christopher0016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Tha_ded είπε Για να μην σε κουράσω θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Είμαι μαθητής της Α' λυκείου και δεν ξέρω τι είδους πορεία θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου. Φοιτώ στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων και δεν ξέρω αν θέλω να κυνηγήσω το όνειρο της Ιατρικής ή να ακολουθήσω τη πορεία των Πολυτεχνικών σχολών. Από πάντα λάτρευα τους υπολογιστές και την τεχνολογία, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να τους προγραμματίζω. Από την άλλη, οι γονείς μου δεν με πιέζουν για Ιατρική αλλά ο πατέρας μου πιστεύει πως θα το μετανιώσω εάν δεν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πιστεύω πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με το εάν σου αρέσει το επάγγελμα. Και πάντα μου άρεσε η βιολογία και η χημεία. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ποια κατεύθυνση μου προτείνετε, σύμφωνα με την δική σας εμπειρία και την κρίση σας; Ευχαριστώ προκαταβολικά είσαι ο μοναδικός που μπορεί να αποφασίσει τι του αρέσει. λες ότι σου αρέσει η βιολογία και χημεία .άλλα ο τίτλος δεν λέει βιολόγος η χημικός... αναφέρεις 2 καλά επαγγέλματα με "κύρος" και πρεστίζ . εσύ θα αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου .. κάτι που θα σου αρέσει που θα αγαπάς που θα το κάνεις καλα? η κάτι που θα έχεις άπλα το κύρος το πρεστίζ άλλα δεν θα είναι αυτό που θέλεις πραγματικά αρα δεν θα σου προσφέρει ευτυχία η δουλειά σου. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2018 από christopher0016
Green Dragon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το χειρότερο που έχεις να κάνεις στον εαυτό σου σε αυτή την ηλικία φίλε μου, είναι να τον εγκλωβίσεις σε ένα τόσο δύσκολο και πολύπλοκο δίλημμα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς έναν ειδικό στον επαγγελματικό προσανατολισμό και μέσα από πολύ κουβέντα και αρκετό χρόνο να βρεις μέσα σου τις απαντήσεις που θα σε γεμίζουν και θα σε καλύπτουν. Αν δεν καταφέρεις να απεγκλωβιστείς από ένα δίλημμα - έλεγε κάποτε ένας σοφός - ρίχνεις ένα νόμισμα κορώνα γράμματα και μετά ακολουθείς με προσήλωση και πίστη το δρόμο της τύχης και της μοίρας σου, χωρίς να γυρίσεις ούτε μια στιγμή να γυρίσεις πίσω. Καλή τύχη σε ότι κι αν κάνεις! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από Green Dragon 1
mechpanos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η γνώμη μου είναι, αν ήθελες Ιατρική, θα το ήξερες...αν πάλι σου αρέσει να σκαλίζεις πράγματα, να ανακαλύπτεις πώς λειτουργούν, αν σου διεγείρει το ενδιαφέρον το θεώρημα μεταβολής της κινητικής ενέργειας, η αρχή διατήρησης της ορμής και οι ιδιότητες των δυνάμεων (προσπαθώ να θυμηθώ το επίπεδο γνώσης της Α Λυκείου) φίλε μου, είσαι μηχανικάρα! Τώρα Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο οι υπολογιστές (ούτε καν...)... Ήδη στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς έχεις μια τεράστια γκάμα από ηλεκτρολογία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, μέχρι και τεχνολογία υπολογιστών και προγραμματισμού βέβαια... μετά υπάρχουν κι άλλες ειδικότητες μηχανικού: Μηχανολόγοι (όπως και του ελόγου μου), Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι, Τοπογράφοι, Πολιτικοί, Αρχιτέκτονες, το ΕΜΠ έχει Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Ναυπηγοί (παρέα με τους Μηχανολόγους), καθεμία με τα δικά της χαρίσματα! Όρεξη να χεις να ψάχνεις... Αν θες, μπορείς να δεις το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής και να μάθεις τι μαθήματα γίνονται, ώστε να έχεις μια εικόνα αν σου αρέσει...το επαγγελματικό επίσης είναι πολύ σημαντικό. Πριν μια 20ετια που μπήκα εγώ στο ΕΜΠ οι ειδικότητες μηχανικού είχαν τρελή αποκατάσταση! Σήμερα, οι μισοί συμφοιτητές μου είναι στο εξωτερικό σε πολύ καλές θέσεις, και οι άλλοι μισοί την ψιλό παλεύουν στην Ελλάδα, σε υπεύθυνες θέσεις μεν αλλά με πολύ λίγες παροχές και περιστασιακά με ανεργία αλλά τις ασφαλιστικές εισφορές να τρέχουν... Βέβαια, δεν θα είναι για πάντα έτσι... Ιατρική από την άλλη, σπουδάζεις μέχρι τα 35 με διάβασμα που αν θες να είσαι καλός δεν σταματά ποτέ ουσιαστικά, και μετά είτε μπαίνεις στο ΕΣΥ με μέτριες αποδοχές και αν έχεις το μικρόβιο του χρήματος θα ζητάς φακελάκια, είτε θα κάνεις ιδιωτικό ιατρείο, επίσκεψη και 30άρι (και μαύρο άμα λάχει)...λίγο κύκλο και όνομα να κάνεις η αποκατάσταση θα είναι σίγουρη. edit: συμφωνώ κι εγώ στην χρησιμότητα ενός καλού συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από mechpanos 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, bromiaris είπε Μεταξύ μας, η γενιά σου είναι υποανάπτυκτη γλωσσικά… Χτες στο 5x5… η μια από τις δυο ομάδες που έπαιζαν είχε 4 μ@λ@κες και έναν Δημήτρη… Δεν σε ρώτησε τι είναι. Πήγαινε στην τρύπα σου τώρα και μάθε να τρολλάρεις καλύτερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, Tha_ded είπε Για να μην σε κουράσω θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Είμαι μαθητής της Α' λυκείου και δεν ξέρω τι είδους πορεία θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου. Φοιτώ στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων και δεν ξέρω αν θέλω να κυνηγήσω το όνειρο της Ιατρικής ή να ακολουθήσω τη πορεία των Πολυτεχνικών σχολών. Από πάντα λάτρευα τους υπολογιστές και την τεχνολογία, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να τους προγραμματίζω. Από την άλλη, οι γονείς μου δεν με πιέζουν για Ιατρική αλλά ο πατέρας μου πιστεύει πως θα το μετανιώσω εάν δεν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πιστεύω πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με το εάν σου αρέσει το επάγγελμα. Και πάντα μου άρεσε η βιολογία και η χημεία. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ποια κατεύθυνση μου προτείνετε, σύμφωνα με την δική σας εμπειρία και την κρίση σας; Ευχαριστώ προκαταβολικά Κανεις λάθος που ρωτας άγνωστους. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου τι επάγγελμα θέλεις,δεν θα πετύχεις ποτέ. Άκου μέσα σου τι σε γεμίζει, τι σου αρέσει εσένα, μην ρωτας σε φόρουμ,θα σε μπερδέψουν παρα θα σου δώσουν απάντηση. Ψάξε τη σχολή, ψάξε για το επάγγελμα γενικά,αλλά κυρίως ψάξε μέσα σου με τι θα ήθελες να ασχοληθεις εσύ.όχι οι αλλοι.
mechpanos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, jmmys είπε Κανεις λάθος που ρωτας άγνωστους. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου τι επάγγελμα θέλεις,δεν θα πετύχεις ποτέ. Άκου μέσα σου τι σε γεμίζει, τι σου αρέσει εσένα, μην ρωτας σε φόρουμ,θα σε μπερδέψουν παρα θα σου δώσουν απάντηση. Ψάξε τη σχολή, ψάξε για το επάγγελμα γενικά,αλλά κυρίως ψάξε μέσα σου με τι θα ήθελες να ασχοληθεις εσύ.όχι οι αλλοι. Σιγά που δε θα πετύχει ποτέ. Εδώ δε. ξέρουμε εμείς τι θέλουμε, θα ξέρει ένα παιδί 16 ετών;;; Μην γίνεσαι υπερβολικός! Στα υπόλοιπα συμφωνώ, να παρθούν γνώμες της οικογένειας βεβαίως, αλλά να φιλτραριστούν, it's his Life!
gregysuper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Κάτι που νομίζω ότι βοηθάει είναι να σκεφτείς ποιους θαυμάζεις. Είχα κι εγώ παρόμοιο δίλημμα, μ' άρεσαν γενικά οι θετικές επιστήμες και μετά τις πανελλήνιες είχα το ίδιο δίλημμα. Σκέψου όταν σερφάρεις, τι είναι πιο πιθανό να ψάξεις σαν είδηση; Κάτι σχετικό με νέες τεχνολογίες ή κάτι ιατρικό; Βλέπεις γενικά που βρίσκεται το ενδιαφέρον σου ασυνείδητα. Επαγγελματικό προσανατολισμό που προτείνουν οι προηγούμενοι, ακούγεται σαν καλή ιδέα, αλλά αν είσαι σε χωριό δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις κάτι τέτοιο... Και σκέψου και το περιβάλλον εργασίας. Εμένα πχ από το να μαι σε νοσοκομείο το εργοτάξιο ακούγεται πιο ωραίο 😅, αν και υπάρχει και η επιλογή ιατρείου από τις ιατρικές. Τα λεφτά που μπορείς να βγάλεις σαν ιατρός κατά πάσα πιθανότητα είναι καλύτερα από μηχανικού. Αν σ' ενδιαφέρουν τα μηχανήματα της ιατρικής πάντως, από ΗΜΜΥ πολλά παιδιά ασχολούνται με εγκεφαλογραφήματα κτλ. Πολλά έγραψα και δεν πρέπει. Θα χεις κανα μήνα μετά τις πανελλήνιες να το σκεφτείς, φτάνει πιστεύω. Προς το παρών μην σε απασχολεί.
FilipposMD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Συμφορουμίτες που απαντάτε, μην ξεχνάτε ότι το παιδί είναι 16 χρονών. Εγώ 16 χρονών δεν είχα ιδέα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Αν είσαι άριστος μαθητής και στα μαθηματικά και στη φυσική και στη βιολογία, μια χαρά λογικό είναι το δίλημμα πολυτεχνείο ή ιατρική. Για 16άρη λέμε πάντα με τις όποιες εμπειρίες έχει σε αυτή την ηλικία. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Σε αντίστοιχη ηλικία είχα κι εγώ παρόμοιες σκέψεις και τελικά πήγα ιατρική, αλλά δεν έγινα ο τυπικός γιατρός. Κατ'αρχάς, εγώ θα έλεγα να μην σκας για την επαγγελματική αποκατάσταση. Αν πας σε μια υψηλού επιπέδου σχολή δε θα είναι αυτό το πρόβλημα. Εξάλλου μιλάμε ότι θα βγεις στην αγορά εργασίας σε 10 χρόνια το λιγότερο. Οι δουλειές που θα έχουν ζήτηση σε 15 χρόνια από τώρα μπορεί να μην υπάρχουν καν! Οπότε το βασικό είναι να βρεις κάτι που το γουστάρεις και σε γεμίζει. Καλές οι συμβουλές γονέων και φίλων και insomniacs, αλλά είναι η ζωή σου. Αν είσαι όντως έξυπνος και τυχερός ώστε να πηγαίνεις σε καλό σχολείο και να έχεις στήριξη από την οικογένεια να σπουδάσεις, είναι κρίμα να μην βρεις ένα αντικείμενο που να σε γεμίζει, οπότε αφιέρωσε χρόνο τώρα που μπορείς ώστε να πάρεις μια κατά το δυνατόν τεκμηριωμένη απόφαση. Θεωρητικά, επιλέγοντας ιατρική περιορίζεις κάπως τα πεδία στα οποία μπορείς να απασχοληθείς, αλλά μιλάμε για το 2018 (για το 2025+ για σένα), οπότε αυτό δεν ισχύει και τόσο. Σπουδάζοντας ιατρική μπορείς να κάνεις πράγματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Π.χ.: - Να κάνεις μια παθολογική ειδικότητα με ασθενείς κτλ. - Να γίνεις χειρουργός και να κόβεις όλη μέρα. - Να κάνεις εργαστηριακή ειδικότητα και είσαι με τα αντιδραστήρια και τα μικροσκόπια συνεχώς. - Ακτινολόγος με μαγνητικές, PET και διάφορες άλλες τεχνολογίες αιχμής. - Να κάνεις έρευνα σε πανεπιστήμιο και να μην δεις ασθενή ποτέ στη ζωή σου. - Να ασχοληθείς με global health, ίδρυμα Gates, Unicef κτλ. - Να ασχοληθείς με διοίκηση μονάδων υγείας, συστήματα υγείας και τέτοια. - Να ασχοληθείς με επιχειρηματικότητα και εφευρέσεις π.χ. προσθετικά μέλη, βιομηχανική κτλ. - Να δουλεύεις σε νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό ιατρείο, σε χωριό ή πόλη, πανεπιστήμιο ή χώρα της υποσαχάριας Αφρικής. Και μιλάω για σήμερα, έτσι; Σε 10 χρόνια είναι πιθανό να χειρουργείς παρέα με το ρομπότ σου και ο συνάδελφός σου να κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά έχοντας τελειώσει πολυτεχνείο. Για τα του πολυτεχνείου δεν μπορώ να σου δώσω παραδείγματα, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ισχύουν τα ίδια. Επομένως, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεις τι σε συναρπάζει να σπουδάσεις σε πρώτη φάση και τον δρόμο σου μπορείς να τον βρεις και μετά τη σχολή. Με ένα μεταπτυχιακό μεταπηδάς εύκολα σε άλλο πεδίο πλέον. Αυτό δυστυχώς η γενιά των γονιών σου και μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν το συνειδητοποιεί. Ο γιατρός είναι ακόμα ο κύριος με τα ακουστικά και την λευκή μπλούζα... Επίσης, μην ασχολείσαι με το "πρεστίζ". Π.χ. μπορεί η πιο κατάλληλη σχολή για σένα να είναι η βιολογία. Για την πλειονότητα βιολόγος είναι αυτός που δεν κατάφερε να μπει ιατρική, αλλά ανοίγει τεράστιους ορίζοντες για να κάνεις πράγματα στην καριέρα σου. Οπότε, οι συμβουλές μου είναι οι εξής: - Βάλε λυτούς και δεμένους να γνωρίσεις ανθρώπους που ασκούν τα επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν. Φίλους των γονιών σου, γονείς συμμαθητών σου, συγγενείς κτλ. Πήγαινε και ρώτησέ τους τι αγαπάνε και τι μισούνε από τη δουλειά τους. Πώς είναι η ζωή, η καθημερινότητα. Πόσο διαβάζουν, πόσο βαριούνται. Αν έχουν χρόνο για την οικογένεια και τα χόμπι τους, αν νιώθουν περήφανοι για τη δουλειά τους, αν θα έκαναν άλλες επιλογές. Μόνο έτσι θα πάρεις μια ρεαλιστική εικόνα. - Αν υπάρχει η δυνατότητα, πήγαινε να σπουδάσεις έξω. Το ελληνικό πανεπιστήμιο σκοτώνει τα όνειρα. Αυτά και ευχαρίστως να επανέλθω σε κάτι αν θέλεις. Καλή τύχη! 9
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, mechpanos είπε Σιγά που δε θα πετύχει ποτέ. Εδώ δε. ξέρουμε εμείς τι θέλουμε, θα ξέρει ένα παιδί 16 ετών;;; Μην γίνεσαι υπερβολικός! Στα υπόλοιπα συμφωνώ, να παρθούν γνώμες της οικογένειας βεβαίως, αλλά να φιλτραριστούν, it's his Life! αυτο. ειμαι 27 και μολις πριν 1-2 χρονια εμαθα τι θελω και εκανα κωλοτουμπα στη πορεια μου. επισης δε μου εγγυαται και κανεις οτι αυριο μεθαυριο θα κανω κι αλλη κωλοτουμπα. οποτε ΤΣ ψαξε το καλα. ΟΧΙ τι σ αρεσει να κανεις, διοτι αλλο δουλεια αλλο χομπι (ετσι τη "πατησα" και γω), αλλα τι δουλεια δε θα σ ενοχλουσε να κανεις για την υπολοιπη ζωη σου. το λεω ετσι διοτι πρεπει να χεις στο μυαλο σου πως ολες οι δουλειες εχουν ενδιαφεροντα σημεια αλλα και τα ασχημα τους. αφου ψαξεις με επαγγελματικο προσανατολισμο ή οτι αλλα "εργαλεια" βρεις, φτιαξε λοιπον μια λιστα με ολες τις δουλειες που πιστευεις θα μπορουσες να κανεις. επειτα προσπαθησε να μπεις οσο πιο "βαθια" γινεται να μαθεις απο πρωτο χερι πως ειναι στη ΠΡΑΞΗ. διοτι καμια σχολη δε θα σ μεταφερει τα ασχημα της δουλειας, ουτε θα καταφερει να σου διαλυσει τη ρομαντικοποιηση που χεις στο κεφαλι σου. επειτα ξεκινα διεγραφε απο τη λιστα σου πχ αφου σ ενδιαφερει ιατρικη πηγαινε δες προγραμμα σπουδων, δες τα βιβλια, κλπ. επειτα παρα σβαρνα τα νοσοκομεια και οπου σ αφηνουν παρακολουθα. τη παλευεις με το αιμα, τους εμετους, τις εξαρθρωσεις, οτι ο αλλος μπροστα σου σβηνει? εχεις δει το grays anatomy και εισαι ετοιμος για δραση? για δες ειναι οπως τ αντιμετωπιζουν οι ταινιες ή μηπως βαρας μυγες και γραφεις συνταγες? ολο αυτο που σ λεω ειναι γολγοθας. κανονικα θα επρεπε το κρατος να φροντισει στο προγραμμα των σχολειων να υπαρχουν συνεχεια επισκεψεις σε διαφορα επαγγελματα οπου θα σας εδιναν μια ιδεα. τωρα λιγο πολυ τυχη θελει να πετυχεις κατι που θα σε ικανοποιησει. η μονη συμβουλη που μπορω να δωσω ειναι να ψαξεις "μακρια". μη διαγραψεις μια δουλεια προτου το ψαξεις ακομα και το ακριβως αντιθετο να ναι απ αυτο που κοιτας τωρα, δε μπορεις να σαι σιγουρος αμα σ αρεσει ή οχι. been there done that
margaritagr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Το μόνο στο οποίο δε συμφωνώ με το ποστ του γιατρού είναι "το πήγαινε να σπουδάσεις έξω..." Κατά τ άλλα ούτε κι εγώ ήμουν σίγουρη τι θα κάνω σ αυτή την ηλικία. Ήξερα ότι δε γουστάρω τα θεωρητικά μαθήματα (Αν κ ήμουν πολύ καλη) Και μου άρεσαν χημεία - βιολογία οπότε σε πρώτη φάση διάλεξα απλώς θετική κατεύθυνση.
bromiaris Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν σε ρώτησε τι είναι. Πήγαινε στην τρύπα σου τώρα και μάθε να τρολλάρεις καλύτερα. Ρητορική δεινότητα, ευφράδεια, ικανότητα στο λόγο, πλούσια επιχειρήματα… Μπράβο Βασιλάκη, αγορίνα μου… έδωσες μια γροθιά στο κατεστημένο και με αποστόμωσες!!!!! Άμα έχει σπουδάσει ο άνθρωπος, φαίνετε από μακριά… ΥΓ: Που πας καημένε για συνήγορος στον φίλο Tha_ded… αυτός αν και Ά Λυκείου χειρίζεται την Ελληνική γλώσσα καλυτέρα από εσένα! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από bromiaris
j2k Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν εισαι καλος στην ιατρικη θα βγαλεις καλα λεφτα. Αμα ομως εισαι παρα πολυ καλος ως μηχανικος θα βγαλεις οσα θες και θα βγαζεις λεφτα και για αλλους που θα εχεις στη δουλεψη σου αν εισαι απλα καλος μονο μηνιατικακι. Οπως καταλαβες για να γινεις καλος μηχανικος πρεπει να εχεις @@ ειναι πολυ δυσκολοτερο απο την ιατρικη αλλα οι δυνατοτητες απεριοριστες. Εχε υποψιν σου οτι και ο γιατρος ειναι ενας μινι μηχανικος κυριως ομως ειναι εξειδικευμενος τεχνικος. Πριν να επιλεξεις κανε test iq αμα εισαι στο top 1-2% μηχανικος αν εισαι παρακατω μαλλον θα βγαλεις περισσοτερα ως γιατρος. Τελος αν εχεις γενηθει φαμεγιος οσο iq και να εχεις οπου και να πας μηνιατικακι θα παιρνεις. Δηλαδη το ποσα θα πιανεις εξαρτατε και απο το κινητρο που εχεις Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από j2k 1
hajimike Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Με τα τωρινά δεδομένα, αν είναι να μείνεις Ελλάδα καλύτερα γιατρός. Αυτά που ειπώθηκαν ως αγροτικά και ειδικότητα μετά το πέρας των σπουδών είναι εγγυημένη δουλεία με πολύ καλές απολαβές, όταν οποιοσδήποτε άλλος πτυχιούχος σε εκείνη την ηλικία παλεύει για τα μισά (σχεδόν) λεφτά - αν είναι τυχερός να βρει δουλειά... Αν απ την άλλη έχεις στην άκρη του μυαλού σου να φύγεις εξωτερικό τότε τα πράγματα είναι καλύτερα για την κατεύθυνση των πολυτεχνείων και η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική απ' αυτή της Ελλάδος (ωστόσο πάλι οι γιατροί παίρνουν πολλά περισσότερα και νωρίτερα). Φυσικά αυτά τα λέω μόνο από τη πλευρά της οικονομικής αποκατάστασης. Αν τώρα ανακαλύψεις στην πορεία ότι έχεις ξεκάθαρη προτίμηση σε κάποια μαθήματα, τότε είμαι της άποψης κι εγώ να ακολουθήσεις την κλίση σου και στο τέλος θα βρεθεί ο δρόμος. Επίσης πάρε υπόψη ότι φέτος για πρώτη φορά αρχίζεις να έρχεσαι σε επαφή με υψηλότερου επιπέδου μαθήματα και σιγά σιγά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις προτιμήσεις σου. 1
vagos789 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Ο παθολογος μου παιρνει 20 ευρω με αποδειξη Ο υδραυλικος 40-50 χωρις αποδειξη Οποτε αν ψαχνεις αποκατασταση ειναι σαφες οτι ο κλαδος των ιατρων οπως ειναι σημερα τα πραγματα,δεν ειναι ο καταλληλος. Ομως εισαι 16 ετων και στα 25 σου ποιος ξερει πως θα ειναι τα πραγματα
AristidisZ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ο παθολογος μου παιρνει 20 ευρω με αποδειξη Ο υδραυλικος 40-50 χωρις αποδειξη Οποτε αν ψαχνεις αποκατασταση ειναι σαφες οτι ο κλαδος των ιατρων οπως ειναι σημερα τα πραγματα,δεν ειναι ο καταλληλος. Ομως εισαι 16 ετων και στα 25 σου ποιος ξερει πως θα ειναι τα πραγματα Ένας καλός γιατρός κόβει 100ρικα την ώρα για πλάκα, και κάνουν ουρά απέξω Ο υδραυλικός πάλι παρακαλάει να σου σπάσει καμιά σωλήνα, γιατί μέχρι και τις βρύσες έχουμε φτάσει να γκουγκλάρουμε για να τις αλλάξουμε μόνοι μας Πέραν αυτών και σε κάθε περίπτωση, το τι θες να κάνεις δε μπορείς να το πεις στα 16 Προσωπικά πήγα πολυτεχνείο μόνο και μόνο γιατί μπορούσα, απλά στα 17 είχα την ωριμότητα (με ερωτηματικό αυτό) να μην επιλέξω αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω τότε (aka να πάω μαθηματικό), με την ελπίδα ότι θα μου προσέφερε καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση Φυσικά ποτέ δε θα μάθω αν έκανα καλά ή όχι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα