NikosKallithea Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, fredd0 είπε αν καταθετεις 100 ευρω το μηνα, καθε μηνα, πες απο τη μερα που θα γεννηθει το παιδι μεχρι τα 18α γενεθλια του θα μαζεψεις περι τις 21,000 αλλα, τα 8000 θα στα φαει ο πληθωρισμος. Αρα 13 χιλιαρικα στην τσεπη. ε φατε τα τοτε
fredd0 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε ε φατε τα τοτε γιατι απο το ενα ακρο στ'αλλο? απλα σου εξηγω οτι η 'αποταμιευση' που εκαναν οι παπουδες μας με 20% επιτοκια δεκαετια του 80, πλεον εχει πεθανει. Αν θες να αποταμιευσεις, αναγκαστικα πρεπει να επενδυσεις. Να βρεις κατι δηλαδη που να σου δινει τουλαχιστον πισω τον πληθωρισμο και ενα κερδος. 2
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, georgeγ είπε εντιτ ακυρο δεν μπερδευομαι εσυ με μπερδεψες εννοουσες 50.000 δρχ και οχι 50.000.000 δρχ 50k δραχμές = 50.000 δραχμές, μόνος σου μπερδεύτηκες 5
moure Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, gakos1112 είπε μακρια τα χερια απο τραπεζικα, ασφαλιστικα, συνταξιοδοτικα και χρηματιστηριακά προιοντα καθε ειδους. προκειται ουσιαστικα για υποσχετικες ακαλυπτες επιταγες. να εχεις εμπιστοσυνη μονο σε χειροπιαστες αξιες και οχι σε αερα κοπανιστο. Αν αγαπας το παιδι αγορασε του ασημενια νομισματα, τζαμπα πραμα. http://www.coinsclub.gr/1-american-silver-eagle-1oz-999-2018.html Επισης αν σου περισσεουν χαρτινα λεφτα ΔΙΚΑ ΣΟΥ οχι δανεικα που δεν τα χρειαζεσαι μεσα στους επομενους 12 μηνες προτεινω παλι μετατροπη σε ασημενια νομισματα. παρε τα μετρα σου πριν στα παρουν οι κατσαπλιαδες. Το ασημένια νομίσματα δεν είναι εύκολο να τα ρευστοποιήσεις,ειδικά σε μεγάλες ποσότητες.Αν τα πουλήσεις ως μέταλλο τότε όχι μόνο δεν θα βγάλεις αλλά θα χάσεις χρήματα.
fastnq2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Σε ένα φόρουμ που συμμετείχα παλιά ένα μέλος είχε πει ότι αγόρασε για το παιδί του 20 bitcoins(τότε έκαναν 200 ευρώ το ένα) και θα του τα δίνε όταν μεγάλωνε.. Για αυτόν δεν ήταν μεγάλη επένδυση τα 4000 ευρώ μιας και έβγαζε καλά λεφτά τον μήνα αλλά ήταν πολύ έξυπνο και να πθυ του βγήκε σε καλό.. Φυσικά μπορεί να έκαναν 10 ευρώ σήμερα και να είχε χάσει τα λεφτά αυτά αλλά όπως είπα δεν ήταν και μεγάλο ποσό για αυτόν
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 37 λεπτά πριν, fredd0 είπε γιατι απο το ενα ακρο στ'αλλο? απλα σου εξηγω οτι η 'αποταμιευση' που εκαναν οι παπουδες μας με 20% επιτοκια δεκαετια του 80, πλεον εχει πεθανει. Αν θες να αποταμιευσεις, αναγκαστικα πρεπει να επενδυσεις. Να βρεις κατι δηλαδη που να σου δινει τουλαχιστον πισω τον πληθωρισμο και ενα κερδος. Εγώ πάλι από όσο θυμάμαι ποτέ τα επιτόκια καταθέσεων δεν ήταν μεγαλύτερα του πληθωρισμού, πάντα ήταν μικρότερα. Πάντως η αποταμίευση και η επένδυση έχουν τεράστια διαφορά, για να κάνεις επένδυση απαιτείται ένα σεβαστό ποσό κεφαλαίου, ενώ για αποταμίευση όχι. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, vagos789 είπε Με δεδομενο οτι θες να βαζεις ενα σταθερο ποσο το μηνα και οχι ενα ποσο που θα κλειδωσεις , ειναι καλυτερη επιλογη καθε μηνα να αγοραζεις μεριδιο σε ενα index fund,ή ενα καλαθι μετοχων απο μεγαλες εταιρειες της ευρωπης με υψηλο μερισμα.Αυτο σε μεγαλο βαθος χρονου θα αποδωσει καλα λεφτα παρολλο που ενδιαμεσα θα εχει διακυμανσεις,δεν σε νοιαζουν γιατι αγοραζοντας καθε μηνα θα εχεις εναν μεσο ορο τιμης. Με τα χαμηλα επιτοκια και τον δυσαναλογο κινδυνο των τραπεζων η αποταμιευση σε λογαριασμο δεν βγαζει πολυ νοημα Αυτα που γραφω ισως ακουγονται λιγο περιπλοκα σε καποιον που δεν εχει καμια επαφη με τις αγορες,αλλα πρεπει να τα πω γιατι σαν αποδοση θα ειναι σαφως καλυτερα και σαν ασφαλεια απο κινδυνους επισης. Δεν ξέρω τι είναι το index found, για τις μετοχές διαφωνώ κάθετα έστω κι αν αναφέρεσαι για μεγάλη εταιρεία. Τέτοια έκαναν και οι δικοί μου από το 80-90s και τώρα μείναμε με το πουλί στο χέρι. Έχουμε κάποιες μετοχές Ελλάδος παίρνουμε ένα μικρό μέρισμα, αλλά δεν βλέπω να υπάρξει κάποια αύξηση του χαρτοφυλακίου και της τιμής των μετοχών μελλοντικά. Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μελλοντικά εκτός κι αν η δουλειά σου είναι να προβλέπεις την πορεία των μετοχών. Στην θέση του ts θα κοιτούσα κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα, διαφορετικά απλή τραπεζική κατάθεση σε όποια τράπεζα προσφέρει το υψηλότερο επιτόκιο. 6 ώρες πριν, efo355 είπε Σε καμμία. Χαμένος θα βγεις στο τέλος. Ήμουν στη τράπεζα τις προάλλες όπου είχε έρθει ο εγγονός να σηκωσει τα λεφτά που του είχε βάλει το 1999 ο παππούς του όταν γεννήθηκε. Του ειχε βάλει 50κ δραχμές και το παιδί πήρε 150 ευρώ. Τι αγοραστική δύναμη είχαν οι 50κ δραχμές το 99 και τι έχουν τα 150 ευρώ σήμερα... Δεν συμφέρει να βαλεις χρήμα στη τράπεζα έτσι γιατί πολύ απλά τα επιτόκια που σου δίνουν δεν ακολουθούν τον πραγματικό πληθωρισμό. Ναι μάλλον συμφέρει καλύτερα να τα φας τα λεφτά στα μπουζούκια ή να τα κρατάς στην θυρίδα και του σεντούκι. Να αφήσει κάποια χρήματα στο παιδί του θέλει ο άνθρωπος, σοβαρευτείτε λίγο. Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού είναι κοινές για όλους και δεν τις αποφεύγεις. Μήπως να καταργήσουμε την έννοια της τραπεζικής κατάθεσης για αυτόν τον λόγο....
georgeγ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε 50k δραχμές = 50.000 δραχμές, μόνος σου μπερδεύτηκες 50κ δραχμές (ελληνικό το κ) μάθετε να γράφετε ελληνικά, τι σημαίνει 50κ? 50 κιλα δραχμες? 😂 βαριέστε δηλ να γραψετε 50.000 έλεος
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, georgeγ είπε 50κ δραχμές (ελληνικό το κ) μάθετε να γράφετε ελληνικά, τι σημαίνει 50κ? 50 κιλα δραχμες? 😂 βαριέστε δηλ να γραψετε 50.000 έλεος Δλδ αν έβλεπες 50k θα καταλάβαινες 50.000, ενώ τώρα που είδες 50κ κατάλαβες 50m? Έλεος, αυτό λέω και εγώ 1
ELTASSOS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Παιρνε στο παιδι καθε μηνα 200 ευρω ξυστα και μην τα ξυνεις. Δωσε του τα οταν γινει 25 και εχει ολοκληρωσει σπουδες. Τοτε ολη μερα θα τα ξυνει και θα λεει οτι δουλευει και μπορει και να κερδισει κιολας. Σιγουρα πραγματα. 1
palawiaris Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Από την στιγμή που θέλω να κάνω κάτι για το παιδί,δεν θα το διακινδυνεύσω να πάει κάτι στραβά και να μου πει αργότερα ότι είμαι μεγάλος μαλ....ς. Θα του δώσω αυτό που μπορώ και οσο μπορώ πιο σίγουρα. Δυστυχώς 100% σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά, αλλά θεωρητικά με την τράπεζα έχεις μια καλύτερη σιγουριά.Γνώμη μου
georgeγ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, palawiaris είπε Από την στιγμή που θέλω να κάνω κάτι για το παιδί,δεν θα το διακινδυνεύσω να πάει κάτι στραβά και να μου πει αργότερα ότι είμαι μεγάλος μαλ....ς. Θα του δώσω αυτό που μπορώ και οσο μπορώ πιο σίγουρα. Δυστυχώς 100% σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά, αλλά θεωρητικά με την τράπεζα έχεις μια καλύτερη σιγουριά.Γνώμη μου Από την στιγμή ομως που διαλέγεις τράπεζα για ασφάλεια πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στις τράπεζες με το ίδιο κριτήριο. Την πιο ασφαλή και όχι αυτήν που δίνει καλύτερο επιτόκιο
fastnq2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, palawiaris είπε Από την στιγμή που θέλω να κάνω κάτι για το παιδί,δεν θα το διακινδυνεύσω να πάει κάτι στραβά και να μου πει αργότερα ότι είμαι μεγάλος μαλ....ς. Θα του δώσω αυτό που μπορώ και οσο μπορώ πιο σίγουρα. Δυστυχώς 100% σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά, αλλά θεωρητικά με την τράπεζα έχεις μια καλύτερη σιγουριά.Γνώμη μου Ο μόνος ασφαλής τρόπος και με τον οποίο θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να κάνεις έναν λογαριασμό στο παιδί να βάλεις μια πάγια εντολή από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου να φεύγουν πχ 50 ευρώ τον μήνα σε αυτόν τον λογαριασμό, να συμβιβαστείς ότι ο μισθός σου πλέον θα είναι χ-50ευρω κ με τα χρόνια να μαζευτεί κάποιο ποσό. 7 λεπτά πριν, georgeγ είπε Από την στιγμή ομως που διαλέγεις τράπεζα για ασφάλεια πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στις τράπεζες με το ίδιο κριτήριο. Την πιο ασφαλή και όχι αυτήν που δίνει καλύτερο επιτόκιο Ποιο επιτόκιο ρε παιδιά δεν υπάρχουν τα επιτόκια, σε επίπεδα Ελβετίας έχουν φτάσει. Οι εποχές που κάποιος ζούσε από τα επιτόκια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κλείνοντας κάποιος πριν έξι επτά χρόνια 10000 έπαιρνε 3-4 εκατοσταρικα τον χρόνο, αξιοπρεπεστατο ξεκούραστο πόσο..Τι παίρνει σήμερα? Εκτός από το προφανές, 25 ευρώ τον χρόνο από τα οποία τα 10 επιστροφή σε σούπερ μάρκετ. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από fastnq2
georgeγ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Ο μόνος ασφαλής τρόπος και με τον οποίο θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να κάνεις έναν λογαριασμό στο παιδί να βάλεις μια πάγια εντολή από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου να φεύγουν πχ 50 ευρώ τον μήνα σε αυτόν τον λογαριασμό, να συμβιβαστείς ότι ο μισθός σου πλέον θα είναι χ-50ευρω κ με τα χρόνια να μαζευτεί κάποιο ποσό. Ποιο επιτόκιο ρε παιδιά δεν υπάρχουν τα επιτόκια, σε επίπεδα Ελβετίας έχουν φτάσει. Οι εποχές που κάποιος ζούσε από τα επιτόκια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κλείνοντας κάποιος πριν έξι επτά χρόνια 10000 έπαιρνε 3-4 εκατοσταρικα τον χρόνο, αξιοπρεπεστατο ξεκούραστο πόσο..Τι παίρνει σήμερα? Εκτός από το προφανές, 25 ευρώ τον χρόνο από τα οποία τα 10 επιστροφή σε σούπερ μάρκετ. Δεν διαφωνώ.ο θεματοθετης στο πρωτο ποστ ψαχνει για.τραπεζα με την καλυτερη προσφορά 1
palawiaris Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Ο μόνος ασφαλής τρόπος και με τον οποίο θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να κάνεις έναν λογαριασμό στο παιδί να βάλεις μια πάγια εντολή από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου να φεύγουν πχ 50 ευρώ τον μήνα σε αυτόν τον λογαριασμό, να συμβιβαστείς ότι ο μισθός σου πλέον θα είναι χ-50ευρω κ με τα χρόνια να μαζευτεί κάποιο ποσό. Το ίδιο έκανα και εγώ για τον μικρό. Αλλά πριν το κάνω με έφαγε τα αυτιά η γυναίκα να του κάναμε μία ασφάλεια αποταμίευσης και αγοράς σπιτιού.Στην Γερμανία αυτά.Ήρθε ο Γερμανός ασφαλιστής, γνωστός μας εδώ και χρόνια και μας έκανε μία ασφάλεια ότι να ναι,που καμία σχέση δεν είχε με αυτά που συμφωνήσαμε.Τελικά με το δικαίωμα ανάκλησης το ακύρωσα ευτυχώς και όλα καλά.Φυσικά μαλώσαμε και με τον Γερμανό, αλλά ούτε με νοιάζει. Του άνοιξα ένα βιβλιάριο,κάθε μήνα μπαίνει ένα σταθερό ποσό και όποτε θελήσω το ανεβάζω ή το μεταφέρω αλλού χωρίς πολλά πολλά. Μακριά από ασφάλειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα