Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Οπως αποκαλυφθηκε αρκετο καιρο μετα, το οτι η Ελλαδα δεν γυρισε σε δραχμη τοτε, ηταν σχεδον συγκυριακο κι οτι σε εκεινη τη συνοδο ειχε ουσιαστικα αποφασιστει η εξοδος της χωρας απο το ευρω. Εν τελει ανατραπηκε την τελευταια στιγμη με προσωπικες ενεργειες της Μερκελ και σε κοντρα αυτου που ειχε αποφασισει ο ελληνικος λαος κατα το δημοψηφισμα.

That being said το να παιζεις 100 χιλιαρικα για να κερδισεις αλλα 10χιλιαρικα σε βαθος 5ετιας και με το ρισκο που το εκαναν οι συγκεκριμενοι που αναφερεις, προαπαιτει τεραστιο βαθμο ανοησιας/αγνοιας/χαζομαρας/αφελειας. Υπαρχουν επενδυτικα σχεδια με αναλογο ρισκο που κερδιζεις αυτο το ποσο με αυτο το κεφαλαιο σε μερες.

Συμφωνω για το της συγκυριας.Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι αν καποιος εκλεινε τα λεφτα του για 10 χρονια το 2008 επεφτε σε κωμα και ξυπνουσε σημερα,δεν θα ειχε απολυτως καμια επιπτωση στα χρηματα του.Αλλα ναι συμφωνω οτι φτασαμε πολλες φορες πολυ κοντα στην ακρη του γκρεμου.

Δεν καταλαβες,10% ετησιο,ητοι στην 5ετια αν αφαιρεσουμε την φορολογια των τοκων,αλλα βαλουμε και τον ανατοκισμο μιλαμε για περιπου 50% του κεφαλαιου πανω.Και βεβαια ηταν ρισκο,αλλα ολοι εκ του αποτελεσματος κρινομαστε.Εναν συμβουλο επενδυσεων που το προτεινε μπορεις να τον πεις χαζο,αφελη αλλα αποτυχημενο δεν τον λες.

Επεξ/σία από fastnq2
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, fastnq2 said:

Συμφωνω για το της συγκυριας.Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι αν καποιος εκλεινε τα λεφτα του για 10 χρονια το 2008 επεφτε σε κωμα και ξυπνουσε σημερα,δεν θα ειχε απολυτως καμια επιπτωση στα χρηματα του.Αλλα ναι συμφωνω οτι φτασαμε πολλες φορες πολυ κοντα στην ακρη του γκρεμου.

Δεν καταλαβες,10% ετησιο,ητοι στην 5ετια αν αφαιρεσουμε την φορολογια των τοκων,αλλα βαλουμε και τον ανατοκισμο μιλαμε για περιπου 50% του κεφαλαιου πανω.Και βεβαια ηταν ρισκο,αλλα ολοι εκ του αποτελεσματος κρινομαστε.Εναν συμβουλο επενδυσεων που το προτεινε μπορεις να τον πεις χαζο,αφελη αλλα αποτυχημενο δεν τον λες.

Μια χαρα αποτυχημενο θα τον πω, γιατι ξαναλεω, με αναλογο ρισκο, με αναλογο κεφαλαιο, μπορουσες τα 50.000 να τα αντλησεις μεσα σε μερικους μηνες και μαλιστα εχοντας διαθεσιμο το κεφαλαιο στα χερια πολυ νωριτερα.

Ειναι πολυ απλο. Εχεις ενα προιον Α κι ενα προιον Β. Αν το προιον Β αποδιδει 500% καλυτερα απο το προιον Α, τοτε ο επαγγελματιας που θα προτεινει το προιον Α και ασχετος ειναι και αποτυχημενος, διαφορετικα σκοπιμα κατευθυνει τους πελατες του σε κακες επιλογες. Το οτι το προιον Α αποδιδει και αυτο, δε σημαινει οτι αυτος που το προτεινει ξερει κιολας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, YourTrueLegend είπε

Μια χαρα αποτυχημενο θα τον πω, γιατι ξαναλεω, με αναλογο ρισκο, με αναλογο κεφαλαιο, μπορουσες τα 50.000 να τα αντλησεις μεσα σε μερικους μηνες και μαλιστα εχοντας διαθεσιμο το κεφαλαιο στα χερια πολυ νωριτερα.

Ειναι πολυ απλο. Εχεις ενα προιον Α κι ενα προιον Β. Αν το προιον Β αποδιδει 500% καλυτερα απο το προιον Α, τοτε ο επαγγελματιας που θα προτεινει το προιον Α και ασχετος ειναι και αποτυχημενος, διαφορετικα σκοπιμα κατευθυνει τους πελατες του σε κακες επιλογες. Το οτι το προιον Α αποδιδει και αυτο, δε σημαινει οτι αυτος που το προτεινει ξερει κιολας.

50% πανω,σε επενδυση παρομοιου ρισκου με προθεσμιακη καταθεση,και σε μερικους μηνες?Τι επενδυση ειναι αυτη?Κοκαινη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, fastnq2 said:

50% πανω,σε επενδυση παρομοιου ρισκου με προθεσμιακη καταθεση,και σε μερικους μηνες?Τι επενδυση ειναι αυτη?Κοκαινη?

Με αναλογο ρισκο ειπα.

Και μιλαω παντα για νομιμες επιλογες.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε

Με αναλογο ρισκο ειπα.

Νταξει περα απο την πλακα καταλαβαινω τι λες,ακομα και το δικο μου παραδειγμα δεν συνισταται σε καποιον που απλα θελει ενα μικρο εξτρα εισοδημα.Γιατι μην ξεχναμε,οι 9 στους 10 απλα θελουν κατι με μηδενικο ρισκο,να παρουν ενα μικρο εξτρα εισοδημα,ενω ταυτοχρονα συνεχιζουν κανονικα να δουλευουν και να ζουν την ζωη τους.Φυσικα αυτο το εξτρα με μηδενικο ρισκο σημερα,απλα δεν υπαρχει.

Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 9:10 ΠΜ, v-tidus είπε

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για το ποια τράπεζα θα πρέπει να επιλέξω για να ανοίξω λογαριασμό στην κόρη μου.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα πως μάλλον θα πρέπει να πάω σε Eurobank καθώς δίνει 0,4% από το πρώτο ευρώ, ενώ έχει και κληρώσεις διπλασιασμού του συνολικού ποσού κατάθεσης.

Τι θα προτείνατε? Ποια τράπεζα έχει το καλύτερο πακέτο μακροπρόθεσμα;

Ευχαριστώ πολύ! :)

Κάπου στα σχόλια είδα για χρηματιστήριο, μια εναλλακτική τα κρυπτονομίσματα, αυτά είναι τύπου τζόγος, είτε θα κερδίσεις, είτε θα χάσεις, υπάρχει μεγάλο ρίσκο.

Μικρό ρίσκο έχει η επένδυση πχ. σε γη, ακίνητα, κάτι που μπορεί να είναι και εκμεταλλεύσιμο ή σε κάτι σταθερό ή και αυξανόμενης αξίας, π.χ. χρυσός.

Αποταμιεύοντας στην άκρη, το ρίσκο είναι ο πληθωρισμός. Σταδιακά χάνεται η αξία των χρημάτων που αποταμίευσες.

ΑΛΛΑ!!! Ασφαλιστικές και τράπεζες, ΜΑΚΡΙΑ!!! Εμένα οι δικοί μου πριν 25 χρόνια σταδιακά έβαζαν στην ασφαλιστική χρήματα για πόσα χρόνια, για μένα, με συνολικό ποσό σε δραχμές περί τα 3.000.000 σε βάθος χρόνου, σε δόσεις. Και τελικά σε ευρώ, πήρα αυτόματα μόνο το ελάχιστο εγγυημένο που ήταν 1000000 ή σε ευρώ, 3000. Δηλαδή από την αξία 3.000.000 δρχ τότε, πήρα πριν χρόνια, σε ευρώ, μόλις 3000!!! Κόντεψα να μείνω στον τόπο μόλις μου είπε ο ασφαλιστής τότε ότι θα μου δώσουν μόνο τόσα...

Οπότε αν θέλεις κρατάς την συμβουλή μου, μακριά από τράπεζες/ασφάλειες, είτε μάζεψέ τα στην άκρη, είτε επένδυσε σε χρυσό/γη/ακίνητα για να μην χάσεις την αξία λόγω πληθωρισμού.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, leoroni92 είπε

Ομόλογα - μετοχές - πολύτιμα μέταλλα-αμοιβαία δεν ενδείκνυται για κάποιον που θέλει να αποταμίευει 100-200 ευρώ το μήνα.

Σε βαθος χρονου ενα index fund ειναι το πιθανοτερο να επιβιωσει και να εχει μια αποδοση

Βεβαια να διευκρινησω οτι δεν μιλαω για ελληνικο χρηματιστηριο ή κινεζικο ή τουρκικο,μιλαμε μονο για πολυ solid αγορες τυπου ΗΠΑ,Ολλανδια κτλ

Δημοσ.

Όσοι από μας έχουμε χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα, αν γίνει διακοπή του προγράμματος σήμερα, εκτός του ό,τι έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα τα χρήματα αυτά θα φορολογηθούν και με εισφορά έκτακτης αλληλεγγύης;

Δημοσ.

με 0 και κάτι ψιλά επιτόκια, ακόμα ψάχνετε για τράπεζες;

Αν υπάρχουν τα λεφτά μέχρι να μεγαλώσει το παιδί και δε τα βάλουν χέρι, πάλι καλά να λες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Βεβαια να διευκρινησω οτι δεν μιλαω για ελληνικο χρηματιστηριο ή κινεζικο ή τουρκικο,μιλαμε μονο για πολυ solid αγορες τυπου ΗΠΑ,Ολλανδια κτλ

Πρόταση για κάποια αξιόπιστη ξένη online πλατφόρμα που να σε βάζει σε κάτι τέτοιο, υπάρχει?

Έστω και με pm, ευχαριστώ.

Δημοσ.
22 hours ago, fastnq2 said:

Ξερω κοσμο που δεν φοβηθηκε,και το 2012 εκανε κατι που εμοιαζε με οικονομικη αυτοκτονια,10% επιτοκιο,σε ανω των 100κ ποσα,για 5 χρονια ΚΛΕΙΣΤΑ,και μετα απο 5 χρονια ειχε παραπανω(αν προσθεσουμε και τον ανατοκισμο) απο το μισο κεφαλαιο του κερδος.

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά μπορείς συγκεκριμένα να πεις ποιο είναι αυτό το προθεσμιακό, με 10% (!!!) χωρίς να είναι μετοχικό φυσικά, γιατί και 'γω που έχω πάθει κάποιες λαχτάρες στο παρελθόν δεν φοβάμαι εύκολα, και απορώ, εάν υπήρξε, πως μου ξέφυγε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά μπορείς συγκεκριμένα να πεις ποιο είναι αυτό το προθεσμιακό, με 10% (!!!) χωρίς να είναι μετοχικό φυσικά, γιατί και 'γω που έχω πάθει κάποιες λαχτάρες στο παρελθόν δεν φοβάμαι εύκολα, και απορώ, εάν υπήρξε, πως μου ξέφυγε...

Το 2012 υπήρχε αυτό το επιτόκιο δεν θυμάμαι το όνομα της τράπεζας αλλά ήταν ουκρανικων η ρωσικών συμφεροντων...μπες στο tsig.gr κ κανε μια ανάγνωση το φόρουμ σε θέματα προ 5-6 χρόνων έχει αναφερθεί κ εκεί. Ουσιαστικά το τεράστιο ρίσκο ήταν ότι το ποσό έπρεπε αναγκαστικά να είναι πάνω από το ασφαλισμένο όριο και ότι για 5 χρόνια ΔΕΝ αγγιζες το ποσό για κανέναν λόγο. Ούτε με ρήτρα ούτε τίποτα. Απλά δεν είχες καμία πρόσβαση. Κάποιοι ελάχιστοι το τολμησαν

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Το 2012 υπήρχε αυτό το επιτόκιο δεν θυμάμαι το όνομα της τράπεζας αλλά ήταν ουκρανικων η ρωσικών συμφεροντων...μπες στο tsig.gr κ κανε μια ανάγνωση το φόρουμ σε θέματα προ 5-6 χρόνων έχει αναφερθεί κ εκεί. Ουσιαστικά το τεράστιο ρίσκο ήταν ότι το ποσό έπρεπε αναγκαστικά να είναι πάνω από το ασφαλισμένο όριο και ότι για 5 χρόνια ΔΕΝ αγγιζες το ποσό για κανέναν λόγο. Ούτε με ρήτρα ούτε τίποτα. Απλά δεν είχες καμία πρόσβαση. Κάποιοι ελάχιστοι το τολμησαν

Μιλάς για την Kedr bank ρωσικών συμφερόντων,μετονομάστηκε αργότερα b&n bank και τώρα δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.Πολυ μεγάλο ρίσκο να κλείσεις τα χρήματα σου σε μια τέτοια τράπεζα άσε που νομίζω (δεν είμαι σίγουρος)ότι για να πάρεις αυτό το επιτόκιο θα επρεπε να μετατρέψεις τα ευρώ σου σε ρούβλια.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, moure είπε

Μιλάς για την Kedr bank ρωσικών συμφερόντων,μετονομάστηκε αργότερα b&n bank και τώρα δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.Πολυ μεγάλο ρίσκο να κλείσεις τα χρήματα σου σε μια τέτοια τράπεζα άσε που νομίζω (δεν είμαι σίγουρος)ότι για να πάρεις αυτό το επιτόκιο θα επρεπε να μετατρέψεις τα ευρώ σου σε ρούβλια.

Και πάλι δεν είμαι σίγουρος για το όνομα, όπως είπα είναι όλα στο φόρουμ, τωρα για τα ρούβλια είμαι 99% σίγουρος πως δεν ισχύει γιατί τότε οι συζητήσεις για τα επιτόκια ουσιαστικά εκτός από τον διαχωρισμό Ελλάδα ή εξωτερικό χωρίζονταν σε ευρώ η ξένο νόμισμα.Για παράδειγμα κάποιες τράπεζες στο Αζερμπαϊτζάν έδιναν 10ρια αλλά πρώτον χωρίς ebanking και δεύτερον στο δικό τους νόμισμα.Ακομα και στην Βουλγαρία που θεωρούταν σχετικά safe(υπήρξε ΚΑΙ εκεί κούρεμα σε συγκεκριμένη τράπεζα όπως και Κύπρο)λίγοι διάλεγαν κάτι άλλο εκτός του ευρώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...