chandra Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, isay είπε Μην επιμένεις. Σε όλη την ΕΕ (και στην Ελλάδα) ο εκτελωνισμος γίνεται με βάση την αξια CIF που συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά. Πάρα πολύ παλια (μιλαμε για pro-internet και προ ΕΕ εποχές, δηλαδη προϊοστορία) υπολογιζονταν μονο με την αξια, οποτε οι κουτοπονηροι δήλωναν (ενδεικτικά) αξια 10 δολλαρια και μεταφορικά 300 δολλάρια ενώ ήταν ακριβώς το αντιθετο. Οι χώρες τοτε το έκαναν αξια+μεταφορικα και σταματησε το τραγουδι. να μην επιμενω σε τι? τα ελτα στο τελωνειο το λενε αυτο, και οποιος την εχει πατησει απλα το ξερει..
isay Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, chandra είπε να μην επιμενω σε τι? τα ελτα στο τελωνειο το λενε αυτο, και οποιος την εχει πατησει απλα το ξερει.. Δεν ξέρω το πλήρες περιεχομενο της ερωτησης και απαντησης στο email που εδειξες, αλλά ο τελωνειακος κωδικας οριζει cif και ετσι υπολογιζεται (και απο δικες μου εμπειρίες) Δες στο παρακάτω link και σε ενδιαφερουν τα τμήματα που γράφουν "Στη δασμολογητέα αξία εκτός από την τιμολογιακή αξία συνυπολογίζονται στοιχεία όπως έξοδα μεταφοράς, ασφάλιστρα κλπ." και "Στατιστική Αξία Αντικειμένου (CIF): Αξία αντικειμένου, συν έξοδα μεταφοράς (ταχυδρομικά τέλη) και ασφάλιστρα" Πηγή : https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx 1
spartak1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, isay είπε 1 ώρα πριν, chandra είπε Μην επιμένεις. Σε όλη την ΕΕ (και στην Ελλάδα) ο εκτελωνισμος γίνεται με βάση την αξια CIF που συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά. Πάρα πολύ παλια (μιλαμε για pro-internet και προ ΕΕ εποχές, δηλαδη προϊοστορία) υπολογιζονταν μονο με την αξια, οποτε οι κουτοπονηροι δήλωναν (ενδεικτικά) αξια 10 δολλαρια και μεταφορικά 300 δολλάρια ενώ ήταν ακριβώς το αντιθετο. Οι χώρες τοτε το έκαναν αξια+μεταφορικα και σταματησε το τραγουδι. 1 ώρα πριν, chandra είπε δεν κανει λαθος, 22 ειναι η αξια του πακετου, τα μεταφορικα δεν αθροιζονται στα 22... ας ειναι και 10, κατω απο 22 εισαι οκ..αν ειναι 22 και πανω την τρως Οσο για σενα απο πανω kormos που μου μιλας, σου απευθυνθηκα και δεν το καταλαβα? αλλος το χει ανοιξει το θεμα σε αλλον μιλαω, εσυ τι ζορι τραβας? Τα μεταφορικά αθροιζονται. Σε όλες τις περιπτώσεις που πλήρωσα τελωνείο αυτό συνέβη. Αυτο ορίζει και η νομοθεσία όπως ήδη γράφτηκε.
chandra Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, spartak1 είπε Τα μεταφορικά αθροιζονται. Σε όλες τις περιπτώσεις που πλήρωσα τελωνείο αυτό συνέβη. Αυτο ορίζει και η νομοθεσία όπως ήδη γράφτηκε. τι λετε ρε παιδια, παιρνω απο αμερικη πακετο βιταμινες κατω απο 22 με 7ε μεταφορικα και ερχεται ατελως, θα μας τρελανετε μου φαινεται.....
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, chandra είπε τι λετε ρε παιδια, παιρνω απο αμερικη πακετο βιταμινες κατω απο 22 με 7ε μεταφορικα και ερχεται ατελως, θα μας τρελανετε μου φαινεται..... ετσι ετσι πεστα μην σου πάρουν το αερα, ασε τους τρελους να λενε, μπροστά εσυ
Salvation81 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, chandra είπε τι λετε ρε παιδια, παιρνω απο αμερικη πακετο βιταμινες κατω απο 22 με 7ε μεταφορικα και ερχεται ατελως, θα μας τρελανετε μου φαινεται..... Σου δειχνουν την σελιδα των ΕΛΤΑ, λες τα ΕΛΤΑ να μην ξερουν τι γραφουν; Ο Νομος ειναι ξεκαθαρος, το οτι καποια πακετα δεν κρατιουνται ειτε επειδη περνανε απο το συστημα λογο φορτου εργασιας, ειτε επειδη ερχονται με απλο ταχυδρομειο (και εκει παλι εχει να κανει ο φορτος εργασιας) ειτε επειδη ο τελωνειακος μπορει να ειναι πιο "ευκολος" στο να απελευθερωσει ενα πακετο ΔΕΝ σημαινει πως ο νομος (η εντολη πεστο οπως θελεις) δεν ειναι αυτος.
isay Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, chandra είπε τι λετε ρε παιδια, παιρνω απο αμερικη πακετο βιταμινες κατω απο 22 με 7ε μεταφορικα και ερχεται ατελως, θα μας τρελανετε μου φαινεται..... ετσι πες μας να καταλαβουμε, οπως επισης διευκρινησε απο που και αν εχεις προπληρώσει τελωνειο (να ξερουμε και να παραγγελνουμε και εμεις). Απο Αμερική και απο Ιαπωνια υπάρχει λιγο μεγαλυτερη "χαλαρότητα", αλλά για βάλε παραγγελια απο Κίνα με 22+7 και ελα να το συζητησουμε. Επισης αν αυτο που περιγραφεις εγινε 1-2 φορες, μην παραβλέπεις οτι μπορει να επεσες σε χαλαρή μερα που ήθελαν να αδειασουν αποθηκες. Αυτα ομως σε καμια περιπτωση δεν ισοδυναμουν οτι το τελωνειο βγαινει μονο απο την καθαρη αξια
Jiakometi Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Στις 29/10/2018 στις 4:30 ΜΜ, mader είπε καλησπερα, θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολεί εδω και καιρο με αγορες απο χωρες του εξωτερικού και τελωνείο. συγγεκριμενα αγορασα απο aliexpress ενα fit watch xiaomi Mi band 3 στα 27.99$ δλδ 24€ στο τελωνειο λοιπον με χρεωσαν επιπλεον 20.90€ + ΦΠΑ, στην Ελλαδα κοστιζει 25€ Ο λογος που το αγορασα απο AliExpress ειναι γιατι θελω το Κινεζικο μοντελο και οχι το Global εαν αυτο δεν ειναι απατη και κοροϊδία - εκμετάλλευση, τοτε τι ειναι;; υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Επειδή το topic έφτασε τις 7 σελίδες με διάφορα παράπλευρα ερωτήματα και πολλές παρερμηνίες... 1. Όπως ανέφεραν πολλοί και αναλυτικά ο @isay η φορολόγηση γίνεται στην αξία CIF (κόστος αντικειμένου- μεταφορικά - ασφάλεια). Βασίζεται στα Inconterms https://www.export.gov/article?id=Incoterms-Overview τα οποία ορίζονται είτε με διακρατικές συμφωνίες είτε με επιλογή του αποστολέα. Θα μπορούσες πχ αν είχες φτηνή λύση μεταφοράς σε κάτι με μεγαλύτερη αξία να επιλέξεις FOB. 2. Καθαρά εγκυγκλοπεδικά αν και δεν με αφορά ..... Επέλεξες να πληρώσεις 24 € στο Ali και να περιμένεις ένα μήνα για ένα ρολόι που κοστίζει 25€ στην Ελλάδα ??????? Ένας μήνας αναμονή και ρίσκο τελωνείου για 1€ ? 1
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 35 λεπτά πριν, Jiakometi είπε 2. Καθαρά εγκυγκλοπεδικά αν και δεν με αφορά ..... Επέλεξες να πληρώσεις 24 € στο Ali και να περιμένεις ένα μήνα για ένα ρολόι που κοστίζει 25€ στην Ελλάδα ??????? Ένας μήνας αναμονή και ρίσκο τελωνείου για 1€ ? Είπε στην αρχή ο ts ότι ήθελε την china έκδοση αντί την global γιατί έχουν κάποιες διαφορές και όντως έχουν. Δεν ξέρω όμως αν αξίζουν αυτές οι διαφορές να το διακινδυνέψεις να σου κάτσει εκτελωνισμός. 1
Jiakometi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, micos000 είπε Είπε στην αρχή ο ts ότι ήθελε την china έκδοση αντί την global γιατί έχουν κάποιες διαφορές και όντως έχουν. Δεν ξέρω όμως αν αξίζουν αυτές οι διαφορές να το διακινδυνέψεις να σου κάτσει εκτελωνισμός. Έχεις δίκιο. Το παρέβλεψα. Άρα η απορία του 2 χάνει το βάρος της. !!! 1
Diinekis21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Jiakometi είπε Έχεις δίκιο. Το παρέβλεψα. Άρα η απορία του 2 χάνει το βάρος της. !!! Ρε Jiacometi, λες κάτι, σου κάνει την υπόδειξη ο φίλος.. Εσύ μετά πρέπει να πεις "άποψη μου". Πως τολμάς να επαναπροσδιορίζεις; Χαλάς το forum βραδιάτικα! --------------------------------------- Ο νόμος είναι ξεκάθαρος όπως έχει αναφερθεί τόσες φορές. Τα ποσά είναι με μεταφορικά πάντα: Μέχρι 22€ - ατελή. Από 22-150, 15€+ ΦΠΑ Ο εκτελωνιστής για τον υπολογισμό του ΦΠΑ λαμβάνει υπόψην την αξία που θεωρεί ότι αγοράστηκε το προιόν. Αν υπάρχει διαφορά από ότι έχεις πληρώσει, στέλνεις αποδεικτικό της χρέωσης (πχ paypal + παραγγελία). Αν κάνει τη διασάφηση καμιά DHL ενδέχεται να σου χρεώσει ότι να ναι. --------------------------------------------------------------- Στο aliexpress δεν έχω δει κάποια μέθοδο αποστολής που να γλυτώνει το τελωνείο. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από Diinekis21 1
Salvation81 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Ρε Jiacometi, λες κάτι, σου κάνει την υπόδειξη ο φίλος.. Εσύ μετά πρέπει να πεις "άποψη μου". Πως τολμάς να επαναπροσδιορίζεις; Χαλάς το forum βραδιάτικα! --------------------------------------- Ο νόμος είναι ξεκάθαρος όπως έχει αναφερθεί τόσες φορές. Τα ποσά είναι με μεταφορικά πάντα: Μέχρι 22€ - ατελή. Από 22-150, 15€+ ΦΠΑ Ο εκτελωνιστής για τον υπολογισμό του ΦΠΑ λαμβάνει υπόψην την αξία που θεωρεί ότι αγοράστηκε το προιόν. Αν υπάρχει διαφορά από ότι έχεις πληρώσει, στέλνεις αποδεικτικό της χρέωσης (πχ paypal + παραγγελία). Αν κάνει τη διασάφηση καμιά DHL ενδέχεται να σου χρεώσει ότι να ναι. --------------------------------------------------------------- Στο aliexpress δεν έχω δει κάποια μέθοδο αποστολής που να γλυτώνει το τελωνείο. DHL χρεωνει γυρω στα 105ε για τον εκτελωνισμο αντι για 15ε που χρεωνουν τα ΕΛΤΑ (σαν την DHL στο περιπου χρεωνουν και FedEx/TNT/UPS). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα