Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αρχισε κουβέντα για κλιματιστικά ενώ ο άνθρωπος ρώτησε για θερμοπομπούς η σόμπα με λάμπες,σίγουρα το κλιματιστικό είναι σε κάποιες περιπτώσεις πιο οικονομικό όμως και καίει αρκετά όπως γνωρίζουμε είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα και η ζέστη που βγάζει δεν είναι οτι καλύτερο εκτός αν είναι απο τα πολύ καλά που κοστίζουν και αρκετά χρήματα,εκτός του πολύ βασικού αυτού που είναι το οικονομικό δεν είναι και βολικό απο πρακτικής απόψεως πχ θέλεις να πάς να κάτσεις σε άλλο δωμάτιο η στήν κουζίνα κλπ το κλιματιστικό δεν μετακινείται και θα περιμένεις πολύ καίγοντας πολλά αν προσπαθήσεις να ζεστάνεις όλα τα δωμάτια στο σπίτι (και αν τα καταφέρεις).Η ποιότητα του Αέρα ιδιαίτερα σε ζέστη στα περισσότερα κλιματιστικά δεν μου αρέσει καθόλου και σε κάποιες περιπτώσεις ο άερας που βγάζουν ορισμένα με ενοχλεί κιόλας,χρειάζονται τέλος και συχνά συντήρηση και ακόμη συχνότερα καθαρισμό φίλτρων.

Θα σου πω και γω κάποια πράγματα απο την εμπειρία μου παρκτικά και ελπίζω να βοηθήσουν.

Ενας καλός θερμοπομπός νομίζω είναι καλή λύση για μικρούς/μεσαίους χώρους κλείσε όπως σου είπαν και στήν αρχή πόρτες παράθυρα απο διαρροές βέβαια,υπάρχουν αρκετά καλοί απο οτι έχω δει και δεν καίνε το οξυγόνο στό δωμάτιο, δεν μυρίζουν(ίσως μόνο την πρώτη φορά) κλπ  και αν πάρεις με ροδάκια είναι ελαφριοί και μπορείς εύκολα να τους μετακινήσεις σε άλλα δωμάτια.

Αν δεν σου αρέσει αυτό και θέλεις σόμπα με "λάμπες" πάρε μια με στοιχεία Carbon καμμία σχέση με αλογόνου που είναι της πλάκας εντελώς η και χαλαζία που είναι λίγο καλύτερες σε διάρκεια και απόδοση,οι  Carbon και μεγαλύτερη ζέστη βγάζουν και την διαχέουν σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη και δεν βγάζουν παρά ελάχιστο γλυκό φωτισμό σε σχέση με τις άλλες που προανέφερα,είχα πάρει μια Juro-Pro Ilios και για μικρό χώρο έκανε μια χαρά την δουλειά της και το βασικότερο ο λογαριασμός δεν φούσκωνε ιδιαίτερα όπως με άλλα που έχω δοκιμάσει πχ καλοριφέρ λαδιού κλπ

Αν θέλεις για σόμπα με λάμπες Carbon η παίρνεις την Ιλιος η με κάνα 50άρη χτυπάς την Nippon B65-T που είναι και για μεγαλύτερους χώρους με 3 σκάλες λειτουργίας 

Τι carbon και χαλαζίες mica κλπ...Είναι όλα περιτύλιγμα μάρκετινγκ της ίδιας τεχνολογίας: θέρμανση δια ακτινοβολίας με ίδιο συντελεστή απόδοσης (1). Τώρα αν δεν είναι 1 αλλά 0.99 γιατί εκπέμπει και λίγο φως λίγο ενδιαφέρει. 

Επίσης θερμοπομποί, καλοριφέρ λαδιού, αεροθερμα κλπ πάλι όλα θερμαίνουν με αντιστάσεις, αυτό που αλλάζει είναι το θερμαντικό μέσο και η θερμοχωρητικότητα στου λαδιού.

Ο λογαριασμός, άπαξ και θες να ζεσταθείς ομοιόμορφα, ίδιος θα έρθει. Και θα είναι φουσκωμένος.

Ο μόνος λόγος να βάλεις οτιδήποτε τέτοιο είναι αν θές να ζεστάνεις ένα μικρό χώρο περιορισμένο και δεν σε νοιάζει να ζεσταίνεις όλο το σπίτι ή όλο το δωμάτιο. Έτσι την βγάζεις με μικρό κόστος κτήσης και σχετικά χαμηλό κόστος θέρμανσης, αλλά στην ουσία δεν θεμένεσαι, απλά ζεσταίνεις το κοκκαλάκι σου εκεί που κάθεσαι.

• Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς όμως είναι πολυτέλεια πλέον για πολλούς συνανθρώπους μας, έστω να ζεσταίνουν λίγο το κοκκαλάκι τους. Ντροπή για ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμμία σχέση αγαπητέ mechpanos, οι Carbon έχουν άλλες λάμπες απο διαφορετικό υλικό και αν θέλεις μπορείς να δείς και ορισμένα χαρακτηριστικά στήν περιγραφή της εκεί που τις πουλάνε,αυτή που είχα τουλάχιστον εγω,δηλ η Juro Pro Ilios,είχε και πολύ καλύτερο ανακλαστήρα και επιφάνεια μεγάλη και ζέσταινε αμέσως και είχε πολύ καλή απόδοση για τα Watt που κατανάλωνε και την τιμή της,μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι,εγω προσπαθώ να μιλάω απο προσωπική εμπειρία στο θέμα και όταν την είδαν σπίτι πως αποδίδει και πόσο οικονομική είναι πήραν και 2-3 φίλοι μου την ίδια και έχουν μείνει ευχαριστημένοι.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Papous1 απαγορεύεται από το νόμο το γέμισμα φιάλης υγραερίου σε βενζινάδικα, αν εσύ αγνοείς κάθε μέτρο ασφαλείας κάνε ότι θες σπίτι σου, μην πάρεις όμως και κανένα άλλο στο λαιμό σου. Επίσης είδες πουθενά να λέω να απαγορευτεί το υγραέριο? Και επειδή μιλάς με άνθρωπο που έχει 2 φιάλες υγραερίου σπίτι του, για τις εστίες γκαζιού, 15-17 ευρώ σφραγισμένη έχει η  coral, να γλιτώσω 2 - 3 ευρώ δλδ σε βενζινάδικο, να είμαι παράνομος και να ρισκάρω το σπίτι μου και την οικογένειά μου. Ήμαρτον.

Όλα αυτά απλά είναι κάποιες παραχωρήσεις των κυβερνώντων σε καρτέλ να κονομάνε.

Και η coral και η ΕΚΟ  και η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ακριβώς με το ίδιο υγραέριο γεμίζουν τι φιάλες απλά το ένα το πληρώνεις 1 και 1,20 το λίτρο και το άλλο 75 λεπτά.Επειδή και εγώ χρησιμοποιώ τόσο σε κουζίνα όσο και για θέρμανση έχω δώσει στο παρελθόν πολλά τέτοια νταβατζηλίδικα 17ευρα 19ευρα και 20ευρα ,βρήκα την άκρη και τις γεμίζω.

Και να σου πω και το άλλο.Το συντριπτικό ποσοστό των φιαλών γεμίζουν σε  παράνομες αποθήκες στην Αττική  με βιομηχανικό υγραέριο που είναι ακόμη πιο φτηνό (σε ποιότητα είναι το ίδιο μπορεί και καλίτερο από το άλλο) και πωλούνται μετά 17 , 19 και 20 ευρώ.Αγόραζα έτοιμες φιάλες ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ με 19 ευρώ τα 17 λίτρα κανονικά σφραγισμένες από κάποιο πρατήριο και έμαθα ότι τις γέμιζε το βράδυ ο ίδιος και τις σφράγιζε μετά με αυτό το ειδικό πλαστικό που συρικνώνεται. 

Άσε όλα ίδια είναι απλά μας παραμυθιάζουν ότι το να γεμίζεις είναι επικίνδυνο ενώ το άλλο είναι ακίνδυνο.

Επειδή έχω και αυτοκίνητο με υγραέριο σχεδόν 6 χρόνια και έχω ασχοληθεί άκου και το άλλο.Οι φιάλες ποτέ δεν αδειάζουν τελείως με τη φυσική ροή.Πάντα από τα 17 λίτρα μένει μέσα 1,5 με 2 λίτρα. Εσύ πηγαίνοντας πίσω τη φιάλη τους χαρίζεις αυτά τα 2 λίτρα που έχεις πληρώσει και τα ξαναπωλούν.Εγώ γεμίζοντας την ίδια συμπληρώνω και τα παίρνω πίσω.:P

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Καμμία σχέση αγαπητέ mechpanos, οι Carbon έχουν άλλες λάμπες απο διαφορετικό υλικό και αν θέλεις μπορείς να δείς και ορισμένα χαρακτηριστικά στήν περιγραφή της εκεί που τις πουλάνε,αυτή που είχα τουλάχιστον εγω,δηλ η Juro Pro Ilios,είχε και πολύ καλύτερο ανακλαστήρα και επιφάνεια μεγάλη και ζέσταινε αμέσως και είχε πολύ καλή απόδοση για τα Watt που κατανάλωνε και την τιμή της,μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι,εγω προσπαθώ να μιλάω απο προσωπική εμπειρία στο θέμα και όταν την είδαν σπίτι πως αποδίδει και πόσο οικονομική είναι πήραν και 2-3 φίλοι μου την ίδια και έχουν μείνει ευχαριστημένοι.

Δεν χρειάζεται να δω κανένα χαρακτηριστικό πέρα από την ισχύ. Όσα βατ καίνε, τόσα βατ θερμότητας παράγουν ΌΛΕΣ. Αυτό να καταλάβουν όλοι και μην την πατούν με marketing tricks.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Καλά, ΟΚ, στην τελική υπάρχουν και

%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%

Το 1-2 kwh ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αλλά ότι και να λέμε χωρίς μετρήσεις είναι άκυρο.

https://www.acerservices.com.au/news/air-conditioner-heating-mode/

http://www.fplblog.com/does-running-the-heat-really-cost-three-times-as-much-as-ac/

Αυτό είναι από τους πιο οικονομικούς τρόπους προσωπικής θέρμανσης btw. Τα site που βάζεις μιλούν και πάλι για ολική θέρμανση. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Για συγκεκριμένη χρήση μιλάμε. Να ζεστάνεις ένα άτομο για κανά μισάωρο σε ένα μεσαίο-μεγάλο δωμάτιο. 

Για ένα τυπικά μονωμένο 50m2 σαλόνι θέλεις ένα 18αρι AC, αυτό είναι~ 5.5kW. μαζί με την απόδοση του θα πέσει στα 2kW η ηλεκτρική ισχύς. Για να ζεστάνεις ένα κρύο σαλόνι σε υποφερτή θερμοκρασία, +10-12 βαθμούς, θέλεις τουλάχιστο ένα μισάωρο εάν όχι περισσότερο. Άρα τουλάχιστο μια kWh. και όσο μεγαλώνει το σαλόνι ή μειώνεται η μόνωση τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Εκτός αν το έχεις να σου φυσάει μέσα στα μούτρα, δεν θα επωφεληθείς στο χρονικό διάστημα της μισής ώρας. Ειδικά εάν υπολογίσεις και το κόστος αγοράς έναντι μιας σόμπας αλογόνου ή quartz ή οτιδήποτε των 20 ευρό. 

Σε πρόχειρα κλεισμένους εξωτερικούς χώρους που μπάζουν κλπ, υπάρχει λόγος που βάζουν θερμάστρες υπερύθρων και δεν σου βάζουν AC, ή αερόθερμα ή οτιδήποτε παρόμοιο. 

Δεν υπάρχει one-size-fits-all

Δημοσ.

εγώ αναρωτιέμαι ποια είναι η πιο φθηνή λύση στη θέρμανση τελικά pellet,πετρέλαιο,φυσικό αέριο,θερμοπομπός,σόμπα αλογόνου,σόμπα κηροζίνης,γεωθερμία,κλιματιστικό;😕

πάντως η πιο σωστή λύση είναι να υπάρχει θερμομόνωση στο σπίτι 😏

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

εγώ αναρωτιέμαι ποια είναι η πιο φθηνή λύση στη θέρμανση τελικά pellet,πετρέλαιο,φυσικό αέριο,θερμοπομπός,σόμπα αλογόνου,σόμπα κηροζίνης,γεωθερμία,κλιματιστικό;😕

Δεν υπάρχει φθηνή λύση.Ισχύει το ότι κάψεις πληρώνεις ότι και να χρησιμοποιείς.Και δυστυχώς για να έχεις πραγματική θέρμανση πρέπει να πληρώσεις.Τα άλλα είναι ημίμετρα τα οποία ανάβεις και χρησιμοποιείς σύμφωνα με το πορτοφόλι σου.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

εγώ αναρωτιέμαι ποια είναι η πιο φθηνή λύση στη θέρμανση τελικά pellet,πετρέλαιο,φυσικό αέριο,θερμοπομπός,σόμπα αλογόνου,σόμπα κηροζίνης,γεωθερμία,κλιματιστικό;

Όποια έχει την συγκεκριμένη στιγμή που δίνεται η απάντηση την χαμηλότερη φορολογία.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Whargoul said:

Για ένα τυπικά μονωμένο 50m2 σαλόνι θέλεις ένα 18αρι AC

Κάντο 24αρι...

43 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

πάντως η πιο σωστή λύση είναι να υπάρχει θερμομόνωση στο σπίτι 😏

Αν εννοείς από πλευράς κατανάλωσης υπάρχουν μελέτες εδώ και καιρό...

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν εννοείς από πλευράς κατανάλωσης υπάρχουν μελέτες εδώ και καιρό...

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051

Όπως έλεγα και προηγουμένως,    * Όροι και προϋποθέσεις υπάρχουν

Αναφορά σε κείμενο

Σημαντικό: Τα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάζονται σε αυτή τη μελέτη ισχύουν μόνο για τις παραδοχές που έχουν χρησιμοποιηθεί και οι οποίες παρατίθενται στο πλήρες κειμένο της μελέτης.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Whargoul είπε

..... Για να ζεστάνεις ένα κρύο σαλόνι σε υποφερτή θερμοκρασία, +10-12 βαθμούς, θέλεις τουλάχιστο ένα μισάωρο εάν όχι περισσότερο. Άρα τουλάχιστο μια kWh. κ........

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Κάντο 24αρι...

πονανε τα ματια μου με αυτα που διαβαζω.......

Οτι ναναι......

• Super Moderators
Δημοσ.
33 minutes ago, maneni said:

Οτι ναναι......

Εννοώ ότι τα 50τμ θέλουν 24αρι...

• Confused 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, maneni είπε

Οτι ναναι......

Δεν πέτυχες στην πραγματικότητα ούτε και σε ένα ποστ σου. Πρέπει να κάνεις τρομερή υπερπροσπάθεια! 

image.png.62de6d1ebe027b9885fffd2458975b50.png

1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Εννοώ ότι τα 50τμ θέλουν 24αρι...

Υποθέτει ότι 24000 btu για 50m2 είναι υπερβολικά πολλά! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...