Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να βρω κάποιον που να πιστεύει στην αστρολογία, για να μου πει τα επιχειρήματα αυτών που πιστεύουν.

Μέχρι τώρα έχω γνωρίσει μόνο χαζογκόμενες που δηλώνουν πως δεν με ξέρουν ούτε τις ενδιαφέρει να έχουν γνώση και επιχειρήματα για το ζήτημα και απλά αρέσκονται στο να πιστεύουν.

Ο σκοπός που νήματος είναι αποκλειστικά αυτός, δηλαδή να γίνει συζήτηση με κάποιους που πιστεύουν στην αστρολογία και να θέσουν επιχειρήματα.

Ο σκοπός του νήματος δεν είναι:

• Να κράξουμε την αστρολογία αυτοί που δεν την πιστεύουμε και την θεωρούμε γελοία.
  • Να πούμε τετριμένες εξυπνάδες
  • Και φυσικά ακολουθουμε το #ignorethetrolls
  • Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ ο φίλος αναλύει όλα τα βασικά επιχειρήματα. Υπάρχουν κάνα δυο τρία μικρότερα ακόμα, αλλά η κεντρική ιδέα δεν αλλάζει:

• Like 3
Δημοσ.
32 minutes ago, funbreaker said:

Προσπαθώ να βρω κάποιον που να πιστεύει στην αστρολογία, για να μου πει τα επιχειρήματα αυτών που πιστεύουν.

Μέχρι τώρα έχω γνωρίσει μόνο χαζογκόμενες που δηλώνουν πως δεν με ξέρουν ούτε τις ενδιαφέρει να έχουν γνώση και επιχειρήματα για το ζήτημα και απλά αρέσκονται στο να πιστεύουν.

Ο σκοπός που νήματος είναι αποκλειστικά αυτός, δηλαδή να γίνει συζήτηση με κάποιους που πιστεύουν στην αστρολογία και να θέσουν επιχειρήματα.

Ο σκοπός του νήματος δεν είναι:

• Να κράξουμε την αστρολογία αυτοί που δεν την πιστεύουμε και την θεωρούμε γελοία.
  • Να πούμε τετριμένες εξυπνάδες
  • Και φυσικά ακολουθουμε το #ignorethetrolls

υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο μεταφυσικό και άνθρωποι που πιστεύουν στο μηδενισμό, αμφότεροι πιστεύουν σε κάτι

αυτοί που πιστεύουν στο μεταφυσικό, άλλοτε το περιβάλλουν με κάποια πολύ συγκεκριμένη δοξασία (θρησκεία, αστρολογία, κοσμοθεωρία κλπ) και άλλοτε αφηρημένα σε κάτι γενικό

το σίγουρο είναι ότι η επιστήμη δεν συντάσσεται με καμία άποψη (ούτε με ένθεους, ούτε με άθεους κοκ), διότι η επιστήμη έχει μόνο εργαλείο την τεκμηρίωση και τη γνώση

.

για την αστρολογία ειδικότερα, όσοι πιστεύουν το κάνουν λυτρωτικά λόγω της φυσικής ανθρώπινης ανάγκης να ερμηνεύσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει, και με την έννοια αυτή η πίστη τους λειτουργεί από ψυχοθεραπευτικά έως ψυχοπαθολογικά, και όσοι εξασκούν επαγγελματικά την ιδιότητα του αστρολόγου το κάνουν για βιοποριστικούς σκοπούς

Δημοσ.

Ναι σωστά και γνωστά όλα αυτά. Όμως μιλάμε για άλλους.

Θα ήθελα κάποιοι απ αυτούς τους άλλους να μας πούνε την δική τους οπτική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, funbreaker said:

Ναι σωστά και γνωστά όλα αυτά. Όμως μιλάμε για άλλους.

Θα ήθελα κάποιοι απ αυτούς τους άλλους να μας πούνε την δική τους οπτική.

Γιατί το ψάχνεις;
Έχεις την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να ισχύει κάτι απ' αυτά που ευαγγελίζεται η αστρολογία;
Έχεις την ίδια απορία ως προς την καφεμαντεία-χειρομαντεία κλπ, ή πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες στην αστρολογία;

Σου απαντώ (δια των ερωτήσεων 🙂) γιατί αφενός δεν ξέρω αν θα εμφανιστεί κάποιος να υποστηρίξει την αστρολογία και αφετέρου, αν εμφανιστεί κάποιος το βλέπω να ξεφεύγει το νήμα. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από περιέργεια να δω πώς το δικαιολογούν.

Δεν ρώτησα για καφετζούδες κτλ γιατί αυτοί που πιστεύουν στην αστρολογία είναι πολλαπλά περισσότεροι και αποτελούν ένα μεγάλο μέρους του πληθυσμού.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.
Μόλις τώρα, funbreaker είπε

Δεν ρώτησα για καφετζούδες κτλ γιατί αυτοί που πιστεύουν στην αστρολογία είναι πολλαπλά περισσότεροι και αποτελούν ένα μεγάλο μέρους του πληθυσμού.

κυριως γυναικειου πληθυσμου

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.protothema.gr/greece/article/575909/sunelifthi-stin-kupro-o-nikos-hortareas/

Συνελήφθη στην Κύπρο ο Νίκος Χορταρέας

Το γνωστό μέντιουμ κατηγορείται ότι «ψάρευε» πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές

Η Κυπριακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα στη Λεμεσό τον Έλληνα μελλοντολόγο – μέντιουμ Νίκο Χορταρέα για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο Δικαστήριο.

Ο Νίκος Χορταρέας φέρεται να ψάρευε πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε στην Κύπρο αλλά και στην καφετέρια «Magic» της Λεμεσού. Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια ζητούσε μεγάλα ποσά για να αποκαλύψει δήθεν σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους αλλά και τα ονόματα γυναικών που δήθεν τους πολιορκούσαν.

Η δράση του Χορταρέα βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας και σήμερα τον επισκέφθηκε γυναίκα αστυνομικός που εμφανίστηκε ως πελάτισσα. Της ανέφερε πως ο σύζυγος της έχει εξωσυζυγική σχέση, αλλά για να την βοηθήσει ζήτησε 2.000 ευρώ, ώστε να ετοιμάσει σχετικά βότανα και να «εκδιώξει» την ερωμένη (η γυναίκα δεν ήταν καν παντρεμένη). Την στιγμή που ο Νίκος Χορταρέας ζητούσε τα χρήματα, εισήλθαν στο δωμάτιο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Δημοσ.

δεν εχω ασχοληθει και δεν νομιζω! αρα δεν πιστευω! παρολλα αυτα εχω παρατηρησει πολλες φορες οτι τα γενικα χαρακτηριστικα των ζωδιων ισχυουν σε γνωστους μου, φιλους και δικους μου ανθρωπους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, funbreaker said:

Δεν νομίζω ότι θα ακούσεις κανένα σοβαρό επιχείρημα, πέραν των "μα δεν βλέπεις την ομοιότητα στον χαρακτήρα των όμοιων ζωδίων" ή "μου είχαν πει ότι θα γίνει τα τάδε και έγινε". Μόνο εμπειρικά δηλαδή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο επιστημονικό ή άλλου τύπου επιχείρημα, καθώς αυτό θα χρειαζόταν την κατανόηση κάποιου μηχανισμού που διέπει το όλο πράγμα, και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
12 minutes ago, CheOnWeb said:

Δεν νομίζω ότι θα ακούσεις κανένα σοβαρό επιχείρημα, πέραν των "μα δεν βλέπεις την ομοιότητα στον χαρακτήρα των όμοιων ζωδίων" ή "μου είχαν πει ότι θα γίνει τα τάδε και έγινε". Μόνο εμπειρικά δηλαδή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο επιστημονικό ή άλλου τύπου επιχείρημα, καθώς αυτό θα χρειαζόταν την κατανόηση κάποιου μηχανισμού που διέπει το όλο πράγμα, και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Ε οι αστρολόγοι οι ίδιοι δεν πιστεύουν; Τουλάχιστον κάποιοι. Ή όλοι είναι τσαρλατάνοι εν γνώσει;

Αν κάποιοι πιστεύουν, θα έχουν μια στοιχειώδη φαρέτρα επιχειρημάτων.

Αρα θα υπάρχουν και κάποιοι πιστοί ακόλουθοι που θα έχουν.

Δημοσ.

Η αστρολογία υποκρύπτει κάποιας μορφής παγανισμό χωρίς όμως να είναι θρησκεία με λατρευτικά στοιχεία. 

Κάποια στιγμή είχα ακούσει ως επιχείρημα νομίζω την υποτιθέμενη επίδραση της κίνησης των πλανητών στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων σε ένα συνονθύλευμα επιδράσεων με τα παλιρροϊκά φαινόμενα και τρέχα γύρευε.

Βασικά η αστρολογία έλκει την ρίζα της σε αλλοτινές εποχές κατά τις οποίες ο άνθρωπος επιχειρούσε να ερμηνεύσει το σύμπαν χωρίς να έχει τα εργαλεία και την επιστημονική υποδομή. Τα παγανιστικά κατάλοιπα της εποχής εκείνης είναι η αστρολογία του σήμερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω ο μισος πλανητης πιστευει οτι καποιο μεγαλοφυες ον εστειλε αντιπροσωπους του στην γη, στην αστρολογια θα κολλησουμε. Οπως και οι θρησκειες, η αστρολογια ειναι καταλοιπο μιας αλλης εποχης απλως παρα πολλοι ανθρωποι ψαχνουν να δικαιολογησουν την κενη τους υπαρξη και τις μ@λ@κιες που κανουν στον αναδρομο ερμη και στον αστρολογικο τους χαρτη.

Παντως δημοκρατιαν εχομεν.......ολοι χωραμε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

πάντως και το να πιστεύει κανείς στο μηδενισμό είναι εξίσου δογματισμός όσο και η πίστη σε υπέρτατα όντα 

υπάρχει και ο αγνωστικισμός που δεν είναι καθόλου δογματισμός

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...