Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Έχουν λογική αυτά που λες (τα συναντάμε συχνά, όντως) αλλά επειδή το θέμα είναι λεπτό, επειδή είχαν πολύ κοντινή σχέση (δεν ήταν περίπτωση Τζίμης-Νταλάρας) και δεν πιστεύω ότι έχουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να κρίνουμε το λεπτό αυτό θέμα... άστο να πάει, μέρα που είναι.
Ο Bill έχει δείξει (έτσι το βλέπω εγώ, δεν έχω αδιάσειστα στοιχεία), ότι είναι άνθρωπος που μαθαίνει ακόμα και στα γεράματα, μπορεί να έχει μετανιώσει, μπορεί να τα είχαν βρει (δεν ξέρω) και τέλος πάντων, ήταν απ' τους πολύ κοντινούς του. Ας πει και μια κουβέντα παραπάνω... Δεν είναι και καμμιά "ξεφτιλισμένη" περίπτωση, όπως πολλές, που έχουμε δει.

Peace 😑

Όπως είπα και εγώ, μια διαπίστωση κάνω, δεν θα του και μήνυση 😛 :)

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορείτε ποτέ να φανταστείτε εταιρίες τύπου Microsoft, Apple, Google να είχαν ξεκινήσει Ελλάδα? Από μερικούς ονειροπόλους νεαρούς, σε ένα γκαράζ? Χωρίς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κλπ πριν κάν ξεκινήσουν και χωρίς το όνειρο να... βολευτούν στο δημόσιο?

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Έχουν λογική αυτά που λες (τα συναντάμε συχνά, όντως) αλλά επειδή το θέμα είναι λεπτό, επειδή είχαν πολύ κοντινή σχέση (δεν ήταν περίπτωση Τζίμης-Νταλάρας) και δεν πιστεύω ότι έχουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να κρίνουμε το λεπτό αυτό θέμα... άστο να πάει, μέρα που είναι.
Ο Bill έχει δείξει (έτσι το βλέπω εγώ, δεν έχω αδιάσειστα στοιχεία), ότι είναι άνθρωπος που μαθαίνει ακόμα και στα γεράματα, μπορεί να έχει μετανιώσει, μπορεί να τα είχαν βρει (δεν ξέρω) και τέλος πάντων, ήταν απ' τους πολύ κοντινούς του. Ας πει και μια κουβέντα παραπάνω... Δεν είναι και καμμιά "ξεφτιλισμένη" περίπτωση, όπως πολλές, που έχουμε δει.

Peace 😑

εμενα αν προσπαθουσαν να με διωξουν απο την εταιρια μου δεν θα προσπαθουσα να τα ξαναβρω με αυτον τον αλητη....και αν καταλαβατε καλα,δεν επρεπε να ριξει μπινελικια  ο gates στον paul αφου πεθανε ,αλλα το αντιθετο..Συντονιστειτε λιγο σας παρακαλω.

Επεξ/σία από siakattack@gmai
Δημοσ.
14 ώρες πριν, billdanos είπε

Ε ναι σωστά! Εμείς ξέρουμε καλύτερα αφού... 

On topic: Το σημαντικό στοιχείο είναι πως πλέον χάνεται μια σημαντική γενιά ανθρώπων που επηρέασαν σημαντικά την εξέλιξη των υπολογιστών κλπ, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε στην εποχή μας αντίστοιχες νέες προσωπικότητες (τουλάχιστον όχι με το ίδιο "κύρος") !

τι θες να πεις οτι δεν εχουμε αντιστοιχες προσωπικοτητες σημερα; 😁

tenor.gif

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Πραγματικά γελάω με ορισμένους που δεν έχουν ιδέα για το πως ξεκίνησε η M$ & Apple και οι δύο είχαν ένα κοινό πλούσιο γείτονα τη xerox απο την οποία έκλεψαν το προτζεκτ του GUI(Graphical User Interface).

Να μην αναφέρω για τον paull allen που αγόρασε κοψοχρονιά το DOS απο τον tim paterson ο οποίος είναι ο πραγματικός δημιουργός του DOS.

https://www.youtube.com/watch?v=mtOHc3umVb0

11 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Μπορείτε ποτέ να φανταστείτε εταιρίες τύπου Microsoft, Apple, Google να είχαν ξεκινήσει Ελλάδα? Από μερικούς ονειροπόλους νεαρούς, σε ένα γκαράζ? Χωρίς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κλπ πριν κάν ξεκινήσουν και χωρίς το όνειρο να... βολευτούν στο δημόσιο?

μπορώ να σκεφτώ μία που εσύ μάλλον αγνοείς.

Spoiler

https://www.empelor.ch/index.php/el/

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 3
Δημοσ.
7 hours ago, siakattack@gmai said:

εμενα αν προσπαθουσαν να με διωξουν απο την εταιρια μου δεν θα προσπαθουσα να τα ξαναβρω με αυτον τον αλητη....και αν καταλαβατε καλα,δεν επρεπε να ριξει μπινελικια  ο gates στον paul αφου πεθανε ,αλλα το αντιθετο..Συντονιστειτε λιγο σας παρακαλω.

Εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αν κάποιος προσπαθήσει να σε διώξει απ' την εταιρεία σου. Δεν σε ρώτησε και κανείς,  εδώ που τα λέμε.
Και τι σημαίνει "συντονιστείτε"; Με τι να συντονιστούμε; Με τη γνώμη σου; No thanks.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Πραγματικά γελάω με ορισμένους που δεν έχουν ιδέα για το πως ξεκίνησε η M$ & Apple και οι δύο είχαν ένα κοινό πλούσιο γείτονα τη xerox απο την οποία έκλεψαν το προτζεκτ του GUI(Graphical User Interface).

Ευτυχώς που τα "έκλεψαν" γιατί αν περίμενες από τη Xerox να εξελίξει το GUI μαζί με το mouse για χρήση προσωπικών υπολογιστών, κάτι μου λέει ότι μπορεί να μην έγραφες σήμερα αυτό το μύνημα στο insomnia.

Ειδικά στο θέμα του mouse, η Xerox ούτε καν ήξερε τι είχε στα χέρια της και ούτε είχε σκοπό να το εξελίξει...

https://zurb.com/blog/steve-jobs-and-xerox-the-truth-about-inno Διάβασε συγκεκριμένα εκεί που το άρθρο μιλάει για το κόστος του mouse της Xerox και την αντοχή. Γι αυτό να μη βλέπουμε μόνο το δέντρο.

Δεν λέω φυσικά ότι γενικώς οι πράξεις των MS και Apple ήταν ηθικές αλλά τελικά όλα αυτά που έγιναν κατέλειξαν να οφελήσουν εμάς τους τελικούς χρήστες. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
Δημοσ.

συνετριβει ο μπιλακος 

"Mr Allen claims that Mr Gates wanted to dilute his share in the company when he was diagnosed with Hodgkin’s disease in 1982 because he didn’t think he was working hard enough"

το παρτυ ειναι μετα τις δωδεκα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Ευτυχώς που τα "έκλεψαν" γιατί αν περίμενες από τη Xerox να εξελίξει το GUI μαζί με το mouse για χρήση προσωπικών υπολογιστών, κάτι μου λέει ότι μπορεί να μην έγραφες σήμερα αυτό το μύνημα στο insomnia.

Ειδικά στο θέμα του mouse, η Xerox ούτε καν ήξερε τι είχε στα χέρια της και ούτε είχε σκοπό να το εξελίξει...

https://zurb.com/blog/steve-jobs-and-xerox-the-truth-about-inno Διάβασε συγκεκριμένα εκεί που το άρθρο μιλάει για το κόστος του mouse της Xerox και την αντοχή. Γι αυτό να μη βλέπουμε μόνο το δέντρο.

Δεν λέω φυσικά ότι γενικώς οι πράξεις των MS και Apple ήταν ηθικές αλλά τελικά όλα αυτά που έγιναν κατέλειξαν να οφελήσουν εμάς τους τελικούς χρήστες. 

Να ευχαριστήσω τον linus torvalds & Richard stallman το καταλαβαίνω πρόσφεραν στον κόσμο Δωρεάν & open source OS. Τον μπίλ γιατί να τον ευχαριστήσω που μου προσφέρει ένα υπερτιμημένο OS γιατί τα windows είναι υπερτιμημένα. Άλλο τώρα αν κάποιοι τα έχουν σπασμένα με ότι αυτό σημαίνει για θέματα ασφάλειας. 😏

Και κάτι τελευταίο Ουδείς αναντικατάστατος για όλους υπάρχει εκεί έξω ένας άξιος αντικαταστάτης. ;)

όλα αυτά είναι παρωχημένα και ξεπερασμένα γιατί πολύ απλά ο κόσμος εξελίσσεται και μάλιστα ραγδαία.

http://news.mit.edu/2016/programming-language-living-cells-bacteria-0331

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Να ευχαριστήσω τον linus trovalds & Richard stallman το καταλαβαίνω πρόσφεραν στον κόσμο Δωρεάν & open source OS. Τον μπίλ γιατί να τον ευχαριστήσω που μου προσφέρει ένα υπερτιμημένο OS γιατί τα windows είναι υπερτιμημένα. Άλλο τώρα αν κάποιοι τα έχουν σπασμένα με ότι αυτό σημαίνει για θέματα ασφάλειας. 😏

Καλά α υπερτιμημένο δεν είναι. Με 10 ευρώ έχεις γνήσιο ΟΕΜ κλειδί. Μια χαρα είναι για να το βάλεις σε ένα pc. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Να ευχαριστήσω τον linus torvalds & Richard stallman το καταλαβαίνω πρόσφεραν στον κόσμο Δωρεάν & open source OS. Τον μπίλ γιατί να τον ευχαριστήσω που μου προσφέρει ένα υπερτιμημένο OS γιατί τα windows είναι υπερτιμημένα. Άλλο τώρα αν κάποιοι τα έχουν σπασμένα με ότι αυτό σημαίνει για θέματα ασφάλειας. 😏

Και κάτι τελευταίο Ουδείς αναντικατάστατος για όλους υπάρχει εκεί έξω ένας άξιος αντικαταστάτης. ;)

όλα αυτά είναι παρωχημένα και ξεπερασμένα γιατί πολύ απλά ο κόσμος εξελίσσεται και μάλιστα ραγδαία.

http://news.mit.edu/2016/programming-language-living-cells-bacteria-0331

Με την λογική σου γιατί να ευχαριστήσεις τον Linus και τον Richard? "Ουδείς αναντικατάστατος" λες στην αμέσως επόμενη σειρά... Δηλαδή ή δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε ο ίδιος τι λες ή έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τέλος, εγώ δεν είπα να ευχαριστήσεις κανένα. Απλώς ανέφερα κάποια facts. Ο λόγος που έχεις σήμερα αυτό το GUI και το ποντίκι είναι επειδή κάποιοι "έκλεψαν" μια αχρησιμοποίητη ιδέα από κάποιους άλλους.

Ο κόσμος σίγουρα εξελίσσεται αλλά η πορεία αυτής της εξέλιξης καθορίζεται από συγκεκριμένους ανθρώπους. Και για τον Tesla μπορεί να υπήρχε άξιος αντικαταστάτης αλλά καλώς ή κακώς, σε αυτόν οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό η μορφή που έχει σήμερα ο σύγχρονος κόσμος και η τεχνολογία (τυχαίο παράδειγμα). 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Τελικά δεν είναι ο Ελληνικός λαός ο εξυπνότερος του κόσμου που ψηφίζει 40 χρόνια μετά μανίας 99.5% κρατισμό;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Τον μπίλ γιατί να τον ευχαριστήσω που μου προσφέρει ένα υπερτιμημένο OS γιατί τα windows είναι υπερτιμημένα.

Και για να προσθέσω...

Αφήνοντας στην άκρη τις ευχαριστίες, πολύ ατυχές παράδειγμα. Το κόστος των Windows ανέκαθεν αποτελούσε ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με το συνολικό κόστος αγοράς hardware ενός PC. Στις παλιές εποχές (γιατί σήμερα το κόστος είναι ακόμα πιο γελοίο) σίγουρα θα μπορούσε να είναι ακόμα φθηνότερο αν φυσικά η MS δεν ήταν μονοπώλιο. Και πάλι όμως ποτέ δεν ήταν σε απαγορευτικά επίπεδα. 

Έπειτα, καλό το free και open source λειτουργικό και μπράβο στον Linus αλλά δεν είναι για όλους. Κάθε πράγμα έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του. Όταν χρειάζεσαι υποστήριξη, hardware compatibility και κοινά standards ένα κλειστό λειτουργικό είναι πιο χρήσιμο. Εάν χρειάζεσαι ελευθερία και έχεις τις γνώσεις και το χρόνο να διαμορφώσεις εσύ όπως θέλεις το λειτουργικό σου και να το φέρεις 100% στα μέτρα σου, πας σε open source.

Μεγάλες εταιρίες διάσημου software (πχ Autodesk, Adobe κλπ) διαλέγουν να αναπτύξουν τον κώδικά τους επάνω σε κλειστά και ελεγχόμενα λειτουργικά για να μειώσουν το ρίσκο τους. Από την άλλη, όταν είσαι επαγγελματίας, πιο πολύ σε ενδιαφέρει να μπορείς να βρεις εύκολα το λογισμικό που χρειάζεσαι, να έχεις άμεση υποστήριξη και compatibility παρά να γλυτώσεις λεφτά βάζοντας μια free διανομή linux. Ο χρόνος είναι χρήμα σε αυτή την περίπτωση και θέλεις να τον ξοδεύεις εκεί που πρέπει. 

Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχαριστήσεις τον Bill αλλά η συμβολή του στον τομέα της εξέλιξης της τεχνολογίας του σήμερα είναι τεράστια και αναμφισβήτητη. Αν δεν σου αρέσει εσένα προσωπικά και τα ήθελες αλλιώς τα πράγματα, αυτό είναι άλλο θέμα.

Επεξ/σία από D.Luffy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...