Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, margaritagr είπε

Αυτές είναι οι μακακιες που έκαναν με τα επάλ και την ανωτάτη εκπαίδευση.....

Δεν ειναι προβλημα μονο των ΕΠΑΛ, θα επρεπε να εχουμε 4 βαθμιδες εκπαιδευσης στην Ελλαδα ενω εχουμε 3, αυτο εχει ως αποτελεσμα τα ΤΕΙ να βρισκονται αναμεσα στην 2η και 3η βαθμιδα, επισης το οτι υπαρχουν τει και ΤΕΙ δεν βοηθαει καθολου, για παραδειγμα το ΤΕΙ Θεσσαλονικης ειναι απο τα ΤΕΙ που ειναι πολυ κοντα στην (πραγματικη) τριτοβαθμια ενω υπαρχουν αρκετα ΤΕΙ που ειναι μια ιδεα πανω απο τα ΙΕΚ (τα οποια με την σειρα τους ειναι μονο μια ιδεα πανω απο το Λύκειο).

ΥΓ. Φυσικα οτι υπαρχουν αρκετα ΕΠΑΛ στα οποια (στην πραξη) δεν γινεται μαθημα δεν βοηθα καθολου.

ΥΓ2. Καλα για πανεπιστημιο απο ΕΠΑΛ ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα επειδη το προγραμμα σπουδων των ΕΠΑΛ (κυριως τα μαθηματικα αλλα οχι μονο) δεν σε προετοιμαζει καθολου για τα προγραμματα σπουδων των πανεπιστημιων.

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κακός κατηγορούνται τόσο τα ΕΠΑΛ, όλοι γνωρίζουμε ότι και στο Γενικό Λύκειο (που ο ανταγωνισμός είναι πολλαπλάσιος) τίποτα δεν μαθαίνεις χωρίς φροντιστήρια.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Κακός κατηγορούνται τόσο τα ΕΠΑΛ, όλοι γνωρίζουμε ότι και στο Γενικό Λύκειο (που ο ανταγωνισμός είναι πολλαπλάσιος) τίποτα δεν μαθαίνεις χωρίς φροντιστήρια.

Δεν είναι αλήθεια. Όχι πάντα.

Είναι ανάλογα τον καθηγητή, πχ σε εμάς μαθηματικός μας έβγαλε ο ίδιος "θέματα εξετάσεων", πέρα απο το ένα που απαιτείται/είθισται, άλλα 3! Ο άνθρωπος είχε όρεξη για δουλειά και ήθελε να μας προετοιμάσει.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Κομπλέ μέχρι να πας να φτιάξεις καμιά ''κατασκευή'' και να του'ρθει του άλλου στο κεφάλι.

ANSYS...

Δημοσ.
Στις 9/11/2018 στις 8:45 ΜΜ, Vasivouzoukos είπε

Σκέψου καλύτερα μήπως το παρατήσεις και πας και μάθεις κάποια τέχνη όπως υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος.

Δεν είναι όλοι για σπουδές.

Να σε ενημερώσω ότι ο Αινσταιν ήταν δυσλεκτικός. Έχεις δίκαιο δεν ήταν Φεράρι ενώ εσυ ξεκάθαρα είσαι. Λοιπόν, για να τελειώνει το θέμα. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι νοητική υστέρηση. Σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν κάποιον ανίκανο να σπουδάσει. Ίσα ίσα εγώ έχω παράδειγμα στο μυαλό μου που κοπέλα με διάσπαση προσοχής κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Cambridge και LSE. Σχόλια σαν τα δικά σου προέρχονται από κακεντρεχείς ανθρώπους σαν εσένα που το μόνο που τόσο μανιωδώς θέλουν να αποδείξουν είναι ότι αξίζουν και ότι δεν είναι απλά κοινωνικά παράσιτα. Σου προτείνω επομένως, να σταματήσεις να πετάς κακίες και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις λιγάκι τον άθλιο χαρακτήρα σου!

• Thanks 6
  • Sad 1
Δημοσ.

Προσπάθησε να βρεις πώς μαθαίνεις ευκολότερα.

Σε μένα βοηθούσε το να κρατάω σημειώσεις απ' ότι διάβαζα ή να παρακολουθώ βιντεοδιαλέξεις (αν είναι εφικτό).

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, nitsa21 είπε

Να σε ενημερώσω ότι ο Αινσταιν ήταν δυσλεκτικός. Έχεις δίκαιο δεν ήταν Φεράρι ενώ εσυ ξεκάθαρα είσαι. Λοιπόν, για να τελειώνει το θέμα. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι νοητική υστέρηση. Σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν κάποιον ανίκανο να σπουδάσει. Ίσα ίσα εγώ έχω παράδειγμα στο μυαλό μου που κοπέλα με διάσπαση προσοχής κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Cambridge και LSE. Σχόλια σαν τα δικά σου προέρχονται από κακεντρεχείς ανθρώπους σαν εσένα που το μόνο που τόσο μανιωδώς θέλουν να αποδείξουν είναι ότι αξίζουν και ότι δεν είναι απλά κοινωνικά παράσιτα. Σου προτείνω επομένως, να σταματήσεις να πετάς κακίες και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις λιγάκι τον άθλιο χαρακτήρα σου!

Χαχα γιατί δεν τα γράφεις από το κανονικό σου προφίλ ρε Νίτσα;

Btw ότι ο Einstein είναι δυσλεκτικός είναι urban legend όπως φυσικά και το ότι ήταν ''κακός μαθητής''. Εγώ πάλι σου προτείνω να σταματήσεις να αναπνέεις και ο παγκόσμιος δείκτης iq θα ανέβει κατά 20 μονάδες.

Θα το κάνεις επειδή στο λέω εγώ; Όχι, διότι δεν σε νοιάζει η άποψη μου. Όπως και με τη σειρά μου εμένα δεν με νοιάζει η άποψη που έχουν για εμένα άτομα τα οποία τα θεωρώ παράσιτα :)

• Confused 2
Δημοσ.
Στις 9/11/2018 στις 8:01 ΜΜ, Διόκλητος είπε

Χμμ, απο πού να αρχίσω. Είμαι 18, πέρασα Τεχνολογια Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απο ΕΠΑΛ . Πέρασα απο τους πρώτους στην σχολή αλλά δυσκολεύομαι φοβερά στα μαθήματα Χημείας και Φυσικής. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το σχολείο πριν φτάσω στο ΕΠΑΛ, είμουν σίγουρα ο χειρότερος ή απο τους χειρότερους μαθητές της τάξης. Το ΕΠΑΛ μου κίνησε το ενδιαφέρον με όλες τις ειδικότητες του και απο την πρώτη χρονιά άρχιζα να διαβάζω σοβαρά τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας με πρόγραμμα και έφτασα εκεί που έφτασα. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια όμως είναι άλλη φάση. Έχουμε μαθήματα που δεν διαβάζαμε σοβαρά στο ΕΠΑΛ και πρέπει να διαβάζουμε απο σημειώσεις (κατα 90%), κάτι που σιχαίνομαι διότι αρκετές φορές είτε έχω διάφορα λάθη σε αυτά που γράφω, είτε ο καθηγητής γράφει κάποια πράγματα λάθος στον πίνακα και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σημειώσεις μου και να καταλάβω ο ίδιος τι γράφω. Η σχολή είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστώ κανα 6-7 χρόνια για να την βγάλω. Σκέφτομαι να αρχίσω ιδιαίτερα (ευτυχώς μένω κοντά στην σχολή και δεν έχω έξοδα) μπάς και μπορέσω και βάλω όλα μου τα κενά σε μια σειρά. Θέλω να μου πείτε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις φίλων, γνωστών ή και δικές σας που βρεθηκαν στην θέση μου και γενικά  έβγαλαν κάποια δύσκολη σχολή με επιτυχία. Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο :D :D 

Νομίζω πως πρέπει να ψάξεις λιγάκι τον τρόπο που σε βολεύει να διαβάζεις. Το κάθε άτομο έχει τον δικό του τρόπο. Μπορείς να δοκιμάσεις να "σχηματοποιεις" τις σημειώσεις , δηλαδή να προσπαθήσεις να φτιάχνεις όσο μπορείς σε σχήματα το περιεχόμενο των σημειώσεων και των διαφανειών. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να πηγαίνεις σε όσες περισσότερες διαλέξεις μπορείς, ή έστω να τις παρακολουθείς σε βίντεο αν αυτό είναι εφικτό. Συνήθως λένε τα σημαντικότερα σημεία των μαθημάτων και έτσι δεν θα δυσκολεύεσαι τόσο στο σπίτι, αφού πιθανόν να έχεις καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του μαθήματος. Επισης, αφού ανέφερες για μαθησιακές δυσκολίες, σου προτείνω να ψάξεις λίγο την νομοθεσία της σχολής σου εάν προβλέπει κάτι για εξέταση σε αυτές τις περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους που είτε είπατε την γνώμη σας, είτε μου δώσατε συμβουλές και χάρη σε εσάς έχουν αρχίσει όλα τα πράγματα να παίρνουν μια θετική τροχιά. Θα το πάρω και εγώ το πτυχίο κάποια στιγμή, δεν πρόκειται να τα παρατήσω :D  

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Διόκλητος είπε

Έχω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους που είτε είπατε την γνώμη σας, είτε μου δώσατε συμβουλές και χάρη σε εσάς έχουν αρχίσει όλα τα πράγματα να παίρνουν μια θετική τροχιά. Θα το πάρω και εγώ το πτυχίο κάποια στιγμή, δεν πρόκειται να τα παρατήσω :D  

Κανένα μα κανένα θέμα με τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, από τη στιγμή που το θέλεις πραγματικά να πετύχεις τον στόχο σου, και μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να πιστέψεις το αντίθετο. Όπως σου έγραψαν και άλλοι, είναι πολύ χρήσιμο να εντοπίσεις άτομα που έχουν τον ίδιο ζήλο με εσένα και να μελετάτε οργανωμένα σαν ομάδα στην οποία θα αλληλοσυμπληρώνεστε. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, να την αναζητήσεις γιατί είναι βασικό να καταλαβαίνεις αυτά που διδάσκεσαι, όπως σημαντικό είναι να καλύψεις και τη βάση των κενών σου. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε ντροπή. Το κλειδί για την επιτυχία είναι το να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου και να τις μετατρέπεις σταδιακά και σταθερά σε δυνατά σου σημεία. Σου μιλάω ως άνθρωπος με 20+ χρόνια στον χώρο και σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/11/2018 στις 2:26 ΜΜ, Nikosmile είπε

Διαφωνώ κάθετα, μια χαρά μαθαίνεις αν διαβάσεις μόνος σου. Το φροντιστήριο είναι αναγκαίο οχι για να μάθεις αλλά για να προετοιμαστείς καλύτερα και να έχεις καλύτερες επιδόσεις στις πανελλήνιες.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Διαφωνώ κάθετα, μια χαρά μαθαίνεις αν διαβάσεις μόνος σου. Το φροντιστήριο είναι αναγκαίο οχι για να μάθεις αλλά για να προετοιμαστείς καλύτερα και να έχεις καλύτερες επιδόσεις στις πανελλήνιες.

Αυτό το αν είναι ένας μύθος... Αν ήταν έτσι, δε θα χρειαζόταν ούτε τα σχολεία ούτε οι καθηγητές, θα διαβάζαμε όλοι σπίτι μας και μόνοι μας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Αυτό το αν είναι ένας μύθος... Αν ήταν έτσι, δε θα χρειαζόταν ούτε τα σχολεία ούτε οι καθηγητές, θα διαβάζαμε όλοι σπίτι μας και μόνοι μας.

Αν περιμένεις από το φροντιστήριο να σε μάθει πως να διαβάζεις κάηκες, αυτό το βρίσκεις μόνος σου. Εγώ πάντως μόνος μου διάβαζα, κάποιες φορές προχωρούσα και παρακάτω στην ύλη, περίμενα βέβαια μετά να ακούσω και την παράδοση του καθηγητή. Ο καθηγητής (καθ- ηγούμαι) υπάρχει για να διδάσκει μαζικά έναν αριθμό μαθητών και να "ηγείται" της τάξης και της διδακτικής διαδικασίας, αυτό δεν αναιρεί οτι αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις και μόνος σου την θεωρία. Όσο για το σχολείο, υπάρχει περισσότερο για λόγους κοινωνικοποίησης αλλά και συνέχισης ενός θεσμού που υπάρχει από αιώνες, αν θες να διαβάσεις κάτι μόνος σου μια χαρά κάθεσαι και το διαβάζεις. Για να γράψεις στις πανελλήνιες πηγαίνεις φροντιστήριο να προετοιμαστείς καλύτερα στο επίπεδο των θεμάτων που πέφτουν, διότι τα θέματα που πέφτουνε ειδικά 3ο και 4ο υπερβαίνουν σε δυσκολία αυτά που υπάρχουν και στα διδακτικά βιβλία.

Δημοσ.

Νομίζεις πως διάβαζες μόνος σου, αλλά αυτό δεν ισχύει από τι στιγμή που ήσουν σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα. Το τι, το που, το πως, το πότε και το γιατί να διαβάζεις στο δίδαξαν και μάλιστα στο επέβαλαν υποχρεωτικά από το νηπιαγωγείο, δεν το ανακάλυψες μόνος, ούτε σε ρώτησαν αν θες. Έκανες αυτό που οφείλουν να κάνουν όλοι. Το φροντιστήριο κάνει το ίδιο πράγμα, μαθαίνει μεθοδολογία, και δεν είναι μόνο για τις πανελλήνιες. Ειδικά στην Ελλάδα που για πολλούς είναι για να περάσουν μαθήματα ή να μάθουν ξένες γλώσσες.

Δημοσ.
Στις 11/11/2018 στις 10:19 ΜΜ, Vasivouzoukos είπε

Χαχα γιατί δεν τα γράφεις από το κανονικό σου προφίλ ρε Νίτσα;

Btw ότι ο Einstein είναι δυσλεκτικός είναι urban legend όπως φυσικά και το ότι ήταν ''κακός μαθητής''. Εγώ πάλι σου προτείνω να σταματήσεις να αναπνέεις και ο παγκόσμιος δείκτης iq θα ανέβει κατά 20 μονάδες.

Θα το κάνεις επειδή στο λέω εγώ; Όχι, διότι δεν σε νοιάζει η άποψη μου. Όπως και με τη σειρά μου εμένα δεν με νοιάζει η άποψη που έχουν για εμένα άτομα τα οποία τα θεωρώ παράσιτα :)

Ο αινσταιν είχε δυσλεξία ψάξε το καλύτερα. Εγώ δεν μίλησα για κακό μαθητή. Κακοί μαθητές υπάρχουν και μη δυσλεκτικοί όπως Άι καλοί μαθητές δυσλεκτικοί. Εγώ μιλάω για τα κακεντρεχή σχόλια τύπου ότι το παιδί δε μπορεί να προχωρήσει. Θεωρώ πως απλά προσπαθείς να ανεβάσεις τον εαυτό σου υποτιμώντας τους άλλους. Θα σου απαντήσω λοιπόν. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...