Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Διόκλητος είπε

Χαχαχαχαχαχαχαχαχ, δεν μου λείπουν.

Αφου δεν έχεις βιοποριστικό πρόβλημα, μια είναι η λύση.

ΚΑΤΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ. Ή παράτα τα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αφου δεν έχεις βιοποριστικό πρόβλημα, μια είναι η λύση.

ΚΑΤΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ. Ή παράτα τα.

Η πιο σοβαρή απάντηση που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.

ΥΓ = Άλλαξα τον τίτλο επειδή προκάλεσα clickbait χωρίς να το θέλω :D 

Επεξ/σία από Διόκλητος
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ντροπή να αρχίσεις μαθήματα για δύο τρία μέσα στην σχολή, που ούτε σε ενδιαφέρει αλλά ούτε και σου χρειάζεται (not the case hare) Το θέμα είναι να μπορείς να τα συνδυάσεις και να μπορείς να το σηκώσεις οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάνε φροντιστήριο οπωσδήποτε στη Γενική Χημεία και στην Οργανική όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι υπόλοιπες χημείες είναι συνέχεια αυτών. Στις μηχανικές/επεξεργασίες βρες φροντιστηριακές ασκήσεις. Η "μελέτη και ο σχεδιασμός βιομ. τροφίμων" τρώει ένα εξάμηνο... δεν μπορείς να διαβάσεις τίποτα άλλο εκείνη την περίοδο! Η σχολή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ βαριά αλλά βγαίνεις και βαρύ πυροβόλο. Αν καταφέρεις και την βγάλεις σε 5-6 χρόνια πας για μεταπτυχιακό ΑΝΕΤΑ!

"Σύµφωνα µε την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ του ΑΤΕΙ-Θ , το 90% των υποψηφίων εξασφαλίζουν επαγγελµατική απασχόληση εντός ενός έτους από την αποφοίτησή τους. Οι αριθµοί της Έκθεσης καταδεικνύουν ότι µόνο το 60% των σπουδαστών που εισάγονται στο Τµήµα, αποφοιτούν κάποια στιγµή, ενώ το 40% δεν αποφοιτά ποτέ. Από το ποσοστό που αποφοιτά, το 80% αποφοιτά µετά από 8 χρόνια, ενώ ο επίσηµα προβλεπόµενος χρόνος είναι 4 χρόνια."

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

αρχισε ιδιαιτερα αμεσα,μη το αφησεις

+1

Ιδιαίτερα στα μαθήματα που είναι αδύναμος. Στην αρχή θα του φανούνε βουνό αλλά σιγά σιγά θα αρχίσει να μπαίνει στο νόημα κ έτσι θα είναι λιγότερο δύσκολο να συνεχίσει στην σχολή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Πάνε φροντιστήριο οπωσδήποτε στη Γενική Χημεία και στην Οργανική όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι υπόλοιπες χημείες είναι συνέχεια αυτών. Στις μηχανικές/επεξεργασίες βρες φροντιστηριακές ασκήσεις. Η "μελέτη και ο σχεδιασμός βιομ. τροφίμων" τρώει ένα εξάμηνο... δεν μπορείς να διαβάσεις τίποτα άλλο εκείνη την περίοδο! Η σχολή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ βαριά αλλά βγαίνεις και βαρύ πυροβόλο. Αν καταφέρεις και την βγάλεις σε 5-6 χρόνια πας για μεταπτυχιακό ΑΝΕΤΑ!

"Σύµφωνα µε την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ του ΑΤΕΙ-Θ , το 90% των υποψηφίων εξασφαλίζουν επαγγελµατική απασχόληση εντός ενός έτους από την αποφοίτησή τους. Οι αριθµοί της Έκθεσης καταδεικνύουν ότι µόνο το 60% των σπουδαστών που εισάγονται στο Τµήµα, αποφοιτούν κάποια στιγµή, ενώ το 40% δεν αποφοιτά ποτέ. Από το ποσοστό που αποφοιτά, το 80% αποφοιτά µετά από 8 χρόνια, ενώ ο επίσηµα προβλεπόµενος χρόνος είναι 4 χρόνια."

Δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμες είναι οι πληροφορίες σου μεγάλε. Πίστευα πως σιγά μην βρεθεί κάποιος απο αυτό το τμήμα να σχολιάσει. Ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου. Έχω μεγάλο δρόμο μπροστά μου και σίγουρα άξιζε τον κόπο που έκανα αυτό το post.

Επεξ/σία από Διόκλητος
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Διόκλητος είπε

Χμμ, απο πού να αρχίσω. Είμαι 18, πέρασα Τεχνολογια Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απο ΕΠΑΛ (1η επιλογή). Πέρασα απο τους πρώτους 5 στην σχολή με έναν αξιοπρεπέστατο βαθμό κοντά στα 16.000 μόρια αλλά δυσκολεύομαι φοβερά στα μαθήματα Χημείας και Φυσικής. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το σχολείο πριν φτάσω στο ΕΠΑΛ, είμουν σίγουρα ο χειρότερος ή απο τους χειρότερους μαθητές της τάξης. Το ΕΠΑΛ μου κίνησε το ενδιαφέρον με όλες τις ειδικότητες του και απο την πρώτη χρονιά άρχιζα να διαβάζω σοβαρά τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας με πρόγραμμα και έφτασα εκεί που έφτασα. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια όμως είναι άλλη φάση. Έχουμε μαθήματα που δεν διαβάζαμε σοβαρά στο ΕΠΑΛ και πρέπει να διαβάζουμε απο σημειώσεις (κατα 90%), κάτι που σιχαίνομαι διότι αρκετές φορές είτε έχω διάφορα λάθη σε αυτά που γράφω, είτε ο καθηγητής γράφει κάποια πράγματα λάθος στον πίνακα και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σημειώσεις μου και να καταλάβω ο ίδιος τι γράφω. Η σχολή είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστώ κανα 6-7 χρόνια για να την βγάλω. Σκέφτομαι να αρχίσω ιδιαίτερα (ευτυχώς μένω κοντά στην σχολή και δεν έχω έξοδα) μπάς και μπορέσω και βάλω όλα μου τα κενά σε μια σειρά. Θέλω να μου πείτε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις φίλων, γνωστών ή και δικές σας που βρεθηκαν στην θέση μου και γενικά  έβγαλαν κάποια δύσκολη σχολή με επιτυχία. Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο :D :D 

Καλωσήλθες στην πραγματικότητα. Καθηγητής που να γράφει λάθος δεν υπάρχει, αυτό που υπάρχει είναι λάθος σημειώσεις που μάλλον θα πάρεις από δαπίτες πασπίτες κτλ. Μαθήματα a la carte δεν υπάρχουν, παρουσία υποχρεωτική στις θεωρίες για να παίρνεις σημειώσεις και να καταφέρεις να περάσεις το μάθημα, και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα όταν έγινε φοιτητής και κόπηκα σε όλα τα μαθήματα του Α' εξαμήνου, οι καθηγητές λύνουν στην τάξη τις ασκήσεις που βάζουν στο τέλος οπότε αν δεν παρακολουθείς πηγαίνεις στο τέλος και δεν μπορείς να γράψεις τίποτα. Τα 6-7 χρόνια είναι ο μέσος όρος των περισσότερων, αλλά αν βάλεις τα δυνατά σου όπως τα έβαλα και εγώ τελειώνεις ακριβώς στην ώρα σου και μπορεί και με βαθμό. Όσο για τα ΕΠΑΛ, δεν ξέρω τι έχει βελτιωθεί μέσα σε 15 χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής έβλεπα αρκετές δυσκολίες σε συμφοιτητές μου από τεχνικά λύκεια για να περάσουν μαθηματικά και φυσικές, όλοι μου έλεγαν οτι δεν τους τα δίδασκαν σωστά, αν αντιμετωπίζεις και εσύ τέτοια θέματα, μπορείς είτε να αγοράσεις κάποιο βιβλίο από αυτά που διδάσκουν στα γενικά λύκεια με μαθηματικά κατεύθυνσης, εναλλακτικά πας σε φροντιστήριο ή ιδιαίτερα με καθηγητή.

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Η σχολή βγαίνει άνετα στα χρόνια της. Και κοπελα θα έχεις, και καφέδες και ποτάρες θα πίνεις. Αρκεί να έχεις στόχο και πρόγραμμα. Και μην διαβάζεις απο σημειώσεις, διάβασε απο τα βιβλία. Εγώ έχασα πολύ χρόνο με τέτοια λάθη. Να πας φυσικά σε όλα τα μαθήματα.

Στο λέει άνθρωπος που τέλειωσε πολυτεχνείο ΗΜΜΥ στα 5 χρόνια, που έκανε τα πάντα ταυτόχρονα.

Δεν είναι λύση να διαβάζεις μόνο από βιβλία, στο λέω γιατί αυτό έκανα εγώ, αρκετά βιβλία είναι ακαταλαβίστικα ενώ ο καθηγητής βάζει ασκήσεις περίεργες μόνο στην τάξη και δύσκολα είσαι σε θέση να τις λύσεις. Να τελειώσεις ΗΜΜΥ μόνο από το βιβλίο χωρίς να κρατάς σημειώσεις από την αίθουσα, το βρίσκω σχεδόν ακατόρθωτο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλωσήλθες στην πραγματικότητα. Καθηγητής που να γράφει λάθος δεν υπάρχει, αυτό που υπάρχει είναι λάθος σημειώσεις που μάλλον θα πάρεις από δαπίτες πασπίτες κτλ. Μαθήματα a la carte δεν υπάρχουν, παρουσία υποχρεωτική στις θεωρίες για να παίρνεις σημειώσεις και να καταφέρεις να περάσεις το μάθημα, και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα όταν έγινε φοιτητής και κόπηκα σε όλα τα μαθήματα του Α' εξαμήνου, οι καθηγητές λύνουν στην τάξη τις ασκήσεις που βάζουν στο τέλος οπότε αν δεν παρακολουθείς πηγαίνεις στο τέλος και δεν μπορείς να γράψεις τίποτα. Τα 6-7 χρόνια είναι ο μέσος όρος των περισσότερων, αλλά αν βάλεις τα δυνατά σου όπως τα έβαλα και εγώ τελειώνεις ακριβώς στην ώρα σου και μπορεί και με βαθμό. Όσο για τα ΕΠΑΛ, δεν ξέρω τι έχει βελτιωθεί μέσα σε 15 χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής έβλεπα αρκετές δυσκολίες σε συμφοιτητές μου από τεχνικά λύκεια για να περάσουν μαθηματικά και φυσικές, όλοι μου έλεγαν οτι δεν τους τα δίδασκαν σωστά, αν αντιμετωπίζεις και εσύ τέτοια θέματα, μπορείς είτε να αγοράσεις κάποιο βιβλίο από αυτά που διδάσκουν στα γενικά λύκεια με μαθηματικά κατεύθυνσης, εναλλακτικά πας σε φροντιστήριο ή ιδιαίτερα με καθηγητή.

Δεν είναι λύση να διαβάζεις μόνο από βιβλία, στο λέω γιατί αυτό έκανα εγώ, αρκετά βιβλία είναι ακαταλαβίστικα ενώ ο καθηγητής βάζει ασκήσεις περίεργες μόνο στην τάξη και δύσκολα είσαι σε θέση να τις λύσεις. Να τελειώσεις ΗΜΜΥ μόνο από το βιβλίο χωρίς να κρατάς σημειώσεις από την αίθουσα, το βρίσκω σχεδόν ακατόρθωτο.

Δεν είπα ποτέ μονο απο βιβλία. Αλλά σίγουρα μόνο απο σημειώσεις, δεν μαθαίνεις τίποτα.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sheogorath είπε

Δεν είπα ποτέ μονο απο βιβλία. Αλλά σίγουρα μόνο απο σημειώσεις, δεν μαθείνεις τίποτα.

Σε εμάς τα περισσότερα βιβλία τα είχαμε για το θεαθήναι, οχι πως δεν υπήρχαν σημαντικές πληροφορίες και εκεί, αλλά για να περάσεις μάθημα θεωρίας στην εξεταστική με αυτά..... ούτε με παναγίες. Τα βιβλία ήταν πολύ χρήσιμα αν μας έβαζαν καμιά εργασία ή για την πτυχιακή.

• Like 1
Δημοσ.

Τα βιβλία είναι για να μάθεις καλά την επιστήμη χωρίς να είσαι σε θέση όμως να περάσεις εγγυημένα το μάθημα. Όσο καλά και να τα ξέρεις, αν θα το περάσεις είναι καθαρά θέμα τύχης. Οι σημειώσεις από την άλλη, είναι για να περνάς τα μαθήματα χωρίς να χρειάζεσαι να μάθεις την επιστήμη (εάν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις φυσικά). 

• Like 2
Δημοσ.

Το πρωτο χρονο σιγουρα θα δυσκολευτεις μεχρι να βρεις τον τροπο που θα διαβαζεις. Να πηγαινεις παντα σε ολες τις θεωριες να κρατας σημειωσεις, οτι δεν καταλαβαινεις ρωτα, μην το αφηνεις γιατι αν μαζευονται μετα δεν συμαζευονται.. Eγω οταν δεν καταλαβαινω ενα θεμα που παραδιδει ο καθηγητης θα παω να ψαξω 1,2,3 βιβλια + ιντερνετ(youtube ή google) και μεχρι τωρα παντα εχω βρει ακρη. Γενικα πρεπει να βρεις δηλαδη τον τροπο που μαθαινεις καλυτερα... Πρεπει γενικα να ασχολεισαι αλλά να κανεις ουσιαστικά πραγματα. Απαξ και βρεις τον τροπο να διαβαζεις αποδοτικα μετα θα διαβαζεις ενα διωρο την μερα μαξ και ουτε και θα την βγαλεις μια χαρα στον χρονο σου την σχολη και θα βγαινεις και τα παντα.

• Like 1
Δημοσ.

Προχώρα αποφασιστικά και ότι σε ζορίζει πάλεψε το. Μεγάλο θέμα που ειπώθηκε, είναι της παρέας! Εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τα κατάλληλα άτομα να καθίσουμε μαζί να ξεστραβωθούμε σε κάποια μαθήματα και να κατέβουμε με προετοιμασία σημειώσεις, τυπολόγια κλπ σε πολλά άλλα, δεν θα είχα πάρει πτυχίο ποτέ!

Παράδειγμα...μου λέει φιλος πάμε να δώσουμε ανάλυση μηχανολογικών κατασκευών...του λέω άσε το άλλο εξάμηνο (ήταν χρωστούμενο), διαβάζω για να δώσω μηχανική...Ρε πάμε μου λέει, βάζει τα ίδια και τα ίδια και έχω σημειώσεις τα θέματα των τελευταίων 5 εξετάσεων!!!

Αποτέλεσμα: Πέρασα με 8 χωρίς να έχω μυρωδιά! 

Ακραίο μεν, δεν γίνεται σε όλα έτσι, αλλά έλα που έγινε και ξεφορτώθηκα μαθηματάκι, κομπλέ...Έτσι και άλλες πιο light βέβαια περιπτώσεις με συνεργασία, ανταλλαγή τυπολογίων στην εξέταση, σημειώσεις, ασκήσεις, παρακίνηση ο ένας στον άλλο να παρακολουθούμε θεωρίες και να κατεβαίνουμε σε εξετάσεις κι ότι γίνει, μουτζαχεντίν... μεγάλη υπόθεση το θέμα καταλληλης παρέας  στα φοιτητικά χρόνια!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Παράδειγμα...μου λέει φιλος πάμε να δώσουμε ανάλυση μηχανολογικών κατασκευών...του λέω άσε το άλλο εξάμηνο (ήταν χρωστούμενο), διαβάζω για να δώσω μηχανική...Ρε πάμε μου λέει, βάζει τα ίδια και τα ίδια και έχω σημειώσεις τα θέματα των τελευταίων 5 εξετάσεων!!!

Αποτέλεσμα: Πέρασα με 8 χωρίς να έχω μυρωδιά! 

Ακραίο μεν, δεν γίνεται σε όλα έτσι, αλλά έλα που έγινε και ξεφορτώθηκα μαθηματάκι, κομπλέ..

Κομπλέ μέχρι να πας να φτιάξεις καμιά ''κατασκευή'' και να του'ρθει του άλλου στο κεφάλι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...