Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein είπε

εχω κολλησει μεχρι και 40' χωρις μασκα...το βραδυ εφτυσα αιμα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα μετα απο 5 χρονια 

Μια από τα ίδια. Πιτσιρικάς έφτιαξα ολόκληρη σίδεροκατασκευή κιοσκι για να αραζουμε με την παρέα. Άνετα κόλλαγα μια ώρα χωρίς μάσκα (είχα μια ηλίθια χειρός απαράδεκτη) αλλά όσο μπορούσα απέφευγα την άμεση οπτική επαφή... Το βράδυ ήταν σα να έχω άμμο στα μάτια μου ωστόσο 2-3 μέρες μετά κανένα πρόβλημα και φυσικά 10-15 χρόνια μετά επίσης τίποτα...

Ts chill out ιδέα σου θα είναι. Αν εμμείνει επισκέψου έναν οφθαλμίατρο από εβδομάδα-αν και 99% είναι ψυχολογικό 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

γιατι ρε μαγκες η μασκα χειρος ειναι αχρηστη? εμενα μια χαρα μου φαινεται... αν βαλεις και το χερουλι απο μεσα *εγω το ειχα απο εξω ο εξυπνος* και ψιλο περνει χρωμα το χερι :P

εχω την κλασσικη με το μαυρο τζαμακι

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι άχρηστη. Απλά είναι υπερβολικά άβολη καθώς δεν σου μένουν χέρια για να κρατάς τα σίδερα και ούτε βλέπεις που "στοχεύεις", οπότε αναγκαστικά τη μισή ώρα την περνάς με το μάτι ανοικτό ή απλά με κλειστά τα μάτια. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein είπε

εχω κολλησει μεχρι και 40' χωρις μασκα...το βραδυ εφτυσα αιμα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα μετα απο 5 χρονια 

Πάντως είσαι τυχερός που δεν σου έκανε μεγαλύτερη ζημιά, η κίνηση σου αυτή θα μπορούσε να είχε επιφέρει τα χειρότερα

Να συμπληρώσω ότι πλέον υπάρχουν μάσκες ηλεκτροκόλλησης με αισθητήρες σκουραίνουν μόνες τους το τζαμι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που το εφερε η κουβεντα.Έχω την αυτόματη με τον αισθητήρα

Ούτε βάλε βγάλε συνεχεια,ούτε τίποτα

Την πήρα 29€ από εξωτερικο

( Η είσαι στυλατος όταν κολλας η δεν είσαι 💪✌️😎)

Μην ξανακουσω ρε σεις ότι κόλλησε κάνεις χωρίς μάσκα η γάντια κτλπ κτλπ

Δεν είναι αστείο η ηλεκτροκόλληση. (Εγώ όταν κάνω αρκετή ώρα κολλήσεις φοράω και ποδιά μπροστα ;) )

IMG_20181017_173704.jpg

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.

Ισχύει είναι μεγάλη λαλακια το να κολαει κανείς χωρίς μάσκα. Τότε που το έκανα εγώ 14-15 χρόνων δεν είχα το μυαλό να το σκεφτώ, σήμερα δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία αυτή θα έπαιρνα έναν σίδερα....

οσο για τις μασκεσ Της κεφαλής τότε ήταν πανάκριβες (ποσό μάλλον οι αυτόματες) και Δυστυχώς οι χειρός δε βολεύουν σχεδόν κανένα. 

• Like 2
Δημοσ.

Να πας άμεσα σε νοσοκομείο.  Οχι άπλο οφθαλμίατρο. 

Εγώ είχα κάνει κατά λάθος ενα δύο δευτερόλεπτα κόλληση.  Εκείνη την ώρα είδα αυτή την κιτρινίλα που λες και ζαλιζομουνα και ίσως μια ασπριλα . Μου πέρασε αφου κοιμήθηκα το βράδυ. 

Μετά από χρόνια (και αφου το είχα ξεχάσει το περιστατικό) παρατήρησα κάτι σαν διαστρεβλωση της όρασής μου στο ενα ματι.  Δηλαδή σαν να λέμε οτι μια ευθεία μαύρη γραμμή σε ενα χαρτί την έβλεπα σαν καμπύλη σε ενα σημείο.

Μετά από ειδικές εξετάσεις βρηκα οτι εκείνη τη φορά είχε γίνει εγκαυμα στην ωχρα κηλίδα του ματιού και άφησε κατι σαν ουλή το οποίο μάλιστα δε διορθώνεται ουσιαστικά.Μάλιστα ο γιατρός το Πρώτο που με ρώτησε είναι αν έχω κάνει ηλεκτροκόλληση με γυμνά μάτια.

Μην παίζετε με αυτά.

ΠΟΤΕ μην κοιτάτε ηλεκτροκόλληση με γυμνά μάτια ακόμη κι αν είναι από το γείτονα ΑΝ θέλετε τα μάτια σας. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nkar είπε

Να πας άμεσα σε νοσοκομείο.  Οχι άπλο οφθαλμίατρο. 

Εγώ είχα κάνει κατά λάθος ενα δύο δευτερόλεπτα κόλληση.  Εκείνη την ώρα είδα αυτή την κιτρινίλα που λες και ζαλιζομουνα και ίσως μια ασπριλα . Μου πέρασε αφου κοιμήθηκα το βράδυ. 

Μετά από χρόνια (και αφου το είχα ξεχάσει το περιστατικό) παρατήρησα κάτι σαν διαστρεβλωση της όρασής μου στο ενα ματι.  Δηλαδή σαν να λέμε οτι μια ευθεία μαύρη γραμμή σε ενα χαρτί την έβλεπα σαν καμπύλη σε ενα σημείο.

Μετά από ειδικές εξετάσεις βρηκα οτι εκείνη τη φορά είχε γίνει εγκαυμα στην ωχρα κηλίδα του ματιού και άφησε κατι σαν ουλή το οποίο μάλιστα δε διορθώνεται ουσιαστικά.Μάλιστα ο γιατρός το Πρώτο που με ρώτησε είναι αν έχω κάνει ηλεκτροκόλληση με γυμνά μάτια.

Μην παίζετε με αυτά.

ΠΟΤΕ μην κοιτάτε ηλεκτροκόλληση με γυμνά μάτια ακόμη κι αν είναι από το γείτονα ΑΝ θέλετε τα μάτια σας. 

Μην τον φοβιζεις τον άνθρωπο άδικα...άκου να πάει νοσοκομείο να κάνει τι αφού δεν αισθάνεται καμμιά ενόχληση

Όλοι όσοι έχουμε πρωτοχρησιμοποιησει ηλεκτροκολληση την έχουμε κάνει την βλακεία να κολλήσουμε χωρίς μάσκα εχουν πονέσει τα ματια μας έχουμε υποφέρει για ενα βράδυ αλλά έως εκεί

• Like 2
Δημοσ.

Η ζημιά στο μάτι απο την ηλεκτροκόλληση γίνεται απο την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που παράγεται απο τον σπινθήρα, οπου κάνει έγκαυμα στο μάτι, παρόμοιο με αυτό που παθαίνουμε απο την ηλιοθεραπεία. Αντίστοιχα, το ίδιο γίνεται και στο σώμα, αν κολλάμε με κοντομάνικο τότε τα χέρια μας θα καούν σαν να ήμασταν στον ήλιο.

Για έκθεση μερικών δευτερολέπτων, ακόμα και αν έγινε κάποια ζημιά, το μάτι έχει τη δυνατότητα αυτο-επισκευής, εδώ έχει πληροφορίες: https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/eyes-flash-burns

Όμως αυτός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, βλάβες δημιουργεί και η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) που σχετίζεται με το πυρωμένο μέταλλο. Αυτό δημιουργεί καταρράκτες σε βάθος χρόνου.

Γι αυτό, όταν σταματάμε την κόλληση, κρατάμε τη μάσκα στα μάτια μας για 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσει το μέταλλο και να μήν είναι κόκκινο.

Οι αυτόματες μάσκες έχουν φίλτρα και IR και UV. Ακόμα και αν για κάποιο λόγο δέν σκοτεινιάσει, είμαστε προστατευμένοι.

Τέλος, κάτι που πρέπει να προσέχουμε ειδικά με τις φτηνιάρικες μάσκες χειρός, είναι να μήν υπάρχει το παραμικρό άνοιγμα, τρύπα ή κενό. Μπορεί να μήν το καταλαβαίνουμε την ώρα που κολλάμε, όμως η υπεριώδης ακτινοβολία περνά απο τα κενά και κάνει τη ζημιά της.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδια μην τα απλοποιειτε ολα...μεσω του οπτικου νευρου το σικ λαμψης μεταφερεται στον εγκεφαλο και " καιγεται "  η ασφαλεια μεταβιβαστων σηματος. Μακροπροθεσμα αυτο μπορει να οδηγησει σε επιληψια αλσχαιμερ παρκινσον καταρρακτη εως πληρη τυφλωαη δηλ εγκεφαλονευρολογικη  φθορα. Δεν ειναι αθροιστικο το αποτελεσμα ευτυχως αλλα εξαρταται απο την ενταση και τον περιβαλλοντα φωτισμο. Με μασκα ειναι χειροτερα λογω κοντραστ φωτεινοτητας αν αφαιρεθει τυχαια.

Τωρα στον φιλο θα προτεινα εγκεφαλογραφημα και αξιολογηση απο νευρολογο-ψυχιατρο λογω ενδεχομενης καταστροφης γ-υποδοχεων.

Δεν μπαινω σε λεπτομερειες αφενος  για να γινει ευκολα αντιληπτο το ενδεχομενο μελλαντικο προβλημα και η σοβαροτητα του, και αφ ετερου για να μην πανικοβαλλεται ο φιλος απο τωρα. Αλλωστε οι συνεπειες ειναι μακροπροθεσμες και ισως δεν προλαβει ποτε να τις διαπιστωσει ιδιοις ομμασι.

Δημοσ.

ωϊμε.........καθε φορα λεω"δεν παιζει να διαβασω κατι πιο ακραιο,απο αυτο που διαβασα στο ινσο",και καθε φορα με βγαζετε ψευτη.ο αλλος γραφει οτι οι συχνες αλλαγες λαδιου στο οχημα ,κανουν μεγαλυτερη ζημια απο την μη αλλαγη,εδω διαβαζω για μια κολληση ,εγκεφαλογραφημα,και για να το καργαρει περισοτερο,συστηνει και αξιολογηση απο νευρολογο-ψυχιατρο.εγω παντως θα κανω ενα γραφημα ,να δω ποσο αγκεφαλο μου αφησατε...............

Δημοσ.

Εγώ τη πάτησα ως βοηθός, από την ανάκλαση της λάμψης στα τοιχώματα ενός υπόγειου.

Το μυστικό όταν κολλάς χωρίς μάσκα είναι να κλείνεις τα μάτια λίγο πρίν γίνει τόξο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...