Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dkstopo είπε

άστο να βρει μονο του τη τροφή του, η φυση ξέρει 

Βέβαια βέβαια ξέρει η φύση , ζωάρα κάνουν τ αδέσποτα μέσα στα τσιμέντα, κυνηγάνε και τρώνε :D 

• Like 6
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, randomcat είπε

Καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο έχεις δοκιμάσει να δώσεις ποτέ (όχι στον γάτο με το θέμα υγείας αλλά γενικά) ? Το βγάζεις από το καλαμάκι και μένουν οι μπουκίτσες κοτόπουλου. Τους αρέσει πολύ και έχει πλακίτσα όταν τις μασουλάνε. 😁

οχι δεν το εχω κανει γιατι και το κοτοπουλο η κτηνιατρος μου το απαγορεψε, οχι σαν κοτοπουλο αλλα σαν κοτοπουλο στην αγορα. μου ειπε οτι αν μπορω να βρω καθαρο κοτοπουλο χωρις ορμονες, οπως ειναι αυτα της ελευθερα βοσκης, τοτε να δινα απο αυτο στο γατο. τετοια δεν υπαρχουν και αν υπαρχουν ειναι ακριβα. ετσι κατελυξα στο γαυρο και την σαρδελα και ειναι για χαρα

Δημοσ.

δώστου κανα πιτόγυρο 😂😂.

Εγώ Στον δικό μου έδινα Όλα τα αποφάγια από πατάτες μέχρι και μακαρόνια  (Μην με κραξετε ) μια χαρά ήταν η γατούλα. βέβαια είχα και ξηρη τροφή στο μπολάκι. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, randomcat είπε

Απλά λέω τι έχω διαβάσει και ακούσει (π.χ. ότι η Greenpeace είχε την Purina σε κάποια blacklist). Και για γατοτροφές είχα βρει κάτι εναντίων τους παλαιότερα.

Για να είμαστε σίγουροι για την οποιαδήποτε τροφή χρειαζόμαστε επιστημονική ομάδα και εργαστήριο χημικής ανάλυσης μεταξύ άλλων. :P  Δεν ξέρω πως θα ήταν οι γάτες μου αν έτρωγαν Purina για χρόνια. Το μόνο που ξέρω ήταν ότι μύριζαν άσχημα τα κακάκια τους μια περίοδο που τους έδινα τέτοιες τροφές. Οπότε, απλά ακολουθώ το φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Έπειτα, η γάτα που είναι έξω μπορεί στα 7 χρόνια να πεθάνει ενώ του σπιτιού να φτάσει και τα 17.

Επειδή αυτή τη στιγμή με έβαλες σε σκέψεις, μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις μια αξιόλογη τροφή ή τέλος πάντων να μην είναι σκουπίδι (για στειρωμενες), που να ειναι στα χρήματα της purina ή λίγο παραπάνω;

Την πουρινα την αγοράζω 7€ το 1.5Κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, thant είπε

Επειδή αυτή τη στιγμή με έβαλες σε σκέψεις, μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις μια αξιόλογη τροφή ή τέλος πάντων να μην είναι σκουπίδι (για στειρωμενες), που να ειναι στα χρήματα της purina ή λίγο παραπάνω;

Την πουρινα την αγοράζω 7€ το 1.5Κ.

Κακώς αγοράζεις μικρές ποσότητες πρώτα απ' όλα.

Το να παίρνεις 1 και 2 κιλά τροφή για τις γάτες είναι γδάρσιμο κανονικό, καθώς όπως πιθανότατα γνωρίζεις οι τιμές δεν πάνε αναλογικά με τα κιλά,

π.χ. μπορεί να έχει 7 ευρώ το 1.5 κιλό που λες, 15 τα 5 και 25 ευρώ το 10κιλο.

Συμφέρει πάρα πολύ με λίγα λόγια να παίρνεις μεγάλες ποσότητες.

Από ΄κει και πέρα σαφέστατα και κάποιες τρομερά δημοφιλείς μάρκες είναι κάκιστες.

Γενικός κανόνας είναι πως ό,τι βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ θεωρείται σκουπίδι. 

Γιατί είναι δημοφιλείς friskas και whiskies και ιστορίες; Γιατί ρίχνουν τρελά ποσά σε διαφήμιση και είναι φτηνές που σημαίνει ο κόσμος τις προτιμάει, συν το ότι τις βρίσκει στα σούπερ μάρκετ χωρίς να χρειαστεί να πάει σε εξειδικευμένα μαγαζιά.

Το "εμένα το γατί μου τέτοια τρώει 2 χρόνια τώρα και δεν έχει τίποτα" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, και εγώ άμα τρώω κάθε μέρα πιτόγυρα και πίτσες τα πρώτα 2 χρόνια καλά μπορεί να 'μαι, δεν σημαίνει όμως ότι στο μέλλον δεν θα βγουν σιγά σιγά τα προβλήματα.

Το θέμα τροφή θέλει ψάξιμο και καλώς ή κακώς η καλή τροφή είναι και ακριβή.

Γενικά κοιτάμε να έχει μεγάλη περιεκτικότητα η τροφή σε καθαρό κρέας και όχι σε αλεσμένα κόκαλα και αηδίες ή ρύζια, κτλ. που είναι άχρηστα για τις γάτες.

Τροφή από σούπερ μάρκετ, ακόμα και κονσέρβες, ούτε σε αδέσποτο, εκτός και αν μιλάμε για θάνατο από πείνα ή αυτό.

Πάρτε μια κονσέρβα των 7-8-10 ευρώ και μια των 40 λεπτών απ'το σούπερ, δείτε τι περιέχουν (τα συστατικά αναγράφονται αναλυτικά όλα υποχρεωτικά) και θα καταλάβετε γιατί η διαφορά στην τιμή. Το ένα είναι πριονίδι και το άλλο καθαρό κρέας.

Επεξ/σία από Baator
  • Thanks 1
Δημοσ.

TONUS CAT είναι η καλύτερη για αδέσποτα, αν τη βρεις κάνει γύρω στο 1.20 το κιλό σε στσκευασία 20άκιλη. 4 χρόνια ταίζουμε 15 γατούλες αλλά τις στειρώσαμε και τις εμβολιάσαμε πρώτα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεθείτε και με άλλους και αν συμφωνήσετε στειρώστε το μικρό πρώτα. Μία στείρωση κοστίζει σε νορμάλ κτηνίατρο 25 ευρώ, που είναι τα υλικά του.Εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι η Φαλτσή για όποιον ενδιαφέρεται.Το ζωάκι καθαρίζει από παράσιτα και είναι πιο υγιές και ανθεκτικό. Αν έχετε καλή γειτονια μπορείτε να συεννοηθείτε και μια φορά τη βδομάδα να δίνεις τροφή για στειρωμένες, γιατί μπορεί να κάνει κρυσταλλάκια στην ουροδόχο.Το πιο σημαντικό είναι το νερό και θα πρέπει να είναι πάντα άφθονο σε κάθε περίπτωση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ταΐστε τα ζώα με ο,τι αντέχει η τσεπη σας, ειδικά αν μιλάμε για αδέσποτα που σε σχεση με αυτά που τρώνε απο τα σκουπίδια ακόμη και η φθηνότερη ξηρα τροφή ειναι πολυ καλύτερη!

Απλά ενημερωθείτε πριν για το ποιες τροφες θα πρέπει να αποφεύγετε ώστε να μην τους δημιουργήσετε προβλήματα.

• Like 9
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, risingsun είπε

Γατοτροφη και γαλατακι που το λατρευουν.Και καμια αλλη λιχουδια δεν βλαπτει.

ΠΟΤΕ γάλα, έχουμε βαρεθεί να το επαναλαμβάνουμε.

Οι γάτες έχουν δυσανεξία στο γάλα, προκαλούνται διάρροιες και στομαχικά προβλήματα που ειδικά σε αδύναμες γάτες ή νεαρά γατάκια οδηγεί σε

αφυδάτωση και θάνατο.

ΜΟΝΟ σε νεαρά/νεογέννητα γατάκια δίνουμε την ειδική σκόνη (που με νερό μετατρέπεται σε γάλα) που βρίσκουμε σε εξειδικευμένα pet shops και η οποία είναι η μόνη που αντικαθιστά το γάλα της μάνας τους. Ακόμα και αυτό δίνεται μέχρι να απογαλατιστούν, μόλις αρχίσουν να μπορούν να τρώνε κροκετούλα ή λίγο πατέ/κονσέρβα, τέλος το γάλα.

Το λατρεύουν, δεν το λατρεύουν, το αγελαδινό γάλα έχει στείλει στον άλλο κόσμο άπειρα γατάκια από άτομα που δεν ήξεραν και πήγαν να κάνουν το καλό.

• Thanks 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Λογικά πρέπει να είναι γατούλα που  να έχει γεννήσει πρόσφατα γιατί βλέπω την κοιλίτσα της χαλαρή.Ενδεχομένως της πήραν τα γατάκια γιαυτό σε πλάθει με τα πόδια της όπως κάνουν τα γατάκια στην κοιλιά της μάννας τους να κατεβάσει γάλα ή αν φαίνονται τα βυζάκια της τα ταίζει και κάπου τα έχει κρυμμενα

μακάρι να μην το διάβαζα ποτέ αυτό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, randomcat είπε

Άγνοια ή αβεβαιότητα ή wishful thinking ή ευκολία, αλλά περισσότερο το πρώτο.

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα κάτι δικαστικές υποθέσεις κατά της Nestle Purina:

https://barkpost.com/purina-beneful-lawsuit/

https://www.thedailybeast.com/purina-sued-for-allegedly-killing-thousands-of-dogs-with-toxic-food?ref=scroll

Παλαιότερα θυμάμαι ότι είχα βρει και άλλες κατηγορίες σχετικά με καρκινογόνες τροφές, και επίσης ήταν και μια μαύρη λίστα (food blacklist) από την Greenpeace που είχε μέσα Purina και Whiskas. Η Nestle εμφανίζεται γενικά πολύ συχνά στις λίστες της.

Φίλε μου τα links που παραθέτεις λένε στους τίτλους claim & allegedly. Μέσα στα άρθρα αναφέρει ότι δεν έχουν κάνει κάποιο τεστ, απλά υποθέτουν (ένας άντρας με την γυναίκα του-χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο ή αποδείξεις) ότι φταίει η Purina για περιστατικά με σκύλους που ισχυρίζονται πως τους έχουν συμβεί. Επίσης δεν αναφέρει γάτες πουθενά!

Για την Greanpeace το μόνο που βρήκα είναι είναι ότι πράγματι έχει άρθρα για τη Nestle, που έχουν σχέση με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γραμμή προμηθείων, για ρύπανση πλαστικών τίποτα όμως για επικινδυνότητα τροφών όπως γράφεις.

https://www.greenpeace.org/international/press-release/7106/mars-nestle-commit-to-clean-up-pet-food-supply-chains-increasing-pressure-on-thai-union-to-act/

https://www.greenpeace.org/international/?s=nestle&orderby=relevant

https://www.greenpeace.org/greece/?s=nestle&orderby=relevant

Κανένας κτηνίατρος δε μου έχει πει να μη πάρω Purina, μου έχουν πει να μη παίρνω τις no-name τροφές των Σούπερ-μάρκετ επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Ωραία αναφέρεις τα άγνοια & αβεβαιότητα αλλά τα links σου είναι αυτών των κατηγοριών.

Με χαρά να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο.

Επεξ/σία από Diinekis21
Δημοσ.

οπως εγραψε και ο Bildanos παρε ο,τι αντεχει η τσεπη σου. για μενα, ο,τι πιο οικονομικο απο lidl/αβ υπαρχει. απο τα σκουπιδια σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη.

και μιας και ειστε ολοι γατοφιλοι εκει στη γειτονια, καντε το σωστο και στειρωστε οσα μπορειτε

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, duende είπε

οπως εγραψε και ο Bildanos παρε ο,τι αντεχει η τσεπη σου. για μενα, ο,τι πιο οικονομικο απο lidl/αβ υπαρχει. απο τα σκουπιδια σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη.

και μιας και ειστε ολοι γατοφιλοι εκει στη γειτονια, καντε το σωστο και στειρωστε οσα μπορειτε

Η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί με το τι θεωρείται καλή τροφή ή σκουπίδι με όσα έχουν αναφέρει οι συμφορουμίτες. Θα δοκιμάσω με κάποια φθηνή για αρχή,  δοκιμή για το αν θα την δεχτεί γιατί δεν ξέρω με τι το ταίζουν οι άλλοι.

Την έχω σκεφτεί τη στείρωση, αλλά είναι πολλές οι γάτες στην γειτονιά. Με μια πρόχειρη μέτρηση είναι καμιά 20αριά, με τις μισές (αρσενικά κυρίως) να φοβούνται τους ανθρώπους...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...