Joshua21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Εκεί στέκομαι. Στο πως το μαθαίνεις? Υπάρχουν περιπτώσεις που είσαι κληρονόμος κάποιου που δεν έχεις καμία επαφή εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε δεν ξέρεις ότι έχει πεθάνει. Σε τέτοια περίπτωση έχει γίνει αυτόματη αποδοχή χωρίς να σου το έχει πει κανείς επίσημα? Κάτσε γιατί άλλο ρώτησες πριν. Δεν υπάρχει κάποιος επίσημος/προβλεπόμενος τρόπος ώστε όταν πεθάνει κάποιος να ενημερωθούν οι πιθανοί κληρονόμοι του, εκτός βέβαια αν - όπως έγραψα και παραπάνω - υπάρχει διαθήκη. Επίσης το περιθώριο των 4 μηνών ξεκινά από τι στιγμή που λαμβάνεις γνώση του θανάτου, αν δεν το έχεις μάθει τότε δεν θεωρείται πως έχεις κάνει αποδοχή.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Και πως γνωρίζουν αν εχεις ενημερωθεί για τον θάνατο κάποιου; Νομίζω ότι ο νόμος έχει πολλά κενά . 1
xniour Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωριζει κάποιος τι γίνεται με το μέρος ενός σπιτιού που έχει αποποιηθεί. Ξέρω ότι πηγαίνει στο δημόσιο αλλά μετά; Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο πεθερός μου ειχε τα 3/7 του σπιτιού και η πεθερά μου τα 4/7. Ολοι έχουν κάνει αποποίηση για τα 3/7. Στο μέλλον η πεθερά μου θα μπορέσει να μεταβιβάσει το δικό της μέρος σε εμας; Και αυτά τα 3/7 μπορούμε να τα πάρουμε πισω;
dchatz Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 πρόσφατα έμαθα περίπτωση ανήλικου όπου η αποποίηση γίνεται μεν από τους γονείς του αλλά πρέπει να γίνει ακρόααση με δικαστή ο οποίος θα πιστοποιήσει ότι η αποποίηση γίνεται με σκοπό το μελλιντικό συμφέρον του παιδιού και όχι την πιθανή πρόκληση ζημιάς του. Θα αποφασίσει δλδ ότι με την αποποίηση προασπίζονται τα συμφέροντα του παιδιού.
tounion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, dchatz είπε πρόσφατα έμαθα περίπτωση ανήλικου όπου η αποποίηση γίνεται μεν από τους γονείς του αλλά πρέπει να γίνει ακρόααση με δικαστή ο οποίος θα πιστοποιήσει ότι η αποποίηση γίνεται με σκοπό το μελλιντικό συμφέρον του παιδιού και όχι την πιθανή πρόκληση ζημιάς του. Θα αποφασίσει δλδ ότι με την αποποίηση προασπίζονται τα συμφέροντα του παιδιού. Ισχύει. Νομιζω χρειάζεται και δικηγόρος και το κόστος είναι μεγαλο σε αυτή την περίπτωση... Φυσικά για κάθε παιδί χρειάζεται και άλλη απόφαση... Για ενήλικες με κάτι λίγα ευρω παράβολα κάνεις αποποίηση
μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δηλαδή το μικρό παιδί είναι καταδικασμένο; Τι λέτε τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα