randomcat Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 - Ξηρά τροφή για γάτες. Ποτέ Purina ή Whiskas. - Κονσέρβες για γάτες, με ρύζι και γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι ή σολωμό. Βρίσκεις καλές και με 0,20 ή 0,50 ευρώ. Μην πάρεις όμως ότιναναι μάρκες τύπου ΑΒ Βασιλόπουλος. Πάρε κάποια γνωστή όπως Royal Canin αλλά ποτέ Purina ή Whiskas (θεωρούνται βλαβερές γιατί μεταξύ άλλων βάζουν πολλά σιτηρά). - Σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο, χωρίς λεμόνι, χωρίς επιπλέον μπαχαρικά, χωρίς το ψωμάκι. - Αν έχεις χρόνο, διάθεση και είσαι και μερακλής, κάνε του κάτι μαγειρευτό (στον ατμό, βραστό ή ψητό) με υλικά που μπορεί να φάει όπως ρύζι, κοτόπουλο, σολωμό από τα βασικά και επίσης σε μικρές ποσότητες και κομμένα σε κομματάκια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο, αρακά κ.λπ. 3 1
theoritikos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 30 λεπτά πριν, randomcat είπε - Ξηρά τροφή για γάτες. Ποτέ Purina ή Whiskas. - Κονσέρβες για γάτες, με ρύζι και γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι ή σολωμό. Βρίσκεις καλές και με 0,20 ή 0,50 ευρώ. Μην πάρεις όμως ότιναναι μάρκες τύπου ΑΒ Βασιλόπουλος. Πάρε κάποια γνωστή όπως Royal Canin αλλά ποτέ Purina ή Whiskas (θεωρούνται βλαβερές γιατί μεταξύ άλλων βάζουν πολλά σιτηρά). - Σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο, χωρίς λεμόνι, χωρίς επιπλέον μπαχαρικά, χωρίς το ψωμάκι. - Αν έχεις χρόνο, διάθεση και είσαι και μερακλής, κάνε του κάτι μαγειρευτό (στον ατμό, βραστό ή ψητό) με υλικά που μπορεί να φάει όπως ρύζι, κοτόπουλο, σολωμό από τα βασικά και επίσης σε μικρές ποσότητες και κομμένα σε κομματάκια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο, αρακά κ.λπ. Ευχαριστώ πολύ για τα tips 😀 δεν είχα ιδέα για τις μάρκες Purina και whiskas . Γιατί τις προτιμά ο κόσμος αν είναι τόσο βλαβερές για τα κατοικίδια του ;
ParhsG Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Λογικά πρέπει να είναι γατούλα που να έχει γεννήσει πρόσφατα γιατί βλέπω την κοιλίτσα της χαλαρή.Ενδεχομένως της πήραν τα γατάκια γιαυτό σε πλάθει με τα πόδια της όπως κάνουν τα γατάκια στην κοιλιά της μάννας τους να κατεβάσει γάλα ή αν φαίνονται τα βυζάκια της τα ταίζει και κάπου τα έχει κρυμμένα.. Αν όντως είναι γατούλα πάρε της στην αρχή μία μεριδούλα κονσέρβα (40-50 λεπτά κάνει στο lidl) και από εκεί και πέρα πάρε της και ξερή γατοτροφή.Σίγουρα την κονσέρβα θα την εκτιμήσει περισσότερο ακόμη πιο πολύ κάτι στικάκια ,μακριά σαν μολυβάκια που είναι τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο (έχει καμιά 10αριά η συσκευασία) και κάνουν γύρω στο 1,5 ευρώ. Μία κονσερβούλα την ημέρα της αρκεί εκτός και έχει γατάκια οπότε θέλει περισσότερο. Εμενα δε τρωει τα στικ παντως 1
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, ParhsG είπε Εμενα δε τρωει τα στικ παντως Να το πας στο γιατρό. Παράξενο.Εμένα μπορεί να πηδήξει πάνω από ένα μέτρο ύψος να το πιάσει καθώς το κρατάω στο χέρι και μόλις το πιάσει κάνει ολόκληρη διαδικασία πριν το φάει.Το πιάνει με πόδια και το στόμα το πετάει και το ξαναπιάνει στο αέρα 4-5 φορές και μετά το τρώει. Δεν κάνω πλάκα κάθε φορά κάνει το ίδιο και σκάω στα γέλια. 1
lek88 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Σίγουρα η κονσέρβα θα της αρέσει περισσότερο αλλά αν μείνει για λίγο εκτεθειμένη θα μαζέψει μέσα ζουζούνια κτλ. Οπότε καλύτερα να της βάλεις ξηρά τροφή κ ας την φάει οποτε πεινάσει.
randomcat Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 12 λεπτά πριν, theoritikos είπε Ευχαριστώ πολύ για τα tips 😀 δεν είχα ιδέα για τις μάρκες Purina και whiskas . Γιατί τις προτιμά ο κόσμος αν είναι τόσο βλαβερές για τα κατοικίδια του ; Άγνοια ή αβεβαιότητα ή wishful thinking ή ευκολία, αλλά περισσότερο το πρώτο. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα κάτι δικαστικές υποθέσεις κατά της Nestle Purina: https://barkpost.com/purina-beneful-lawsuit/ https://www.thedailybeast.com/purina-sued-for-allegedly-killing-thousands-of-dogs-with-toxic-food?ref=scroll Παλαιότερα θυμάμαι ότι είχα βρει και άλλες κατηγορίες σχετικά με καρκινογόνες τροφές, και επίσης ήταν και μια μαύρη λίστα (food blacklist) από την Greenpeace που είχε μέσα Purina και Whiskas. Η Nestle εμφανίζεται γενικά πολύ συχνά στις λίστες της. Επίσης, με την ξηρά τροφή και τις κονσέρβες που ταΐζουμε τους σκύλους και τις γάτες, σίγουρα τους εξασφαλίζουμε πολύ καλύτερη διατροφή και αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το να ήταν αδέσποτα και να έπιναν βρώμικο νερό, να έτρωγαν αραιά και που φαγητό το οποίο θα ήταν ότιναναι (ποντίκια, κατσαρίδες κ.λπ.), οπότε έτσι έχουμε την αίσθηση ότι τους κάνουμε αρκετό καλό, αλλά και πάλι δεν είναι η καλύτερη διατροφή που θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε. Η σπιτική μαγειρευτή τροφή είναι φυσικά πολύ καλύτερη. Χρειάζεται όμως περισσότερο χρόνο και χρήμα και πολύ προσοχή στα συστατικά. Ενώ οι κονσέρβες και η ξηρά τροφή προσφέρουν ευκολία και είναι οικονομικότερες για την τσέπη μας. 1
methismenokotsani Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Ειχε friskies και στο χωριο της δηλαδη δεν καταλαβα!.. Spoiler Να παει στα σκουπιδια οπως ολες οι υπολοιπες πες της!!! 2
korakios Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Όχι κονσέρβα γιατί παίζουν και σκουληκάκια . Και αν είναι αδέσποτη σιγουρα δεν παίρνει χάπια . Ξηρή τροφή και καθαρό νεράκι
Zerg13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, theoritikos είπε Στη γειτονιά μου κυκλοφορεί ένας αδέσποτος γατούλης, ο οποίος με 'υιοθέτησε' . Κάθε φορά που με βλέπει, κάνει όλες τις κλασικές κινήσεις αγάπης (έντονο νιαούρισμα, απαλές κουτουλιές στο χέρι μου για να τον χαιδέψω, με 'πλάθει' με τα μπροστινά του πόδια, σκαρφαλώνει πάνω μου κλπ). Από την συμπεριφορά του καταλαβαίνω πως μάλλον θέλει να τον ταΐσω, αν και υπάρχει μπολάκι με φαγητό και νερό δίπλα του. Δείχνει να είναι σε καλή εξωτερική κατάσταση και ζωηρός, αλλά τον λυπάμαι τον καημένο. Θέλω να του δώσω κάτι να φάει. Τι τροφή να του πάρω από το σούπερ μάρκετ? Αυτός εδώ είναι ο μικρός Black cat, bad luck;
geioannou Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, randomcat είπε - Αν έχεις χρόνο, διάθεση και είσαι και μερακλής, κάνε του κάτι μαγειρευτό (στον ατμό, βραστό ή ψητό) με υλικά που μπορεί να φάει όπως ρύζι, κοτόπουλο, σολωμό από τα βασικά και επίσης σε μικρές ποσότητες και κομμένα σε κομματάκια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο, αρακά κ.λπ. στο να μαγειρέψεις εσυ κατι κατι για το γατι ειναι κατι που δινω point! εγω καποτε που ο γατος μου ειχε ενα θεμα υγειας και επρεπε να μην του δινουμε τροφες χωρις λιπαρά κλπ και ψαχναμε τα παντα, σε κουβεντα με την κτηνιατρο του περι αυτου μας ειπε το γιατι δεν του μαγειρευουμε ψαρια!! σαρελες, γαυρο κλπ. απο τοτε του περνω ενα απο τα δυο και τρωει μια χαρα. μισο κιλο ανα δυο μερες. μαλιστα αμα ειναι για αδεσποτο αμα πας στο ψαρα σου η στην λαικη σου προς το μεσημερι που εχουν πεσει οι τιμες θα παρεις ενα κιλο με 3 €. το βραζεις για πεντε λεπτα και το ζωντανο σου τρωει και πεντακαθαρη τροφη και γευστικοτατη. το μονο κακο που θα μπορουσα να βρω ειναι οτι ισως παρα ειναι γευστικο για αδεσποτο, πραγμα που σημαίνει οτι καλομαθαινει και αν σταματησεις καποια στιγμη να το κανεις θα του ερθει βαρυ!!! Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από geioannou 1
thant Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, randomcat είπε Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα κάτι δικαστικές υποθέσεις κατά της Nestle Purina: Εχω δυο υγιέστατες γάτες που τις ταΐζω purina εδώ και κάποια χρόνια. Εντάξει δεν αμφισβητώ τα λινκς με τη σκυλοτροφη αλλα οχι πως οι άλλες ειναι Α ποιότητας επειδή ειναι πιο ακριβές. Η γάτα που είναι εξω τρώει απο σκουπίδια μέχρι ποντίκια, μην ήμαστε υπερβολικοί. 1
margaritagr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Αγόρασε ξηρή τροφή η οποία δε λερώνει, δε μαζεύει μύγες και βγαίνει και πιο οικονομικά. Αρχικά πάρε ενα μικρό σακουλάκι να δεις αν την τρώει. μην παρεις ο,τι φθηνότερο υπάρχει, ειναι ανόητες εντελώς, δε τις τρώνε αν δε λιμοκτονούν. Εμεις παίρνουμε friskies στις «δικες μας»
randomcat Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, thant είπε Εχω δυο υγιέστατες γάτες που τις ταΐζω purina εδώ και κάποια χρόνια. Εντάξει δεν αμφισβητώ τα λινκς με τη σκυλοτροφη αλλα οχι πως οι άλλες ειναι Α ποιότητας επειδή ειναι πιο ακριβές. Η γάτα που είναι εξω τρώει απο σκουπίδια μέχρι ποντίκια, μην ήμαστε υπερβολικοί. Απλά λέω τι έχω διαβάσει και ακούσει (π.χ. ότι η Greenpeace είχε την Purina σε κάποια blacklist). Και για γατοτροφές είχα βρει κάτι εναντίων τους παλαιότερα. Για να είμαστε σίγουροι για την οποιαδήποτε τροφή χρειαζόμαστε επιστημονική ομάδα και εργαστήριο χημικής ανάλυσης μεταξύ άλλων. Δεν ξέρω πως θα ήταν οι γάτες μου αν έτρωγαν Purina για χρόνια. Το μόνο που ξέρω ήταν ότι μύριζαν άσχημα τα κακάκια τους μια περίοδο που τους έδινα τέτοιες τροφές. Οπότε, απλά ακολουθώ το φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Έπειτα, η γάτα που είναι έξω μπορεί στα 7 χρόνια να πεθάνει ενώ του σπιτιού να φτάσει και τα 17. 24 λεπτά πριν, geioannou είπε στο να μαγειρέψεις εσυ κατι κατι για το γατι ειναι κατι που δινω point! εγω καποτε που ο γατος μου ειχε ενα θεμα υγειας και επρεπε να μην του δινουμε τροφες χωρις λιπαρά κλπ και ψαχναμε τα παντα, σε κουβεντα με την κτηνιατρο του περι αυτου μας ειπε το γιατι δεν του μαγειρευουμε ψαρια!! σαρελες, γαυρο κλπ. απο τοτε του περνω ενα απο τα δυο και τρωει μια χαρα. μισο κιλο ανα δυο μερες. μαλιστα αμα ειναι για αδεσποτο αμα πας στο ψαρα σου η στην λαικη σου προς το μεσημερι που εχουν πεσει οι τιμες θα παρεις ενα κιλο με 3 €. το βραζεις για πεντε λεπτα και το ζωντανο σου τρωει και πεντακαθαρη τροφη και γευστικοτατη. το μονο κακο που θα μπορουσα να βρω ειναι οτι ισως παρα ειναι γευστικο για αδεσποτο, πραγμα που σημαίνει οτι καλομαθαινει και αν σταματησεις καποια στιγμη να το κανεις θα του ερθει βαρυ!!! Α ναι, και σαρδελίτσες και γαύρους φυσικά. Τους ξέχασα από το μενού. Τα λατρεύουν και είναι και θρεπτικά. Καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο έχεις δοκιμάσει να δώσεις ποτέ (όχι στον γάτο με το θέμα υγείας αλλά γενικά) ? Το βγάζεις από το καλαμάκι και μένουν οι μπουκίτσες κοτόπουλου. Τους αρέσει πολύ και έχει πλακίτσα όταν τις μασουλάνε. 😁 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, fakides είπε Γαλα νομιζω δεν κανει Μόνο ειδικό για γάτες από petshop ή κτηνίατρο. Το γάλα που πίνει ο άνθρωπος δεν κάνει, ασχέτως αν το πίνουν και δεν προκύπτει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις