kostisger Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Baator είπε Οι απόψεις σου δεν με σοκάρουν, τα ακούω, τα βλέπω και τα διαβάζω καθημερινά. Αυτό που δεν θα πάψει ποτέ όμως να μου κάνει εντύπωση είναι πως θεωρείς τον εαυτό σου πραγματικό φιλόζωο ("έχω και 'γω σκυλάκι! Και μεις ταίζαμε αδέσποτα") προτείνοντας την λύση "άστα να ψοφήσουν να μην ταλαιπωρούνται και τα βλέπουμε και εμείς, αφού έτσι είναι η φύση, αν κανείς δεν κάνει τίποτα σε 5-10 χρόνια το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του", ενώ όσους δίνουν αγώνα καθημερινά υποκριτές. Κάθε μέρα μαλώνω με κόσμο με τέτοιες απόψεις και όλοι αυτοί φιλόζωοι δηλώνουν, όλοι "σκυλάκια έχουν". Κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα ζώο να πεθαίνει από την δίψα και να μην του δώσουμε λίγο νερό. Κάποιοι από εμάς δεν βλέπουμε ως καθάρισμα της γειτονιάς το να αφήσουμε τα αδέσποτα στην μοίρα τους να ψοφήσουν αργά ή γρήγορα. Κάποιοι δεν βλέπουμε ως αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής ένα χτυπημένο με πέτρα γατί και το πάμε στον γιατρό, δεν βλέπουμε ως λύτρωση τον θάνατο του και "τι να κάνουμε τώρα;" Ο παππούς που δίνει από το υστέρημα του για να ταίσει την γατούλα κάτω από το σπίτι του, δεν είναι ο κακός υποκριτής και εσύ ο καλός, ψαγμένος φιλόζωος που σκέφτεται "άστο να ψοφήσει να μην βγάλει και άλλα". Κακώς, κάκιστα συνεχίζω απαντάω. Απαντάω σε άτομο που πιστεύει πως η λύση για τα αδέσποτα είναι το να μην κάνουμε τίποτα και "το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του έτσι σε λίγα χρόνια", όταν δεν θα 'χει μείνει γάτα για γάτα, όντως. Και αυτό με την PETA σταμάτα να το επαναλαμβάνεις σε κάθε τόπικ, οι φιλόζωοι ούτε σε ένα μυστικό γκρουπ είμαστε όλοι και αποφασίζουμε πως θα δράσουμε, ούτε τίποτα. Βλέπουμε ένα άρρωστο, πεινασμένο ζώο και το δίνουμε μια μπουκιά φαί ή το πάμε στον γιατρό αν έχουμε την δυνατότητα γιατί ραγίζει η καρδιά μας. Και τέλος, αν ήξερες έστω και το παραμικρό, θα ήξερες ότι η PETA έχει κατακριθεί για τις πρακτικές και τις απόψεις της από κάθε λογικό, φιλόζωο και μη άτομο. Σχεδόν τρομοκρατικό γκρουπ θεωρείται, επειδή πλασάρονται σαν "φιλόζωοι" δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. ΚΑΝΕΝΑΣ πραγματικός φιλόζωος δεν εγκρίνει τις πρακτικές και τις απόψεις της, όλα αυτά είναι πασίγνωστα πράγματα που με ένα απλό search θα βρεις άπειρα άρθρα για το θέμα, στο λέω για να μην εκτίθεσαι γιατί το έχεις γράψει και άλλες φορές. Την PETΑ δεν την ενδιαφέρουν τα ζώα, έχει μια διεστραμμένη συγκεκριμένη πολιτική με συγκεκριμένους στόχους, απλά διάλεξε ως "όχημα" αυτό το πράγμα. Είναι σαν να κατακρίνω κάποιον Χριστιανό π.χ., μιλώντας για την Κου Κλουξ Κλαν, "δες τι κάνουν και τι λένε οι δικοί σας!", τόσο άσχετο παράδειγμα είναι. Τέλος από μένα, προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα, κακός και υποκριτής φιλόζωος αυτός που ταίζει και στειρώνει και εμβολιάζει και τα παίρνει σπίτι του και καλός αυτός που τα αφήνει στην μοίρα τους να ψοφήσουν για να μην ταλαιπωρούνται. Κάποιον που λέει 'δεν γουστάρω τις γάτες ρε φίλε, είναι βρωμιά, δεν τις πάω μία, μακάρι να εξαφανιζόντουσαν όλες" δεν θα τον κάνω φίλο αλλά θα δώσω ένα respect στην ειλικρίνεια του, αυτόν που θα κλωτσήσει το μπολάκι με το νερό του αδέσποτου πιστεύοντας και ότι κάνει καλή πράξη, που ουσιαστικά λέει ψέμματα στον ίδιο του τον εαυτό για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος το βράδυ τον σιχαίνομαι. Just my 2 cents Φιλοζωος εδω που ταιζει στειρωνει και εχει δραση σε τοπικη φιλοζωικη Πιστευω οτι οι τυποι που δεν ασχολουνται καθολου ειναι πολυ καλυτεροι απο τους ντεμι-φιλοζωους που μεσοπροθεσμα η μακροπροθεσμα θα κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο. Δεν αναφέρω καν αρρωστες περιπτωσεις οπως συλλεκτες. Δε χρειαζεται να ασχολεισαι με τις αποψεις που κυριαρχουν στην ελληνικη κοινωνια γιατι αρρωσταινεις χωρις λογο Για την PETA που πιστευει οτι η ευθανασια ειναι καλο πραγμα δεν ασχολουμαι καν. Επισης μιας και αναφερθηκε το να στειρωσεις αδεσποτο δε χρειαζεται τοσο ιδιαιτερη τροφη μετα. Ακομα και μια χυμα για στειρωμενα η μια Brekkies 20κιλη(βγαινει περιπου 2,5 ευρω το κιλο) ειναι μια χαρα. Στη χειροτερη απλη ξηρα τροφη.Ειναι στο δρομο δεν θα παχυνουν το ιδιο ευκολα με ενα δεσποζομενο και θα κινουνται συνεχεια οποτε μικραινουν οι πιθανοτητες για κατακρατηση ουρων στα αρσενικα (αυτα απο κτηνιατρο) Στο παιδι που ρωτησε αρχικα αν δεν εχει ξενερωσει την ζωη του με την συζητηση προτεινω ειτε χυμα ξηρη ειτε τσουβαλι και στειρωση οποτε μπορεσει. Αναλογα την περιοχη υπαρχουν κτηνιατροι που προσφερουν δωρεαν η με λιγα χρηματα για αδεσποτα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Whargoul είπε Εδώ μπαίνεις σε ένα loop χωρίς τέλος. Απλά ταΐζοντας τις αδέσποτες γάτες, τις βοηθάς να αυξήσουν τον πληθυσμό και να ζουν στις συνθήκες που αναφέρεις. Στον δρόμο με μικρό προσδόκιμο ζωής, αρρώστιες, κατακρεουργημένες από σκύλους, αμάξια, ανθρώπους κλπ. Ουσιαστικά τις βοηθάς να αυξάνονται για να βασανίζονται. Δεν βοηθάς να λυθεί κανένα πρόβλημα εκτός από την προσωπική σου ικανοποίηση καθώς νιώθεις ωραία να τις βλέπεις να τρωνε την τροφή που τους δίνεις αλλά αγνοείς τις στιγμές που βασανίζονται και πεθαίνουν αβοήθητες. Εάν όντως ενδιαφέρεσαι, θα τις πάρεις, θα τις εμβολιάσεις, θα τις στειρώσεις ή θα τους βρει σπίτι ώστε να αποφύγεις μελλοντικά όλα τα υπόλοιπα. Εάν απλά δεν μπορείς να το κάνεις για όλες τις γάτες τις γειτονιάς πάρε απλά 1-2 που σου αρέσουν και υιοθέτησε τις πλήρως χωρίς να ταΐζεις απλά τα πάντα. Δεν είμαι από τα άτομα που δίνω τροφή σε αδέσποτα ζώα. Η λογική σου δεν διαφέρει σε τίποτα από την λογική "καλά έκανε που ψόφησε το πρεζόνι, ένας λιγότερο. Καλύτερα να πυροβοληθεί ο ληστής και να πεθάνει, ένας λιγότερο τόσο καλύτερα". Όσο για τους υπόλοιπους που ταϊζουν γάτες, επειδή έχω θεία μου που ταίζει 10-15 γάτες στην αυλή και άλλες 2 στο σπίτι, μερικές τις τρέχει στον κτηνίατρο, κάνει στειρώσεις και ξοδεύει χρήματα χωρίς να έχει πολυτέλειες, μόνο από εγωισμό και ικανοποίηση δεν το κάνουν οι περισσότεροι. Λύση στα προβλήματα δεν θα δώσει αυτός που ταϊζει τις γάτες, επίσης κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αν σταματήσει ο κόσμος να ταϊζει τα ζώα θα μειωθεί ο πληθυσμός τους, μπορεί να ψοφήσουν κάποια ζώα και τα υπόλοιπα να μείνουν σκελετωμένα, μπορεί τα ζώα να κάνουν επιθέσεις το ένα στο άλλο, ο σκύλος που είναι πεινασμένος μπορεί αν επιτεθεί σε γάτες ή σε ανθρώπους, μπορεί να υπάρξουν αρρώστιες. Αυτό που λέτε λοιπόν ορισμένοι οτι κακώς γίνεται και δεν δίνει λύσει μην ευαγγελίζεστε οτι βελτιώσει κάτι άλλο. Ας υπάρξουν πρώτα κρατικοί μηχανισμοί για την στείρωση των ζώων και για τρόπους μείωσης ή ελέγχου του πληθυσμού τους, ας υπάρξουν χώροι φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και αναζήτηση ατόμων που θέλουν να τα υιοθετήσουν και μετά συζητάμε για λύση. 3 ώρες πριν, Baator είπε Ξυπνάμε στις 5 τα χαράματα για να προλάβουμε να κατεβούμε σαν τον κλέφτη να δώσουμε λίγο νερό και λίγη κροκέτα στα 5 μωρά που κρύβονται σε μια γωνία γιατί αν πας άλλη ώρα ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ φορά ο καλός γείτονας θα σ' αρχίσει στα βρισίδια στην καλύτερη, στις μπουνιές στην χειρότερη. Κάθε 3 και λίγο στα αστυνομικά τμήματα. Κάθε βράδυ αγωνία ποιο απ' όλα θα βρεις νεκρό ή πεταμένο σε σακκούλα στα σκουπίδια το πρωί. Τρομερή προσωπική ικανοποίηση. Τέλεια περνάμε. "Απλά ρίχνουμε λίγη τροφή και χαιρόμαστε που τα βλέπουμε να τρώνε". Για να κάνω εδώ τον συνήγορο του διαβόλου, οι γείτονες κακώς αντιδρούν βίαια, αλλά φταίνε και ορισμένοι από αυτούς που ταϊζουν τα ζώα. Π.χ αρκετοί αφήνουν ταπεράκια και μπολάκια με τροφή και δεν πηγαίνουν να καθαρίσουν τις όποιες λίγδες ή ακαθαρσίες υπάρχουν. Στην αυλή που ταίζει τα γατιά η θεία μου κατεβαίνει κάθε μέρα και καθαρίζει το βράδυ, ορισμένοι ελληναράδες "φιλόζωοι" περνάνε και πετάνε φαγητά επάνω στο έδαφος χωρίς καν να τα βάλουν σε κεσεδάκι, ευτυχώς τους το είπε η θεία μου και την άκουσαν αλλά ορισμένοι αν δεν τους πεις δεν καταλαβαίνουν. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο που θα τοποθετήσεις την τροφή για τα ζώα, το πεζοδρόμιο αν είναι στενό καλό είναι να αποφεύγεται όπως και μέρος που περνάνε πολλοί περαστικοί, μπορείς να βάλεις την τροφή σε σημείο κοντά σε κάποιο δέντρο, το καλύτερο σημείο είναι οι πυλωτές και οι αυλές. Τώρα αν κατέβει κανένας γείτονας και σε αρχίσει στα καντήλια του λες οτι περνάς και καθαρίζεις οπότε δεν υπάρχει λόγος να ενοχλείται από αυτό. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2018 από Βασίλης_29 1
j2k Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κρεας δωσε της μοσχαρι χοιρινο κοτοπουλο ολα τα τρωνε. Εγω εχω μια γατα και χωρις να το ξερω την πηγε για στειρωση η αδερφη μου. Απο τοτε η γατα καταστραφηκε κλαιει συνεχεια εχει γινει νοθρη δεν εχει ζωντανια δεν παιζει και χοντρυνε πολυ. Η στρειρωση ειναι εναντια στη φυση ειναι εγκλημα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2018 από j2k 1 1
randomcat Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, stelar1 είπε [...] https://iqtestnow.org/ 37 λεπτά πριν, kostisger είπε Επισης μιας και αναφερθηκε το να στειρωσεις αδεσποτο δε χρειαζεται τοσο ιδιαιτερη τροφη μετα. Ακομα και μια χυμα για στειρωμενα η μια Brekkies 20κιλη(βγαινει περιπου 2,5 ευρω το κιλο) ειναι μια χαρα. Στη χειροτερη απλη ξηρα τροφη.Ειναι στο δρομο δεν θα παχυνουν το ιδιο ευκολα με ενα δεσποζομενο και θα κινουνται συνεχεια οποτε μικραινουν οι πιθανοτητες για κατακρατηση ουρων στα αρσενικα (αυτα απο κτηνιατρο) Το θέμα δεν είναι ότι χρειάζεται κάποια σπέσιαλ τροφή για στειρωμένα αλλά ότι από τη στιγμή που το στειρώνεις δεν είναι πια απλά ένα αδέσποτο που πρέπει να το αφήσεις στην μοίρα του αλλά χρειάζεται τάισμα από άνθρωπο γιατί μόνο του δεν μπορεί να βρει τροφή για στειρωμένα. Στη χειρότερη είπες κάνει και η απλή ξηρά τροφή, αλλά καλύτερα να μην φτάνουμε στη χειρότερη επιλογή. Κακά τα ψέματα αλλά η στείρωση είναι για την ευκολία των ανθρώπων και όχι για το καλό των ζώων. Όπως και το ότι τα ταΐζουμε ξηρά τροφή και κονσέρβες είναι πιο εύκολο και οικονομικό από το να τους μαγειρεύουμε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, j2k είπε Κρεας δωσε της μοσχαρι χοιρινο κοτοπουλο ολα τα τρωνε. Εγω εχω μια γατα και χωρις να το ξερω την πηγε για στειρωση η αδερφη μου. Απο τοτε η γατα καταστραφηκε κλαιει συνεχεια εχει γινει νοθρη δεν εχει ζωντανια δεν παιζει και χοντρυνε πολυ. Η στρειρωση ειναι εναντια στη φυση ειναι εγκλημα. Δεν νομίζω οτι φταίει η στείρωση επειδή άλλαξε η διάθεση και η συμπεριφορά της γάτας. Έχω δει άπειρες γάτες που είναι μια χαρά μετά την στείρωση. Ωραία όλα αυτά για το τι είναι ενάντια στην φύση, αλλά αν είχες ποτέ σου οικόσιτη γάτα που για τον χ, ψ, ω λόγο που ούτε εσύ κατάλαβες έμεινε έγκυος και γέννησε ένα μάτσο γατάκια για το οποία μετά έπρεπε να δεις τι θα κάνεις, θα είχες και διαφορετική άποψη. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2018 από Βασίλης_29
Προτεινόμενες αναρτήσεις