Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομορφη παρεα!

Σε αυτο το thread θα ηθελα να γραψουμε ολοι την εμπειρια που εχουμε στο θεμα του τιτλου!

Σκοπος ειναι να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον και βαση εμπειριας ισως βοηθηθουν ατομα του Forum. 

Η δικη μου περιπτωση ειναι ως εξης: 

Εχω κληρονομησει ενα ακινητο περιπου αξιας 600.000€ (εμπορικη αξια συμφωνα με την ερευνα αγορας που εκανα στην περιοχη). Τα χρεη που υπαρχουν στο ακινητο αποτελουντε απο τραπεζα, εφορια, ΔΕΗ, κτλπ ανερχονται στα 800.000€.

Να συντηρισω τετοιο κτηριο δεν μπορω, ποσο μαλλον τωρα που εμαθα και τα χρεη που εχει..

Τι να κανω σε αυτην την περιπτωση? 

Ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς δύσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και στην κληρονομιά (εκτός βεβαίως του συναισθηματικού δεσίματος που μπορεί να υπάρχει με κάποιο περιουσιακό στοιχείο) παίζεις μπάλα με το ενεργητικό > παθητικό. Στο παράδειγμα σου, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να συμφέρει η αποδοχή. Ίσως όμως αυτό να αλλάζει αν μπορείς να διακανονίσεις τις οφειλές που υπάρχουν λαμβάνοντας παράλληλα γενναίο κούρεμα. Αυτό πως θα το μάθεις, δεν μπορώ να σου το πω. Γενικά δεν δίνουν πληροφορίες από τράπεζες και λοιπούς οργανισμούς. Στα έξοδα βέβαια, πρέπει να προσθέσεις τα κόστη διατήρησης (ΕΝΦΙΑ, συντήρηση) αλλά και τα κόστη αναπροσαρμογής των οφειλών (δικηγόροι, λογιστές κ.α.).

Μετά βλέπεις το ακίνητο. Σε τι κατάσταση είναι. Είναι διαφορετικό να έχει εμπορική αξία επειδή είναι πχ 500τμ κτήριο από το να είναι 100τμ και πάνω στην Ακρόπολη (που λέει ο λόγος). Πρέπει να ψάξεις τιμές ζώνης, αν έχει λοιπά βάρη, αν λείπουν πράξεις από το συμβόλαιο. Πολυέξοδη και χρονοβόρα διαδικασία. Μόνο με πολύ καλό ψάξιμο και μάλλον βοήθεια ειδικού θα βγάλεις άκρη. Και επειδή όταν παίζουν οφειλές σε τέτοια επίπεδα δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεφυτρώνουν νέες (πχ ΤΑΠ, οφειλές σε δικηγόρους, μηχανικούς) θα το σκεφτόμουν τριπλά.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητικα μπορεις να πετυχεις καποιο κουρεμα και να βγαλεις και κατιτις,αλλα αυτο θελει ψαξιμο,ποιες ειναι οι οφειλες σε ποιον,ποτε δημιουργηθηκαν και ποτε πληρωθηκαν τελευταια φορα.

Κατα τη γνωμη μου χρειαζεσαι εναν λογιστη ή εναν νομικο που να εχει εμπειρια απο τετοια θεματα και να διαπραγματευτει για ενα καλο αποτελεσμα

Αν ομως το ακινητο εχει αμετρητα βαρη και το εχουν βαλει ολοι οι πιστωτες στο κοκκινο (προς πλειστηριασμο),δεν ξερω αν και πως βγαινει απο εκει,με τις τραπεζες μπορεις καπως να συννενοηθεις,με το δημοσιο το βλεπω ως πολυ δυσκολο

Δημοσ.

αυτά είναι. Να κληρονομείς 600,000€ και πριν προλάβεις να στήσεις πάρτυ να μαθαίνεις ότι υπάρχουν οφειλές 800,000€

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.. 
Σε κληροδοτημένο διαμέρισμα για να αλλάξει το όνομα στην υπηρεσία ύδρευσης χρειάζεται το νέο συμβόλαιο στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Με το οποιοδήποτε χρέος που έχει δημιουργηθει όλα αυτα τα χρόνια απο το θάνατο του κληροδοτη εως και την αποδοχή της κληρονομιας, τι γίνεται;
  Για παράδειγμα.. Ενας τύπος έχει 2 ενήλικα παιδια και μένει στο ίδιο σπίτι με το ένα, καθώς το άλλο έχει δική του οικογένεια. Κάποια στιγμή πεθαίνει, και το ένα παιδί που έμενε μαζί του εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το σπιτι αλλα δεν ασχολήθηκε ποτέ να πληρώσει το νερο. Η διαθήκη -για δικούς τους λογους- αποφασίζουν να ανοίξει μετα απο 3 χρονια και βλέπουν οτι ο πατέρας έχει κληροδοτήσει το σπίτι στο άλλο του παιδι. Γίνεται αποδοχή κληρονομιάς κανονικά απο τον νέο ιδιοκτήτη και έρχεται η ώρα να παει στην εταιρία υδρευσης για την αλλαγή του ονόματος απο τον θανόντα πατέρα, στο όνομά του. Με το χρέος που υπάρχει αυτά τα 3 χρόνια         -καθως οπως ξέρουμε η ΕΥΔΑΠ σπάνια διακόπτει την υδροδότηση-  στο όνομα του θανόντα, τι γίνεται;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.. 
Σε κληροδοτημένο διαμέρισμα για να αλλάξει το όνομα στην υπηρεσία ύδρευσης χρειάζεται το νέο συμβόλαιο στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Με το οποιοδήποτε χρέος που έχει δημιουργηθει όλα αυτα τα χρόνια απο το θάνατο του κληροδοτη εως και την αποδοχή της κληρονομιας, τι γίνεται;
  Για παράδειγμα.. Ενας τύπος έχει 2 ενήλικα παιδια και μένει στο ίδιο σπίτι με το ένα, καθώς το άλλο έχει δική του οικογένεια. Κάποια στιγμή πεθαίνει, και το ένα παιδί που έμενε μαζί του εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το σπιτι αλλα δεν ασχολήθηκε ποτέ να πληρώσει το νερο. Η διαθήκη -για δικούς τους λογους- αποφασίζουν να ανοίξει μετα απο 3 χρονια και βλέπουν οτι ο πατέρας έχει κληροδοτήσει το σπίτι στο άλλο του παιδι. Γίνεται αποδοχή κληρονομιάς κανονικά απο τον νέο ιδιοκτήτη και έρχεται η ώρα να παει στην εταιρία υδρευσης για την αλλαγή του ονόματος απο τον θανόντα πατέρα, στο όνομά του. Με το χρέος που υπάρχει αυτά τα 3 χρόνια         -καθως οπως ξέρουμε η ΕΥΔΑΠ σπάνια διακόπτει την υδροδότηση-  στο όνομα του θανόντα, τι γίνεται;

Τα χρέη στην υπηρεσία ύδρευσης ακολουθούν ΠΑΝΤΑ το ακίνητο, δλδ τον ιδιοκτήτη.

Το πότε απέκτησε το ακίνητο, το πως, το που μένει, το ποιος μένει/έμενε στο σπίτι, όλα αυτά είναι άσχετα.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 24/10/2018 στις 3:31 ΜΜ, boulevar είπε

Καλησπερα στην ομορφη παρεα!

Σε αυτο το thread θα ηθελα να γραψουμε ολοι την εμπειρια που εχουμε στο θεμα του τιτλου!

Σκοπος ειναι να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον και βαση εμπειριας ισως βοηθηθουν ατομα του Forum. 

Η δικη μου περιπτωση ειναι ως εξης: 

Εχω κληρονομησει ενα ακινητο περιπου αξιας 600.000€ (εμπορικη αξια συμφωνα με την ερευνα αγορας που εκανα στην περιοχη). Τα χρεη που υπαρχουν στο ακινητο αποτελουντε απο τραπεζα, εφορια, ΔΕΗ, κτλπ ανερχονται στα 800.000€.

Να συντηρισω τετοιο κτηριο δεν μπορω, ποσο μαλλον τωρα που εμαθα και τα χρεη που εχει..

Τι να κανω σε αυτην την περιπτωση? 

Ευχαριστω πολυ!

Αν το κληρονόμησες δεν υπάρχει περίπτωση να αποποιηθείς τίποτα, δεν γλιτώνεις το λούκι όσο και να χτυπιέσαι. Εκτός της εμπορικής αξίας και των χρεών στο ακίνητο, μιλάμε και για πολύ υψηλό φόρο κληρονομιάς. Επίσης άσε την ερευνα αγοράς που έκανες και ζήτησε την γνώμη κάποιου εκτιμητή ακινήτων για την αγοραία αξία του ακινήτου. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Η δική μου περίπτωση είναι η εξής.

Απεβίωσε ο θείος μου (αδερφός του πατέρα μου) και άφησε χρέη (25.000 ευρώ περίπου).

Έκαναν αποποίηση τα 4 τέκνα του.

Ακολούθως έκαναν τα 2 αδέρφια του που είναι Ελλάδα (ο πατέρας μου είναι ο ένας), ενώ τα 3 αδέρφια του που είναι στην αλλοδαπή (Αυστραλία), δεν έχουν κάνει ακόμα.

Εγώ πήγα και έκανα την επόμενη μέρα από τον πατέρα μου, ενώ η αδερφή μου (που έχει και 2 ανήλικα) δεν έχει κάνει ακόμα.

Ερωτήσεις προς όποιον γνωρίζει καλά το θέμα.

-Τα αδέρφια του πατέρα μου στην Αυστραλία μπορούν να κάνουν αποποίηση στο εκεί Προξενείο ή χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα;; Κι αν ναι, πότε;;

-Είναι άκυρη η δική μου αποποίηση από την στιγμή που δεν έχουν κάνει άτομα που προηγούνται χρονικά, έστω κι αν διαμένουν στην αλλοδαπή;;

-Τα ανήλικα τέκνα της αδερφής μου έχουν κάποιο χρονικό περιθώριο να το κάνουν και γίνεται μέσω δικηγόρου αποκλειστικά;;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπερα σας να σας ρωτησω εδω γιατι δεν ξερω πως ανοιγω αλλο θεμα. ειμαστε 3 αδερφια ο ενας ηταν εξαφανησμενος πολλα χρονια  στο εξωτερικο πηγαινοερχοτανε .ειχε γυναικα και παιδι  στο εξωτερικο αν ηταν κιολασ παντρεμενος αγνωστο κιαυτο,μετα απο πολλα χρονια μαθαμε οτι πεθανε και οτι εχει αλλη γυναικα και παιδι κιαλλο. λοιπον εχει πεθανει το 2015 δεν ξερω ημερομηνια και εμεις το μαθαμε πριν 2 χρονια. επαφες με την καινουρια οικογενεια δεν εχουμε εγω και ο αλλος μου ο αδερφος που ζει. τον πηρανε τηλ και του πανε απο τραπεζα χρωστατε λεει τα χρεη του αδερφου σας και αν εχετε κανει αποποιηση κληρονομιας χρεων,εγω και ο αδερφος μουμεχρι σημερα δεν γνωριζαμε τι ειναι αυτο και τι πρεπει να κανουμε και αν χρωσταγε η οχι σε τραπεζες και πόσα .τι διαδικασια θελει τωρα να κανουμε αν ξερετε? λεφτα για δηκηγορους δεν υπαρχουν 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά. Γράφω και εγώ εδώ το δικό μου μικρο "δράμα". συγχωρέστε την απουσία σωστών όρων, δεν τα ξέρω καλά, μόλις ξεκίνησα και εγώ να τα ψάχνω.

Πέθανε ο πατέρας μου και μας άφησε χρέος γύρω στα 20.000, σε 2 τράπεζες (alpha bank και eurobank)
Ξέρω ότι έχει 2 χωράφια στο χωριό,  όχι μεγάλης αξίας, "χωρισμένα" με τα 2 αδέρφια του.
Εγώ (και η οικογένεια μου, μαμά και αδερφός) θέλω να κάνω αποποίηση κληρονομιάς. 
Μπορώ, εφόσον τα χωράφια είναι και στο όνομα των αδερφών του?
Αν κάνουμε αποποίηση όλοι, αδέρφια, παιδιά, σύζυγος, κλπ, τα χρέη που πάνε?
Αν κάνω αποποίηση, δεν παίρνω το χρέος στις τράπεζες, άσχετα με το πόσο αξίζουν τα χωράφια?
Γενικά δεν έχω ιδέα τι γίνεται, βρέθηκα σε μια φάση όπου όλες οι ευθύνες πέσαν πάνω μου και δεν ξέρω τι να κάνω και ποιον να ρωτήσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
❤️

Επεξ/σία από glykeria_art

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...