σε ενα κρασι εχει σπασει ο φελοσ (μισος )μεσα στο μουκαλι εαν αυτο εχει χαλασει?

Τον εσπασες εσυ ή το βρηκες ετσι; Αν το εκανες εσυ πινεται αν το περασεις απο τρυπιτο. Αν το βρηκες ετσι πηρε αερα, αρα πετα το.

πως το λενε αυτο το κρασι που εχεις;

32 λεπτά πριν, billdanos είπε

Είναι λίγο αρκετά "ξηρό" για να το πιεις σκέτο νομίζω σε χαλαρή φάση (για τα δικά μου γούστα).

Θα πρότεινα ένα καθαρό Αγιωργίτικο ή Syrah που υπάρχει σε πολλές κατηγορίες τιμής! 

Οχι αλλο Αγιωργιτικο παραδινομαι :)

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Τον εσπασες εσυ ή το βρηκες ετσι; Αν το εκανες εσυ πινεται αν το περασεις απο τρυπιτο. Αν το βρηκες ετσι πηρε αερα, αρα πετα το.

 

Πάντως σε σπιτικό κρασί που έβγαλε λίγο λευκή σκόνη/μούχλα πάνω, το περασα δυο φορές απο 2 φίλτρα γαλλικού και πίνεται άνετα. Δεν είχε ξυδιάσει.

Ας το μυρίσει πρώτα.

(Για να μην βγω βρωμιάρης, δεν το πέταξα και δοκίμασα να το φιλτράρω πρώτα, γιατί είναι του θείου μου. Σπιτικό κρασί, δεν θα πετούσα. Στην τελική ξύδι.)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν χαλάνε τόσο εύκολα.

  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, Zerg13 said:

Οχι αλλο Αγιωργιτικο παραδινομαι :)

Αν πήρες το Αγιωργίτικο των 4 ευρώ ...σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Αν ας πούμε πας σε αυτό: http://www.gaiawines.gr/el/ktimagaias/ (φτάνει και ξεπερνάει τα 20 ευρώ ανάλογα και τη χρονιά. Το πιο παλιό που μπορείς να εντοπίσεις σχετικά εύκολα είναι του 1999 αλλά εκεί θα πρέπει να αποχωριστείς κάπου στα 60 ευρώ...) μπορεί και να μην ξαναπιείς άλλο κόκκινο! Και φυσικά υπάρχουν και άλλα σε σημαντικά καλύτερες τιμές. 

😛 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Πάντως σε σπιτικό κρασί που έβγαλε λίγο λευκή σκόνη/μούχλα πάνω, το περασα δυο φορές απο 2 φίλτρα γαλλικού και πίνεται άνετα. Δεν είχε ξυδιάσει.

Ας το μυρίσει πρώτα.

(Για να μην βγω βρωμιάρης, δεν το πέταξα και δοκίμασα να το φιλτράρω πρώτα, γιατί είναι του θείου μου. Σπιτικό κρασί, δεν θα πετούσα. Στην τελική ξύδι.)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν χαλάνε τόσο εύκολα.

Έτσι κι αλλιώς οι ζυμομηκυτες που χρησιμοποιούνται δεν είναι παθογόνοι μικροοργανισμοί, είναι αλλοιωγονοι οπότε και να πάρεις λίγους παραπάνω Κλάιν 😛

  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Τον εσπασες εσυ ή το βρηκες ετσι; Αν το εκανες εσυ πινεται αν το περασεις απο τρυπιτο. Αν το βρηκες ετσι πηρε αερα, αρα πετα το.

πως το λενε αυτο το κρασι που εχεις;

Οχι αλλο Αγιωργιτικο παραδινομαι :)

μαγικο βουνο λαζαριδη ειναι 

Δημοσ.

Βασικά μη το κουράζεις και πολύ 

Άνοιξέ το, μύρισέ το και δοκίμασέ το 

Αν πίνεται ρούφα το, αν όχι σουτ 

Απλά τα πράματα :) :) :)

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...