Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφερόμενος στο αρχικό ερώτημα, θα ήθελα να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη και μπορεί να ληφθεί υπόψιν στην τυχόν υποκειμενικότητά μου, ότι είμαι απόφοιτος πολυτεχνικής με 2 μεταπτυχιακά, με σταθερή εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας.

Θεωρώ ότι το αρχικό ερώτημα είναι μια κλασική παγίδα που διδάσκει αυτή η κοινωνία και φυσικά δεν φταίει ένας μη ενήλικας που πέφτει σε αυτή, αλλά αυτοί που τα έχουν καθοδηγήσει όλα αυτά.

Το ότι οι πολυτεχνικές και η ιατρική είναι οι μόνες επιλογές στη ζωή, απλά επειδή εκεί γύρω «παίζουν» οι «καλοί» μαθητές ... είναι μια τεράστια απάτη από την οποία πρέπει ταχύτατα να οδηγήσουμε μακριά την επόμενη γενιά.

Άρα, σε πρώτη φάση για να απαντήσω, μπορεί ήδη το αρχικό ερώτημα να είναι πολύ ντετερμινιστικό για να δώσει απάντηση σε ένα πιο ουσιώδες ερώτημα. Αυτό του αυτοπροσδιορισμού του καθενός στη ζωή του.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο σε φιλοσοφικό επίπεδο, προτείνω στον καθέναν σε τέτοια φάση, να προσπαθήσει να απαντήσει μόνος του το ταχύτερο στο κεντρικό ερώτημα «ποιός θέλει να γίνει». Αν δεν απαντηθεί αυτό, όλες οι επιλογές πάντα θα «βρωμάνε» και είναι σίγουρο ότι αν βασιστούν στην ιδέα του «τί θέλουν οι άλλοι να γίνει», όλα οδηγούν στην κατάθλιψη, η οποία εκτινάσσεται εκθετικά στις δυτικές κοινωνίες. Ας μαντέψουμε γιατί.

Προτείνω δηλαδή:
- περιορισμό του «θορύβου» του κοντινού/συγγενικού περιβάλλοντος, που συχνά τυχαίνει να κόβει τα φτερά σε νέους ανθρώπους, για να εκπληρώσει τα δικά του υπαρξιακά προβλήματα,

-  οραματισμό του μέλλοντος, έξω από τη λογική «τί έχω θυσιάσει ως τώρα για να είμαι εδώ, άρα πρέπει να μείνω κολλημένος στο αρχικό πλάνο».

Το όνειρο του καθενός, όταν πέσει η σκόνη και ο θόρυβος, θα εμφανιστεί αυτούσιο και καθαρό μέσα από το μέτωπό του με κλειστά μάτια.

• Like 5
  • Thanks 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν οι γονείς σου έχουν τα χρήματα ή και τις γνωριμίες να σε στηρίζουν μεχρι να αρχίσεις να βγαζεις χρήματα η Ιατρική είναι καλύτερος δρόμος από μια Πολυτεχνική Σχολή.

Το ίδιο και εαν μετά την ειδικότητα φύγεις εξωτερικό.

Αλλιώς μην ακούς τις σειρήνες , στα 40 σαν υπάλληλος ιατρός θα παίρνεις καθαρά 1000€ με Σάββατα και Κυριακές και θα λες και ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, m3fisto είπε

Προσωπικά διάλεξα το δρόμο του Μηχανικού ΗΥ (πολυτεχνείο) ενώ η αδερφή μου (λίγα χρόνια μεγαλύτερη) το δρόμο της Ιατρικής. Σήμερα εργαζόμαστε και οι 2 βγάζοντας σχετικά παρόμοια χρήματα (όχι πολλά), όμως το βιοτικό μου επίπεδο μάλλον είναι καλύτερο από του γιατρού. Δεν έχω εφημερίες, δεν εκτίθεμαι σε αρρώστους που μπορεί να μεταδίδουν, δεν πεθαίνουν άνθρωποι στα χέρια μου. 

Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είναι μια τραγική περίπτωση. Εγώ ευτυχώς έφυγα νωρίς σχετικά για το ελεύθερο επάγγελμα και την γλύτωσα. 

Αρκεί να σας πω ότι όταν εφημερεύεις, η μέρα σου ξεκινάει στις 8 το πρωί, δουλεύεις μέχρι τις 2 το μεσημέρι το κανονικό ωράριο, έπειτα ξεκινάει η εφημερία που πάει μέχρι τις 8 το άλλο πρωί και στη συνέχεια κάνεις το ωράριο της επόμενης μέρας και φεύγεις από το νοσοκομείο στις 3 ή 4 το απόγευμα. Σύνολο 32 συνεχόμενες ώρες, όπου θα δεις δεκάδες ασθενείς, θα κάνεις 15 με 20 χειρουργεία και θα διαλυθεις σωματικά και ψυχολογικά και θα ακούσεις άπειρα παράπονα και γκρίνια. Τα χρήματα είναι ελάχιστα και η κούραση σε φθάνει κάθε φορά στα όρια σου. 

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε κάποιους που παίρνουν φακελάκια, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών. 

Στο ελεύθερο επάγγελμα τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσεις τα 180 ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεις βάση της σύμβασης 800 έως 1000 ευρώ και από εκεί και πέρα να πληρώνεσαι 8-10 ευρώ ανά επίσκεψη με απόδειξη. Χρήματα που θα πάρεις από το κράτος, πετσοκομενα μετά από χρόνια. 

αφήνω τα 5-6 χρόνια αναμονής για ειδικότητα, το στρες και την ευθύνη που έχεις για κάθε ασθενή που έρχεται σε σένα. πραγματικά μετά από τόσα χρόνια, αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κόπο. 

Αν θέλεις να ακολουθήσεις την Ιατρική, κάνε το επειδή το αγαπάς και όχι με την προσδοκία ότι θα έχεις σπουδαίο βιοτικό επίπεδο ή ότι θα πλουτισεις. 

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Από τα σχόλια που διάβασα και μόνο δεν θα πίστευα κανέναν σας αν ήμουν ο ts.

Τα Ανάβρυτα είναι πολύ καλό σχολείο αλλά δεν σου εξασφαλίζει την επιτυχία στης πανελλήνιες πρέπει να κοπιάσεις και νομίζω ότι θα καταφέρεις να μπεις σε μια από τις δύο σχολές που στοχεύεις.

Ποια από τις δύο.....είναι δική σου επιλογή και νομίζω ότι είναι λάθος να ρωτάς σε αυτό το φόρουμ.

Ρώτα καλύτερα στο neolaia.gr και στη συνέχεια συμβουλέψου έναν καθηγητή Επαγγελματικού Σχολικού Προσανατολισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, οτι πιο σωστο έχω διαβάσει εδώ μέσα.

44 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Στο ελεύθερο επάγγελμα τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσεις τα 180 ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεις βάση της σύμβασης 800 έως 1000 ευρώ και από εκεί και πέρα να πληρώνεσαι 8-10 ευρώ ανά επίσκεψη με απόδειξη. Χρήματα που θα πάρεις από το κράτος, πετσοκομενα μετά από χρόνια. 

8-10 ευρώ ανα επίσκεψη;Ποιος γιατρός παιρνει τοσα ρε παιδιά;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, jmmys είπε

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ γιατροί, όταν τελειώσουν τα υποχρεωτικά ραντεβού που τους ορίζει η σύμβασή τους και αυτά τελειώνουν συνήθως μέσα στις πρώτες 10-12 μέρες, δέχονται τους ασφαλισμένους με αμοιβή. Στις συνοικίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε όλη την επαρχία, προκειμένου για γενικούς γιατρούς και παθολόγους, η επίσκεψη έχει κατρακυλήσει στα 10 ευρώ. Τόσο παίρνουν από τους ηλικιωμένους ασθενείς τους, που άλλωστε δεν έχουν να δώσουν και παραπάνω. Άλλες ειδικότητες ορίζουν παραπάνω αμοιβή σίγουρα, αλλά οι εποχές των 50 ακόμη και των 30 ευρώ έχουν τελειώσει για αυτούς

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, jmmys είπε

Νομίζω αναφέρεται σε όσους έχουν σύμβαση με ΕΟΠΥΥ. Στην αρχή αν δεν έχεις πελατεία το πας έτσι, εγώ οι περισσότεροι που ξέρω ιδιώτες ιατροί απέφυγαν τον ΕΟΠΥΥ και παίρνουν 20ρι 30ρι μίνιμουμ επίσκεψη και αναλόγως, με και χωρίς απόδειξη όπως τους παίρνει... με ρυθμό 1 εξέταση ανά τέταρτο, εικοσάλεπτο. Λέω καμία φορά δεν πήγαινα για γιατρός... αλλά ντάξει, δεν το 'χα...οι περισσότεροι συμμαθητές και γνωστοί μου που είναι γιατροί, έλεγαν από την Γ Γυμνασίου ξέρω εγώ, ότι πάνε αποκλειστικά για ιατρική...το ήξεραν το ήθελαν το πίστευαν...το είχαν!!! Εγώ άμα δω αίματα και πατσοκοίλια μου σηκώνεται η τρίχα... που να έμπαινα και σε νεκροτομείο να κάνω τομή σε πτώμα, θα είχα φύγει με την μια (αν και από ο,τι μαθαίνω, στην αρχή έπεφταν κάτι ξερατά, αλλά μετά ήταν όπως όταν κάναμε εμείς εργαστήριο ΜΕΚ, όλοι cool γύρω από το πτώμα)...

Εγώ να σου ευχηθώ καλή επιτυχία σε ότι διαλέξεις, να το αγαπήσεις και να το κάνεις με την καρδιά σου για να είσαι εσύ πρώτα χαρούμενος με την επιλογή σου και την ζωή σου, και μετά όλοι οι άλλοι!

5 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ γιατροί, όταν τελειώσουν τα υποχρεωτικά ραντεβού που τους ορίζει η σύμβασή τους και αυτά τελειώνουν συνήθως μέσα στις πρώτες 10-12 μέρες, δέχονται τους ασφαλισμένους με αμοιβή. Στις συνοικίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε όλη την επαρχία, προκειμένου για γενικούς γιατρούς και παθολόγους, η επίσκεψη έχει κατρακυλήσει στα 10 ευρώ. Τόσο παίρνουν από τους ηλικιωμένους ασθενείς τους, που άλλωστε δεν έχουν να δώσουν και παραπάνω. Άλλες ειδικότητες ορίζουν παραπάνω αμοιβή σίγουρα, αλλά οι εποχές των 50 ακόμη και των 30 ευρώ έχουν τελειώσει για αυτούς

Εγώ εδώ που είμαι 10ρι σου παίρνει να σου γράψει το φάρμακο και να φύγεις, για εξέταση κλπ ανεβαίνει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Tha_ded είπε

Για να μην σε κουράσω θα μπω κατευθείαν στο ψητό.

Είμαι μαθητής της Α' λυκείου και δεν ξέρω τι είδους πορεία θέλω να ακολουθήσω στην ζωή μου. Φοιτώ στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων και δεν ξέρω αν θέλω να κυνηγήσω το όνειρο της Ιατρικής ή να ακολουθήσω τη πορεία των Πολυτεχνικών σχολών. Από πάντα λάτρευα τους υπολογιστές και την τεχνολογία, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να τους προγραμματίζω. Από την άλλη, οι γονείς μου δεν με πιέζουν για Ιατρική αλλά ο πατέρας μου πιστεύει πως θα το μετανιώσω εάν δεν ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Πιστεύω πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με το εάν σου αρέσει το επάγγελμα. Και πάντα μου άρεσε η βιολογία και η χημεία. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο και δεν ξέρω άμα μπορώ να δεχτώ την αποτυχία. Η ερώτηση μου είναι η εξής: 

Ποια κατεύθυνση μου προτείνετε, σύμφωνα με την δική σας εμπειρία και την κρίση σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κατ΄αρχάς είμαι γιατρός. Θα σου προτείνω να μην βιαστείς και να σκεφτείς καλά τι σου αρέσει. Γιατί το επάγγελμά σου θα πρέπει να το κάνεις σαν hobby. Έτσι θα αποδώσεις τα μέγιστα και θα πηγαίνεις στην δουλειά με ευχαρίστηση!

Η Ιατρική έχει το πλεονέκτημα σήμερα, να έχει χωριστεί σε πολλές ειδικότητες κατάλληλες για κάθε χαρακτήρα: από ειδικότητες που είσαι μόνιμα πάνω σε ένα μικροσκόπιο και δεν θα βλέπεις ποτέ κανέναν ασθενή, μέχρι και ειδικότητες που κυριολεκτικά κολυμπάς στο αίμα και σε άλλα σωματικά υγρά του ασθενούς! Διαλέγεις και παίρνεις. Μειονέκτημα η μεγάλη διάρκεια σπουδών: 6 χρόνια το ελάχιστο για να πάρεις πτυχίο (υπολόγισε 7 πρακτικά). Οπότε πτυχίο στα 25. Μόλις πάρεις το πτυχίο (και πας στρατό) ξεκινάς πλέον να βγάζεις χρήματα (αγροτικό ιατρείο και ακολούθως ειδικότητα). Θα υπολογίσεις 1 χρόνο (μπορεί και 2 αν θες) αγροτικός ιατρός (σημερινό εισόδημα με τις εφημερίες γύρω στα 1500) και αμέσως μετά έναρξη ειδικότητας. Ανάλογα με το τι σου αρέσει, η εξειδίκευση διαρκεί από 3 χρόνια (π.χ γενική ιατρική-οικογενειακός ιατρός) έως και 7 (χειρουργική θώρακος, ενδοκρινολογία κ.λ.π). Συνήθως ο μέσος χρόνος είναι 5 χρόνια. Αυτά τα χρόνια δουλεύεις με σημερινό μισθό (με τις εφημερίες) εκεί γύρω στα 1500 πάλι. Αν επιλέξεις να κάνεις ειδικότητα στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία κ.λ.π) υπολογίζεις εισόδημα γύρω στα 3000 ευρώ. Μόλις λοιπόν τελειώσεις αγροτικό + ειδικότητα: 1+5=6 χρόνια περίπου, παίρνεις τον τίτλο της ειδικότητας σε ηλικία περίπου 32 ετών και ξεκινάς την καριέρα σου σαν εξειδικευμένος ιατρός. Οι επιλογές σου τότε είναι: 1. Να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο 2. Να δουλέψεις στο Ε.Σ.Υ ή 3. Σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Το να μπεις στο ΕΣΥ σήμερα είναι αρκετά δύσκολο γιατί έχουν μειωθεί (λόγω μνημονίων) οι προσλήψεις. Οπότε θα έλεγα να μην ποντάρεις σε αυτό. Άρα μένουν οι επιλογές Ιδιωτικό ιατρείο ή εργασία σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Από οικονομική και επιστημονική άποψη το καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι η εργασία σε ευρωπαϊκό νοσοκομείο (να υπολογίζεις μισθό σαν εξειδικευμένος πια ιατρός γύρω στα 5000 ευρώ). Αν εργαστείς εκεί 4-5 χρόνια, μπορεί να πας σε κανένα εμιράτο ή στην Σαουδική Αραβία και να παίρνεις μέχρι 10000 ευρώ/μήνα αφορολόγητα. Αν επιλέξεις να ανοίξεις ιατρείο, εκεί η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την ειδικότητα σου, από την πόλη που θα είναι το ιατρείο, τον κύκλο σου, τις επικοινωνιακές σου αρετές και από άλλους αστάθμητους παράγοντες (Ελλάδα γαρ).

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

Φιλικά, Τάσος

Επεξ/σία από Musicfanatic
  • Like 3
Δημοσ.

Ένα μόνο σχόλιο για κάτι που γράφτηκε. Αν δεν αγαπάς την ιατρική, μακριά! Λόγω συνθηκών εργασίας και καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει κανείς, τα ποσοστά αυτοκτονιών, burn out και ψυχικών νοσημάτων είναι ιδιαίτερα υψηλά στους γιατρούς. Όσα λεφτά και να παίρνεις, αν δεν σε συναρπάζει η ιατρική δεν την παλεύεις και είσαι δυστυχισμένος.

• Like 5
Δημοσ.
14 ώρες πριν, j2k είπε

Αν εισαι καλος στην ιατρικη θα βγαλεις καλα λεφτα.

Αμα ομως εισαι παρα πολυ καλος ως μηχανικος θα βγαλεις οσα θες

και θα βγαζεις λεφτα και για αλλους που θα εχεις στη δουλεψη σου

αν εισαι απλα καλος μονο μηνιατικακι.

Οπως καταλαβες για να γινεις καλος μηχανικος πρεπει να εχεις @@

ειναι πολυ δυσκολοτερο απο την ιατρικη αλλα οι δυνατοτητες

απεριοριστες.

Εχε υποψιν σου οτι και ο γιατρος ειναι ενας μινι μηχανικος

κυριως ομως ειναι εξειδικευμενος τεχνικος.

Πριν να επιλεξεις κανε  test iq αμα εισαι στο top 1-2% μηχανικος

αν εισαι παρακατω μαλλον θα βγαλεις περισσοτερα ως γιατρος.

Τελος αν εχεις γενηθει φαμεγιος οσο iq και να εχεις οπου και να πας

μηνιατικακι θα παιρνεις.

Δηλαδη το ποσα θα πιανεις εξαρτατε και απο το κινητρο που εχεις

Μάθε πρώτα τι είναι το IQ test και τι μετράει πριν πετάξεις την παπάτζα σου.

13 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ο παθολογος μου παιρνει 20 ευρω με αποδειξη

Ο υδραυλικος 40-50 χωρις αποδειξη 

Οποτε αν ψαχνεις αποκατασταση ειναι σαφες οτι ο κλαδος των ιατρων οπως ειναι σημερα τα πραγματα,δεν ειναι ο καταλληλος.

Ομως εισαι 16 ετων και στα 25 σου ποιος ξερει πως θα ειναι τα πραγματα

Πολύ οικονομικοί και οι δύο. Δεν γνωρίζω γιατρό που να παίρνει κάτω από 50 χωρίς απόδειξη, αρκετοί από 70, οι πολύ καλοί μπορεί και 100 ανά επίσκεψη. Γενικά πάντως, δεν συντηρείς ιατρείο με 20αρικα και 30αρικα. Εκτός αν εργάζεται και σε κλινική, είναι χειρουργός και γενικά έχει άλλα εισοδήματα από το επάγγελμά του αλλά και πάλι κανένας σοβαρός επαγγελματίας γιατρός δεν πρόκειται να κοστολογήσει την δουλειά του προς 20 ευρώ, τώρα όσοι το κάνουν, μάλλον θα είναι πολύ νέοι μόλις βγήκαν στην αγορά και λένε από το να μένω άνεργος στον ΟΑΕΔ ή να τυλίγω σουβλάκια καλύτερα αμοιβή 20ρικο σε δικό τους ιατρείο και να μένουν με τους γονείς τους.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

. Γενικά πάντως, δεν συντηρείς ιατρείο με 20αρικα και 30αρικα. 

Γιατι τι εχει το ιατρειο ενος παθολογου ? Δυο καναπεδες και ενα μηχανημα για υπερηχους .5 εικοσαρικα ειναι 100 ευρω την ημερα,2500 χιλιαδες το μηνα 😅

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Γιατι τι εχει το ιατρειο ενος παθολογου ? Δυο καναπεδες και ενα μηχανημα για υπερηχους .5 εικοσαρικα ειναι 100 ευρω την ημερα,2500 χιλιαδες το μηνα 😅

Ξέχασες το ενοίκιο τα λειτουργικά έξοδα και τις εισφορές του επαγγελματία. Επίσης γιατί θεωρείς οτι ο γιατρός θα έχει 5 πελάτες την ημέρα; Ο νέος γιατρός δύσκολα έχει τέτοια πελατεία, εκτός αν εργάζεσαι σε νοσοκομείο, γνωρίσεις πελάτες και κόσμο από εκεί και κάνει τον κύκλο σου σαν επαγγελματίας, αλλά ξαναλέω σε τέτοια περίπτωση όλοι αυξάνουν τις τιμές με τα χρόνια δεν θα κοστολογούν 20ρικο. Πέρα από αυτό κάποιες αποδείξεις θα κόψει αναγκαστικά για να φαίνεται οτι έχει έσοδα, δεν βγάζει κανένας γιατρός 100% μαύρο το εισόδημά του γιατί μετά μόνο πρόβλημα θα έχει όταν κληθεί για έλεγχο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ξέχασες το ενοίκιο τα λειτουργικά έξοδα και τις εισφορές του επαγγελματία. Επίσης γιατί θεωρείς οτι ο γιατρός θα έχει 5 πελάτες την ημέρα; Ο νέος γιατρός δύσκολα έχει τέτοια πελατεία, εκτός αν εργάζεσαι σε νοσοκομείο, γνωρίσεις πελάτες και κόσμο από εκεί και κάνει τον κύκλο σου σαν επαγγελματίας, αλλά ξαναλέω σε τέτοια περίπτωση όλοι αυξάνουν τις τιμές με τα χρόνια δεν θα κοστολογούν 20ρικο. Πέρα από αυτό κάποιες αποδείξεις θα κόψει αναγκαστικά για να φαίνεται οτι έχει έσοδα, δεν βγάζει κανένας γιατρός 100% μαύρο το εισόδημά του γιατί μετά μόνο πρόβλημα θα έχει όταν κληθεί για έλεγχο.

Ο μέσος παθολόγος έχει 5 πελάτες την ώρα, όχι την ημέρα!!!

Δημοσ.

Η παθολογος μου (που ειναι πολυ καλη) δεν ειναι πολυ νεα αλλα ουτε και φτασμενη, δουλευει και εκτος ιατρειου,ειναι συνεργατιδα σε λοιμωξιολογικο νοσοκομειο,στο ιατρειο η βασικη της πελατεια ειναι γεροντακια.Και ναι ειναι αρκετα ευκολα λεφτα χωρις να μπλεκεις με μηχανηματα και αναλωσιμα οπως εχουν αλλες ειδικοτητες και περιμενουν αν και ποτε θα πληρωσει ο ΕΟΠΠΥ οσα γουσταρει.Παιζουν κι αλλα ρολο,αν πχ εχεις το ακινητο και δεν τρεχουν ενοικια.

Αλλος γιατρος στο Περαμα κυριολεκτικα τυλιγει σουβλακια.Απο αυτη την δουλεια βγαζει περισσοτερα απο οσα βγαζει στο κρατικο νοσοκομειο.

Ξαναλεω,δεν ζουμε στο 1940,η χωρα βγαζει 1.000 γιατρους καθε χρονο μονο απο ελληνικες σχολες (βαλε ποσοι ερχονται απο την ευρυτερη ΕΕ Βουλγαρια,Ουγγαρια,Ιταλια κτλ),ολοι αυτοι κατα βαση δεν εχουν τι να κανουν.Μπορουν να πανε εξω αλλα γενικα εξω ζητανε αριστα την γλωσσα και 5ετη εμπειρια.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

επαγγελματίας γιατρός δεν πρόκειται να κοστολογήσει την δουλειά του προς 20 ευρώ,

20181030-130650-540x310.jpg

Με 2 ιατρεία στην Αττική,  καλός στη δουλειά του με αρκετά χρόνια εμπειρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...