Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Ζω μόνος μου κι επειδή με το μαγείρεμα δεν έχω καμία σχέση,μου στέλνει η μητέρα μου κάθε βδομάδα φαγητά.Μιας και τρώω κανονικό γεύμα μόνο το μεσημέρι,συνήθως μένουν φαγητά στο ψυγείο ακόμα και 5-6 μέρες.Είναι επικίνδυνο για την υγεία μου που τα τρώω μετά από τόσο καιρό;Έχω ακούσει ότι τα μαγειρεμένα φαγητά πρέπει να τρώγονται σε 2 μέρες το πολύ.Αλλά όπως καταλαβαίνετε,δεν μπορώ και να τα πετάω.Υπάρχει κανένας που να είναι διατροφολόγος ή να ξέρει γενικώς από μαγειρική για να μου πει τί να κάνω;

Δημοσ.

Εξαρτάται το φαγητο, την ψυξη, τον τρόπο αποθηκευσης και το εντερικό σου συστημα. Γενικος κανονας για "τα πάντα ολα" δεν υπάρχει. Το 2 ειναι το failsafe

  • Το πρώτο στάδιο "επικινδυνοτητας" ειναι το τσιρλιπιπι (νερό που λεμε)
  • Το δευτερο είναι η λεγομενη τροφική δηλητηρίαση (google it)

Εφοσον εχεις ροη φαγητου και δε χρειάζεται να μαγειρευεις, κανε κάτι αλλο πολύ απλό. Πάρε ταπεράκια και οταν ερθει το πακέτο της μάνας, βάλε τα σε μερίδες στην καταψυξη. Θα αντεξουν πολύ περισσότερο (ανετα τις 5-6-7 ημέρες) και κάθε μερα θα τρως οσες μεριδες χρειαζεσαι. 

  • Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Donovan είπε

Μιας και τρώω κανονικό γεύμα μόνο το μεσημέρι,συνήθως μένουν φαγητά στο ψυγείο ακόμα και 5-6 μέρες.Είναι επικίνδυνο για την υγεία μου που τα τρώω μετά από τόσο καιρό;

Μέχρι 5-6 μέρες είσαι σχετικά καλά (εξαρτάται βέβαια κι απ' το φαγητό, ό,τι έχει άμυλο π.χ μακαρόνια  είναι πιο ευπαθές) αλλά ένας γενικός κανόνας είναι το ''άμα δε βρωμάει το τρως''

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TriLoBiTe είπε

Μέχρι 5-6 μέρες είσαι σχετικά καλά (εξαρτάται βέβαια κι απ' το φαγητό, ό,τι έχει άμυλο π.χ μακαρόνια  είναι πιο ευπαθές) αλλά ένας γενικός κανόνας είναι το ''άμα δε βρωμάει το τρως''

Μακαρόνια όπως και ρύζι συνήθως τρώω για αρκετές μέρες (μου στέλνει πολύ) και μπορεί να μην βρωμάνε αλλά ειδικά για το ρύζι έχω ακούσει ότι πρέπει να τρώγεται το πολύ την επόμενη μέρα (κι εγώ το τρώω σε 4-5).Μόνο τα όσπρια χώνω στην κατάψυξη γιατί αυτά όντως βρωμάνε μετά από 2-3 μέρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μακαρόνια και ρύζι δεν βλέπω τον λόγο να σου στέλνουν τάπερ, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξεις σε 10-15 λεπτά, και θα τα τρως και φρέσκα

Και θα κόψει τη χαρά της μάνας να βράζει μακαρόνια και ρύζι να στέλνει κάθε βδομάδα στο γιο. :D

Αφού όμως έτσι κι αλλιώς θα σου στέλνει γιατί όλες οι μανάδες ως γνωστόν έχουν αδυναμία στους γιους , όπως είπαν και άλλοι δυνάμωσε τη συντήρηση να έχει μεγαλύτερη ψύξη και κάτι άλλο που θα έλεγα και εγώ πες  στη μαμά να βάζει μία δόση περισσότερη αλατιού κατά το μαγείρεμα το οποίο ως γνωστόν βοηθάει στη μεγαλύτερη διατήρηση των τροφίμων (π.χ. τυρί φέτα - μπακαλιάρος κ.λ.π.)

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Κάνα Παστίτσιο και κάνα μουσακά πες στη μάνα σου να φτιάξει. Μακαρόνια και ρύζι φτιάχνεις και μόνος σου!

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες την να σου φτιαχνει μικροτερες μεριδες 😛

Η να σου στελνει αραιοτερα, στην αναγκη χτυπα και κανα μαγειρευτο απο σουπερμαρκετ

Με κτελ ? 😁

Περισσοτερο πρεπει να προσεξεις τα μεσα-εξω απο το ψυγειο και τα ξαναζεσταματα

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Μετά φταίνε οι γυναίκες τους που ορισμένους τους λένε μαμάκηδες και άχρηστους..

  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμυνα Donovan, μην ακους τιποτα.😄Μετα ερχεται η σειρας της γυναικας,με λιγη τυχη και διπλωματια δεν θα χρειαστει να βρασεις ουτε νερο 😄

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Τι μου θύμησες τώρα... 

Από επιστημονικής άποψης ο κανόνας λέει ότι το φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στην συντήρηση (ψυγείο) για 48 ώρες. Οι 48 ώρες δεν είναι απαραίτητα 2 μέρες. Μπορεί να είναι κάποιες ώρες της πρώτης μέρας, ολόκληρη η δεύτερη μέρα και κάποιες ώρες από την τρίτη μέρα. Έτσι, μπορείς να φας το ίδιο φαγητό για 3 μεσημέρια σερί ακίνδυνα. 

Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνοι το φαγητό αλλά είναι ψιλοχαζό να τρως κατεψυγμένο φαγητό ενώ ήταν σπιτικό φαγητό στην αρχή. Οι κατασκευαστές ψυγείων τονίζουν ότι οι καταψύξεις των ψυγείων που έχουμε δεν είναι για να καταψύχουμε τρόφιμα αλλά για να διατηρούμε κατεψυγμένα τρόφιμα. 

Κάποιες δηλητηριάσεις τις αντιλαμβάνεσαι από τα έντονα συμπτώματα. Κάποιες άλλες όμως, πιο ήπιες, δεν τις αντιλαμβανόμαστε.

 

trofima.jpg

trofima2.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Donovan είπε

Μακαρόνια όπως και ρύζι συνήθως τρώω για αρκετές μέρες (μου στέλνει πολύ) και μπορεί να μην βρωμάνε αλλά ειδικά για το ρύζι έχω ακούσει ότι πρέπει να τρώγεται το πολύ την επόμενη μέρα (κι εγώ το τρώω σε 4-5).Μόνο τα όσπρια χώνω στην κατάψυξη γιατί αυτά όντως βρωμάνε μετά από 2-3 μέρες.

Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια..... Πολλούς υδατάνθρακες βλέπω. Πες τις να κόψει και ξεκίνα φτιάχνε καμιά τομάτα σαλάτα, και κανένα βραστό αυγουλάκι. 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Πόσο, μα πόσο δύσκολο να βράσει κάποιος μακαρόνια και ρύζι, να τηγανίσει καμια πατάτα με αυγά.

Δηλαδή νταξ.

Εσύ στα 17-18 καθόσουν να βράσεις ρύζι και μακαρόνια ή έκανες ομολέτα;;;;

Μην τα παραλέμε.Σε τέτοιες ηλικίες όλοι έτσι είμασταν.Που να κάτσεις να βράσεις μακαρόνια ή ρύζι,Νηστικοί θα κοιμόμασταν παρά να βράσουμε ένα αβγό.:P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...