polaki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Για κάποιον που ρώτησε, εμένα σε 3 περιπτώσεις από Αμερική από κανονικά site, ΟΧΙ EBAY κλπ, με είχαν καλέσει απο τελωνείο και μου είχαν πει ΑΚΡΙΒΩΣ τα κόστη του εκτελωνισμού, μάλιστα στη μία περίπτωση πήγα εγώ στο Αεροδρόμιο και τα εκτελόνισα εγώ. Δεν το ξανακάνω, 30€ είχε να τα εκτελονίσουν αυτοί, εγώ έχασα όλη τη μέρα. Πάμε παρακάτω. Τις 2 λοιπόν από τις 3 περιπτώσεις που ανέφερα, αρνήθηκα να παραλάβω και είπα να το στείλουν πίσω. Μου έκαναν λοιπόν refund κανονικά το κόστος του ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ, αλλά προφανώς όχι το κόστος των μεταφορικών. Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω "τί τον νοιάζει τον πωλητή αν εσύ το γυρίζεις πίσω". Φυσικά και τον νοιάζει, γιατί αν μιλάμε για μαγαζί ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σου κάνει refund, εκτός αν αναφέρεται ξεκάθαρα στους όρους. Για ebay δεν γνωρίζω, γιατί ποτέ δεν μου έχει τύχει να αγοράσω κάτι που να μην θέλω να το κρατήσω.
Salvation81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, polaki είπε Για κάποιον που ρώτησε, εμένα σε 3 περιπτώσεις από Αμερική από κανονικά site, ΟΧΙ EBAY κλπ, με είχαν καλέσει απο τελωνείο και μου είχαν πει ΑΚΡΙΒΩΣ τα κόστη του εκτελωνισμού, μάλιστα στη μία περίπτωση πήγα εγώ στο Αεροδρόμιο και τα εκτελόνισα εγώ. Δεν το ξανακάνω, 30€ είχε να τα εκτελονίσουν αυτοί, εγώ έχασα όλη τη μέρα. Πάμε παρακάτω. Τις 2 λοιπόν από τις 3 περιπτώσεις που ανέφερα, αρνήθηκα να παραλάβω και είπα να το στείλουν πίσω. Μου έκαναν λοιπόν refund κανονικά το κόστος του ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ, αλλά προφανώς όχι το κόστος των μεταφορικών. Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω "τί τον νοιάζει τον πωλητή αν εσύ το γυρίζεις πίσω". Φυσικά και τον νοιάζει, γιατί αν μιλάμε για μαγαζί ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σου κάνει refund, εκτός αν αναφέρεται ξεκάθαρα στους όρους. Για ebay δεν γνωρίζω, γιατί ποτέ δεν μου έχει τύχει να αγοράσω κάτι που να μην θέλω να το κρατήσω. Συγκρινεις καταστηματα στην Αμερικη με καταστηματα στην Κινα; Εξαλλου αν το καταστημα στην Αμερικη σου ελεγε οτι δεν μπορεις να το επιστρεψεις και να παρεις τα χρηματα σου επειδη απλα δεν θελεις να τα σκασεις στο τελωνειο (ειναι ΔΙΚΗ σου υποχρεωση να γνωριζεις τα περι τελωνειου και οχι του μαγαζιου που μπορει να στελνει προιοντα σε 50 χωρες) νομιζεις πως θα ειχες την παραμικρη ελπιδα να δικαιωθεις καπως; Απλα το καταστημα φερθηκε περισσοτερο απο απλα καλα και δεχτηκε να επιστρεψεις το προιον, δεν ηταν αναγκασμενο να το κανει βαση καποιου νομου. 1
polaki Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Συγκρινεις καταστηματα στην Αμερικη με καταστηματα στην Κινα; Εξαλλου αν το καταστημα στην Αμερικη σου ελεγε οτι δεν μπορεις να το επιστρεψεις και να παρεις τα χρηματα σου επειδη απλα δεν θελεις να τα σκασεις στο τελωνειο (ειναι ΔΙΚΗ σου υποχρεωση να γνωριζεις τα περι τελωνειου και οχι του μαγαζιου που μπορει να στελνει προιοντα σε 50 χωρες) νομιζεις πως θα ειχες την παραμικρη ελπιδα να δικαιωθεις καπως; Απλα το καταστημα φερθηκε περισσοτερο απο απλα καλα και δεχτηκε να επιστρεψεις το προιον, δεν ηταν αναγκασμενο να το κανει βαση καποιου νομου. Έχεις δίκιο για το νόμο, στις περισσότερες πολιτείες κάτι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις αγορές μέσω internet αλλά δεν θα κάτσουμε να ψάξουμε και όλο το Federal Law τους. Στις περισσότερες πολιτείες τα μεγάλα καταστήματα σου επιστρέφουν χρήματα αν δεν έχει ανοιχτεί το προϊόν, μέσα σε κάποιο χρονικό όριο φυσικά. Η λέξη υποχρεωμένο που έγραψα ίσως ήταν υπερβολική, η ουσία όμως είναι ότι στα μεγάλα και γνωστά καταστήματα είναι πολύ πιο συμφέρον στο long run να σου κάνουν την επιστροφή, παρά να βγει η βρώμα ότι δεν δέχονται επιστροφές. ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό γίνεται επειδή στην ΕΕ έχουμε το δικαίωμα της υπαναχώρησης από internetική αγορά no questions asked μέσα σε 14 ημέρες από την αγορά του προϊόντος. Τα μεγάλα μαγαζιά της Αμερικής το γνωρίζουν, οπότε πάνε με τα νερά μας ακόμα και αν δεν υπάρχει νόμος να τους αναγκάζει. Για την Κίνα δεν γνωρίζω, προτιμάω να μην αγοράζω από εκεί κάτι οπότε δεν ξέρω.
Salvation81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 16 λεπτά πριν, polaki είπε Έχεις δίκιο για το νόμο, στις περισσότερες πολιτείες κάτι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις αγορές μέσω internet αλλά δεν θα κάτσουμε να ψάξουμε και όλο το Federal Law τους. Στις περισσότερες πολιτείες τα μεγάλα καταστήματα σου επιστρέφουν χρήματα αν δεν έχει ανοιχτεί το προϊόν, μέσα σε κάποιο χρονικό όριο φυσικά. Η λέξη υποχρεωμένο που έγραψα ίσως ήταν υπερβολική, η ουσία όμως είναι ότι στα μεγάλα και γνωστά καταστήματα είναι πολύ πιο συμφέρον στο long run να σου κάνουν την επιστροφή, παρά να βγει η βρώμα ότι δεν δέχονται επιστροφές. ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό γίνεται επειδή στην ΕΕ έχουμε το δικαίωμα της υπαναχώρησης από internetική αγορά no questions asked μέσα σε 14 ημέρες από την αγορά του προϊόντος. Τα μεγάλα μαγαζιά της Αμερικής το γνωρίζουν, οπότε πάνε με τα νερά μας ακόμα και αν δεν υπάρχει νόμος να τους αναγκάζει. Για την Κίνα δεν γνωρίζω, προτιμάω να μην αγοράζω από εκεί κάτι οπότε δεν ξέρω. Καταρχην οι νομοι των Ηνωμενων Πολιτειων ισχυουν για Πολιτες τους και οχι για Ευρωπαιους αγοραστες (ως λογικο, και οι νομοι της Ε.Ε δεν ισχυουν εκει) οποτε δεν υπαρχει καποιο πατημα. Επισης υπαναχωρηση μπορεις να κανεις επειδη κατι ηρθε και δεν ηταν οπως το περιμενες και χιλια δυο, δεν νομιζω πως υφισταται υπαναχωρηση επειδη αγοραζεις κατι αγνοοντας το τελωνειο, στο στελνει ο πωλητης, σου ερχεται το ραβασακι του τελωνειου και λες Α δεν το ηξερα και Δεν θελω να πληρωσω οποτε το στελνω πισω. Οπως ειπα και πριν ειναι υποχρεωμενος ο αγοραστης να ξερει τα πως και τι του τελωνειου της χωρας του. Απο εκει κει περα κινεζικα μαγαζια οπως το Banggood και το Gear Best αν θυμαμαι καλα εχουν τετοιες "ρητρες" που λενε πως σε περιπτωση τελωνειου σε καλυπτουν. Αυτο δεν το εχει το Aliexpress πχ.
dkmaster Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δεν υπάρχει υπαναχώρηση όταν μιλάμε για άρνηση παραλαβής εξαιτίας τελωνείου. Τις περισσότερες φορές τα δέματα που αρνείται ο αγοραστής την παραλαβή δεν επιστρέφουν στον αποστολέα και "καταστρέφονται". Κανονικά λοιπόν δεν υπάρχει πίστωση σε περίπτωση άρνησης παραλαβής εξαιτίας τελωνείου. Ήσουν πραγματικά τυχερός που το κατάστημα ήταν υπερβολικά ελαστικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, kon1to είπε Το Aliexpress δεν δεχεται πληρωμές μέσω Paypal... Και κάπου πηρε το ματι μου οτι ο ts αναφερει οτι πληρωσε με προπληρωμένη κάρτα... Δέχεται. Είναι στην κρίση του πωλητή και οι περισσότεροι ΔΕΝ δέχονται. Υπάρχει όμως η επιλογή. 3 λεπτά πριν, dkmaster είπε Δεν υπάρχει υπαναχώρηση όταν μιλάμε για άρνηση παραλαβής εξαιτίας τελωνείου. Τις περισσότερες φορές τα δέματα που αρνείται ο αγοραστής την παραλαβή δεν επιστρέφουν στον αποστολέα και "καταστρέφονται". Κανονικά λοιπόν δεν υπάρχει πίστωση σε περίπτωση άρνησης παραλαβής εξαιτίας τελωνείου. Ήσουν πραγματικά τυχερός που το κατάστημα ήταν υπερβολικά ελαστικό. Απλά στέλνεις ένα φαξ στο τελωνείο ή στα ΕΛΤΑ ότι αρνεισαι την παραλαβή και να επιστραφεί στον αποστολέα. Συνήθως, οι κούριερ (Fedex, DHL) ξαναχρεωνουν τον αποστολέα, ενώ τα εγχώρια ταχυδρομεία όχι.
kon1to Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Δέχεται. Είναι στην κρίση του πωλητή και οι περισσότεροι ΔΕΝ δέχονται. Υπάρχει όμως η επιλογή. Μπορει καποιος πωλητης, να δεχεται, αλλα αυτονομα, εκτος aliexpress δηλαδη... Δεν νομίζω οτι υπαρχει καν σαν επιλογη και αυτο λεει και στο faq στο site τους: Can I use other payment methods such as Paypal, installment, COD, Discover card? Currently, the following payment methods are accepted on AliExpress: Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Alipay Balance, ..... Unfortunately, Paypal, installments, COD (Cash on Delivery), and Discover Cards are not accepted.
Salvation81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cacofonix-3 είπε Δέχεται. Είναι στην κρίση του πωλητή και οι περισσότεροι ΔΕΝ δέχονται. Υπάρχει όμως η επιλογή. Απλά στέλνεις ένα φαξ στο τελωνείο ή στα ΕΛΤΑ ότι αρνεισαι την παραλαβή και να επιστραφεί στον αποστολέα. Συνήθως, οι κούριερ (Fedex, DHL) ξαναχρεωνουν τον αποστολέα, ενώ τα εγχώρια ταχυδρομεία όχι. Ο καθενας μπορει να αρνηθει να παραλαβει, ωστοσο ΔΕΝ μπορει να ζητησει το δεμα να επιστραφει στον αποστολεα. Πρεπει ο αποστολεας να δωσει την εντολη (ο λογος ειναι πως αν επιστραφει κατι ο αποστολεας χρεωνεται 2η φορα μεταφορικα - με εγχωρια ταχυδρομεια ισως να μην ισχυει αυτο αλλα και παλι πρεπει να συνενοηθεις με τον αποστολεα). Στην περιπτωση που αρνηθεις να παραλαβεις και δεν εχεις συνενοηθει με τον αποστολεα (η εχεις μιλησει και δεν δεχονται να το παρουν πισω και να σου δωσουν τα χρηματα σου) τοτε χανεις το πακετο, απλο ειναι. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από Salvation81 2
karaLRS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Αν βαλεις 10.000ε ασφαλεια θα σε χρεωσουν πχ 300ε μεταφορικα οχι 10.000ε Απο εκει και περα σε πρωτο λογο η χρεωση αυτη αρχισε επειδη καποια εξυπνοπουλια εκαναν τις πρωτες υποτιμολογησεις οποτε σου λενε ετσι εισαστε, χρεωνουμε και τα μεταφορικα για να μεγαλωσει ο αριθμος πακετων που θα πιανουμε και φυσικα τα εσοδα. Τι νοιάζει το ελληνικό κράτος πόσα λεφτά έδωσα για να μεταφέρω κάτι;; Δηλαδή άν είναι χαρτί με γνήσιο της υπογραφής που εγώ θέλω να είναι αυθημερόν στήν Αθήνα από νέα Υόρκη και πληρώσω 2000€ στήν UPS θα πληρώσω και τελωνείο;;;
georgetsl Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, mader είπε Βασικά υπολόγιζα να μην πληρώσω τπτ. Γιατί ήταν 22€ + 3€ μεταφορικά. Δλδ 22€ κόστιζε το αντικείμενο. Τωρα γτ το έκαναν αυτό... Δν ξέρω... Λογικά τα μεταφορικά δεν αθροίζονται στην τιμή οτιδηποτε κοστιζει πανω απο τα 22 ευρω μαζι με τα μεταφορικα ...περναει τελωνειο και τα ανοιγουν....μαζι με τα μεταφορικα δε θα πρεπει να ξεπερναει τα 22 ευρω ....!!!
Salvation81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, karaLRS είπε Τι νοιάζει το ελληνικό κράτος πόσα λεφτά έδωσα για να μεταφέρω κάτι;; Δηλαδή άν είναι χαρτί με γνήσιο της υπογραφής που εγώ θέλω να είναι αυθημερόν στήν Αθήνα από νέα Υόρκη και πληρώσω 2000€ στήν UPS θα πληρώσω και τελωνείο;;; Δεν γνωριζω τι γινεται στην περιπτωση Φακελου, ισως εκει να μην χρεωνουν τελωνειο. Περα απο αυτο αν εστελνες ενα κουτακι αντι για φακελο και σε χρεωναν 2000ε μεταφορικα ναι θα πληρωνες τελωνειο. Σου εξηγησα το γιατι το εκαναν. Εξαλλου μην ξεχνας πως προσπαθουν να προστατεψουν και τον καθενα εδω που αγοραζει κατι απο Κινα 3ε και το πουλαει 15ε στο μαγαζι του οποτε λογικο να κανουν οτι μπορουν για να αποτρεψουν τον κοσμο να αγοραζει απεξω. Εδω βαζουν φορο σε αυτοκινητα που ερχονται απο εντος Ε.Ε κατι που ειναι παρανομο και τρωμε προστιμα καθε χρονο, εσυ κολησες στο θεμα των μεταφορικων; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από Salvation81
kormos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, chandra είπε Ανενημερωτος εισαι, θα στο εγραψαν κι αλλοι φανταζομαι αλλα πανω απο 22ε εκτος ΕΕ, φορολογεισαι με 15ε εκτελωβνισμο συν το φπα του προιοντος.. μηνες, ισως και χρονονα χει που ισχυει.. Μια χαρά ενημερωμένος είμαι.... Εσυ διάβαζε καλύτερα τα γραφόμενα...
chandra Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, spartak1 είπε Κάνεις λάθος.. δεν κανει λαθος, 22 ειναι η αξια του πακετου, τα μεταφορικα δεν αθροιζονται στα 22... ας ειναι και 10, κατω απο 22 εισαι οκ..αν ειναι 22 και πανω την τρως Οσο για σενα απο πανω kormos που μου μιλας, σου απευθυνθηκα και δεν το καταλαβα? αλλος το χει ανοιξει το θεμα σε αλλον μιλαω, εσυ τι ζορι τραβας? Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από chandra
kostasbm Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 για να γινει εκτελωνισμος αθροιζονται στην αξια του εμπορευματος τα μεταφορικα , τα ασφαλιστρα (αν υπαρχουν αν δεν υπαρχουν βαζουν 1% ενδεικτικα της αξιας του εμπορευματος)..................για να βγει η αξια CIF που θελουν για να κοψουν κουστουμι..
isay Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 35 λεπτά πριν, chandra είπε δεν κανει λαθος, 22 ειναι η αξια του πακετου, τα μεταφορικα δεν αθροιζονται στα 22... ας ειναι και 10, κατω απο 22 εισαι οκ..αν ειναι 22 και πανω την τρως Μην επιμένεις. Σε όλη την ΕΕ (και στην Ελλάδα) ο εκτελωνισμος γίνεται με βάση την αξια CIF που συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά. Πάρα πολύ παλια (μιλαμε για pro-internet και προ ΕΕ εποχές, δηλαδη προϊοστορία) υπολογιζονταν μονο με την αξια, οποτε οι κουτοπονηροι δήλωναν (ενδεικτικά) αξια 10 δολλαρια και μεταφορικά 300 δολλάρια ενώ ήταν ακριβώς το αντιθετο. Οι χώρες τοτε το έκαναν αξια+μεταφορικα και σταματησε το τραγουδι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα